- iPhone topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Szonárral ad ultimátumot a Huawei az órapiacnak
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daert
őstag
Üdv.
A 690-es házikó elejébe a gyári kék venti helyett mit ajánlanátok?
A gyári szerintem nem túl hatékony,bár elég hangtalan,érdemes cserélni vagy csak hangosabb lesz a teljesítmény növekedésével.
Esetleg a hátra egy 14cm-est?
Ahogy olvasom az oldallapra nem érdemes ventit rakni,tehát másoknak is zavaróan rezonált? -
Peti78
őstag
válasz
NeoExDeath #2892 üzenetére
Szia
2 dolog amit kapásból tudnék ajánlani.
Az oldallapra ne rakj ventit, iszonyú milyen zajjal jár. Nem kell az oda.
2. ja csak 1 volt.
A Sharkoon-ból nekem is van egy 14-es, igaz csak 900 rpm-es, de amikor felül volt, 12v-on kihallatszott a hangja. A 27 dba, nekem már hangos, hogy neked az lesz-e, az kérdés.
Én felülre raktam két darab ilyen ventit, ezek 5v on mennek, de szvsz nem is kell többön. A karira mg úgy fújnék, hogy a vinyók bal oldalához illesztenék egy ventit, ami odafújja a levegőt. Oldalra semmiképpen sem raknék. Kipróbáltam, még a 900 Rpm-es Sharkon-nak is igencsak volt hangja.
Az említett 21cmes ventikből az Englideéot választanám, többek között azért, mert magyar termék. -
Symbio
senior tag
válasz
A VGA-nál én inkább befelé raknám, tapasztalatom szerint hatásosabb, ha friss levegővel látod el a kártyát, mint ha a meleget próbálod kiszívni (a meleg felfelé megy, a venti meg az oldalában van)
A 27 dBA már egyáltalán nem mondható hangtalannak, de ez a többi zajforrástól is függ (ha van egy zakatoló táp vagy egy nagyon pörgő VGA, máris más a zajos fogalma)
Az AC ventilátorok jók és nem drágák, talán a legjobb ár/érték arányt adják. Nem kell PWM-es, elég egy normál, legfeljebb 5V-ról hajtod, ha túl gyors -
mg105
senior tag
válasz
ha jól tudom, olyan 20dB felett már hallható, a 27 dB már zavaró is lehet a csendmániásoknak (hozzátenném ahány gyártó annyi féle mérés!)
én kipróbáltam, hatékonyabb, ha a videókarira fújja a venti a hűvös kinti levegőt. én nem tennék oda PWM-eset, mert bonyolult lenne beállítani, hogy a videókari hőmérséklete függvényében szabályozza az alaplap. inkább egy potisat! -
NeoExDeath
aktív tag
Üdv,
2 ventit keresek a házba. Egy 14 cm-est raknék alulra, a porszűrő elé, és egy 12 cm-eset, a VGA fölé. A VGA-at úgy szeretném berakni, hogy kifelé fújja a meleget a házból. Namost 14 centisből alig van választék, én ezeket néztem ki:
Aerocool 140mm Fan Streamliner (1000 RPM, 54.7 CFM, 19.6 dBA)
Sharkoon 140mm System-Fan M (1200 RPM, 64.5 CFM, 27 dBA)Nem tudom 27 dBA mennyire sok.. azt már lehet hallani valamennyire?
A 12 centisekből ezek lehetnének:
Englide n.zero 120 (980 PRM, 17 dBA, 36 CFM) +v.zero
ARCTIC COOLING Fan 12 PWM (400-1500rpm, 56,3m3/óra) (ez olyan spec felfüggesztésű mint ami az AC Freezer 7 Pro procihűtőn van)
Arctic Cooling AF12025 PWM (ez hagyományos kialakítású)Ezek közül melyiket válasszam szerintetek? Halk legyen és sok levegőt mozgassanak, és ne rezonáljanak (mint a gyári oldalsó). A spec AC -t nem tudom meg lehet-e fordítani.. Az englide hoz jár szilikon rögzítő. Mindegyiknek van valami előnye. Szerintetek érdemes PWM-es ventit venni VGA fölé?
Előre is thx. -
kris75
aktív tag
Hello!
Szeretnék 1 ilyen házat venni, azt kérdezném,hogy a táp(CM Silent Pro 600) táp kábel ami az alaplapba megy (2*4 láb) az ha alul van a táp akkor elér a csatlakozóig?Üdv Kris
-
Ybron
senior tag
Ez ilyen...
Most néztem hogy végül is hogyan van megoldva, mert a régebbi képek távoliak voltak.Ezen látszik is hogy a rács az fekete(vagy grafit)képen feketének néz ki. És engem ez zavart meg mert úgy hatott mintha nem lett volna "átszórva" a festék a lyukakon rendesen.
[ Módosította: Bordoi ]
-
Pepe78
őstag
Nem igazán értem te mire gondolsz.
Minden normálisan van megcsinálva.
Ami narancs az teljesen narancs, ami grafit az meg full grafit.
Ez összerakva így néz ki.Saját magam azért egy 7/10 nél azért többre tartom.( a gyári 6/10...
lol)
Azért köszi az értékelést.Csak az tudja értékelni aki végigcsinálta.
Én nem csak írogatok róla hanem meg is csináltam.
ve he he he he.
-
Ybron
senior tag
"A rács grafit és alatta a narancs természetesen átüt."
Úgy értem hogy ez nem alapból grafit és narancs volt. Ház fekete volt és hiába fújtad át többször is meglátszik, de lehet hogy direkt lett ilyen azt nem tudom. Mert nekem úgy hat hogy nem lett átfújva rendesen, amit gondolom ilyen rácsos(lyukacsos) dolgoknál elég nehéz.
De mindent összevetve 7/10 a kinézete. Úgy hogy a feket 6/10 -
Pepe78
őstag
válasz
alibabo #2879 üzenetére
Na azért megéri.
Nem bánod meg.
De ha festesz akkor csak ésszel.
Tényleg csak napfényben forgatva látod, hogy valahová nem száll be annyira a cucc.
A házban fel sem tűnne.összegezve:
mint látod a maximumot céloztuk meg. És ahhoz mérten csak ennyi kis gondunk volt.
Beköltözés után eszedbe sem jut. -
-
Pepe78
őstag
A rács grafit és alatta a narancs természetesen átüt.
Ez nem véletlen asszem...Mondjuk nem tudom pontosan értelmezni mi is jelet amit írtál.
ezt nem vágom: "Nem úgy hat mintha az alapból is narancs lenne."
Nem könnyű lefotózni ezeket a rácsos metálos izéket.
Ki volt ez gondolva kérem.
-
Pepe78
őstag
Na akkor pár mondatban kicsit részletesebben:
A házat atomjaira bontottuk. Az összes léc, gomb , csavar stb stb ki lett bontva.
Ez gyorsan megy.
A ház előlapján és a tetején kivagdostuk az összes műanyag szélzaj növelőt.Gittelni semmit sem kellett, csiszolni viszont nagyon sokat.
A ház műanyag elemei(teteje, előlap) festett műanyag, tehát műanyag alapozó nem kell rá.
Ezeket egy nagyon finom csiszoló szivaccsal meg kell mattítani.
A rácsok illetve a ház váza a nagy feladat.
Ezeket autófényezésben használt csiszoló kendővel csiszolgattam át. nagyon sz@r csinálni.
Szerte szét szed mindent a ház vázán található millió kis él, bevágás stb.
Lényeg hogy meg legyen kissé karcolva a felület.
A ház oldallapját full simára csiszoltuk, vagyis a gyári rücskös felületet nagyom finomra kell csiszolni.A ház vázának festése feketére:
Csiszolás után zsírtalanítóval bepermeteztük az egészet, majd szárazra töröltük..
Levegővel illetve mézes kendővel leporolás, majd kezdődhet a festés.
Alapozás gyanánt egy nagyon vékony sor a feketéből, ami nagyon jól biztosítja a tapadást.
Mi MIPA termékeket használtunk végig.(német autófényezési cuccok)
Kicsit ha szárad, mehet rá a következő sor.
Mivel nem fényesre festettük ezért nem kellett "üvegre" fújni vagyis biztonságosan több vékony rétegben lehet haladni.AZ KIZÁRT HOGY 3-4 RÉTEG UTÁN IS MINDENÜTT TÖKÉLETESEN FEKETE LEGYEN A HÁZIKÓ MINDEN KIS PICI SZEGLETE!!! NEM LÉTEZIK! MI VAGY SZÁMTALAN IRÁNYBÓL PRÓBÁLGATTUK DE HA ERŐLTETTÜK VOLNA AKKOR TUTI MEGFOLYÁS....
Mondjuk olyan helyeken van ahol senkinek nem látszik.
Szal szvsz ne kapjátok fel a vizet ha csináljátok mert megfolyik rajta a cucc.Oldallap és rácsok festése:
Szokásos zsírtalanítás, porolás majd ment rá a grafit szín. Nekem belül is grafit csak nincs meglakkozva. Szvsz kicsit érdekesebbé teszi a belsőt.
A rácsokon és az oldallapon is kb 3 sor grafit van. Felszórás után száradni hagytuk őket.
Lakkozás majd a narancs elemekkel együtt.Tető és előlap festése:
3 rétegű narancs gyöngyház metál kicsit megosztotta a nép véleményét de nekem ez kellett...
Több rétegben megy fel a narancs szín. Erre megy rá egy átlátszó kis gél amiben úszkálnak a kis gyöngyház metál szemcsék.A grafit és narancs elemek lakkozást kaptak mint ahogy egy autón is ez az utolsó bevonat.
Majd polírozva lesznek, csak egyből nem mertük nehogy gond legyen.Nekem a MIPA cuccok nagyon bejöttek. A matt fekete nagyon kemény. Meglepően karcálló bár biztos meg lehet sérteni ha nagyon kell.
Ha valakit érdekel valami amit nem írtam le, kérdezzen nyugodtan és ha tudok segítek.
-
Pepe78
őstag
Üdv Urak!
Gyorsan csináltam pár képet mint ígértem tegnap este.
Itt lehet megnézni őket.Remélem megy a link.
Nem vagyok nagy fotós, de remélem látszik jobban mint tegnap este.
-
Peti78
őstag
Én is csak gratulálni tudok, látszik hogy sokat dolgoztál vele és nem csaptad össze. Ami a sárgát illeti, nem teljesem az én színvilágom, magamtól nem jutna eszembe de jól néz ki, és legalább egyedi. Vághattál volna rá ajtókat, és akkor kicsi villamos lett volna belőle.
Várom a további képeket -
Pepe78
őstag
válasz
FireKeeper #2863 üzenetére
Teljesen szét volt szedve.
Minden darabokban volt.
Nem volt kis meló tényleg, sőt az anyagok sem olcsó kategóriásak de megérte ilyet venni.
Még meg kell polírozni a gépház oldallapját.A cél az volt hogy olyan legyen amilyen senki másé.
Sikerült asszem.
-
-
Pepe78
őstag
válasz
FireKeeper #2858 üzenetére
Belül nem jó?
Hol a gond? -
Pepe78
őstag
-
alibabo
tag
Hát azt hiszem ez elérhetetlen lesz. 300 db
. Ráadásul gondolom ezért az ára is jóval több lesz, annyi többletből bőven belefér az alapozó, festék és csiszolás.
Amúgy van igényesen dolgozó fórum társunk.
-
Symbio
senior tag
Aki nekilátott festegetni...Megjelent a gyári fekete 690-es
-
Pepe78
őstag
Üdv Fanatikusok..
Holnap megnézek egy érdekes ventit.
Folyadék csapágyas Glacialtech Silent Blade II 950 RPM.
1800 FT.Fényező haverom vett egyet.
Majd holnap meghallgatom és leírom mit tapasztaltam..
-
alibabo
tag
Kivételesen sok helyen. Még nálunk is.
Azt hiszem valamelyik Zalmi vga hűtéshez van opcionálisan.Peti78: Maxon van hangja, én félen járatom. De nem kattog, nem csörög-zörög, nem búg, elég minőségi. Nagy cúgot nem csap, de azért valamit visz ki a lap mögül. Legalábbis, ha odarakom a kezem lehet érezni egy kis langyi levegőt.
De mondom, ha nem lett volna itthon azért nem vettem volna. Nagy csodát ne várjunk tőle. Szerintem pár foknál többet nem segít. -
Peti78
őstag
Na beraktam a ventiket. A revoltec nekem bejött, de 12 v-on van némi hangja. Nem különösebben hangos, de észlelhető volt hogy bekötöttem, ezért levettem 5vra. Maga a venti szerintem nem hangosabb mint a gyári példényok, de mivel nincs messze a ház tetejétől, lehet hallani. Jelen állapotában is elég szépen szívja ki a levegőt. 1400 forintért kifejezetten jó vétel volt. Némi kattogást azért hallok benne 12-n. Pár fokot hűlt a rendszerem, kíváncsi vagyok mi lezs ha beáll a nagy meleg. Egy szabályzót mindenképpen venni fogok. A vezeték miatt nagyon könnyű bánni vele, jól is néz ki, bár nem lehet látni belőle semmit.
Külön öröm a számomra, hogy végre nem világít a házam.
Alibabo akkor jó az a zalmi? -
Pepe78
őstag
válasz
alibabo #2841 üzenetére
Jó ez a fólia de szerintem a házon belül nem mutatna.
Full fekete szvsz.
Nekem nagyon minőségi festékek kerülnek felhasználásra.
Még gyöngyház metál is lesz rajta.....Szereztem ma 2 db 12 cm ventirácsot.
A Computermodénél jártam alkatrész miatt és pont megláttam a polcon.
Gyári Scythe. Vagyis a rács közepén ott az embléma.
Ma kaptak össz 4 db-t bemutatóba. Még árat sem tudott mondani.
Az én gépemben lesz először ilyen az országban állítólag.Majd képen meglátjátok kb Kedden.
-
alibabo
tag
Nos, hát közelről szar a fényképezőm, de azért csináltam: 1, 2, 3.
Még kell egy pár méter a maradék madzagoknak.
A kék saták repülnek, azok is feketék lesznek. A venti csatikat is lecserélem feketére. És persze valamit ki kell találnom a kábel-káoszra, hogy rendezettebb legyen.
Amúgy így néz ki most. Sikerült szert tenni egy csinos, alu házas kártyaolvasóra. Már passzol az mfc1 plushoz.
Elöl a gyári kék ledes helyett tettem egy S-Flexet és az író alá is. Hát mint mondjak a nagy WD-ém majd 10 fokkal hűvösebb lett, a lap, meg vga 5-el a proci meg 8-10-el.Egyébként kipróbáltam a carbon fóliát az egeremen, úgy szarrá van kopva rajt a festék: ilyen.
Talán majd a lap tálcán is jól mutat majd és a lap hátlapján is. -
-
alibabo
tag
Várjuk.
Nekem is megvannak a hozzávalók, az egyik bővítőhely takarón ki is próbáltam a Montana Goldot(ennél maradtam, mert nálunk csak ezt kaptam, de olvastam ez még tartósabb), a Shock Blacket kaptam. Totál olyan, mint a felső lap alatt a gyári festés. Vakargattam, de nem jött le, lehet valami durvább dologgal jönne csak le. Azért kíváncsi leszek, hogy bírja majd az oldal levételeket.Tényleg jól fed és nem folyik meg, de azért szereztem hozzá egy ilyet, csak jobb lesz mint a sima cap.
Szóval azt hiszem nem nyúltam mellé festékileg.
Már csak szabi kéne hozzá, de ünnep után meg lesz az is.A harisnyázásom is nagyjából kész, majd dobok fel képeket.
-
Pepe78
őstag
Üdv emberek!
Megvettem a festéket házra.
Hát majd 6000 ft volt kedvezményesen.
Most Bp-n melózom éppen, de Hétfőn meglesz a fényezés.
Lehet túl brutál lesz a színösszeállítás de nekem naon bejön már így elképzelve is.
Kb Kedden dobok fel képet róla. -
Korcsii
őstag
én is tervezgetek 2 + ventit a gyáriak mellé (megy a hyper 212-est a procira)...
most így a rajzot nézegetve... ha a ramok felett kifelé fúj a venti, akkor...
1. összeverekednek a procihűtővel a levegőért
2. ketten több levegőt szívnak keresztül a ramokon, meg a fél rendszeren
utóbbi nem is lenne olyan rossz...
vagy fújjon befele? úgy biztos nyakba kapnák a ramok... vagy oda se érne, mert a proci hűtője elszívná?
hmm, ebből egy hosszú tesztelés lesz, csak találjak rá időt...a fentiek kötül a hátsó helyre érdemes egyébként ventit rakni? mert ott majdnem mind1, ott már van elég légáram szerintem...
-
SOAD19
addikt
"Miért lennének non-stop boltok?
" - Nagyon úgy hangzott a hsz-edből, ami éjfél előtt nem sokkal született, h pont most értél haza a boltból a ventikkel.
"amugy nincs kattogó hangja egyáltalán" - Akkor Nem S12-800-at kellett volna vennem, mert ennek bizony van kis kattogó hangja.
-
Peti78
őstag
Na most már 3 darab p-12 Noctuám van, és még 2 db ilyenem. Hétvégén beszerelem őket.
UP -
Ybron
senior tag
Már kezdem én is megszokni a gombokat. (csak be kell járatni őket
)
Most fent egy venti van és az kifelé fújja.(majd kialakúl)
-
Ybron
senior tag
Szerintetek hogy célszerűbb a ház fenti ventilátorait elhelyezni ? Befelé vagy kifelé fújja a levegőt ? Ugye képeken úgy van ahogy áramlik a levegő(meleg) a házban felfelé viszi ki(ha kifelé nyomja) de szerintem az se lenne rossz ha ráfújná a ramokra.
-
Ybron
senior tag
Én is most vettem egy ilyet. Tetszett hogy a táp lentre került, mert így jobban elfér a cpu hűtő.(legalább is nálam)
Elrendezésben(kábelek) pedig a legjobb. Jól el lehet rejteni a kábeleket.
Egy gyenge pontja van azonban...és az power és reset gombok a ház oldalán.(kicsit gagyira sikerült, de hozzá lehet szokni)
Plusz usb-k, esata stb fentre kerültek a ház tetjére ami megint csak azért jó mert a gépem lent van és utálom az olyan házakat amikhez le kell hajolgatni és ott kell szenvedni mire rácsatlakoztatod.
Ár, anyag szempontjából, kinézetre, hűtésre meg mindennel együtt összesen 7/10 -
Peti78
őstag
Nem gondolod komolyan...
A noctua nagyon tuti, a légszállítása teljes mértékben rendben van és csendes is. Persze vannak ennél nagyobb légszállítással rendelkező ventik is, de azok jóval nagyobb zajjal üzemelnek! Ezenkívül adnak hozzá gumibakokat és ellenállásokat is. Ezeket számold bele az árába, és máris más a gyerek fekvése. Nekem fontos a csendes gép, és csak azt tudom mondani, hogy a P-12 hangtalanul produkálja ugyanazt, mint az eddigi ventijeim érezhetően nagyobb zajjal. Többek között van két ilyen is a gépemben, de 12von kibírhatatlan, nem is tudom hogy volt képük csendesnek írni a honlapon. 5von járatom őket, máshogy nem viselem el.
Mutass egy ventit, amihez képest ez légszállításban és hangban egyszerre silány. -
-
japy
őstag
Szerintem ezt a problémát egy kis barkáccsal simán meg lehet oldani! Nem is tudom CM-ék miért nem gondoltak erre! Ha már megadják a vezeték elvezetés lehetőségét! Majd lehet megcsinálom! Ki kell ott vágni a visszahajtott részt és kész! Utána a kábelek védelme érdekében egy passzentos műanyag cső kettévágva és ráhúzva az élre! Nagyjából ennyi! És azért 1 kicsit igényesebben néz ki mint a púp a ház oldalán!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- iPhone topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Napelem
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- EVGA Supernova P850 Platinum 850W Tápegység eladó! Még 7+ év garancia!
- NZXT Kraken Elite 360 RGB White + Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB 3-pack - Alza garancia
- Cooler Master V650 V2 moduláris táp eladó /Garanciás/
- ENDORFY Navis F280 Processzor vízhűtés
- Enermax Liqmax III ARGB 360 (3/2 ventis) INGYEN FOXPOST
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest