- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
belaazallat #3392 üzenetére
szürke, nem alu színű
SymbianOS: mennyivel?
-
Ezt én is látom. És ezért ennyivel drágább?? Lehidalok, pofátlanság! Jó a sima is akkor, ***m!
-
Bogre
tag
A ház egyébként fantasztikus! Egy műremek.
-
Peti78
őstag
Leegyszerűsítem. mire haszálnád? Házhűtés, VGA borda hűtés? Hány centis kell?
Én porszűrő nélkül használok Noctua P-12-t. Így hibátlan a légszállítása és a hangja is. Szóba jöhet még az Sflex hasonló fszámú ventije, de sztem nem éri meg a plusz 1K-t.
Nekem az optikai meghajtó alatt ilyen van. Kb 1100 ig annyi hangja van mint a Noctuának, viszont bőven van még benne tartalék.
14cm-es ventiből 2db Revoltec airguard van felül. Nem rosszak, csak az időtállóság a kérdés.
Ha esetleg nem válaszoltam meg a kérdést, akkor kérdezz nyugodtan, de pontosan írd le, hogy mi a célod, stb -
Bogre
tag
Halk ventik engem is érdekelnének valakitől, aki ért is hozzá!
+ porszűrő, mert azt sem tudom hol lehet kapni.
+ vennék a fentebb irt : Scythe Kaze Q, Fekete -t is.
-
palbence
tag
tud valaki a házba jó ventilátorokat ésszerű áron ajánlani? jelenleg a következő a felállás:
gyári 120as cm elől, 120as thermaltake alul, 120as arctic felül, még egy 120as gyári cm felül, 120as gyári cm hátul, és a gyári 120as cm a hyper 212-n. mi lenne az optimális felállás? milyen jó ventik vannak 1500ft körül? köszi előre is -
Nagyon jó ház, DE nem plexis így kiesett!
Nincs ilyen plexisbe tök véletlenül?
-
csabicska
senior tag
Köszi a választ .Dobnál egy linket???
-
Gerisz
addikt
válasz
csabicska #3365 üzenetére
Én is szerettem volna a lapra kötni az összes ventit ezért megkérdeztem az elektronikai totyikban. Ott azt mondták, hogy nem szerencsés egy alaplapi csatira kötni párhuzamosan több ventit. (sőtt sorosan se szerencsés) mert azok elég "gyengék" és elég nagy az esély, hogy beszarnak. Érdemes lehet egy kaza Q vezérlőpanel beszerzése, olcsó és jó. Akkor nem lesz gondod.
-
csabicska
senior tag
Sziasztok. Most vettem egy 690-es házat. Tartalma: HD 4850 Sapphire,Phenom 9850 BE.; Scythe Kabuto proci hűtő; ,Chieftec 550w táp, Asus M3A , 4gb ram, 500gb winc. . Nagyvonalakban. Sógorom pakolta át a cuccokat a régi gépemből meert én nem értek hozzá.Az első ventit hagytuk a helyén a másik két gyári helyett vettem 2db Noctua NFP12 1300 ventit.Szépen üzemelnek egy került a proci mögé felülre a másikat próbáltam oldalra de hiába a szilikon rögzitők ellenére is volt kicsi hangja ezért alulra került.Sajnos volt egy kis rezonancia ,vmi távtartó esetleg megoldaná a gondot. Egyébbként jobb volt a hőm.ha oldalt volt az alaplap 32 GPU 44 ,CPU 46 c Ugyanezek az értékek ha alulra raktam: 36;48;49 .Tehát elmondható hogy olyan 4-5 fokot számítana ha oldalt lenne. Csak vmi jó megoldást kellene kitalálni vagy vmi távtaró v porszűrő beépitése esetleg. A ház az szerintem nagyon szép és praktikus ,imádom. Sajnos az alaplapon kettő hely van ahová a ventiket tudom csatlakoztatni ebből egy szabályozható a biosból a másik a hozzá kapott csatival 1100 fordulaton üzemel. [link] Kérdésem az lenne hogyan tudnék olyan elosztót szerezni amivel lagalább 2 vagy több arra a foglalatra csatlakozna a mit a bios ellenőriz. igy még több ventit is tudnék működtetni. Köszönöm hogy meghalgattatok. Végre a klubban.
-
-
Tidus
addikt
Sziasztok,.
Hol tudnák beszerezni 80x80x15-ös ventit a hátoldal alá. -
alibabo
tag
Már nem, mert nincs min lássam.
De idézem magam pár hónappal korábbról:
Jó kérdés, nem próbáltam még nélküle. Volt itthon egy Zalmi OP1, pont oda méretes, gondoltam felhasználom.
Amikor oda raktam a kezem, akkor valami kis langyi levegőt nyomott kifelé, szóval ártani nem lehet vele. De csak azért nem biztos hogy vettem volna. -
alibabo
tag
válasz
Picturemaker #3350 üzenetére
Egy kicsit odébb már írtuk, hogy 1,5-es vastag 8cm-es ventit itthon Zalman OP1-et a legkönnyebb beszerezni.
Cooler Master is gyárt, de nem nagyon találkoztam vele a boltok cuccai közt. -
Peti78
őstag
Most azt csináltam, hogy a vinyók bal oldalára helyezett 14 Sharkoon-t kívülről helyeztem fel az oldallapra. A vinyók bal oldalára pedig kétoldalú ragasztóval és gumicsíkkal raktam fel a 14 es sharkoon-t.
Namármost... Ha egy kicsit visszaolvastál volna, akkor megtaláltad volna azt a postomat, ahol részletesen le van írva a ventik elhelyezése "is"Abból kiindulva pedig értelmezhetőbb lett volna a kesze-kusza (egyébként valóban hibás) mondatszerkesztésem.
"Majd egy évvel később regizett, mint amire válaszolt." Ennyi erővel a 34 es hsz-re is reagálhatott volna.
Na mindegy, remélem sikerült megoldani a problémádat -
AtHoS
nagyúr
"Nem sietted el a választ"
Majd egy évvel később regizett, mint amire válaszolt.
De legalább nem a végén kezdte olvasni a topicot mint egyesek akik még a legelső hsz-t sem képesek elolvasni amiben sokszor több különböző megoldás is megtalálható a problémájukra"Most azt csináltam, hogy a vinyók bal oldalára helyezett 14 Sharkoon-t kívülről, így nem nagyon van szélzaj, majd meglátom a hőmérsékleteket"
A winyók bal oldalára hogyan helyezted a milyen szélességű Sharkoon-t? Na meg a winyók bal oldala nálad mit is takar?
Az idézett rész meg összességében nekem valahogy elég értelmetlen, de ez már az én problémám asszem
-
Wayne
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen házat és lehetséges helyre ventiket s-flex 1200as ventiket. A gyáriak maradtak, de most hogy olvasom, hogy hangosak (még nem hallottam őket működni) lehet, hogy veszek oda is s-flex-t... Még a proci mögé is raktam egy 80ast.
Szóval a kérdésem:Melyik venti merre fújjon? Van benne 8 darab, ha jól számolom....
Köszi,
Wayne -
Peti78
őstag
válasz
Picturemaker #3343 üzenetére
Elsősorban nem a ventik a hibásak a búgás miatt, hanem az elhelyezésük. Tény, hog ynem csúcsventik. A méhrácsot ki köll vágni
bocs, nem olvastam Symbiot-ot -
Symbio
senior tag
válasz
Picturemaker #3343 üzenetére
Nem annyira a ventikkel van a gond, hanem az oldallapra rögzítéssel, attól hangos. A házakhoz adott ventilátorok nem szoktak ennél minőségibbek lenni.
(én is lecseréltem a gyáriakat 3db S-Flex 800-asra) -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Vettem egy 690-t.
A hozzá adott ventikből a két fekete kritikán aluli. Tuti cserélni kell. Olyan búgós a hangjuk.
Ennyi pénzért azért adhattak volna normálisat. Pl. mint az első, a világítós (bár nem nagyon szeretem a világítós alkatrészeket), mert az csendes. -
Peti78
őstag
válasz
Picturemaker #3341 üzenetére
Nekem bejött a felülcsati, ez a házam helyének figyelembe vételével az egyetlen logikus és kézreálló megoldás.
-
Gerisz
addikt
válasz
Picturemaker #3332 üzenetére
Nekünk van itthon 590 és 690 is. Amelyik tetszik azt vedd. A winyótartó jobban tetszik az 590-ben, mert csendesebb, de az enyémet gyorsabb szerelni. A többiben nem igazán van jelentős különbség.
Még valami, az 590-nél nem lehet a táp alá porszűrőt tenni, mert a láb útban van. (persze gyári megoldásra gondolok, nem kisipari szúnyogháló) -
alibabo
tag
válasz
Az 590-ben praktikusabb a vinyóbeépítés lehetősége (bár ugye kinek mi). A táp előtt nincs ventihely. A 690 jobban néz ki.
-
Peti78
őstag
válasz
Én csak azt dícsérem, amit módomban állt kipróbálni. A 690 nekem bevállt
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Tudom, hogy ez a 690-es topikja de azért megkérdezem:
Melyiket érdemesebb megvenni:
- Centurion 590
- Cm 690Kb. egy árban vannak.
Hátha valaki tud némi használatbeli különbséget.Köszi.
-
Tidus
addikt
válasz
Tuco Ramirez #45 üzenetére
Nálam az volt az elsőszámú dolog a választásnál, a táp alul legyen, mivel nem a ház belső meleg levegőjét szívja. Igy alul még langyosnak sem mondhatom amit kifúj!
Ezért a ház felső részébe is beszerelhetsz két ventit! -
Peti78
őstag
-
Ricsi85
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket, sokat segítettetek.
-
Peti78
őstag
válasz
Ricsi85 #3310 üzenetére
A 690 jó. A csatlakozásokkal kapcsolatban pedig amit hallottam az az, hogy a tápkábel némely tápoknál rövid. A cheiftec elég hosszú. 3 ventit adnak vele ha jól emlékszek. SZámomra hangosak voltak a teljesítényükhöz képest, ezért lecseréltem őket. Büntetés a fülnek, ha a ház oldallapjára is teszel venti. Úgy zúg, hogy besza... behu... Egyébként sztem masszív ház, jó a megjelenése, és szerelni is szeretem. A hhd tartók gumibakosak, elöl és alul van porszűrő.Még kérdés?
-
Ricsi85
csendes tag
Mia véleményetek a 690-ről? Új házat kell vennem és megtetszett viszont olvastam hogy a táp elhelyezése miatt oda kell figyelni, mert lehet 1-2 csatlakozást nehéz megoldani az alaplaphoz. Amúgy szép csavarmentes gyárilag 2 hűtő is jár hozzá viszonylag olcsó is (azokhoz a thermaltake házakhoz képest amit néztem és ugyanannyit is tud).
Tudnátok írni esetleg 1-2 tapasztalatot amire figyelni kell vele kapcsolatban?
Mennyire hangosak a ventik?Köszi előre is a segítséget.
-
jokeman
aktív tag
Hát ma sajnos mégsem jött össze......
Sőt ahogy olvasgatom itt a dolgokat a neten, lehet nem is lesz szintereztetve -
-
jokeman
aktív tag
Üdv mindenkinek , csatlakozom én is egy CM 690-el.
Ma szétkaptam teljesen ha minden jól megy holnap viszem szintereztetni, van már valakinek erről tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Borderlands 4
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-roller topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Projektor topic
- World of Tanks - OFF topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest