- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Európában indíthat a Vivo V60 Lite 4G
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
Na én nem erre gondoltam, hogy ilyet akarsz. Én úgy etttem oda, hogy kivettem alulról a szűrőt, oda nekem úgysem kell venti és azzal szépen ott marad. De volt úgy, hogy csak letettem a ventit és kész. El sem mozdul még full fordulaton sem, kipróbáltam, mondjuk mozgatni nem igen mozgattam. De az alsó szűrős megoldással jó lehet.
-
GabN73
addikt
oké holnap délután kapsz képeket
de ha el bírod képzelni: a dvd íróm a 2. slotban van felülről. alul van egy pöcök (gondolom a 3'xxxx-nek) az pont megtartja alulról,felülre meg betuszkoltam egy kis szivacsot ami a dvd író és a ventri közt van. így áll stabilancsak így hirtelen beraktam és nem középen van
-
GabN73
addikt
szivacs fennt mert alul a kis tartó megfogja . pont beleillik
azt még 1 picit arrébb pöckölöm h középen legyen
-
GabN73
addikt
megjöttek a ventik,a fölsőt még igazítani kell 1 picit
-
Sziasztok!
Klubtag lettem egy ideje, de csak most leltem meg a topikot.
Nem tudja valaki, hol lehet kapni azt a CM kiegészítőt amit 3db 5.25-ös helyre kell betenni és egy 12-es venti van benne? -
LW
őstag
Szia
Ha légszállítás/hangot tartod szemelőtt akkor Noctua, viszont itt elég húzós áron adják őket. Adnak hozzá 2 (3pin-3pin)szabályzó és egy molex-3pin kábeleket.
Gyártó honlapja: http://noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12&lng=en
Ha viszonylag jó áron szeretnél hozzájutni ajánlani tudom BandiT kollegát -
Wayne
aktív tag
Tudnátok innen [link] valami jó venitillátort ajánlani a házhoz. Ami nem túl hangos, de azért megfelelően szellőzteti a házat. 14cm-ből elég szegényes a választék, gondolom inkább 12es kellene. köszi
Wayne -
ravgab
csendes tag
Ha a 12v kábel nem elég hosszú, akkor [ilyen]
hosszabító kell nekem? -
I-S-T-I
tag
-
kelzsoca
félisten
Az első venti nem sok port kavar fel, ha arra gondolsz ami a hdd fiók előtt van, mert ott erősen beleütközik a lemez falba
GabN73
Én kitördeltem az optikai meghajtóknál azokat a fém rácsokat, és oda tettem be egy ventit (home made megoldás, ha valakit érdekel elmondom hogy s miként rögzítettem
) ami befelé tolja a levegőt, hátul meg van egy ami kihúzza!
De megoldható még az is ha alulra teszel ami a friss levegőt beszívja, felülre meg ugy fordítod hogy kihúzza a meleg levegőt, ezzel a megoldással is meg tudod mozgatni a levegőt
-
GabN73
addikt
szerintetek ha az alsó ventillátort eltüntetem(szó szerint lefedem) akkor a vidkarim nem fog megfulladni?
-
I-S-T-I
tag
hi!
nincs valakinek tapasztalata a CM 690 és egy Chieftec GPS-400AA-101 A típusú táppal? elég hosszúak a vezetékekm én elsősorban attól félek, hogy az alaplapi kábelek (24+4) lennének rövidek:S? Gigabyte GA-965P-DS3 alaplap menne bele.
köszi a választ előre is
-
GabN73
addikt
Szerintetek kihez érdemes elküldeni az oldallapot plexizésre? (fórumtárs)
-
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Lassan egy hete sikerült beszereznem egy ilyen házat alibabo-tól, ám a fényezés nem volt valami jó minőségű, mivel spray-al fúja, így nagyon érdes lett a felület. Rászántam magam és elkezdtem telibecsiszolni az egész házat, a felület tökéletes is lett! Mivel autófényező és lakatosműhelyünk van, így a fényezés nem jelent gondot, de az elképzelés a következő: hófehér ház UV neonokkal
Namost itt jön a probléma. Előző, noname házamat lefújtuk gyönyörűen hófehérre, és meglepődve tapasztaltam hogy UV neon hatására semmi "aktivitást" nem csinál a ház (tehát nem "világít") Nem tudjátok miért nem reagál a ház a neonokra? Valami help jóljönne, mertmár beköltöznék ebbe a gyönyörű 690-esbe
Előre is köszönöm mindenkinek a helpet! ByeBye
-
alibabo
tag
-
Cadal
őstag
válasz
#19617792 #3251 üzenetére
Nem, a házhoz kapott CM ventik mentek 5V-ról. Az AC AF12025L ventin (ez van alul és az alaplapra kötve) nincs molex csatlakozó, így nem tudtam 5V-ra kötni. de mivel ez egy 1000Rpm-es venti így 12V-ról üzemeltetve sem hangos. Igen, ezt már én is olvastam, hogy nem minden 12cm-es venti indul el 5V-ról. Ezt esetleg kisebb - nagyobb ellenállásokkal lehetne megoldani, hogy 6-7V-ot kapjon. Úgy biztos jó lesz!
#kelzsoca Egyenlőre még nem akarok flex-el nekimenni a háznak, majd talán később. Mintha valaki írta volna, hogy miután hátul és felül kivágta a rácsot veszített a ház a stabilitásából!?! Végül is van benne valami..
-
Tidus
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, milyen típusú venti fér el a hát oldal alatt, ahol a proci hátoldala van. -
törölt tag
alibabo: Jajj de szép is az RC-840... Én is hajtanék rá, ha nem lenne rohadt drága.
-
kelzsoca
félisten
Köszönöm mindenkinek a jó szavakat
Igen, tervben van még pár módosítás, mint kívül és belül is (nem csak festés) amint látványosabb alakítás történik teszek fel majd képeket
A festést én magam csináltam 1 flakon keréktárcsa festék (spray) és 2 réteg lakkot kapott a felület, mert sajnos lakkozás nélkül eléggé sérült a festés!
Cadal
Méhrácsokat nem akarod kivágni a csendesebb működés, és jobb szellőzés érdekében?
-
Cadal
őstag
Nemrég volt egy cikk a PH-n új AC ventilátorokról. Az érdekességük első sorban az, hogy sorba lehet őket kötni egymással és a CPU ventilátorával illetve annak foglalatáról üzemeltetve őket a proci terhelésével arányosan fognak pörögni. Mivel nyáron esténként a szobámba közel 28-30 C van, gondoltam megspékelem a gép hűtését, szellőztetését. Eddig 2 ventillátor kifelé fújta a levegőt 2 pedig befele. Ebből 3db venti 5V-ról üzemelt illetve az egyik befúvó egy 1000Rpm-es AC az alaplapról (12V). Sajna viszont játék közben eléggé felmelegedett a cucc, nem rosszak ezek a CM ventik, de 5V-on nem szállítanak túl sok levegőt. Most viszont azt hiszem nem lesz probléma a szellőztetéssel terhelés közben sem
.
Az alanyok:És ilyesmi beépítve:
Sokat még nem teszteltem, de már most tudom mondani, hogy idle állapotban hasonló a zajszint mint korábban az 5V-os üzemnél. Egy gyors prime teszt futtatásnál viszont feléledtek a ventik, és iszonyat erővel tolták kifelé a levegőt. Persze ez játék közben nem nagyon fog zavarni, minden egyéb esetben pedig csönd van
.
A kábeleket sajnos nem nagyon lehet hova eldugni, de majd megoldom valahogy. Lehet hogy a felszabadult ventik közül még beteszek egyet előre befúvónak! -
alibabo
tag
-
-
Xirtam
veterán
Nekem úgy van, hogy alapból ami elől van az belfelé nyomja oldalra raktam két Zalman-t 12 cm-sek azok is befelé nyomják hátul meg az alap cm venti kifele tolja !
Vélemény?!
-
betyarr
veterán
sziasztok!
valaki megtudná mondani,hogy hogy lehet kiszedni az elejét ennek a háznak,hogy hozzáférjek a hűtőhöz?itt nézegettem már vagy fél órát,de sehogy sem jöttem rá.azaz szinte biztos vagyok benne,hogy azt a részt lehet valahogy kipattintani,ami takarja a hűtőt,de nem mertem nagyon feszegetni,mert lejön a festék.(vagy esetleg nem is úgy kell...)
-
Symbio
senior tag
válasz
palbence #3214 üzenetére
Ha kiszívod a meleget felül, akkor ezzel az alsó és első ventilátorok hatásfokát is növeled (egy erősebb húzat lesz a házban), ergo jobb lesz a hűtés.
12V->5V: egy molex csatiban felcseréled a sárga (12V) és piros (5V) vezetékeket és arra dugod a ventilátor csatlakozót. -
palbence
tag
Szia úgy értettem, hogy úgy forgatom a ventilátort, hogy szívja be a friss levegőt a memóriákra, valamint ott az északi híd melegedő részeire. Azt értem én, hogy felfelé száll a meleg, de akkor hogyan jön be a friss levegő? Mert ugye csak az alsó és az elülső ventilátor szív be levegőt és ez úgy látszik, hogy kevés. Ha az oldallapra rakok ventilátort, szintén ezt a fura, zavaró, búgó hangot hallom, szerintem a légáramlat miatt. Attól hűsebbek lesznek a memóriák, hogy rakok felülre egy ventilátort, ami kifelé fújja a meleget? Hogy tudom átállítani a ventilátort 12 Voltról 5 Voltra? Nincs ilyen ventilátorszabályzó dolgom
-
kelzsoca
félisten
válasz
palbence #3211 üzenetére
Ha nagyon búg, akkor tedd át a 12V-ról 5V-ra a ventit és csendben lesz, igaz csak fele annyit pörög ~500-at, de az a kis légmozgás is ki tudja húzni a meleg levegőt a házból!
Fentre nem sok értelme van úgy fordítani a ventit hogy a friss levegőt szívja be a házba, mivel a meleg felfelé száll alapból
-
-
palbence
tag
arra továbbra sincs megoldás, hogy barkácsolás nélkül be tudjak rakni szívó oldalra ventilátort felülre? 47 fokos az alaplapom
fent egy ventilátorral 28, de búg mint a fába szorult féreg
-
Tidus
addikt
Ma, tulajdonosa lettem én is egy Cooler Master CM690-es háznak! Számtek boltos barátomhoz beugrottam, szóba jött ez a típus, egy db, volt neki, de le is alkudtam 18700-ró 15000-re aztán elhoztam!
Nagyon dizájnos, és szép, és ahogy számolom vagy kilenc venti helye van rajta! -
Tidus
addikt
BR4D ,B4l!nt : Köszönöm a válaszotokat!
-
Tidus
addikt
Sziasztok!
Számítógépház vásárlás előtt állok, ez a Cooler Master ház nálam bejött, viszont meg tudja valaki mondani, mi a külömbség a CM 690 és az RC 690 típus között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Xiaomi Mi 11T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest