Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laci4

senior tag

válasz japy #3488 üzenetére

Ha kiméregetted, akkor az én ötletem már ki is van húzva.. nevezetesen,hogy a felső részből nincs-é kicsúszva a csatija.
    Én pl. a hang kábelét kivettem, úgysincs bekötve, ne növelje nekem a dzsumbujt.
    Esetleg még azt megnézheted, hogy felül is ugyanaz-é a sorrend a bekötéseknél, mint másoknak..

Nah de.. szóval pár napja, én is a CM 690-esek táborát gyarapítom.
    Használtan vettem,egy kis szépséghibával, de nem vészes..az ára meg egész jó volt!

Viszont már így az elején pár kérdés, olyan tulajokhoz, akiknek Origi volt.
    Szóval!
    1: nem volt véletlen a házhoz egy zacskó csavar? Csak azok amik a DVD rész oldalába vannak csavarozva? (a srác azt mondja, neki nem volt... lehet kilopták belőle?!)
    2: A prohardver-es tesztben azt láttam olvastam, hogy a ventik mind 3tűs, mind molex csatival fel vannak szerelve... az enyémben csak a 3tűs van. Vagy mint valahol láttam CM ventin, ez egy külön átalakító lenne?

Nah de visszatérve a házra: Megjött, kicsomagoltam átnézetem.
    Egész jó állapotban van, nem új, akad rajta pár karc, de nem vészes
    Aztán megláttam ezt.. azthittem benyomódott, aztán rájöttem, "dizájn", meg talán szellőzés.. személy szerint nekem jobban tetszene ha egyvonalba lenne..
    Beljebb haladva, észrevettem, hogy 5 helyett, "csak"4 vinyó keret van, illetve egy el van törve...sebaj.. ez is belefér..
    Aztán a tetejét lebarkácsolva, rájöttem, hogy ott is van némi törés.. a [rögzítő pöckökből,3 biza minuszolva van...na bumm.. nem látszik, a teteje meg stabil. nem új verda :D
    A következő meglepi EZ volt! A prohardveres tesztben, nem ilyen műanyag van a venti elött, hanem egy fém keret.

Kipróbáltam a ventit kapott 12voltot.. egész halk volt.. gondoltam, eléteszem a szűrőt, ahogy lesz is beépítve. Azt hittem, lényegesen hangosabb lesz, de nem. Viszont a légszállítás, illetve a húzat "távolsága" drasztikusan lecsökkent..
    Ez sajnos késöbb vissza is köszönt..

Elkezdődött a beköltözés.. ekkor fogadott az, hogy csak 6db alaplapi távtartó volt a házban.. gondoltam sebaj, kiegészítem.
    Igen ám,de ami nekem volt itthon, illetve a régi asszem codegen házamban, az egy hajszállal kissebb menetű volt!! Kiesett az alaplapból.. szal sajnos most csak 6 darabbal kellett beérnie az alaplapnak.
    Aztán a rögzítő csavarokkal is szívtam, mert a régi házamban a távtartóba a kissebb, finomabb menetes csavar, míg ezekbe a távtartókba a dúrvább ment.
    Természetesen a legrosszabban hozzáférhető sarokban kezdtem.. :W a rossz csavart külön móka volt kiszedni.. ki nem jött csavarhúzóval, viszont annyira már akadt, hogy símán csipesszel se lehetett kihúzni.
    De megoldottam! :R

Jöhetett a táp.. no problem.. csak a kábeltengertől lettem rosszúl, hogy ezt vajon hova fogom dugni.. :U

Aztán szép sorban mindenki beköltözött..a kábeleket is sikerűlt eldugni.. ;)

Az új, és a régi házikó. Látszik a stílusom.. majdhogynem egyformák :)

Jött az első tesztelés. Sajna csak két ventivel. Egy elöl,egy meg hátúl.
    Ami egyből szembe ötlött, az az, hogy a vinyók kezdenek sülni!! :Y
    Besárgúlt a sentinel ikon.. 40fok.. 42.. huh mondom.. mi a .... a régi házban 30 fölé allig allig mentek..
    Aztán elfilóztam.. eszembejutott a szűrős tesztem, és gondoltam, hogy nem nyom elég nagy "cúúgot" a venti, no meg nem túl szellős a venti kerete.
    Nem úgy mint mondjuk ebben a házban!! :C
    A régi codegenben,egy kis moddolás hatására, alulról egy 9es venti tolta be a levegőt, pont a winyókat telibe ....
    Mondjuk visszanézve a sentinel logot,rájöttem, ott is volt egy idő, amikor nem volt túl rózsás a helyzet.. Gondolta, kap egy porszűrőt.. házilag eszkebáltam rá egy szűrőpaplanból megfelelő mérető darabot. Nem jött be.. szintén 37-38 fokra felmentek.. nemes egyszerűséggel le is téptem pár nap múlva(annak a sarka látszik a képen)

Pár nap móka után viszont megtaláltam a winyók ideális helyzetét, illetve egy kis tuningként a vinyókat rögzítő ház fém kerete és az előlap közé tettem be egy kis szivacs darabot, hogy a venti ne tudjon oldara kifújni, hanem kénytelen legyen a lukakon a winyók közé ...
    Erről nincs képem, de talán ezen a képen látszik a legjobban a hely. a kép jobb széle.. a ház pereme, és a vinyó "rekesz" pereme közé...
    Így most olyan 31-35-36 fokra mennek fel a winyók.

Persze a többi cucc még melegszik, kellene egy befúvó venti, meg sztem még egy elszívó fentre..

Elképzelésem, hogy veszek egy relative nagyobb légszállítású ventit, ami mondjuk lehet nem is a leghalkabb, és azt leszabályzom.. úgy tudja kb ugyanazt, mint a gyári ventik, viszont ha game van,akkor mehet a kraft.. (olyankor a hang nem számít.. ) másik házamban is így volt..

Csak abban max 9es ventik voltak.. azok zajosak.
    Arra is rájöttem, csak úgy próbaként, hogy a 8centis kis TT ventit pl az oldallapra téve sűvít mint ááálat...viszont van nekem egy 9centi=>8centi átalakítóm.. azt a venti és a ház lapja közé rakva, a sívítás megszűnt.. ugyanez tapasztalható lent is..
    Nem tudom 12es, 14-es ventinél mennyire fog érvényesűlni ez a hang, de ötletnek már jó lesz, ha jelentkezik..

Amit még szeretnék majd megcsinálni, hogy az egész házat megemelni vagy 2-3 centivel minumum .. a kocsim ültetem, ezt emelem :DD
    Minimum úgy, mint a Codegány házát..no, de azért valami szebb megoldással! :B ;)

Jobban levegőhöz jutna a táp, no meg majd a leendő alsó venti..

Nah.. hirtelen ennyi.. így is már egy órája írok, és sokat rizsázok.. valszeg elolvasni is sok lesz :D
    Sorry

Jah.. szerelésről,házról további képek.
    Régi codegényról képek.

Új hozzászólás Aktív témák