- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Videón vagánykodik az ultrakecses Motorola Edge 70
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Egy picit átalakitásra került a CM690-esemNagyon meg vagyok vele elégedve. Ezelött egy Thermaltake Kandalf-om volt, de azt nem szerettem. Ellenben ez egy elegáns, praktikus és nagy házikó. Érdekes, amikor ezt még csak cipeltem hazafelé, arra gondoltam, hogy mekkora downgrade volt, és amikor beszereltem a cuccokat, megismerketdtem vele közelebbről, rájöttem nem is kell nekem ennél jobb.
Viszont szebb lehetne egy picitFeltöltöm a képeket, hogy mire jutottam, és a segitségeteket várnám, hogy hova tovább, mert sajnos kifogytam az ötletekből. Eselleg moddolt már valaki ilyen házat?
Plexit szeretnék még rá rakni, de saját készitésűt. Valaki csinált már ilyet? Megosztanátok velem?
És ime a képek: -
palbence
tag
Üdv!
Az csak nálam fordul elő, hogyha oldalra vagy fentre teszek ventilátort és úgy állítom be, hogy szívja a házba a levegőt akkor ilyen fura, búgó hangot ad ki?
Az oldallapra és felülre is szerelve, több ventilátorral is jelentkezik a dolog.
Létezik erre valami megoldás?Köszönöm előre is, Bence
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Módosítottuk az a ház elejét.
Normális képek hamarosan. -
japy
őstag
Hátha még valaki keres ilyet !
-
Pepe78
őstag
Ilyen szabályzó csak 3500 FT!!
Simán elvisz 6-8 ventit Y elosztóval.
CM 690 tulajoknak ideális és elérhető áron van. -
Pepe78
őstag
Üdv!
Vettem ma egy új kiadású Scythe 4 csatornás ventiszabályzót.
Szál csiszolt alumínium előlap.
3500 FT a Computermode-nál!!1 potira simán rámegy akár 2 venti is.
holnap érek haza, majd letesztelem mit tud a nagy 23 cm ventikkel csinálni.A HAF előlapja szombaton változik egy keveset.
Majd képek... -
gYaLo
őstag
Vacilálok,hogy az i7 miylen házban lehet,de szerintem ez lesz a befutó
-
Pepe78
őstag
Ha valaki nem találná akkor itt megnézheti.
-
Pepe78
őstag
Hi!
Elkészültünk.
Néhány gyors képet megnézhettek az új házról a Cooler Master házak topikban. -
Peti78
őstag
A HAF 932 nem 53 ezer forint ellentétben a 840-nel. Ha meg verhetetlen a 932 akkor miért is lenne szükségem a 840-re, ha max annyit tud mint a 932...
csak 20 K-val drágábban nem?
A 932 biztos jó, viszont elég nehéz pótolni a 23cmes ventiket. Nekem a 690 bőven megfelel, a szabályzott ventikkel teljesen hangtalan, és a hőfokok is tökéletesek.
Nekem biztos nem érné meg rátolni 40K-t, inkább hardverbe fektetnék. De ahogy te is mondtad, kinek megéri, kinek nem. Az pedig, hogy 5 fokkal alacsonyabb legyen a hőmérséklet számomra egyenesen lényegtelen, mert bőven jó így is.
Aztán meg ez az 5-10 fokos verseny olyan, mint amikor két milliárdos vetélkedik, hogy év végén 20 vagy 30 millával kerestek többet a másiknál. há nem mindegy bakker???A modról pedig várom a képeket, de dobj be ide is egy linket pls
-
Symbio
senior tag
Hát én is az S-Flex-re szavaznék, pl. S-FLEX SFF21E (1200rpm). Teljes fordulaton sem hangos, leszabályozva pedig kimondottan halk és a levegő szállítása is jó (de elég drága
). Nálam alul, elől és hátul van 1-1 800-as S-FLEX SFF21D, de azok közül is 2 leszabályozva 500-ra (a WD640 Green nem az a forrófejű HDD és a Mugen2-nek se kell akkora rásegítés
)
-
werman
tag
Hali! tudnátok ajánlani vmi jó kis ventiket a cm690embe? kellene felülre kettő+1 Még egy alulra. vmi olyasmi kellene ami megy akkor is ha kb 7V-ra szabályzom és csondes, de fullon van benne erő. sokan a s-flex ventiket ajánlottak, télleg olyan jók? ezekböl meg nem tom milyen fordulatszámü kellene. elöre is thx%
-
Pepe78
őstag
Na végre egy kis vita!
Peti78:
Nem szabad a dolgokat így nézni szvsz.
A HAF 932 amikor kicsomagoltam, nem tűnt nagy számnak pl.
Pedig hőfokban léghűtésnél megkockáztatnám a verhetetlen kijelentést.
Persze amennyivel drágább valakinek megéri, valakinek nem.
Egy dolog tény: el lehet adni a drágább házakat is.
MA reggel kezdjük a HAF moddingot.
Hátha kedvet kapsz majd hozzá.....Képek legkésőbb holnap este a CM házak topikban.
-
vPhis
tag
válasz
leonaprofi #3150 üzenetére
ilyen rendszerhez nagyon szépen rendezd el a kábeleket, mert különben mindenki mérges lesz
-
Barney™
aktív tag
"Pl. alaplap kiszerelése nélkül lehet hátlapmerevítős CPU hűtőt szerelni (de jól jött volna a Mugen2-nél"
-Ha olyan a kivágás, mint a HAFnál, már pedig képekből úgy néz ki, akkor pl: X58 Giga lapnál semmit sem érsz vele, mert alacsonyabban van a foglalat a lapon, és az alsó két csavar már nem látszódik ki.
"mobil alaplapi tálca"
-Ha ez is olyan mint, a stacker esetében volt, akkor én ettől személy szerint félek, borzalmas volt, rezgett, rezonált, lötyögött, mozgott ááááááá, többet ártott mint használt..
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Én pont egy ilyen CM ATCS 840 házat veszek majd az új Corei7-es rendszeremhez.Úgyhogy majd 2-3 hét múlva beszámolok róla.
-
Peti78
őstag
Innen kezdődik az, hogy ezek a praktikumok megfelelnek-e az egyénnek. Sajna a lapomat mindenképpen ki kell vennem, elöl van 2db 12 es venti a 230as helyett, felül 2 db 14es. HDD modulra nincs szükségem, de ha lenne, pár ezresért meg lehet szerezni. Az alsó porszűrőként funkcionáló szúnyoghálót lesimítom és kész a tisztítás. Egyedül a radiátorhelyeket irigylem, tehát ebben egyetértek. Természetesen én is kipróbálnám, és ha jó lenne el is fogadnám a 690 helyett, de csak ha nem kellene sok különbözetet fizetnem
-
Symbio
senior tag
Pl. alaplap kiszerelése nélkül lehet hátlapmerevítős CPU hűtőt szerelni (de jól jött volna a Mugen2-nél
), mobil alaplapi tálca, Front : 230 x 30mm venti, Top: 230 x 30mm 2X, Rear: 120 x 25mm venti, HDD Module: 120mm fan x 2 (optional), felül komplett radiátor hely, egyszerűbben tisztítható alsó porszűrő. Persze, hogy ezek forintosítva megéri-e a különbséget, az már más tészta, de simán elfogadnám a 690 helyett
CM RC-840 -
Peti78
őstag
válasz
Barney™ #3144 üzenetére
Az szép..
Viszont annyiért 3 db 690-et veszel, igaz az elfoglalt hely is 3x annyi. Kicsit gugliztam, és a képek egyáltalán nem győztek meg arról, hogy 15 ezer HUF-nál többet ér. A design-ban semmi extra, mondhatnám teljesen hétköznapi. Az alkatrészek elhelyezésében sem találok forradalmit.
-
Symbio
senior tag
Egy CM 690 Xigmatek kiadásban teljesen feketén. Szép.
-
kris75
aktív tag
Hello!
Azt szeretném megkérdezni,hogy használ-e valaki Cooler Master gyári vízhűtést?
Pl. Aquagate Max típust,ha igen akkor milyen tapasztalatok vannak?Befér-e egy CM 690-es házba?
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=3855Üdv Kris
-
nyunyu
félisten
Ti mivel csillapítottátok a rezonanciát a házba?
Mivel a CM 4in3 gumis felfuggesztese a csavarmentes rogzitesnek koszonhetoen semmit sem ert, ezzel.
Persze egybol megduplazodott a Centurion 5 tomege tole.
Multkor raraktam a merlegre, vizhutesestol 25kg a gepem...Masik otlet a barkacsboltokban kaphato ontapados szilikongumi szekrenyajto becsapasgatlo korong lett volna. (4db ~250Ft, ha nem az Obiban veszed. Ott duplaannyi.)
Ha mar a CM volt olyan kedves, hogy gumi helyett tomor muanyag tappancsokat adott ehhez a vacak hazhoz. -
swoody
senior tag
Sziasztok.
Ti mivel csillapítottátok a rezonanciát a házba? Teljesen átadja a ház az asztalnak és remeg az asztal.
Rakjak gumit a lábai alá?
-
Pepe78
őstag
Hi!
2db 1600 RPM Scythe sleep stream itt maradt nekem feleslegbe.
Ha valakit esetleg érdekel keressen meg.
CM 690 hez van szokva.Árat megdumáljuk.
-
Peti78
őstag
válasz
alibabo #3124 üzenetére
Én is komolyan mondom, berágtam ma. A barátnőm a gép környékén volt, büszkén mutattam neki, milyen szép poros az eleje. Odáig volt, megértette a lelkesedésemet, mondtam neki nyugi, csak tesztelek. Láttam rajta, hogy alig bírja visszatartani a lelkesedését. Jön-megy 10 perc múlva látom, hogy ösztönösen elhúzza az ujját a tesztelésen lévő felületen. Bizony mondom, szívem megállt.. "Te meg mégis mit csinálsz?? Stb. Semmibe nézed a 2 hetes 'munkámat'???? Eldurrant az agyam,
mintha nem előtte pár perccel mondtam volna neki mivel is múlatom az időmet. Szegény zavarában már azt kérdezgette, hogy mivel töröljön port a lakás többi részében. Aztán lenyugodtam, nem is értem minek ba*sztam fel magam ennyire. Inkább örülnék hogy ösztönösen jön nála a pormennyiség-ellenőrzés. Nem győztem elnézést kérni.
Persze bosszúból és sértődöttségből nem törölte le a port sehol. No lám, minden jóban
-
alibabo
tag
Hát komolyan mondom tele van a szöszökkel meg a porral a .... Eső meg sehol... Ja, előttünk játszótér homokozóval, gondolhatod.
Tegnap porszívóztam, a gépet is megporszívóztam, este már ecsettel át kellett menjek rajta. De ha tudnék mivel normális makrót fényképezni, esküszöm lekapnám megmutatni.
Az oldallapon lévő porszűrők (azok csak a sima fémek) - most hogy szét volt kapva a cucc -
szürkék voltak a rárakódott portól. És azon még venti sincs.
A sok portól még a tv-ém kondijai is sípolnak. Igaz 15 év alatt már levehettem volna a hátulját kipucolni. -
Én is nekiálltam elrendezni a kábeleket, most hogy megvan a plexis oldallap... A következő dolog, amire készülök: Feketére fújni a belsejét, kívül pedig a középső sáv kap egy grafitszürke színt. Már csak rá kell szánni magam!
-
-
alibabo
tag
Én már megcsináltam. A ház kábeleket is. Így összerakva nem nagyon látszik. Ott a vinyóknál, középtájt .
A ventik még a régebbi képeimen, fél készen azért látszanak.
A fehér gyári csatikat lecseréltem feketére.
De ha lesz időm, meg hangulatom csinálok még a harisnyázásról frissebb képeket is.Peti78:látom.
-
Peti78
őstag
Ugyanezt tervezem én is, már utána is néztem a kábelharisnyáknak, de kicsit drágának találom őket. Van, aki szigszalaggal csinálj, de én valszeg szúnyoghálóval fogom. Szerintem semmi extra nincs benne, rátekered a kábelre, rögzíted pár helyen és annyi
A rögzítést talán körömlakkal is meg lehet csinálni, de alibabo jobban meg tudja mondani hogy menynire tartós ez a megoldás -
Pepe78
őstag
Üdv!
Kábelharisnyázást csinált már valaki?
Ventilátor kábeleket akarok behúzni feketére.
Illetve a ház saját kábeleit amik túl színesek.Kicsit szájbarágósan ha van ideje valakinek elmagyarázni megköszönném.
-
Peti78
őstag
Szerintetek az gáz lenne, ha befesteném a procihűtő bordáját?
-
dy_nmq
aktív tag
-
Peti78
őstag
Sziasztok
Csak elmondom, hogy kivagyok teljesen ha ránézek a házamra. Kb 2 hete nem töröltem le, mert kíváncsi vagyok arra, hogy egy hónap alatt mennyi por megy bele, és hogy fog kinézni. Jelzem, hogy az előlapon, ahol a két venti szívja be a levegőt, már számottevő por található. Szépen fodrozódik. A ház tetején nincs különösebb por, mivel ott kifelé fújja a 2db 14-es. A tápnál lévő szúnyogháló bomlasztó hatással van a szépérzékemre. (még jó, hogy nem látom sűrű. Nem is merek belegondolni, hogy fog kinézni 2 hét múlva... Van valaki aki esetleg már túl van egy ilyen kísérleten, és képet is csinált róla?Ahogy nézem remek kis modok születtek az eltelt időszakban.
Valaki nem tudja postolni azt az oldalt, ahol az a sok modolt 680 van? -
dy_nmq
aktív tag
Ti hogy szedtétek le a 690-es előlapját? tudom láma kérdés de nekem valahogy nem sikerült, nem akartam annyira feszegetni. A kézikönyv szerint csak simán alul huzzam meg de akkor csak a két also pöcök engedett el a több nem. amugy most igy néz ki, lassan kezdenek helyre állni belül a dolgok
-
GabN73
addikt
narancs-fehérben hogy ragyogna a gépház?
csak akkor kérdés hogy a belseje milyen színű legyen
narancs-fehér ledes ventikkel... +1 CM Musketeer III ..... -
alibabo
tag
Miket meg nem látsz, a kis Sherlock. Még mindig ezen rágódsz? Kérdezd bigapu fórumtársunkat - ha nem hiszed -, kollégám. Vele szoktunk belemerülni nagyon a pc-inkbe. Legalább olyan fanatikus, mint én. Sőt.
Pepe78: Hát örülök, hogy nem fáztál rá. Azért remélem benézel ide hozzánk.
Ha kész az új projekt, mindenképp üzenj ide, hogy hol nézhetjük meg. -
Cadal
őstag
válasz
alibabo #3094 üzenetére
A fényképek és a hobbid alapján egyszerűen nem bírom elképzelni, hogy a szebbik nemhez tartozol! Vizslattam is az eddigi képeket, hátha találok valami árulkodó jelet, ami segíthetne ezt tisztázni magamban. Hát most találtam egyet!!
Az adidas zokni mérete 35/38. Márpedig ez igencsak Téged igazol
! No mindegy nincs még vége!
Pepe78: Grat, a végeredményhez! képeket várunk
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- DELL Universal Dock UD22
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest