- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beszélhetünk a Nothing Ear (3) tokjába is
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent Magyarországon a Redmi 15C 5G
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adiking
tag
Egy ilyenbe befér egy 5970 és egy corsair hx1000 táp?
-
válasz
BLiNk3r #3786 üzenetére
Én se nagyon vettem észre ilyet.. igaz, nincs nyitva a házam.. merrefelé láttad a ledet?
Hang: nem lehet,hogy csak a winyo "tekert"? Bár gondolom annak felismernéd a hangját.Daemon09
Rakd át esetleg másik helyre.. vagy másik fiókba..
esetleg még azt kellene megtapasztalni, hogymi rezonál be.. a ház. oldallap pl.. vagy a keret zörög miben a winyó van...
Nekem is van egy tompa morajlásom az "új" WD black-el..(leglábbis gondolom,hogy attól.. amióta az is bent van, azóta hallom... érzem) olyan ritmikusan előjövö hang.. morgás.. mintha valami körbeforogna. és egy ponton felerősödne.. majd elhalkul.. felerősödik... elhalkul.... ehh. nehéz leirni.. és fura is mert lassu forgás hang...1-2 sec/felerösödés...
Ami fura, nálad (is),hogy elvileg ezekben a keretekben, van 4 darab gumipogácsa, amiben vannak azok a tüskék, amiken fekszik a winyó.. igy elvileg nem adhatja át a rezgést.. annyira
Mondjuk elvileg nálam se kellene..Arra gondoltam, hogy esetleg mivel nincs túl nagy hely a keret és a winyo között, hozzá ér a kerethez a winyó háza.. a keret meg a házzal van kapcsolatban.. ha ezért, adja át, oda lehet rakni valami gumit.. pl ablakszigetelő profil..
Mondjuk az enyém allig hallható.. nem is foglalkoztam vele nagyon.. igaz, időm se nagyon lenne rá
Üdv. Laci
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Nem lehet valahogyan máshogy betenni ebbe a házba a HDD-t? Belecsavarozni valahogy vagy ilyesmi. Néha elég nagy hangja van, berezonál és nagyon idegesítő.
Esetleg fúrjak lyukat és rögzítsem csavarral a gyári helyén? Vagy más ötlet? -
BLiNk3r
senior tag
válasz
Kolondrum #3785 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! /úgy néz ki harisnyarablás lesz a napokban
/
A gép elejében nálam is be van kötve a venti, a HDD hőfokok egyelőre rendben vannak. A táp melegedését hogyan tudod lemérni? Vagy csak érzésre állapítod meg a dolgot?Az oldalsó venti nincs bekötve, bár gondolom egyúttal az is elbír egy harisnyát.
Más: a mai napon tapasztaltam, hogy amikor egy pendrive-ot dugtam be a front panelba (ami itt ugye a ház tetején kapott helyet), belül egy narancssárga led kezdett világítani kb 5-10 másodpercig, aztán elaludt. A bedugáskor egy köszörülő hang is hallható volt. Ez valami feature? Nálatok is van ilyen?
-
válasz
BLiNk3r #3784 üzenetére
Ajánlhatok valamit? Én a táp problémára azt találtam ki hogy egy harisnyát méretre vágtam és a csavarokhoz rögzítettem. Bevált! Ritkán takarítom a gépet, ha oda keveredek mint pl 2 napja h kipucolom akkorra már a hőfokokkal is baj van. Az a harisnya annyi port megfog, hogy mérhető a vastagsága.
A gép elejében van egy 12-es venti, ahhoz van gyári szűrő, azon annyira vastagon szokott lenni, hogy a HDD-k már túlmelegedés határon vannak, onnan tudom, hogy portalanítani kell. Oldalt is van egy vetni, szintén szereti a port, oda is harisnyát tettem, meglepően jól néz ki, csak ügyesen kell betenni, hogy egyenletesen feszüljön és ne látszódjon az egyenetlen széle.
-
Zolás
addikt
válasz
BLiNk3r #3781 üzenetére
Ha lefelé néz hüvösebb levegőt sziv ami jó tesz a tápnak.
Viszont ha porosabb a környezet akkor érdemesebb befelé forgatni mert ugy nem sziv be sok koszt.
Neked kell eldöntened hogy melyik irányba nézzen. Ha meg moddolsz a táp elé egy porszüröt akkor meg alap hogy lefelé néz -
BLiNk3r
senior tag
A mai napon én is beléptem a boldog CM690 tulajok körébe
Azonnal van is egy kérdésem: jól gondolom, hogy a Gigabyte Superb tápom ventijének lefelé kell néznie? (a padló irányába)(bocs, ha hülye a kérdés, de láttam olyan CM690 belső fotót, ahol a venti felfelé nézett)
-
válasz
Sanyi.mTs #3776 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy ki lehet szedni őket...
De egyébként egész jól rögzítenek.. van egy központosító pöckük is, ami a csavar "helyére' megy...
Nah.. 'itten van is e, egy kép... ezen látszik.. illetve ha nem lehetne kivenni a pöcköt, akkor is le tudod csavarozni.. max nyitott állapotban lesz..
szerk:
Ahogy elnézem ezt a képet, sztem elég ha azt a fém pálcát kifordítod, felfelé kihúzod,és már hullanak is ki a kék pöckök.. vagy még a hátsó "fejüket" kell kifordítani.. de sztem mindenképpen megoldható..(most igy hajnalban nincs kedvem szétszedni a gépet..de ha nem menne, megnézem neked)
-
Sanyi.mTs
addikt
a gyors-rögzítőket, mint ami pl a vga-t is tartja, el lehet távolítani? nekem nem tetszik, h ha ráhúzom/rákattintom a vga-ra, akkor még tud lötyögni a kártya föl-le egy kicsit. inkább csavarral rögzítettem.
-
pityeszka
őstag
Hello.
Használ valaki Enermax Pro82+ tápot ilyen házban.Arra lennék kíváncsi, hogy elég hosszú-e a 12V-os ága.
-
Sanyi.mTs
addikt
Ti kaptatok műanyag "talpas" alaplap távtartó pöcköt? (amit oda kell rakni, ahova nincs lehetőség réz távtartót becsavarni.)
-
Sanyi.mTs
addikt
megtörtént az átköltözés egy CM690 pure window-ba.
a páromnak nem jön be annyira, mint nekem (de kit érdekel
). a power és reset gombokat viszont szokni kell.
Még szerencse, h az ODD-t alulra raktam, mert az IO panel kábeleitől nem fért volna be felülre.
-
Tidus
addikt
A képet Zodicus kolléga készítette.
Valaki mondja meg nekem a Rackot hol lehet beszerezni?
Szóval az előlapot. -
gti16v
őstag
Sziasztok,mindig is idegen hagyott a flopy lemez ,igy sosem érdekelt a 3,5 ös hely…
Kérdés,amikor én vettem kb 2 éve a cm690-et,akkor kaptam hozzá?? Van értelme előkeresnem?
,mert történetesen kaptam egy 4 csatos revoltec venti szabályzót. és csak most fogtam fel,hogy hova szerelem…
Tehát járt hozzá gyárilag?
Köszi.
-
Gerisz
addikt
válasz
jokeman #3754 üzenetére
Szerintem az alaplapi hangkarinál ugyan mindegy melyiket használod minőség szempontjából.
Milyen hangszórót keresel? PC speaker-t? Nekem azt hiszem adtak, de nekem ne csipogjon.
Nekem sem oldalt sem fent nincs venti, vagyis csak mikor unatkozom beszerelem, aztán meg ki. Az oldalsót lefedni azért nem árt, mert jobb lesz a huzat a házban. -
jokeman
aktív tag
Sziasztok. Ma költöztem bele egy CM690-házikóba. Pár kérdésem lenne. Az alaplapra dugható audio közül meiket használjam hd? ac97? Jól vettem észre,hogy nincs a házba hangszóró? Vagy csak az enyémböl spórolták ki? Tetön,illetve az oldallapon használtok ventiket?,ha nem lefeditek valamivel,hogy ne porosodjon. Nekem asztalba van zárva a ház,elöl lyukak furva az ajtóba,hátul szabad. Köszi a választ!
-
jokeman
aktív tag
Sziasztok. Ma költöztem bele egy CM690-házikóba. Pár kérdésem lenne. Az alaplapra dugható audio közül meiket használjam hd? ac97? Jól vettem észre,hogy nincs a házba hangszóró? Vagy csak az enyémböl spórolták ki? Tetön,illetve az oldallapon használtok ventiket?,ha nem lefeditek valamivel,hogy ne porosodjon. Nekem asztalba van zárva a ház,elöl lyukak furva az ajtóba,hátul szabad. Köszi a választ!
-
válasz
Sanyi.mTs #3747 üzenetére
Itt, és Itten, találsz pár képet a valós házról.. igaz nem pure
Nekem mondjuk könnyű dolgom volt, mert használtan vettem,és a tetején már le van törve pár pöcök :S
Amúgy ahogy az elöttem szóló mondta. előlapot inkább előrefelé,határozottan, de azért nem őrűlt módjára.. a felsőt meg szintén ahogy írta.
Mindkét oldallapot levenni.. és a felső perem alatt-mögött vannak a pöckök.. a ház belseje felé kell nyomni picit..Amúgy tényleg jó kis ház. amit viszont elk...tak,hogy a két USB csatit egymás mellé tették ilyen közel.. esélyed nincs egyszerre pl két Pen-drivot berakni.. hacsak nem valami extra slim verzio..
No meg a gyári hasmagasság se az igazi szerintem.. de az a legkevesebb
-
Gerisz
addikt
válasz
Sanyi.mTs #3747 üzenetére
Előlapot megmarkolod alul és meghúzod. Határozottan.
A fedlap pöcökjei a burkolat alatt vannak. Azokat befelé kell nyomni de csak picit.
Én úgy szoktam, hogy megkezdem elől és haladok hátra, közben emelem de óvatosan ahogy engedi.
De ott vannak azok csak inkább lábak mert jönnek vele együtt. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Pingvin1985 #3638 üzenetére
tegnap megérkezett a CM690 pure window házam. igazán szép darab. Költözni, majd csak hétfőn tudok.
Viszont szétszereléssel kapcsolatban volna pár kérdés/észrevétel.
- előlap leszedése: pingvin által linkelt képen, akkor alul benyúlok (olyan mintha egy kapaszkodó lenne ott alul) és kicsit erőteljesen megrántom kicsit felfelé? Nem kell vmit pöcköt eltolni?
- Fedő lap: Nem nagyon tudom értelmezni ezt a képet.
pontosabban az első képen a pöcköket, le vagy fel kell tolni? illetve én nem láttam ilyen pöcköket a gépen és ha megnézzük a második (jobb oldali) képet, azon sincs a tetőn pöcök.válaszokat előre is köszi.
-
Tidus
addikt
Néhány hónapja vagyok tulajdonosa CM690-nek. Viszont az előoldali veti 4db kék ledjéből már csak kettő világít. Különösebben nem zavar, csak idegesít. Kiszereltem de ahogy elnéztem a led csere szinte lehetetlen. gondolkodtam hogy gariztatom, mert 2 év gari van a cuccra, de nem tudom mit lépnének rá, esetleg valakinek valami ötlete, azon kívül hogy vegyek új ventit.?
Szóval tömören, két led nem világít, meg kéne valahogy oldanom. -
válasz
Sanyi.mTs #3742 üzenetére
]Az én házamban ez volt a ledes, és ez a síma..
hangosság.. nagyon relativ.. nekem régen volt egy házam, amiben 8centis ventik voltak, és egy régi cooler master táp.. az hangos volt.. lecseréltem.. ez halknak tűnt.. aztán tovább halkítottam a rendszert... és találtam halkabb ventiket is...
Most ott tartok,hogy már a winyok motorját,pörgését is hallani
Szóval nem túl hangos, de éjjel azért picit hallani a gyári ventiket..
-
Sanyi.mTs
addikt
Lehet tudni, h mik a pontos típusai a házhoz adott ventiknek (sima és LED-es)?
Mennyire hangosak?
-
-
Gerisz
addikt
válasz
yakuza.tora #3733 üzenetére
A kártya totyikjában olvastam, hogy igen.
Mert én azt a vidkari kategóriát nézem. -
yakuza.tora
addikt
Elfér ebben a házban egy Radeon 5870?
-
aclandiae
senior tag
Aki próbálta már ezzel a házzal a szigetelést, az mit és hová rakott benne?
Milyen anyagot használt hozzá?Én a pl. alaplapok dobozában alul lévő szivacsra gondoltam, be ez nem hiszem hogy átengedne levegőt. Valamint gumiból vágok ki kis csavaralátéteket, és ahová befér beteszem.
Talán lehetne nagyobb hullámkartont is felhasználni, főleg az nagyobb, egységes felületekhez.
Porszűréshez alumínium szúnyogháló+harisnya kombináció van fent, jól fogja a port.
Javaslat, ötlet, vélemény?
-
Sanyi.mTs
addikt
porszűrő(ke)t adnak a géphez? (előre, alulra és a táphoz gondoltam)
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Én is gazdája vagyok egy 690-es háznak, de a beköltözés még csak most fog kezdődni, corsair tx750w-es táppal lesz megtámogatva(A táp aljára, vagy házba alulra valamilyen porszűröt szerelt már valaki?).Kérdésem lenne hogy a gyári ventiknek van egy átalakítójuk ami ugye így már nem az alaplapra csatlakozik, hanem közvetlenül a tápról kapják az áramot?És ezeket a ventik ilyen tápos csatlakozással szabályozni tudja?(Sebességét).Esetleg egy képet ha valaki tudna mutatni hogy mégis hogyvannak összekötve igy a ventik, azt megköszöném.
A ház tetején lévő e-sata csatlakozás egyböl a vinyo-ba megy, és onnan külsős adathordozóval lehet róla adatot másolni?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Amúgy nagyon szép a ház, nembántam meg hogy ilyet vettem, tényleg jólnézki. -
bognar110
őstag
Hellosztok szeretnék venni egy ilyen cooler master gépházat csak nem tudom hogy eza táp elérne belül minden hova ? Szerintetek ?
-
Sanyi.mTs
addikt
hogy érdemes a tápot berakni a házba? (lentről szívja a levegő, vagy a ház belsejéből) és miért?
porszűrőt hol lehet venni (Bp-en)?
-
Sanyi.mTs
addikt
Nem tudom, h volt-e már: COOLERMASTER RC-690K Pure Black és csak 1ezer huf-fal drágább, mint a normál kiadás.
a cm690-hez mennyi venti jár alapból?
-
Sanyi.mTs
addikt
használ vki cooler master rc-690 házat corsair vx450-es táppal?
arra lennék kiváncsi, h elég hosszúak-e a táp kábelei?
-
Gerisz
addikt
Valaki fehéret?
Lehet kapni itthon is 26 ezer péz az ára -
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen házam vanNagyon meg vagyok vele elégedve. A hűtése brutál jó. Belülről feketére lefestettem, és zajcsökkentés céljából eltávolitgattam a kis műanyagokat az elején illetve a tetején a ventik elött. Ez más haszonnal is járt, méhozzá, hogy felülre a burkolat alá 1 12cm-es venti a ház és a müynag, illetve fém rács közé befér, és szerintem még szebb is sokkal, nameg nem fogja annyira a port
ha valakit érdekel, akkor később még töltök fel képeket. Szerintem nagyon jól elvezetgettem a kábeleit is, és alig látszik egy-kettő. Szép tágas, kellemes a megjelenése. Talán egy cadilack-hoz tudnám hasonlitani. Nem túl hivalkodó, de elegáns, és minőséget áraszt magából
Mindenkinek ajánlani tudom csak! (amúgy már fél éve ilyenem van
)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borderlands 4
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Bomba ár! HP ProBook 440 G3 - i5-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest