- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
pánikrum
csendes tag
Nekem jelenleg is ilyen alaplapom van és rendesen megküszködtem vele, de sikeresen zárult a "harc". Tetézte a problémát, hogy a Q9550-ön lévő Scythe Mugen 2 borda (függőleges irányítású átszellőztetéssel) gyakorlatilag kitakarta az északi híd hűtőjének a felét, alulról az ASUS 5870-es kártya blokkolta a házban felfelé áramló levegőt, így még esély sem volt az alaplapi chipset rendes kihűtésére.
Ezt úgy oldottam meg, hogy az oldallap videokártya feletti nyílásra raktam egy 800 1/min-es, 140-es ventillátort (nagyobb légszállításút tapasztalatom szerint nem szabad rakni, mert az elfújja a levegőt a CPU hűtőborda ventillátora elől, így viszont a légáramlat pont eléri az NB hűtőbordát).
Ezzel elértem azt, hogy ebben a jelenlegi extrém környezeti hőmérsékletben az NB hőfok lement 38-39 fokra.
Az oldallapi felső befúvónyílást meg egyszerűen kitakartam, mert ha oda is tennék ventillátort (ami az oldallap belsején a hűtőbordától természetesen nem férne el, csak kívülre történő szereléssel lenne megoldható), akkor "pneumatikai rövidzárat" csinálni a hátfali és esetlegesen a két tetőoldali kipufogó nyílásokon kiáramló meleg levegővel (a gépházamnak az elhelyezési korlátokból adódóan gyakorlatilag csak két oldala van szabadon; a többi sík kisebb-nagyobb légréssel falfelülettel, asztallappal határolt, ami méginkább igényli a hűtés gondos kialakítását).
-
Nemrossz..én is filóztam rajtuk, nézegettem is anno obiban..
Aztán azért maradt ez, mert akartam egy amolyan "porszűrő kamrát" az aljára kialakitani.
Lehet badarság, meg elgurúlt gyógyszer effekt, de tesztelgettem a ventiket.
Arra jutottam, hogy ha közvetlen elötte van a szűrő, kevesebb levegőt (vagy kisebb légnyomást) tud létrehozni, mintha távolabb van tőle.(persze, nem simán eltávolitva, hanem egy légcsatornát kialakitva a venti és a szűrő között)
Ebbúl kiindúlva jutottam arra, hogy ha már megemeltem a gépet, hogy jobban kapjon levegőt, akkor a porszűrést is úgy oldanám meg, hogy egy "kamrából" szivjanak az alsó ventik..Szal hát igy alakúlt.. macerásabb, meg lehet butábban néz ki, és még az is lehet,hogy nem sokat számit.. de kinek hol gurúl el a gyógyszere..
Neked szerencsére a házad gurúlJó megoldás!
-
Pl?
A feladat adott
am: még nem végleges...sikba akarom majd csiszolni, majd feketére lefújni.
illetve tervbe volt véve, hogy körbe kap egy rács boritást.. olyasmit mint a ház eleje-teteje.. csak még nem találtam emberi áron..
Igy lehet a szúnyogháló marad..am2: a praktikum-célszerűség volt a cél..nem modding kiállitásra készűlt.. a földön az asztal alatt szinte nem is látszik...de levegőt legalább kap..
De arra azért jó volt a hsz-ed, hogy "felhúzott", és valamelyik nap időt szakitok rá, és szebbé teszemAzért jöhet épitő jellegű ötlet, kritika
pl hogy te hogy csináltad, vagy csinálntad volna?!
-
Ha kiméregetted, akkor az én ötletem már ki is van húzva.. nevezetesen,hogy a felső részből nincs-é kicsúszva a csatija.
Én pl. a hang kábelét kivettem, úgysincs bekötve, ne növelje nekem a dzsumbujt.
Esetleg még azt megnézheted, hogy felül is ugyanaz-é a sorrend a bekötéseknél, mint másoknak..Nah de.. szóval pár napja, én is a CM 690-esek táborát gyarapítom.
Használtan vettem,egy kis szépséghibával, de nem vészes..az ára meg egész jó volt!Viszont már így az elején pár kérdés, olyan tulajokhoz, akiknek Origi volt.
Szóval!
1: nem volt véletlen a házhoz egy zacskó csavar? Csak azok amik a DVD rész oldalába vannak csavarozva? (a srác azt mondja, neki nem volt... lehet kilopták belőle?!)
2: A prohardver-es tesztben azt láttam olvastam, hogy a ventik mind 3tűs, mind molex csatival fel vannak szerelve... az enyémben csak a 3tűs van. Vagy mint valahol láttam CM ventin, ez egy külön átalakító lenne?Nah de visszatérve a házra: Megjött, kicsomagoltam átnézetem.
Egész jó állapotban van, nem új, akad rajta pár karc, de nem vészes
Aztán megláttam ezt.. azthittem benyomódott, aztán rájöttem, "dizájn", meg talán szellőzés.. személy szerint nekem jobban tetszene ha egyvonalba lenne..
Beljebb haladva, észrevettem, hogy 5 helyett, "csak"4 vinyó keret van, illetve egy el van törve...sebaj.. ez is belefér..
Aztán a tetejét lebarkácsolva, rájöttem, hogy ott is van némi törés.. a [rögzítő pöckökből,3 biza minuszolva van...na bumm.. nem látszik, a teteje meg stabil. nem új verda
A következő meglepi EZ volt! A prohardveres tesztben, nem ilyen műanyag van a venti elött, hanem egy fém keret.Kipróbáltam a ventit kapott 12voltot.. egész halk volt.. gondoltam, eléteszem a szűrőt, ahogy lesz is beépítve. Azt hittem, lényegesen hangosabb lesz, de nem. Viszont a légszállítás, illetve a húzat "távolsága" drasztikusan lecsökkent..
Ez sajnos késöbb vissza is köszönt..Elkezdődött a beköltözés.. ekkor fogadott az, hogy csak 6db alaplapi távtartó volt a házban.. gondoltam sebaj, kiegészítem.
Igen ám,de ami nekem volt itthon, illetve a régi asszem codegen házamban, az egy hajszállal kissebb menetű volt!! Kiesett az alaplapból.. szal sajnos most csak 6 darabbal kellett beérnie az alaplapnak.
Aztán a rögzítő csavarokkal is szívtam, mert a régi házamban a távtartóba a kissebb, finomabb menetes csavar, míg ezekbe a távtartókba a dúrvább ment.
Természetesen a legrosszabban hozzáférhető sarokban kezdtem..a rossz csavart külön móka volt kiszedni.. ki nem jött csavarhúzóval, viszont annyira már akadt, hogy símán csipesszel se lehetett kihúzni.
De megoldottam!Jöhetett a táp.. no problem.. csak a kábeltengertől lettem rosszúl, hogy ezt vajon hova fogom dugni..
Aztán szép sorban mindenki beköltözött..a kábeleket is sikerűlt eldugni..
Az új, és a régi házikó. Látszik a stílusom.. majdhogynem egyformák
Jött az első tesztelés. Sajna csak két ventivel. Egy elöl,egy meg hátúl.
Ami egyből szembe ötlött, az az, hogy a vinyók kezdenek sülni!!
Besárgúlt a sentinel ikon.. 40fok.. 42.. huh mondom.. mi a .... a régi házban 30 fölé allig allig mentek..
Aztán elfilóztam.. eszembejutott a szűrős tesztem, és gondoltam, hogy nem nyom elég nagy "cúúgot" a venti, no meg nem túl szellős a venti kerete.
Nem úgy mint mondjuk ebben a házban!!
A régi codegenben,egy kis moddolás hatására, alulról egy 9es venti tolta be a levegőt, pont a winyókat telibe ....
Mondjuk visszanézve a sentinel logot,rájöttem, ott is volt egy idő, amikor nem volt túl rózsás a helyzet.. Gondolta, kap egy porszűrőt.. házilag eszkebáltam rá egy szűrőpaplanból megfelelő mérető darabot. Nem jött be.. szintén 37-38 fokra felmentek.. nemes egyszerűséggel le is téptem pár nap múlva(annak a sarka látszik a képen)Pár nap móka után viszont megtaláltam a winyók ideális helyzetét, illetve egy kis tuningként a vinyókat rögzítő ház fém kerete és az előlap közé tettem be egy kis szivacs darabot, hogy a venti ne tudjon oldara kifújni, hanem kénytelen legyen a lukakon a winyók közé ...
Erről nincs képem, de talán ezen a képen látszik a legjobban a hely. a kép jobb széle.. a ház pereme, és a vinyó "rekesz" pereme közé...
Így most olyan 31-35-36 fokra mennek fel a winyók.Persze a többi cucc még melegszik, kellene egy befúvó venti, meg sztem még egy elszívó fentre..
Elképzelésem, hogy veszek egy relative nagyobb légszállítású ventit, ami mondjuk lehet nem is a leghalkabb, és azt leszabályzom.. úgy tudja kb ugyanazt, mint a gyári ventik, viszont ha game van,akkor mehet a kraft.. (olyankor a hang nem számít.. ) másik házamban is így volt..
Csak abban max 9es ventik voltak.. azok zajosak.
Arra is rájöttem, csak úgy próbaként, hogy a 8centis kis TT ventit pl az oldallapra téve sűvít mint ááálat...viszont van nekem egy 9centi=>8centi átalakítóm.. azt a venti és a ház lapja közé rakva, a sívítás megszűnt.. ugyanez tapasztalható lent is..
Nem tudom 12es, 14-es ventinél mennyire fog érvényesűlni ez a hang, de ötletnek már jó lesz, ha jelentkezik..Amit még szeretnék majd megcsinálni, hogy az egész házat megemelni vagy 2-3 centivel minumum .. a kocsim ültetem, ezt emelem
Minimum úgy, mint a Codegány házát..no, de azért valami szebb megoldással!Jobban levegőhöz jutna a táp, no meg majd a leendő alsó venti..
Nah.. hirtelen ennyi.. így is már egy órája írok, és sokat rizsázok.. valszeg elolvasni is sok lesz
SorryJah.. szerelésről,házról további képek.
Régi codegényról képek. -
Gerisz
addikt
A kamerával használtam még mikor megvettem a házat. Nekem be van szövet szalagozva, de a használati utasításban benne van.
-
mg105
senior tag
a hard disk sentinel ugyan úgy a smartból olvassa ki az értéket, így alkalomadtán ugyan azt a rossz értéket mutatják. idősödő szenzorok általában már nem a tényleges értéket mutatják!
nem csak a hitachik a melegedősek, minden gyártónak van forrófejűbb és hűvösebb szériája egyaránt!
-
nyunyu
félisten
Ez nem mervado, mivel rossz a Samsungok homeroje, jellemzoen 6-8 fokkal kevesebbet mutatnak, mint ami a valos.
Nalam a proci+VGA vizevel vannak futve, igy mutatnak:
Kb. 40 fokosak lehetnek valojaban, nem ertem, miert mutat most a Hitachi ennyivel tobbet.
Maskor pontosan mert... -
alibabo
tag
Kivételesen sok helyen. Még nálunk is.
Azt hiszem valamelyik Zalmi vga hűtéshez van opcionálisan.Peti78: Maxon van hangja, én félen járatom. De nem kattog, nem csörög-zörög, nem búg, elég minőségi. Nagy cúgot nem csap, de azért valamit visz ki a lap mögül. Legalábbis, ha odarakom a kezem lehet érezni egy kis langyi levegőt.
De mondom, ha nem lett volna itthon azért nem vettem volna. Nagy csodát ne várjunk tőle. Szerintem pár foknál többet nem segít. -
-
Peti78
őstag
Köszi, megtettem, el is mentettem. Nekem nem jönnek be ezek a ledes ventikkel szerelt házak. Most is azon vagyok, hogy fénytelenítsek. Egy ledest már kigórtam, a hyper 212 ventijét alulra tettem, a másik ledes hátul van. Hamarosan száműzve lesznek, csak qurva drágák a noctuák (is)
-
betyarr
veterán
fene se tudja ebben a mai spórolós világban,no
jobboldalt van a póver gomb és ha kb 2 cm van a gép meg az asztal szgéptartójának a fala között,akkor gondolom nem egyszerű odanyúlkálni...ezért kellene áttenni az oldalsó ventit is,mert nincs értelme,ha ott marad.valszeg teljesen balra hozzá lesz simulva az íróasztalhoz,hogy jobb oldalon maradjon hely a kapcsolgatáshoz.
-
-
emmm
őstag
Nem
Csak még nincs tuningolva, tehát alapon 2,66 GHz-en megy. Idle-ben kb. 19 fok, mag 1 9-10 fok, mag 2 picivel magasabb. Még ugyan csak 4-5 percig teszteltem, minden stress be volt kapcsolva az Everestben hozzá. Gondolom egy óra után mittomén' 36 fokig megy fel talán. Nem mintha az nem lenne jó
-
G4ga
őstag
bakker, ezzel hogy oldom meg az alaplap kábelt! félre értettük akkor egymást!
zsolt1129:
kemény, és nem olcsó táp, pláne most! ez au egyetlen gyenge pontja a tápnak! rövid az a kábel, max az lesz hogy levágom egy régi tápról az a kábelt, rakok rá egy ellen dogót azt vihar kabát!
kitalálok majd rá valamit! -
G4ga
őstag
nah... látván a képeket nekiestem én is a kicsimnek, és kicsit átkebeleztem a szerkezetett! mennyire igazuk volt azokbak akik kivették a kábel vezetöt. simán a házlap mögöt végighuztam minden kábelt és parádés! ha visszakapom a telómat lövök majd képeket is!
a zörgésre nem találtam gyógyirt elképzelésem se lehet mi zöröghet benne! majd megnézem még!
köszi mindenkinek!
-
Mr Manson
tag
Nahh hát 3as csatin van az oldalsó venti is! A bios-ba viszont csak anyit tudtam állitani hogy silent mod! Igy viszont a hátsó és az első venti is lassabban forog bár igy az egésznek a hangja sokkal pozitivabb mint normálon! Egyenlőre a hőmérsékletek sem emelkedtem olyan nagyon tehát jó lesz ez igy is 1 darabig. Azért ha valaki tudja hogy hogyan lehet csak az oldalsót szabályozni bios-ban megirhatja
-
zolee3000
tag
Ez igen, gratula!
Emléxem nekem is voltak ilyen cuccaim, de sajnos már nincsenek meg.
Én is szeretnék előre még egy ventit, de lehet nem fogok barkácsolni, hanem veszek egy extra HDD-keretet, aminek van az elejében.
Más: Gondoltam rá, hogy az oldallapi ventit (a VGA magasságában) lecserélem egy 140 mm-esre, szerintetek érdemes? Kevés helyen lehet kapni ilyen nagy ventit, meg drágább is, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy megérné a beruházás. Tudnátok esetleg ajánlani valamilyen márkát, hogy mit keressek? (Aerocool, Arctic Coolinc stb.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hegesztés topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest