- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
grafnet
veterán
válasz
moli.hu #5253 üzenetére
Köszönöm a "irtam" és az "ez" hozzászólásaidat!
Egy napja azon küzdök, hogy ezek mit jelentenek!
Biztosan én vagyok a fáradt és az öreg és a hozzá nem értő, de fingom nincs mit akarsz és hogyan tudsz nekem ezzel segíteni!
Amit linkeltél ott másik két altípus van megemlítve...
Vagy abba a topikba kell kérdezzek csak nem sikerült a linkelés normálisan?
Ne haragudj nem tudom! -
Goldmen75
őstag
válasz
moli.hu #5224 üzenetére
na de én nem biztonsági másolatot akarok kreálni hanem törölni a bánatba a mostani fertőzött romot s rárakni az elvileg gyárit....
Ebben kellene a segítség. Egy 15-20-e Ft-os készüléket nem akarok szakboltba vinni ahol majd 10-e-et elkérnek egy iylen műveletért...akkor inkább végigcsinálom -
Goldmen75
őstag
válasz
moli.hu #5221 üzenetére
Hű...köszönöm a sok infót, de akkor marad a nem én csinálom mód...régen telókat meg tableteket is mókoltam de nem mostanában volt s nem volt még ilyen bonyolult, legalább is ennek a leírása nem piskóta
Kiestem már a pixisből nagyon...
Azért köszönöm mégegyszer(ha közel laknánk rád bíznám)
-
Goldmen75
őstag
válasz
moli.hu #5218 üzenetére
Aham! nem az enyém, egy ismerős kislányáé, tehát a fertőzés adott
A kézzel eltávolítást hogy kéne eszközölni?!
Ha a linked alapján letöltöm a romot s megcsinálom, már ha megyAkkor gondolom eltűnik ez a vacak kártevő? Én azt hittem ha csinálok gyári reset recovery meg wipe meg minden akkor eltűnik de nem...
Hú nézem a leírásokat nekem ez eléggé bonyinak tűnik bakker...s egy egy link már nem is él...
-
manu75
aktív tag
válasz
moli.hu #5192 üzenetére
Ez a megoldás nem segít, gyanítom neki sem sikerült erre írt oda egy hülyeséget.
Több helyen is találtam erre vonatkozó hibát, de megoldást sehol sem. Valami nyűg lehet a tabbal, mert hétvégén használat közben gondolt egyet és újraindult, vagyis csak próbált de nem töltött be. Bekapcs gomb hosszan 2. volt hogy 3.-ra jött csak be. Na ekkor csináltam egy hard reset-et rajta, de az sem segített, sőt most már a beállításokban sem lesz aktív a wifi gomb csak nagyon ritkán, de akkor sem lehet bekapcsolni rajta a wifit. Pedig nincs agyon használva alig volt rajta pár program a gyáriakon kívül, aksija is kiváló még mindig. Lejelentettem az ASUS felé az ügyfélszolgálaton nagyon segítőkészek voltak remélem sikerül megcsinálniuk.
-
manu75
aktív tag
válasz
moli.hu #5190 üzenetére
Szia!
Próbáltam keresni de nem igazán tudtam megfelelő választ találni erre a problémára. Amit linkeltél ott látom, hogy a data mappában kellene keresgélni és ott kitörölni azt amit ír, ha jól értelmezem, de ha megnyitom a fájlkezelőt a data mappában nekem nincs további misc/wifi lehetőség, sőt ha keresést indítok a fájlkezelőben nem ad találatot egyikre sem.
Azóta valamikor visszajött egyébként a wifi, de most gondoltam kipróbálom amit mutattál megint elment, és ugyanúgy nem érzékel semmit. Tudnál segíteni hol keressem meg pontosan?
-
taknyí
senior tag
válasz
moli.hu #5178 üzenetére
Szedted már szét? Csak a ragacs 1 mm amivel a keretbe ragad, amikor lefejti az ember egy tesco-s kártya is alá fér anélkül hogy megsértené az lcd-t, ami jóval alatta helyezkedik el. Bírom, amikor olyan ember szól hozzá, akinek fogalma sincs a dolgokról... Legalább a videót megnézted volna azon látszik is ahogy fejti le, no meg én már cseréltem is.
-
-
Apooca
tag
válasz
moli.hu #5164 üzenetére
Nekem nem azzal van a gondom, hogy nem idul, hanem nem frissít.
Abban reménykedtem, valakinek már volt ugyanilyen problémája, és fejből tudja a megoldást.
Program elindítása után kis idővel az alábbi hibaüzenetet adja : Your current versionof the game is out of date.Please update the client. Van egy zöld UPDATE gomb, arra rányomok kijön a Google Play oldala a World of tanks Blitz-el, értékelések stb. és egy magyar felirat " az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval " felirat.
Ennyi. Ha közvetlenül a GP-en keresztül próbálnám megtalálni ki sem adja ezt a játékot, ezért nem próbáltam még törölni, és újra telepíteni, mert nem látom esélyét, hogy ettől megjelenik.
Sajnos én még oroszul tanultam, ha ez mond valamit, ehhez képest sok mindent megoldottam, ami angol ( eby, paypal stb) tudom hogy van google fordító, de azt is tudom mennyire nem jók az ilyen fordítások, plusz most nemigen van időm kinyomozni, hova kellene címezni a levelet stb. Gondoltam itt kapok ötletet egyszerűbben is.... -
szoszo1973
aktív tag
válasz
moli.hu #5133 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát. Többszöri gyári visszaállítás, közben az összes vírusírtó program amit play-ről ingyenesen le lehet tölteni. Aztán a végén recovery-ből wipe cashe és wipe data/factory reset háromszor egymás után.
Most úgy néz ki, hogy jó, működik rendesen minden, remélem így marad. Raktam rá egy app locker progit, így nem tud telepíteni semmit a gyerek.Köszönöm a segítséget!
Üdv: Ákos
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #5083 üzenetére
a regebben leirt biztonsagi masolat-modszerrel keszitett backup merete csokkentheto, mert a gyari frissitesek rendszeren vegzett valtoztatasai minden frissitessel "szemetelik" a system particiot, torolnek fileokat, filereszleteket hagynak az image file-on. Mivel a system egy szabvany ext4 filerendszeru particio, ezert ezt konnyen meg lehet tisztitani:
dd if=foobar.spflashtool bs=80740352 count=1 of=temp.img
dd if=foobar.spflashtool bs=$((0x4d00000)) skip=1 of=foobar-system.ext4
sudo zerofree -v foobar-system.ext4
cat temp.img foobar-system.ext4 > foobar-zeroed.spflashtoolen 206MB-ot sporoltam a gyari, altalam erintetlen mentes mereten igy, 860MB helyett 654MB lett 7zip tomorites utan. (a bloatware-telenitett backup merete meg csak 298MB)
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #5087 üzenetére
a bloatware appok kitorlese utan felinstallaltam az asszony cuccait (36 app), bekonfiguraltam minden egyes appot plusz kiprobaltam minden app fo funkciojat, hogy mukodik-e, nem talaltam semmi hibat. Ezek alapjan kijelenthetem, hogy nyugodt szivvel lehet torolni a fent felsorolt bloatware mindegyiket (foleg az asus kemprogramokat).
most, hogy reinkarnalodott, elegedett vagyok a keszulekkel, ket evvel vasarlas utan is furge, es bar nem volt olcso, megerte az arat.
a Microsoft Arrow Launcher-t fel lehet ra telepiteni sideloaddal, ha valakit erdekel.
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #5085 üzenetére
Na, rootoltam a tabletet, framaroot-tal siman ment.
Vegignyalaztam az osszes gyari romban installalt appot bloatware utan, hogy melyiket lehet torolni. Az alabbi listat toroltem ki, majd csinaltam egy factory resetet, hogy lassam, az elso indulaskori konfiguracional sincs hiba, beallitottam a wifit, a google accountot, majd a playbol installaltam egy appot, az is mukodott. Holnapig belakom az egesz tabletet, beallitok mindent, bejarok minden opciot, felrakok minden kedvencet, hogy lassam sehol sincs hiba, de varhatoan jo lesz. Ha megse, kijavittatom a modokkal a hszt.
/system/media/bootanimation.zip bootolaskori animacio, ha nincs, az eredeti google animacio jatszodik le, az raadasul meg jobb is
/system/media/images/boot_logo bootolaskori kep, nem kell
/system/media/video/ peldavideok
## media osszesen 11 MB/system/vendor/media/ pelda mediafileok: ekonyv, kep, zene, video
## vendor osszesen 72 MB/system/app/AMDFirmwareUpgradeTool.* Asus Miracast Dongle firmware-frissito app
/system/app/ApplicationGuide.* _______ kezelesi oktatovideok
/system/app/ASUSArtist.apk foto-feliratozo
/system/app/AsusCalendar.apk nevevel ellentetben nem Asus naptar, hanem Google alap naptar. Amibol frissebb verzio installalhato a marketrol
/system/app/AsusDayScene.* ___________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/AsusEmail.apk nevevel ellentetben nem Asus email, hanem Google alap email. Inkabb Gmail vagy Google Inbox
/system/app/AsusEmailWidget.apk email widget
/system/app/AsusExchange.apk _________ microsoft exchange
/system/app/AsusScreensaver.apk livewallpaper vagy daydream
/system/app/AsusSearchWidget.* google kereso widget, nem kell, mert ha a Google Now-t felinstallalod, jon vele egy
/system/app/AsusStory.apk ____________ fotomontazs-keszito
/system/app/ASUSStudio.apk fotorendezo, inkabb Google Photos
/system/app/AsusTask.apk Asus jegyzetelo #1. Inkabb Google Keep
/system/app/AsusTaskProvider.apk _____ az Asus Taskhoz tartozik
/system/app/AudioWizard.* valami equalizer
/system/app/AWS.apk Asus WebStorage, marketbol installalhato
/system/app/BasicDreams.* ____________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/BatteryWidget.* akkumlator widget
/system/app/Books.apk Google Play Books, marketbol installalhato
/system/app/BuddyBuzz.apk ____________ BuddyBuzz, marketbol installalhato/system/app/ChromeWithBrowser.apk Google Chrome, marketbol installalhato
/system/app/CMClient.* asus kemprogram, tavolrol tudja pozicionalni, ellenorizni, resetelni a gepet. Torles eseten nem mukodik gyakorlatilag semelyik Asus online szolgaltatas.
/system/app/ContactsWidget.* _________ nevjegy widget
/system/app/DMClient.* asus kemprogram, tavolrol tudja pozicionalni, ellenorizni, resetelni a gepet. Torles eseten nem mukodik az OTA rom-frissites, dehat mar nem is varthato, hogy lesz. Ha megis, visszamasolhato az app backupbol
/system/app/EmailWidget.* email widget
/system/app/Exchange2.* ______________ microsoft exchange
/system/app/FaceLock.apk unlockolas arccal
/system/app/Galaxy4.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/Gmail2.apk _______________ Gmail, marketbol installalhato
/system/app/GMS_Maps.apk Google Maps, marketbol installalhato
/system/app/GoogleTTS.apk Google TTS, marketbol installalhato
/system/app/Hangouts.apk _____________ Google Hangouts, marketbol installalhato
/system/app/HoloSpiralWallpaper.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/Kindle.apk Amazon Kindle, marketbol installalhato
/system/app/LiveWallpapers.* _________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/Magazines.apk Google Newsstand, marketbol installalhato
/system/app/MagicSmokeWallpapers.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/MediaUploader.apk ________ Google Picasa fotofeltolto
/system/app/MiniAudioWizard.apk valami equalizer floating widgetje
/system/app/MtkWorldClockWidget.* ora widget/system/app/Music2.apk _______________ Google Play Music, marketbol installalhato
/system/app/MusicFX.* equalizer
/system/app/MyBitCast.apk Asus jegyzetelo #2. Inkabb Google Keep
/system/app/MyFrame.* ________________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/MyLibraryLite.apk ekonyv-olvaso, inkabb Google Play Books
/system/app/MyWater2.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/MyWater.* ________________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/NoiseField.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/ParentLock.* szuloi felugyelet. asus kemprogram, tavolrol tudja resetelni a gepet
/system/app/PartnerBookmarksProvider.* konyvjelzok a reklampartnerek weboldalaival
/system/app/PhaseBeam.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/PhotoFrame.apk galleria widget
/system/app/PhotoTable.* _____________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/PlayGames.apk Google Play Games, marketbol installalhato
/system/app/PlusOne.apk Google Plus, marketbol installalhato
/system/app/PressReader.apk __________ PressReader, marketbol installalhato
/system/app/Protips.* widget tippekkel az android hasznalatahoz
/system/app/SoundRecorder.* diktafon, ha kell, a Google Keep tud hangjegyzetet kesziteni
/system/app/Street.apk _______________ Google Street View, marketbol installalhato
/system/app/SuperNote.apk Asus jegyzetelo #3. Inkabb Google Keep/system/app/TagGoogle.apk elvileg NFC-hez kell, nem ertem, miert van gyarilag rajta
/system/app/talkback.apk _____________ Google Talkback, marketbol installalhato
/system/app/TaskManager.* task killer
/system/app/TFM_Viewer.apk office dokumentum nezegeto, inkabb Google Drive
/system/app/Velvet.apk _______________ Google Now, marketbol installalhato
/system/app/VideoEditor.* videoszerkeszto
/system/app/VideoFavorites.* videofile listazo widget
/system/app/Videos.apk _______________ Google Play Videos, marketbol installalhato
/system/app/VisualizationWallpapers.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/VoiceSearchStub.apk Google Voice Search, marketbol installalhato
/system/app/WeatherTime.* ____________ idojaras widget
/system/app/XT9IME.* billentyuzet T9-cel ami butatelefonokhoz valo, egy tabletre installalva, vicc. Torolheto, mert gyarilag van installalva masik billenyuzet
/system/app/YouTube.apk Google Youtube, marketbol installalhato
/system/app/ZinioReader.apk __________ Zinio, marketbol installalhato
/system/app/ZinioSettingsProvider.apk a Zinio resze
## appok osszesen 370 MB## minden osszesen 453 MB
-
umfrider
senior tag
Nekem a bal alsó sarkán recseg egy cseppet a hátlap, de nem vészes. Ennyi pénzért meg végképp elfogadom. Persze jobb lenne valami alu ház, retina kijelző, kávéfőző, gyors étterem, popsitörlő meg amelyik pénzt fialtat, de pénztárcakímélő megoldások közül a Memo pad HD 7 szerintem a legjobb választás, melyet nem csak az ára miatt érdemes venni, hanem mert jó is!
Másoknak: Véleményem, hogy lehet fikázni, nem tudja az OTG-t, stick-et stb. Akkor tessék valami nonamet venni, amibe belepakolnak mindent, de nem Asus. A tablet meg véleményem szerint nem erre való. Erre ott a mobilnet telefonon, ultra book, Asus transbook stb stb.
A végén még jó, hogy nem kezdjük el a teljesen jó, nem tepsi méretű padunkat hasonlítgatni egy iPad 2-höz, vagy tudom is én mihez. Persze hasonlítani lehet, de nem ócsárolni. Furcsa nekem ez az ideológia. -
SkyLaci
őstag
biztosan kalibrálható az érzékenység, sokszor olvasni azt hogy egy készüléken a frissítéssel javítják az kijelző érzékenységét, illetve vannak olyan készülékek ahol a felhasználó is tudja állítani erősebbre hogy pl kesztyűvel is érzékeljen.
írjátok meg az asus-nak minél többen, hátha a következő frissítésben lesz valami javulás
, ja és az otg-ért sem árthat egy szót szólni...hátha
-
Nara19
aktív tag
Ez egy felhasználói topic, ahol leírtad a véleményed. Ez teljes egészében elfogadható a többi felhasználó részéről. Remélhető, hogy ugyanúgy részedről is elfogadható, ha másnak eltérő véleménye van.
Nálam nem jelentkezett a recsegés közel 3 hónap alatt sem, ha jelentkezne, akkor is lesz@rom, mert engem hidegen hagy. Ha a MeMO Pad apróbb hibáiról esik szó, engem a helyenként villódzó háttér jobban zavar.
De ez is csak egy vélemény, a többi felhasználónak más lehet fontos.A lényeg: ha a véleményünk nem egyezik, nem probléma, mások vagyunk.
-
patow
senior tag
Több darabot fogtam valamilyen szinten mindegyik recseg, Nagyon megvagyok elégedve a készülékkel,de a háza valóban lehetne stabilabb, de mivel most már tokban hordom már nem hallom. Egyébként használok más asust is és hát ebben az irányban vegyesek a tapasztalatok.
A nexus valóban nem recseg.
-
emerzee
aktív tag
Csak ezért kivettem a tokból... Nekem nem recseg... Illetve nem, az alját, jobban sikerült megnyomnom. Itt reccsent egyet, de igazából, már eléggé szigorú volt ott a fogásom. Hétköznapi használat közben abszolút nem recseg. Nem lehet, hogy csak csomót keresel a kákán? Minden készülékben lehet hibát találni, ha nagyon keresi az ember, de nincs tömeges panasz az összeszerelésre. Én a többi Asus termék minőségével is elégedett vagyok. Ami picit aggaszt az az Asus rövid frissítési ideje. Mármint, hogy nem követik sokáig a termékeiket... (De reméljük lesznek cfw-ek...)
-
emerzee
aktív tag
Ezzel egy picit vitatkoznék. Galaxy 3-ról költöztem ot-995-re, titaniummal, és nem volt semmi gond. Cserélgettem, és cserélgetem most is a rendszert a telefonokon. A neten is van egy csomó titanium mentés, azokkal sincs gond. Ha mégis force closed, akkor a programot törlöd adat törléssel, és újrarakod. De nekem ehhez még kellett folyamodnom, mert mindig ment minden... Persze, lehet, más nem ennyire szerencsés a titaniummal...
-
Nara19
aktív tag
Bocs, miért nem hasonlítható össze az egyik tab a másikkal?
Más a proci, más a kijelző, más a felszereltség. Ezeket összevetve (felhasználóként) - szerintem - többünket érdekelne.
De nem akarnálak ilyen munkába hajszolni, ha Te nem akarod.Ui:
Ha teljesen megegyezne a két gép, akkor nyílván nem lenne érdekes az összevetés (mert akkor mindkettőt vagy Nook HD+ -nak vagy MeMO Pad HD 7-nek hívnák.) -
zsola32
őstag
inkább éreztem hogy mozgott
recsegett és ha jobb kezem felé tartottam az asus feiratot, akkor a bal alsó sarka volt a mocorgós.Te milyen tokot veszel a tabhoz?
Be tudnád linkelni? - kösziholnap délután fogom átvenni az új masinát, munka után.
Mielőtt rászántam magam a cserére, vasárnap megnéztem 1 példányt a MM-ban.
benyomásom szerint, az sokkal jobban volt összerakva mint az enyém.
a vicc az, hogy a polcon megnéztem valamilyen noname márkát, az nagyon stabil volt. ők vajon hogy csinálják... -
zsola32
őstag
nálam a tokban mozgott a kijelző egyik sarka (nem nagyon, de bazira zavart)
nem voltam teljesen bizonyos a csere jogosságában, de az extremben a srácok megnyugtattak, hogy ennek nem szabad így mozognia.pedig márelég jól belaktam a tabot...
más: a biztonság fül alatt, található egy titkosítás címszó
nekem nem egyértelmű, ha ezt a funkciót felteszem, akkor csak gép induláskor kéri a pin kódot, vagy minden képernyő elsötétedés után?
logikus az lenne, ha gép bekcsoláskor kellene csak pin kódot írni.
tudnátok ebben segíteni? -
SkyLaci
őstag
pedig elég világos
majdnem teljesen igazad van, az egész mondat helyes, kivéve a "7"-es számot, mert az valójában "8"
youngboy pedig csak abban téved hogy a "A bolti átvétel nem minősül annak."
a hagyományos bolti vásárlás valóban nem minősül annak, de az interneten rendelés majd személyes átvétel a boltban (ahogy azt te is írtad), az már távollévők közötti szerződésnek minősül, a szerződést te otthon a gép előtt kötöd meg, a webáruház beárazza a terméket ezzel ő kifejezi azt a szándékát hogy a terméket x pénzért eladná, azaz szerződést kínál fel neked amit te vagy elfogadsz van nem, ha elfogadod akkor beteszed a "kosárba" majd véglegesíted a rendelést azaz a szerződést, ezzel a szerződés megköttetett távollévő felek közt, a szerződés pedig magában tartalmazza a teljesítés módját (pl személyes átvétel boltban, készpénzzel fizetve)
Innentől nagyon off, de hasznos tudni
egy hagyományos vásárlásnál is hasonlóan fura helyzet (ilyen a jog, az egyetemen a jogot tanító jogász mondta a következő példát)
ha a boltban ki van írva valaminek az ára és te leveszed a polcról azzal "kétoldalú ráutaló magatartással" szerződést költsz (bizony nem csak papíron, vagy szóban lehet szerződni) (kétoldalú [adás vételi szerződéskötésre] ráutaló magatartás mert a bolt beárazta, te pedig a kosaradba tetted), amitől persze te mint vásárló elállhatsz (vissza teheted a polcra/mégsem kéred a kasszánál/vagy visszaviszed 2 nap múlva), viszont az eladónak kötelessége azon az áron adni neked amennyiért ki volt írva..bizony-bizony nincs "hoppá rosszul volt kiírva a leolvasó a kasszánál most mást mutat", neked jogod van azon az áron követelni a terméket amit kiírtak, mert szerződés már meg van kötve az ár kiírásával és a termék kosárba tételével. -
SkyLaci
őstag
személyes átvétel azt jelenti hogy te megrendeltél valamit látatlanba (interneten), a szerződést távol kötöd meg, és személyesen veszed át a megrendelést, és szerződés teljesítésétől kezdve (fizetés és átvétel) van 8 napod elállni a szerződéstől, ez nem egyenértékű azzal mint amikor bemész a boltba és azt mondod hogy te ezt meg ezt szeretnél, még ha kb ugyan úgy néz is ki.
pl edigitalnal: [link]
segítségül idézek "A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 8 munkanapon belül (beleértve a 8. munkanapot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezik. A vásárló az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállás joga az üzleteinkben történő személyes, illetve a partner pontjainkban történő átvétel esetén is gyakorolható"és látva a nagy érdeklődést, esti olvasmánykánt ajánlom az említett kormány rendeletet[link]
senki nem kérte hogy próbáld meg bizonyítani hogy nincs valami (ami [és Aki] egyébként van)
-
emerzee
aktív tag
asszem, van most jobb dolgom. Nem fogom megkeresni. Ha ennyire szíven üt, keresd meg! (és számolj be róla nekünk is, mert már kezd érdekelni.) De az új tablet jobban érdekel...
Jó keresgélést! (az iponnál van 8 napos elállás, és max. 30 napon belül visszautalják a zs-t...)
-
SkyLaci
őstag
"A termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésétől számított 8 munkanapon (nem naptári nap!) belül élhetünk elállási jogunkkal. Az általános szabályok szerint a 8 munkanapos határidőbe a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele.
Lássunk egy példát: Ha a terméket a futárcég egy csütörtöki napon szállítja ki részünkre, a 8 munkanapos elállási határidő a pénteki napon kezdődik. A szombat és vasárnap nem munkanap, ezért az elállási határidő második napja a következő hét hétfője. E hét péntekje még csak az elállási határidő 6. munkanapjának számít, a szombatot és vasárnapot ismételten nem kell figyelembe venni, azaz a nyolc munkanapos határidő csak a következő hét keddjén, 24 órakor jár le."
-
youngboy
senior tag
8 munkanapig van elállási jog távollévők közötti szerződés eseten. A bolti átvétel nem minősül annak.
-
Tünci86
csendes tag
Hát ezt sajnálattal hallom :-/
Egy két apróbb hibát is észrevettem: pl a főképernyő widgetén jól írja ki az időt (csak sajna nem találtam a 24 órás időformátumot hol kell beállítani) viszont a sarokban,ahol az aksit is mutatja néha befagy az idő(meg a fentről lehúzható gyors menüben is), újraindítás segít rajta. Eddig ilyet fordítva tapasztaltam leginkább,hogy a widget csúszik.
Az Asus to do-ban el van csúszva a naptár, pl szeptember 8 vasárnap volt, abba hétfő (igen,jó évet néztem)Az ilyen kis apróságoktól eltekintve összességében elégedett vagyok. Tetszik a formája,kézreáll, nő lévén pinket vettem,így egyik férfi rokon/ismerősöm sem akarja kölcsön kérni
Videókból mindent vitt,bár igaz én amióta androidos kütyüt használok,az első letöltésem mindig az MXplayer volt. Játékok is mennek rajta (NFS, Spiderman,Ravensword) Max Payne is elindult,de a gombok valamiért nem jelentek meg. Olvasni is jó rajta,a böngészője pedig bitang gyors. Ezért az árért tökéletes.
Poénból kipróbáltam a Tv-vel tükrözést, igazából azzal se volt hiba. NFS-t kifejezetten jó volt úgy
-
-
verycool
tag
Szia. Köszi a választ .-) A javat úgy értem, hogy volt már a kezemben egy drága samsung modell például és online játékot szerettem volna játszani egy egyszerű stratégia játék. Kiírta hogy töltsem le a javat innen hozzá, elindítottam és utána közölte, hogy a készülék nem alkalmas erre. Utána elkezdtem nézegetni és valóban van ami támogatja van amelyik nem. Szóval én nekem az fontos lenne. Az előkészítést pedig arra szokták íni, amikor képes fogadni a készülék egy usb -s sticket, tehát nem közvetlen beépített a 3g. Valaki a wifi erősségéről?
-
godzsy2
senior tag
Egy x264-es 4360Kbps bitrátájú 720p-s film S/W módban 3 processzort használ egyenként 60-75%-os terheltséggel 1,2Ghz-en, ugyanezt H/W módban csak egy processzorral használja, ugrálva 40-75% között. És nincs framedrop egyiknél sem. Viszont H/W+ módban a képen csak színes csíkok vannak horizontálisan, azt nem szereti.
-
godzsy2
senior tag
Nem lett jobb, valamit benéztem rajta. Nem néztem végig a filmet, csak bele-bele tekertem, és lehet hogy az állóképeknél nem tűnt fel az fps hiánya. Tehát kodekkel sem folyamatos a hardver és hardver+ dekódolás az MxPlayeren belül. A szoftveressel semmi baj, úgyhogy ha valaki filmet akar nézni és Xvidet vagy más nem támogatott formátumot játszana le valamint az MxPlayert használja, állítsa a programot szoftveres dekódolásra.
Azért állok értetlenül előtte, mert csináltam egy Antutu Benchmarkot mindkét gépen (Memo Pad és Nexus 7) és ezeket az adatokat kaptam:
Memo Pad HD 7: 13267
Nexus 7: 13143A 3D-s résznél majdnem 2x annyi fps-t tudott a Memo Pad, mint a Nexus. Ahol a Nexus 9 fps-t mutatott, ott a Memo Pad 14 fps-t.
A film, amit teszteltem: A 42-es.DVDRip.XviD.HUN
video: Xvid 640x272 25.00fps 1175kbps audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 384kbpsTehát végülis a film nem szaggat, hanem mintha nem 25 fps-el menne, hanem kihagy belőle párat. De ismétlem, szoftveres kódolásnál folyamatos a lejátszás, csak akkor gondolom a 4 magot használja.
-
godzsy2
senior tag
Szia! Köszi az infót. Időközbe rájöttem, hogy a Nexusomon is rajta van egy kodek, mégpedig ez.
Ezzel tényleg jobb lett. Xmbc-re is valami hasonló kéne. Amúgy szoftveres kódolással tökéletes a filmlejátszás.Amúgy nekem nagyon tetszik az Asus Splendid alkalmazás, lehet húzni a kép színét, dinamikát adni neki, stb. Próbáltam Airdroiddal leszedni az .apk-t, de a Nexus nem hajlandó telepíteni. Honnan tudnám ezt megszerezni?
-
forzamo
tag
Nálam az döntött hogy a nexus nem bővíthető sd kártyával. Egy Európa térkép + 1-2 fájl azért elviszi a belső memóriát a nexuson. A frissítésekben meg egész gyors az Asus azt tapasztalom más termékeknél is. Az új 4.3-ban amúgy is voltak hibák az elején had teszteljék csak hibákat a nexus tulajok. :-) A nexus 7/2-őt is az Asus gyártja.
-
Imike_80
aktív tag
Kösz szépen, nem, nem jól írtad! Hanem Baromi Jól!
Egyetértek teljesen! És külön köszi, hogy nem hoztad a "fényképezőgép"-beli különbségeket!
A dilemma adott, lehet, hogy másnak mondvacsinált, de nekünk ezek tényleg valós indokok. Nexus mindig az adott időszak és technikai fejlettség legjobbja lesz a szoftvertámogatottságot tekintve. Legyen ez telefon, TAB, itt mindig, minden meglesz.
Viszont ha ilyen geek vagy, nem mész rá a Nexus 2013-ra? Gondolom be tudnád szerezni viszonylag jó áron. Én még várom a garanciás javítását a Tabomnak, addig nem is merek nézelődni. De pár hete nálam is az Asus valamelyike a best-buy. -
Imike_80
aktív tag
Nekem a két Asus közt egyértelmű volna a döntés. Két dolog miatt esik ki a Nexus 7-es rögtön: egyrészt baromi keveset van időm játszani, akkor is csak valami egyszerűvel nyomulok, tehát nem vonz az erősebb hardver. A másik a memóriakártya 'bővítés' lehetősége. Ez így konkrétan nem igaz, mert nem bővíteni akarom, hanem kártyaolvasóként használni. Páromnak és nekem is SD --- microSD-kártya átalakítós fényképezőnk van, valamint van egy autós kamerám, ami szintén így rögzít. Nincs is kényelmesebb, mint beletenni a TAB-ba és megmutatni a képeket a rokonságnak, vagy visszanézni, merre jártunk.
Ezen kívül szemezgetek még az Acer A1-810-essel. Olvasgatom a fórumokat, melyikkel milyen problémák vannak. Azért egetverő gondok nincsenek. Látványosan mennek efelé az álak, emelkednek a paraméterek.De hol találsz te ilyen árakat? Vagy te nettóval kalkulálsz??? Mert sajnos a Refurbished Nexusra kevesebb a gari, ami engem zavar. Már egyszer megjártam, kell a gari a TABra.
-
forzamo
tag
Persze, teljesen ugyanaz mintha "mass storage" lenne mindkettő de nincsenek system könyvtárak mint ahogy a "mass storage" módban sincs.
Felcsatolja "Belső tárhely"-ként és "SD-kartya"-nak.
Akkor inkább úgy írom hogy a rendszer könyvtárak nincsenek mint ahogy a "mass storage" ban sincsenek rendszer könyvtárak, hogy érthetőbb legyen. -
forzamo
tag
PTP -ben az ubuntu csak a DCIM-et és a Pictures könyvtárat mutatja alapból.
MTP-ben mindenkettőt mutatja mint "mass storage"-ban a systemek kivételével.
CD-Rom-ban Cdrom-ként csatolja [ /dev/sr1 (csak olvasható) ]
amben van egy teszt pdf -fájl "Universal Serial Bus Micro-USB Cables and Connectors Specification"Valószínű az xp (kicsit elavult már) nem támogatja az MTP-t azért nem csatolja fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged