- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CES 2025: Mire a Sony-Honda autó piacra kerül...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- CES 2025: Műholdas nyakörv? Nem lesz olcsó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
MEE70C-t root-oltam. Ezután könnyű-e unroot-olni, ha valami miatt garanciális szervizre lenne esetleg szükség, vagy bármi ilyesmi.
Nem lesz más szívás, ha marad a root? Frissíteni nem szeretném mostanság úgysem, mert az utolsó 4.4.2 van rajta, amivel még eléggé nagy még a tárhely. Tehát ez van nekem: WW_V11.2.3.33. Az unroot is egyszerű? -
Imike_80
aktív tag
válasz misike001 #5141 üzenetére
Factory Resetre gondolt a kolléga. Menj bele a beállításokba és keresd meg a gyári beállítások visszaállítása menüpontot. Lehet, hogy valami app kavart be a tabletednek.
Fontos, hogy az adatokat mentsd el előtte, mert ez mindent törölni fog. Képeket, appokat, beállításokat, jelszavakat, mindent. Sok sikert, BÚÉK! -
Imike_80
aktív tag
Szia!
Frissítettem a Tabot a PC-re letöltött ZIP fájllal, így biztonságosabbnak tűnt. A 4.4.2 legutolsó verziójánál vagyok. Egészen stabilnak tűnik a KK. Míg nincs valami kiforrott, nem sok helyigényű Loli, addig maradok ezen azt hiszem!
@ (#5117) moli.hu: Köszi szépen, megleltem a topicomat!
U.i.: Valamiért nagyon beszívott ez a Zen UI. Biztos csak az újdonság varázsa, meg LG és Samsunghoz vagyok szokva (amiket lecserélek Novára azonnal), de az Asusnál eszembe nem jutott UI-t cserélni.
-
Imike_80
aktív tag
Királyság. Nem voltam itthon és nem néztem a topicot. Na és jobb lett 5.0val? Nem lassult be? Nem eszik több RAM ot? Nem lett rosszabb az üzemidő? Fontos lenne, hogy maradjon gyors a kütyü. Viszont 4.3 picit furcsa már. Bár, túlzottan nem bánom. De azért csak korszerűbb az 5.0. Várom, mi a véleményed!
Üdv.
Ja, neked is 4-magos antutu szerint? -
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Volt már egy ilyen HD 7-es Tabletem annak idején, amit imádtam, akkor is szépen pörgött a fórum! 10 óra kijelző idő nekem simán összejött vele. Csak aztán eladtam egy jobb reményében. Szerencsére a családban van még 1 ilyen kis kütyü, imádják azt is. Most viszont más ügyben írok, Edigital akcióban sikerült vennem egy refurbished ME70C típusú készüléket, ezért teszem is OFF-ba rögvest. De ennyit megért a HD 7-es emléke!
Szóval Edigital szerint ez egy ME70C, 2 magos, Intel Z2520-as procival szerelt kütyü. Én ezt elhiszem, hogy így van, de nekem Antutu tesztprogi 4 magos, 1,2 Ghz-es procit írt. Még a magokat is kiírta egyesével, melyik milyen frekvencián megy. Minden más egyezik az Edigital oldalon írtakkal (kivéve, hogy VAN benne GPS, amit E-digital nem tűntet fel).
A Tablet maga azt írja, hogy K01A a típusa. Erre viszont ME 70CX-et hozott az Asus hivatalos oldala. Azért kérdezem ezeket, mert nem tudom milyen firmware-t lehet rárakni. Asus honlapja szerint ezek a firmware-ek rakhatók rá. Illetve itt jön a másik kérdés is, hogy van-e értelme? Most Android 4.3 van rajta. Nem nagyon laktam még be, éppen ezért is akartam kérdezni, hogy van-e rá valami jó kis ROM. Jelenleg nincs gond a 4.3-mal, ma tesztelni fogom, Offline navi lesz neki a nagy feladat. Illetve lehet, hogy a gyerkőc néz majd rajta mesét a hátsó ülésen. De azért csak érdekelne, van-e rá Lollipop, esetleg valami kiherélt 6.0? Köszi előre is, ha nagyon rossz helyen járok, hajtsatok el, de én nem találtam ehhez a kütyühöz külön Topicot. -
Imike_80
aktív tag
válasz SztiviVander #3742 üzenetére
Feltetted a frissitest? Minden programbol felkerult az ujabb verzioja? Mert mondjuk google eroltet csomo ujitast es sokszor nem jobb a meglevo veezional. Ha van info, mi valtozott, szivesen olvaaom. Esetleg van valahol egy changelog?
-
Imike_80
aktív tag
Sajna nem láttam még eddig én sem. Figyelem az ebay-t - hetente kb - Nexushoz van, de MeMoPadhoz nincsen. Pedig nekem is olyan kellene. Ilyen kihajtós tokot nem akartam venni, mert nem akarom azzal használni. Rendes, hurcibálós tokom pedig van. A szilikon volna jó, hogy ha izzad az ember tenyere, akkor ne a készülék hátulja zsírosodjon, hanem pl. egy jó fogású, puha szilikon tok. Szóval végre nem vagyok egyedül a kérdéskörrel!
-
Imike_80
aktív tag
válasz Smith890 #1817 üzenetére
+1
Sajna nekem sem vált be. Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ilyen kicsi lesz köré ez a tok. Általában beletolom, de nem cipzározom be én sem. Attól jobban féltem még. A céges Wayteq x-tab 70 qci-t hordozom benne, az szinte lötyög benne. Meg hát nem is féltem annyira, de hát az fér bele.
Egy szilikon hátlapot azért szeretnék hozzá, mint a Nexus 7-re ami van, de MeMo Pad-ra még nem láttam eBay-en. -
Imike_80
aktív tag
Freemail megoldás, ha a beépített E-mail klienst szeretné valaki használni és rendelkezik egy akármilyen Gmail-címmel.
Gyári beépített E-mail app-ban:
Kiszolgáló beállítási/Kimenő beállítások:
SMTP: smtp.gmail.com
Port: 465
Biztonság típus: SSL/TLS (összes tanúsítvány elfogadása)
Bejelentkezés szükséges: Pipa BE
Felhasználónév: valami@gmail.com
Jelszó: Ehhez a fiókhoz tartozó jelszóKész.
Ezzel IS fog küldeni levelet, csak nem fogod megtalálni a freemail-es fiókod küldött üzenetei között. Viszont előnye, hogy legalább nem kiabál az E-mail app, hogy nem állítottad be a kimenőt. És így legalább szinkronizálja a leveleket zokszó nélkül, mert amúgy nem csinálja meg. Vagy egy másik jó kis program, aminél nem vagy köteles beállítani a kimenőt és pofon egyszerű az egész: K-9 Mail.
Valamint egy másik változat, ha órát, vagy egyebet szeretnénk kirakni a zárképernyőre:
Dash Clock
És hozzá van egy csomó kiegészítő. Pl. Facebook, vagy Akkumulátor kijelzése.[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
Szombaton vettem a kis TAB-ot, aznap nyomkodtam kicsit, le is merítettem néhány %-ra. Kikapcsoltam, s éjszakára fenn hagytam a töltőn. Vasárnap reggelre készen is volt. Azóta bírja. WiFizek, játszom, böngészek, olvasom a fórumokat, stb. Napi 1-másfél órát használom, max ennyire van idő. Ma reggel még 27%-on volt az akksi. Ma vagy holnap lemerül, terveim szerint még egyszer eljátszom ezt, hogy 10% környékén kikapcsolom, s ráteszem egy éjszakára. Reméljük jó lesz.
Amúgy fehér, MM-ban vettem, nem nyekereg, nem vibrál a kijelző alacsony fényerőnél, minden patent rajta! 2013.09-es, 4.2.1. Pörög szépen, nekem elég 'smooth'.godzsy2 ; #841 patow: Annyira nem életbevágó a multiuser, úgyhogy még nem frissítek.
Először megnéztem, hogy van-e frissítés, de folyton csak villogott, hogy a szerver foglalt, nézzem meg később. Végül egy külföldi fórumon megtaláltam, hogy a CMclient és DMclient-et le kell állítani. Utána jó is lett, megtalálta a frissítést, de nem töltöttem még le. Ezért kérdeztem annak idején, hogy van-e program, amivel lehet GYÁRI Rom-ot rakni rá. Mert előfordulhat, hogy van, aki inkább visszatenné a 4.2.1-et.
-
Imike_80
aktív tag
Eltelt pár hét, de még mindig a legjobb ár/érték aránnyal a MeMo Pad HD 7-es bír. Szerintem értelmesebb ajánlat nem fog befutni a közeljövőben, maximum azt lehet remélni, hogy karácsony környékére lemegy 45-re az ára MM-ben és E-digitalban. Többre nem számítok. De mondjuk nem is várok erre. Csak a levásárlási papírosra, de már nagyon. Paraméterei jók, minősége reméljük megfelelő, minden lényeges funkció van rajta és 2 év garancia. Ja és 50 ezerbe belefér. Amire használnám, korszerűnek is mondható, 1-2 frissítést meg grátisznak fogok majd fel legfeljebb. Biztosan kiérződik a hangomból a beletörődés és a "deHiányzikMárEgyÚjKütyüItthonról" érzés.
-
Imike_80
aktív tag
Nem tökölök, várom a telefont, hogy végre bemehessek levásárolni a pénzösszeget! Addig pedig csak informálódni tudok.
Én egy olyan készüléket szeretnék, amit frissít a gyártó, fejleszti rá az újabb firmware-eket. Nem hanyagolja el úgy a támogatást, mint az előző TAB-omnál - meg úgy általában a kínai gagyik (és itt most erős tisztelet a kivételnek). Ja és fontos a 2 év garancia - ami igencsak leszűkíti a kört!
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az előző TAB-nál olyan sok problémánk volt, hogy iszonyúan összerántotta a közösséget. Május óta már 4.2.2 ROM-ot is fordítottak rá a hozzáértőbb srácok, baromi jó és stabil is lett tőle a készülék, csak sajnos akkor az enyémnek kezdett szarakodni az akksija - ami sosem volt jó, nem sokra rá meg teljesen beszart. Pont, mire végre használható, stabil, korszerű ROM volt rá erős WiFi-vel, mutliuserrel, stb, stb.
Ha így vesszük, sajnos a HD 7 is kicsit le van maradva a régi Nexus 7-hez képest. Azon 4.3 van már a megjelenés óta, HD 7-re meg még csak most szállingózik a 4.2.2 és - ahogy te is írod - akár 4.3 is lesz majd rajta egyszer. Ezért ez is egy dilemma, csak sajnos 2012-es Nexust már nem találni nagyon ( pláne, hogy MM-hez vagyok kötve...) és HD 7-esből is csak Kék színű 07-08-as van a közelemben. Én azt elhiszem, hogy szőrszálhasogatónak tűnhetnek az igényeim, de olyan szinten szívtam meg az előzővel, hogy ezúttal mindenre próbálok előre felkészülni. Bár, szerintem ha valaki kicsit is technikai ember, nem akarja megvenni a 'régit'(4.2.1), ha már van ugyanabból frissebb, újabb, korszerűbb (4.2.2). Nem hinném, hogy ezzel én vagyok így egyedül.
Félreértés ne essék, rettentően tetszik a HD 7-es! Csak azok a kételyeim vannak, amiket leírtam.[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
Most jövök a szegedi MM-ból. MeMo Pad HD 7-esből 2013.07-es és 2013.08-as van vegyesen és mindegyik kék színű. Egy darab rózsaszín 07-es van kirakva nyomkodni, azt nem lehet frissíteni még sehová, 4.2.1 van rajta. Volt egy Nexus7 is, az 2013.01-es, tehát januári. Az már ki van rakva kb. fél éve, 1-2 hónapja én magam frissítettem 4.3-ra. Igen, elképzelhető, hogy régiónként jön majd a frissítés.
-
-
Imike_80
aktív tag
Azért szeretnék ROM-ot feltenni rá, mert a jelek szerint VAN rá frissebb ROM, mint a 4.2.1. Most azt nem szeretném ecsetelgetni, hogy miben különbözik a ROM, mindenki el tudja olvasni a changelogot. Nekem a több felhasználó miatt lenne érdekes. OTG annyira nem vonz, pláne, hogy Lehet, hogy nem is működik.
De ha lehet backup-ot készíteni belőle és SD-kártyáról vissza lehet tölteni, akkor az már megoldás! Mert biztosan lesz valaki, aki lementi a 4.2.2-t, s akinek még a 4.2.1 van, az szépen fel tudja tölteni és lesz egy friss firm a Tableten!Ennek a módja érdekelne, ha valaki le tudná írni a menetét, máris előrébb lennének jó néhányan.
Érdekes lehetne lefuttatni egy tesztet is, hogy HA ugyanaz a hardvare, akkor melyik firm mennyi pontot ér el egy teszten. Antutu-t lefuttathatná például 1-1 user, akinek van 4.2.1 és 4.2.2 is. Nem állítom, hogy óriási különbség lehet, de ha igen, szerintem mindenki kicsit rá lenne izgulva a frissítésre.
Az előző TAB-om rengeteg problémával küzd/ött/, de olyan közösség alakult ki, hogy mi ott segítettünk egymásnak, ahol csak lehetett. Ha volt új Firmware (Hivatalos, gyári, tehát nem moddolgatós! - de akár olyan is...), akkor lementettük, közkinccsé tettük és mindenki használhatta kedvére. Lett egy újabb, gyorsabb, használhatóbb firmware-rel rendelkező TAB-unk. A telefonomnál hasonló a helyzet. Mindannyian figyeljük, vadásszuk a gyári frissítéseket és ha van új, leadjuk a drótot. Lefuttatunk egy tesztet, ami kb. 5 percet vesz igénybe, megvitatjuk az eredményeket, változásokat, mindent! Hiszen erre való a Fórum!
És nem tudom miért késhet esetleg a frissítés, ha van. Ez nem telefon, hogy mondjuk a Telenor, vagy a T később írja meg a frissítést. Ezek független készülékek. Ha VAN új ROM, mindenkinek kellene, hogy legyen kvázi "azonnal".
Nem tudom így már érthető-e a mondanivalóm. De remélem a többségnek igen.
A lényeg: szerintem senki nem szeretne ugyanannyi pénzért egy "régebbi" készüléket venni, ha létezik újabb, frissebb Firmware-rel rendelkező MeMo Pad. De én biztosan nem szívesen."Ha csak ez dönti el a kérdést, akkor vegyél az MM-ben egy nexust arra kapsz 4.3-at."
Köszönöm a tippet, de meghagyom ezt a lehetőséget a tehetősebb pénzmaggal rendelkező egyéneknek, nekem maximum 50 ezer Ft-ot áll módomban Tabletre költeni.
[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
Egy szót sem írtam MOD-olgatásról! Nem szeretnék semmit modolgatni! Gyári FW-t raknék csak rá, ha lehet külön, nem csak OTA-n keresztül.
A helyzet a következő. Napokon belül le kell vásárolnom a régi tabletem árát a MediaMarktban. És igenis elgondolkodtató, hogy van, akinek 4.2.1 van rajta, s akad olyan (aki esetleg más üzletben vásárolta), akinek 4.2.2. Igenis van különbség a 2 firmware között! De nem is ezt szeretném meglovagolni most, hanem az a lényeg, hogy nem szeretnék régebbi készüléket venni, mint ami más boltokban jelenleg is van.
Ezek szerint van eltérés a 2013.07 és 2013.09-es gyártású TAB-ok között? Vagy ha nincs, akkor miért nem lehet feltenni a 4.2.2-t a 07-esre is?
Erre szeretném megtudni a választ, mert számomra fontos lenne, hogy milyen készüléket veszek. Kérem, aki tud, legyen kedves járjon utána, van-e frissítés, vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
Aki esetleg MediaMarkt-ban vette és nem 09. havi, hanem 07-es, az lenne olyan kedves és megnézné, hogy van-e elérhető szoftverfrissítés?
Csak WiFi-n keresztül lehet frissíteni az eszközt (OverTheAir), vagy létezik valami program is hozzá? Mint például a Sony telefonokhoz a PcCompanion, vagy a SonyUpdateService (és Flashtool).
Azért volna fontos ez nekem, mert a régi TAB-om árát a MediaMarktban kell levásárolnom. Pénzt vissza nem kérhetek, mert majdnem 1 éve vettem a visszaküldött TABot. Köszönöm!
-
Imike_80
aktív tag
Én is dilemmában vagyok. Minden megfelel a HD 7-esben a kritériumaimnak, de igazából lehetne 8"-os is, a GPS meg nem hiányzik, mert van a kocsiban GPS, ha kézben túrázok, akkor meg a telefonban is. Hamarabb előveszem a telefont, ha eltévednék, mint a TAB-ot. Szóval várom az árát, attól félek legalább 60 ezer lesz, ha megjelenik. Igazából jogosan is, meg nem is. Bár, ez óvatos sacc, lehet, hogy lesz az 70-75 ezer is. De majd beáll 60 környékére. De az is lehet, hogy ha megjelenik, picit lemegy a 7-es ára. Majd meglátjuk. De túl nagy akcióra nem számítok - karácsonyra sem.
A méretet tekintve. Nekem pici kezem van, de a HD 7 szélessége: 120,6 mm, a 8-as pedig 127.4mm. Szóval mindösszesen 6,8 mm a különbség. Ennyi még nekem belefér. Csak az ár a kérdés csupán. -
Imike_80
aktív tag
Most vettem edigitalba valami mást, kérdeztem a srácot, hogy nincs-e véletlen MeMO Pad HD 7-es. Azt mondta, hogy most listázták be, nagyon friss. Még a honlapjukon nem látom, de gondolom itt is pár Ft híján 50 ezer lesz az ára...
-
Imike_80
aktív tag
Kösz szépen, nem, nem jól írtad! Hanem Baromi Jól! Egyetértek teljesen! És külön köszi, hogy nem hoztad a "fényképezőgép"-beli különbségeket!
A dilemma adott, lehet, hogy másnak mondvacsinált, de nekünk ezek tényleg valós indokok. Nexus mindig az adott időszak és technikai fejlettség legjobbja lesz a szoftvertámogatottságot tekintve. Legyen ez telefon, TAB, itt mindig, minden meglesz.
Viszont ha ilyen geek vagy, nem mész rá a Nexus 2013-ra? Gondolom be tudnád szerezni viszonylag jó áron. Én még várom a garanciás javítását a Tabomnak, addig nem is merek nézelődni. De pár hete nálam is az Asus valamelyike a best-buy. -
Imike_80
aktív tag
Nekem a két Asus közt egyértelmű volna a döntés. Két dolog miatt esik ki a Nexus 7-es rögtön: egyrészt baromi keveset van időm játszani, akkor is csak valami egyszerűvel nyomulok, tehát nem vonz az erősebb hardver. A másik a memóriakártya 'bővítés' lehetősége. Ez így konkrétan nem igaz, mert nem bővíteni akarom, hanem kártyaolvasóként használni. Páromnak és nekem is SD --- microSD-kártya átalakítós fényképezőnk van, valamint van egy autós kamerám, ami szintén így rögzít. Nincs is kényelmesebb, mint beletenni a TAB-ba és megmutatni a képeket a rokonságnak, vagy visszanézni, merre jártunk.
Ezen kívül szemezgetek még az Acer A1-810-essel. Olvasgatom a fórumokat, melyikkel milyen problémák vannak. Azért egetverő gondok nincsenek. Látványosan mennek efelé az álak, emelkednek a paraméterek.De hol találsz te ilyen árakat? Vagy te nettóval kalkulálsz??? Mert sajnos a Refurbished Nexusra kevesebb a gari, ami engem zavar. Már egyszer megjártam, kell a gari a TABra.
-
Imike_80
aktív tag
Nem azért írok, hogy trollkodjak vele, miszerint külföldön ennyibe kerül netes rendelés esetén, de meglepetésként ért, hogy Android JB 4.3 van rajta. Akinek van MeMO Pad HD 7, legyen kedves nézze már meg, nincs-e frissítés hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
válasz Benihime23 #131 üzenetére
Nem tudom milyen beépített dokumentum-kezelő van benne, de letöltöd ezt és mindent vinni fog
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2021 2022 2024 M1 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 DEÁK TÉRNÉL AZONNAL ÁTVEHETŐ
- Apple iPad 10th Gen. 64GB WIFI Pink, Karcmentes, Csak Kipróbált, Rózsaszín, 1 Év Apple Garancia
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Apple iPad Air M2, új, garanciális , 13'' Blue, új ,soha nem használt, 128Gb
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi+Cellular( esim+Sim ) független, új, garanciális, 10.9'' Retina
- Apple iPad 10, Pink, 64Gb, Wifi, karcmentes, 10.9'' Retina
- Navon Platinum 10 3G tablet
- Új PocketBook 700 Era Stardust Silver 16GB magyar e-book olvasó - Még 21 hó bolti garival! -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest