- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
válasz Goldmen75 #5227 üzenetére
nincs facebook regisztraciom.
ahogy irtam, ha bonyolultnak tunik ez az egesz, akkor ne csinald. irto konnyen tonkre lehet vagni a gepet vele, ugy, hogy soha tobbet nem indul, es nem lehet utana megjavitani (brick).
ha megis csinalnad, akkor googlezz valami ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz Goldmen75 #5219 üzenetére
> """kilistazod az *.apk nevekkel, datumokkal, filemeretekkel, akar md5/sha1 hashukkel egy szoveges fileba, erre biztos van valami egy-klikkes megoldas az aruhazban."""
aha, ahogy en gondolom. nem talaltam ilyet. Meg az androidnak is ilyen szar kritikan aluli az app-ellatottsaga, nemhogy a windowsphonenak. Amit kitalaltam ehelyett, az az, hogy telepited a root explorer ingyenes valtozatat, mert az is tudja olvasni root nelkul a system-et, majd elnavigalsz a / (root) konyvtarba, ott ranyomsz a system konyvtarra hosszan, a menubol kivalasztod a create tar opciot, ez ossze"tomoriti" az egesz konyvtarat az sdkartyara (gigabyteok kellenek). Ezutan ezt a tar archivumot vagy te feldolgozod, de mivel gondolom windows hasznalo vagy, ezert inkabb toltsd fel valami filemegosztora vagy torrentre, es kuldd el nekem a cimet, a munkat elvegzem en.
De mindezek elott megprobalhatnad rootolni a keszuleket, mert ha azt nem lehet, mert a kartevo direkt megakadalyozza, akkor felesleges a fenti. Regen volt, de ha jol emlekszem, a framaroot-tal lehet. Ezutan probald ki, hogy sikerult-e valoban rootolni, mondjuk a trimmer telepitesevel, ami plusz meg segit is a tablet lassulasanak javitasan, vagy az adaway telepitesevel, amivel meg egy reklamszurot is nyersz, hogy legkozelebb a gyerek ne kattintson minden szar kartevo reklamra. Mindkettonek kell a root.
-
moli.hu
őstag
válasz Goldmen75 #5219 üzenetére
Ha a leirasok bonyolultak neked, akkor nem ajanlom, hogy magad nekiallj flashelni, romot cserelni, inkabb bizz meg valakit, aki ert hozza. Ha nem is a tied a gep, akkor meg plane, mas farkaval nem verheted. Add vissza a gepet, azzal, hogy te inkabb nem.
Igy ezen tul magad csak annyit tudsz tenni, hogy recovery nelkul, inditasz egy filebongeszot, ami tudja olvasni a teljes gepet, beleertve a system particiot is (nem kell irnia, ezert nem kell ehhez root), es kilistazod a fertozott rendszer altal jelentett *.apk fileokat, bizva abban, hogy a kartevo ezt a listat nem manipulalja, az *.apk nevekkel, datumokkal, filemeretekkel, akar md5/sha1 hashukkel egy szoveges fileba, erre biztos van valami egy-klikkes megoldas az aruhazban. Majd bemasolod ide a listat, es nekem van gyari mentesem, ossze tudom hasonlitani, hogy melyik file valtozott a gyari rendszerhez kepest. Ha megvan a tettes, rootolhatod a keszuleket asszem viszonylag egyszeruen, flasheles nelkul, ami utan mar te is bele tudsz nyulni a system particioba, es torolni tudod a kartevot, ami ha egyszerubb, akkor egy ilyen torlessel el is tavolithato. Ha bonyolultabb, es van onvedelmi-mechanizmusa, akkor flashelni kell.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz Goldmen75 #5217 üzenetére
Leirasod alapjan nem hulyult meg a tableted, egyszeruen csak Te sajat magad telepitettel ra egy kartevot, ami egy exploiton keresztul rootot szerzett, majd atirta a system particiot, hogy tulelje a factory resetet. Valoszinuleg kezzel is kiirhato, ha mondjuk a recoveryben rakeresel az osszes .apk filera, es egyezteted a gyari .apk-listaval. Ha ez nehez (szerintem nem, ez az egyszerubb), akkor se kell uj rom, szerezd be a regi gyari romot, de figyelj, hogy tenyleg gyari legyen, mert egy csomo "stock"-nak irt rom valojaban mar ganyolt (peldaul pre-rootolt, vagyis nem stock.). Miutan ez megvan, azonnal mentsd le a helyreallitott allapotot, hogy meglegyen magadnak a gyari rom, mert a netrol barmikor eltunhet, abban nem bizhatsz.
-
moli.hu
őstag
válasz s.s.j.goku #5208 üzenetére
mint kb.minden elektronikai eszkozt, amin nincs kikapcsologomb viszont van altato gomb: 5-60 masodpercig nyomva tartod az altato gombot.
Es ez azt jelenti, hogy ha 15 masodpercig nyomtad, majd beirsz a forumba, hogy nem jo, mire rakerdez valaki, hogy meddig nyomtad, es te mondod, hogy 15 masodpercig, akkor nem jol csinaltad.
5-60 masodperc kozott valtozo. 60 masodperc az sok. tobb, mint gondolnad.Ha nem megy, akkor szet lehet pattintani es le lehet huzni az akkut.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
"""gyanítom neki sem sikerült erre írt oda egy hülyeséget."""
az a helyzet, hogy a google talalatok alapos atolvasasa utan nem tunik hulyesegnek a dolog, ezert irtam ide be, nem pedig azert, hogy kibasszak veled egy megalapozatlan, idiota otlettel es ertektelen baromsaggal szaporitsam a forumot.
En helyedben tovabbra is ezen az uton haladnek tovabb, es folytatnam azt, amit a google talalatokban irnak tovabb a gep belso orajanak nullazasara (teljes lemerites, akku lehuzasa)[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz Eladó445 #5194 üzenetére
"""de ha tud vki 100%megoldast a mentesek megorzesere akk irja le pls."""
egyszeruen filekezelovel lemented a /data/data/app_unique_id konyvtar tartalmat, majd visszatoltod. De tobb ilyen app is van a marketen, pl ezek csak azok, amit en hasznaltam: helium appmonster ease titanium
probaltad mar torolni a kamera app adatait?
-
moli.hu
őstag
nem azt irja, a data konyvtarat az utoiratban irja csak, a komment fo torzseben ezt irja: """by just getting back to date from 10-12-2015 to 07-12-2015, in my case to be precise... VOILAA!!! everything back to normal""" (data konyvtarad azert "ures", mert nincs rootod)
-
moli.hu
őstag
google elso talalatat probaltad?
-
moli.hu
őstag
hat a k013-ra ezt dobja a google, ami alapjan neked talan egy Asus Memo Pad NEM-HD! 7 ME176C-d van, amiben nem a vilagon elterjedt ARM soc van, hanem intel x86. Ez siman megmagyarazza, hogy miert nincs uj verzio: a jatek fejlesztojenek kulon kell az alig letezo x86-ra fejlesztenie.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
fura lenne, ha az app torlese utan megjelenne a marketen az app, hisz miert valna varazsutesre kompatibilisse az app a keszulekeddel azert, mert letorolted? Ugyanez a kerdes meg viccesebb, ha ennek a logikanak a masik oldalat nezzuk: ha felinstallalsz egy appot, akkor utana inkompatibilisse valik a keszulekeddel es eltunik a marketbol?
1) biztos, hogy ME173X modellszamu keszuleked van? Ugyanis az asus marketingesei annyira tultoltak a kokaint, hogy tobb teljesen kulonbozo keszulekuknek is ugyanazt az Asus Memo Pad HD 7 nevet adtak. Ebben a topikban es a topiknyito tesztcikkben az ME173X-szel foglalkozunk es az itteni topiklakoknak ilyen keszulekuk van, ezen tudjuk tesztelni a kerdest.
2) magyar ip-rol probalkozol?
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
"""Abban reménykedtem, valakinek már volt ugyanilyen problémája, és fejből tudja a megoldást."""
ertheto, de ez egy keszulek topikja, nem a konkret jatek topikja. Mekkora az eselye, hogy valakinek ilyen keszuleke van es pont ezzel a jatekkal jatszik a marketen levo tobb milliobol?
"""UPDATE gomb, arra rányomok kijön a Google Play oldala a World of tanks Blitz-el, értékelések stb. és egy magyar felirat " az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval " felirat. Ennyi. Ha közvetlenül a GP-en keresztül próbálnám megtalálni ki sem adja ezt a játékot,"""
Mivel nekem es a kolleganak is megjelenik a marketen es telepitheto (kollega nem irta, hogy telepitette, en igen), ezert biztos, hogy ME173X keszuleked van, amirol ez a topik szol? Mert gondolom gyari romod van, azt nem cserelted.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
Szia, irhatnal tobb informaciot is onmagadtol, hogy ne ugy kelljen kihuzni beloled az alap adatokat, ami alapjan mi tudjunk segiteni neked. pl mi irja ki az elso hibauzenetet, mi irja ki a masodik hibauzenetet, mikor, hol jelennek meg azok, milyen nyelven, mi a hibauzenet pontos, eredeti szovege beturol beture leirva, roviditesek, kihagyasok nelkul. A google playen a jatek ertekelesei kozott a masodik: "Jó tanács Akinek nem indul frissítés után az törölje ki és töltse le újra" Hangsulyozom: ezt nem en mondom, hanem egy harmadik szemely. Tobbsegeben ha torlod a jatekot, torlodik a jatek mentese is, nem tudom, hogy ez a jatek felhobe ment-e, neked kell utana nezned.
"Annyira jól nem tudok angolul"
Ilyen hozzaallassal viszont nem is fog ez valtozni. Manapsag, mikor van ingyenes google translate, ami egesz kifejezeseket is fordit, fokent nem lehet kifogas. Es ha, tegyuk fel, 40 eves vagy, akkor az atlageletkor alapjan van hatra meg tobb, mint 20 eved(!), ami alatt bizony hasznositani tudnal angol-tanulast, eleg csak ranezni az angol wikipedia es a magyar wikipedia kozti irdatlan kulonbsegre. Kinyilik elotted a vilag, a magyar internet egy kis kalap szar az angolhoz kepest.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz misike001 #5139 üzenetére
1) telepitsd ezt es nezd meg, hogy valoban erzekel-e ott az erintokepernyo.
2) beallitasok app/rendszer szekcio/a tablageprol/build-szam pontra nyomj ra sokszor, hogy engedelyezd a fejlesztoi modot. Ha megvan a beallitasok app/rendszer szekcio/fejlesztoi lehetosegekbe belepve kapcsold be azt a fejlecben, majd itt a bevitel szekcio/erintesek megjeleniteset kapcsold be. Nezd meg, hogy visszajelzi-e az oprendszer a softbuttonok folott az erintest.[ Szerkesztve ]
-
-
moli.hu
őstag
válasz #20749568 #5130 üzenetére
ez kevesnek tunik, leirasa alapjan felinstallalt egy olyan kartevot, ami root jogosultsagot csinalt maganak, majd bemasolta onmagat a /system particiora, ezert marad meg factory reset utan is. ujra kell flashelni a gyari romot. utana fel kell rakni egy gyerek-korlatozo appot plusz egy reklamszurot.
-
moli.hu
őstag
válasz Imike_80 #5112 üzenetére
"""egy refurbished ME70C típusú készüléket, ezért teszem is OFF-ba rögvest. Szóval Edigital szerint ez egy ME70C, 2 magos, Intel Z2520-as procival szerelt kütyü"""
szia, szerintem az ME176C neked jobban passzolo topik, mert annak is intel procija van, mig az ME176X-nak mediatek.
-
moli.hu
őstag
válasz moli.hu #5083 üzenetére
a regebben leirt biztonsagi masolat-modszerrel keszitett backup merete csokkentheto, mert a gyari frissitesek rendszeren vegzett valtoztatasai minden frissitessel "szemetelik" a system particiot, torolnek fileokat, filereszleteket hagynak az image file-on. Mivel a system egy szabvany ext4 filerendszeru particio, ezert ezt konnyen meg lehet tisztitani:
dd if=foobar.spflashtool bs=80740352 count=1 of=temp.img
dd if=foobar.spflashtool bs=$((0x4d00000)) skip=1 of=foobar-system.ext4
sudo zerofree -v foobar-system.ext4
cat temp.img foobar-system.ext4 > foobar-zeroed.spflashtoolen 206MB-ot sporoltam a gyari, altalam erintetlen mentes mereten igy, 860MB helyett 654MB lett 7zip tomorites utan. (a bloatware-telenitett backup merete meg csak 298MB)
-
moli.hu
őstag
válasz moli.hu #5087 üzenetére
a bloatware appok kitorlese utan felinstallaltam az asszony cuccait (36 app), bekonfiguraltam minden egyes appot plusz kiprobaltam minden app fo funkciojat, hogy mukodik-e, nem talaltam semmi hibat. Ezek alapjan kijelenthetem, hogy nyugodt szivvel lehet torolni a fent felsorolt bloatware mindegyiket (foleg az asus kemprogramokat).
most, hogy reinkarnalodott, elegedett vagyok a keszulekkel, ket evvel vasarlas utan is furge, es bar nem volt olcso, megerte az arat.
a Microsoft Arrow Launcher-t fel lehet ra telepiteni sideloaddal, ha valakit erdekel.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz exlepra #5089 üzenetére
> "Ezt sok sz@r asus appot root nélkül le lehet valahogy törölni?"
igen, a recoverybol. Ennek modjarol ebben a topikban irtam, amikor egy brutto 35000 forintos, 3 eves tableten levo gyari 4.0-as androidot frissitettem 5.1-re, de mar keszul ra az android 6.0 is.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz Rigormortiis #5088 üzenetére
> "Mit vártok egy több mint 2 éves, mar megjelenésekor is olcsónak számító tablettől?"
Jo a kerdes: frissiteseket.
> "A mai napig kiválóan teszi a dolgát az enyém, nem igazán érdekel, hogy nincs hozzá upgrade."
Jo neked.
Hogy kifejtsem, nem szamit, hogy most ket vagy hany eves a tablet, mivel a nep, ez a topik (olvass vissza, keress ra kulcsszavakra), de a kulfoldi internet is mar a megjeleneskor az akkor mar honapok ota elerheto 4.3-as androidot varta az asustol. Nem 2 evvel kesobb, megjeleneskor. A gep 2+ eve jelent meg, de az android rajta 3 eves.
Az, hogy nem jott ra frissites, azt jelenti, hogy nem valoszinu, hogy valaha veszek asus androidos termeket. Hisz mar jocskan vannak olyan android alkalmazasok, melyek nem telepithetoek 4.2-as verziora, sot, ezek kozott boven akad az asus sajat alkalmazasai kozott is ilyen.
frissites: Es raadasul meg felre is erted az egeszet, hiszen nem azt mondjuk, hogy az asus nem keszitett frissiteseket, hanem azt, hogy a kozosseg nem keszitett frissiteseket!
Aminek az az oka, hogy az asus nem publikalta a szukseges forraskodokat (2 evvel kesobb sem), amivel a kozosseg ingyen el tudna kesziteni maga a frissiteseket. Sot, az asus publikalt valamit forraskod neven, ami tobb szakerto szerint is kamu, hazugsag, tehat meg kifejezetten paraszt is, jonak allitja be magat, mikozben hazug.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz moli.hu #5085 üzenetére
Na, rootoltam a tabletet, framaroot-tal siman ment.
Vegignyalaztam az osszes gyari romban installalt appot bloatware utan, hogy melyiket lehet torolni. Az alabbi listat toroltem ki, majd csinaltam egy factory resetet, hogy lassam, az elso indulaskori konfiguracional sincs hiba, beallitottam a wifit, a google accountot, majd a playbol installaltam egy appot, az is mukodott. Holnapig belakom az egesz tabletet, beallitok mindent, bejarok minden opciot, felrakok minden kedvencet, hogy lassam sehol sincs hiba, de varhatoan jo lesz. Ha megse, kijavittatom a modokkal a hszt.
/system/media/bootanimation.zip bootolaskori animacio, ha nincs, az eredeti google animacio jatszodik le, az raadasul meg jobb is
/system/media/images/boot_logo bootolaskori kep, nem kell
/system/media/video/ peldavideok
## media osszesen 11 MB/system/vendor/media/ pelda mediafileok: ekonyv, kep, zene, video
## vendor osszesen 72 MB/system/app/AMDFirmwareUpgradeTool.* Asus Miracast Dongle firmware-frissito app
/system/app/ApplicationGuide.* _______ kezelesi oktatovideok
/system/app/ASUSArtist.apk foto-feliratozo
/system/app/AsusCalendar.apk nevevel ellentetben nem Asus naptar, hanem Google alap naptar. Amibol frissebb verzio installalhato a marketrol
/system/app/AsusDayScene.* ___________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/AsusEmail.apk nevevel ellentetben nem Asus email, hanem Google alap email. Inkabb Gmail vagy Google Inbox
/system/app/AsusEmailWidget.apk email widget
/system/app/AsusExchange.apk _________ microsoft exchange
/system/app/AsusScreensaver.apk livewallpaper vagy daydream
/system/app/AsusSearchWidget.* google kereso widget, nem kell, mert ha a Google Now-t felinstallalod, jon vele egy
/system/app/AsusStory.apk ____________ fotomontazs-keszito
/system/app/ASUSStudio.apk fotorendezo, inkabb Google Photos
/system/app/AsusTask.apk Asus jegyzetelo #1. Inkabb Google Keep
/system/app/AsusTaskProvider.apk _____ az Asus Taskhoz tartozik
/system/app/AudioWizard.* valami equalizer
/system/app/AWS.apk Asus WebStorage, marketbol installalhato
/system/app/BasicDreams.* ____________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/BatteryWidget.* akkumlator widget
/system/app/Books.apk Google Play Books, marketbol installalhato
/system/app/BuddyBuzz.apk ____________ BuddyBuzz, marketbol installalhato/system/app/ChromeWithBrowser.apk Google Chrome, marketbol installalhato
/system/app/CMClient.* asus kemprogram, tavolrol tudja pozicionalni, ellenorizni, resetelni a gepet. Torles eseten nem mukodik gyakorlatilag semelyik Asus online szolgaltatas.
/system/app/ContactsWidget.* _________ nevjegy widget
/system/app/DMClient.* asus kemprogram, tavolrol tudja pozicionalni, ellenorizni, resetelni a gepet. Torles eseten nem mukodik az OTA rom-frissites, dehat mar nem is varthato, hogy lesz. Ha megis, visszamasolhato az app backupbol
/system/app/EmailWidget.* email widget
/system/app/Exchange2.* ______________ microsoft exchange
/system/app/FaceLock.apk unlockolas arccal
/system/app/Galaxy4.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/Gmail2.apk _______________ Gmail, marketbol installalhato
/system/app/GMS_Maps.apk Google Maps, marketbol installalhato
/system/app/GoogleTTS.apk Google TTS, marketbol installalhato
/system/app/Hangouts.apk _____________ Google Hangouts, marketbol installalhato
/system/app/HoloSpiralWallpaper.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/Kindle.apk Amazon Kindle, marketbol installalhato
/system/app/LiveWallpapers.* _________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/Magazines.apk Google Newsstand, marketbol installalhato
/system/app/MagicSmokeWallpapers.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/MediaUploader.apk ________ Google Picasa fotofeltolto
/system/app/MiniAudioWizard.apk valami equalizer floating widgetje
/system/app/MtkWorldClockWidget.* ora widget/system/app/Music2.apk _______________ Google Play Music, marketbol installalhato
/system/app/MusicFX.* equalizer
/system/app/MyBitCast.apk Asus jegyzetelo #2. Inkabb Google Keep
/system/app/MyFrame.* ________________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/MyLibraryLite.apk ekonyv-olvaso, inkabb Google Play Books
/system/app/MyWater2.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/MyWater.* ________________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/NoiseField.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/ParentLock.* szuloi felugyelet. asus kemprogram, tavolrol tudja resetelni a gepet
/system/app/PartnerBookmarksProvider.* konyvjelzok a reklampartnerek weboldalaival
/system/app/PhaseBeam.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/PhotoFrame.apk galleria widget
/system/app/PhotoTable.* _____________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/PlayGames.apk Google Play Games, marketbol installalhato
/system/app/PlusOne.apk Google Plus, marketbol installalhato
/system/app/PressReader.apk __________ PressReader, marketbol installalhato
/system/app/Protips.* widget tippekkel az android hasznalatahoz
/system/app/SoundRecorder.* diktafon, ha kell, a Google Keep tud hangjegyzetet kesziteni
/system/app/Street.apk _______________ Google Street View, marketbol installalhato
/system/app/SuperNote.apk Asus jegyzetelo #3. Inkabb Google Keep/system/app/TagGoogle.apk elvileg NFC-hez kell, nem ertem, miert van gyarilag rajta
/system/app/talkback.apk _____________ Google Talkback, marketbol installalhato
/system/app/TaskManager.* task killer
/system/app/TFM_Viewer.apk office dokumentum nezegeto, inkabb Google Drive
/system/app/Velvet.apk _______________ Google Now, marketbol installalhato
/system/app/VideoEditor.* videoszerkeszto
/system/app/VideoFavorites.* videofile listazo widget
/system/app/Videos.apk _______________ Google Play Videos, marketbol installalhato
/system/app/VisualizationWallpapers.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/VoiceSearchStub.apk Google Voice Search, marketbol installalhato
/system/app/WeatherTime.* ____________ idojaras widget
/system/app/XT9IME.* billentyuzet T9-cel ami butatelefonokhoz valo, egy tabletre installalva, vicc. Torolheto, mert gyarilag van installalva masik billenyuzet
/system/app/YouTube.apk Google Youtube, marketbol installalhato
/system/app/ZinioReader.apk __________ Zinio, marketbol installalhato
/system/app/ZinioSettingsProvider.apk a Zinio resze
## appok osszesen 370 MB## minden osszesen 453 MB
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
ez nagyon hosszu lesz, bocsanatot kerek elore is, de ha mar megcsinaltam plusz segitseg lehet masoknak is plusz referencianak archivalva.
A gyari romban levo rendszeralkalmazasok listaja az apk file nevevel es linkkel a marketre. A linkek butan vannak, vagyis ami nincs fent a storeban, az 404 lesz. De az is informacio, ha valami 404.
AMDFirmwareUpgradeTool
ApplicationGuide
ApplicationsProvider
AsusAppLocker
ASUSArtist
AsusCalendarProvider
AsusCalendar
AsusCamera
AsusDataBackup
AsusDayScene
AsusEmailWidget
AsusEmail
AsusExchange
AsusInputDevices
AsusScreensaver
AsusSearchWidget
AsusSetupWizard2
AsusSplendid
AsusStory
ASUSStudio
AsusTaskProvider
AsusTask
AtciService
AudioWizard
AWS
BackupRestoreConfirmation
BasicDreams
BatteryWarning
BatteryWidget
Books
Browser
BuddyBuzz
Calculator
CalendarImporter
CDS_INFO
CellConnService
CertInstaller
ChargerOSD
ChromeBookmarksSyncAdapter
ChromeWithBrowser
CMClient
ConfigUpdater
ContactsProvider
ContactsWidget
Contacts
Countdown
DefaultContainerService
DeskClock
DMClient
DockingHelper
DownloadProviderUi
DownloadProvider
DrmProvider
ecompass
EmailWidget
EngineerModeSim
Exchange2
FaceLock
FileManager2
FusedLocation
Galaxy4
Gallery2
Gmail2
GmsCore
GMS_Maps
GoogleBackupTransport
GoogleCalendarSyncAdapter
GoogleContactsSyncAdapter
GoogleFeedback
GoogleLoginService
GooglePartnerSetup
GoogleServicesFramework
GoogleTTS
Hangouts
HoloSpiralWallpaper
HTMLViewer
jUniCharset
KeyChain
Kindle
LatinImeGoogle
Launcher2
LiveWallpapersPicker
LiveWallpapers
LocationEM
Lockscreen
Magazines
MagicSmokeWallpapers
MediaProvider
MediaUploader
MiniAppDocking
MiniAudioWizard
MiniVideoplayer
MTKAndroidSuiteDaemon
MtkBt
MTKThermalManager
MtkWorldClockWidget
Music2
MusicFX
MyBitCast
MyFrame
MyLibraryLite
MyWater2
MyWater
NetworkLocation
NoiseField
PackageInstaller
ParentLock
PartnerBookmarksProvider
PhaseBeam
Phonesky
Phone
PhotoFrame
PhotoTable
PlayGames
PlusOne
PowerHistory
PowerSaving2
PressReader
Protips
QuickSearch
QuickToolSetting
SettingsProvider
Settings
SetupWizard
SharedStorageBackup
SoundRecorder
StopWatch
Street
SuperNote
SystemUI
TagGoogle
talkback
TaskManager
TelephonyProvider
TFM_Viewer
unitconverter
UserDictionaryProvider
Velvet
VideoEditor
VideoFavorites
Videos
VisualizationWallpapers
VoiceSearchStub
VpnDialogs
WeatherTime
WiFiDirectShare
XT9IME
YGPS
YouTube
ZinioReader
ZinioSettingsProvider[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
Biztonsagi masolat keszitese a gyari rendszerrol:
A windowsban en egy masik androidos keszulekhez mar regebben felinstallaltam az usb-drivereket, igy ehhez most nem kellett, azokkal a driverekkel kezelte ezt az eszkozt is. Igy nem tudom, hogy ehhez konkretan melyik kell, inkabb leirom, hogy anno mit raktam fel: az All_MTK_USB_Driver_2014.zip -bol a UniversalAdbDriverSetup6.msi -t, majd a New inst. win 7&8x64/DPInst64.exe -ot, majd a MT65xx Preloader/Win7/usb2ser_Win764.inf -et. Ezeknek az installalasahoz ki kell kapcsolni a windows 8.1-ben az alairatlan driver-installalasi gatot. Egyebkent itt van egy zip, amiben vannak allitolag ehhez a tablethez driverek, de en azokat nem tudtam felrakni.
Meg mindig windowsban ezutan a fent mar linkelt zipbol el kell inditani a SP_Flash_Tool_v3.1306.0.150 konyvtarbol a Flash_tool.exe programot (nekem masik SP Flash Tool verzioval nem ment). Kivalasztani a scatter loading gombot, majd itt megadni neki a mellekelt MT6589_Android_scatter_emmc.txt filet, atmenni a Read back fulre, megnyomni az add gombot, duplaklikkelni a megjeleno sorra, megadni egy tetszoleges filenevet, amin le lesz mentve, mondjuk foobar.spflashtool, majd a megjeleno ablakban atirni a length mezoben a szamot 0x64d00000-re. Igy a flash tartalma a 0. bytetol mentodik a 0x64d00000-ig byteig, ahol a cache particio kezdodik es a system particionak vege van. Tehat a mentesben benne lesz a boot, recovery, stb, system, de nem lesz benne a cache es a data. Folytatva meg kell nyomni a Read back gombot, majd kikapcsolni a tabletet, es ezutan radugni a szamitogepre. A tabletnek nem szabad bekapcsolnia/toltenie es a letoltesnek el kell indulnia lent a statuszsorban egy progress bar elkezd novekedni. A mentes vagy fel ora. A vegen ha sikeres, egy zold karika jelzi.
Az eredmeny egy nagy image dump, amiben folytonosan vannak a particiok, ezert ilyen formaban kezelhetetlen, a system particiot ebbol ki kell csomagolni. Ehhez linuxban (en ezt hasznalom oprendszernek) csak ki kell adni a
dd if=foobar.spflashtool bs=$((0x4d00000)) skip=1 of=foobar-system.ext4
parancsot, ami atmasolja az egybe dumpbol a system particio kezdeti poziciojatol a byteokat egy kulon fileba, ami igazabol egy ext4 filerendszer. Ezert ezt mar csak fel kell mountolni a
sudo mount -o loop foobar-system.ext4 /media/temp
paranccsal es mar jarhato is a konyvtarstruktura.Ha kell, hasonloan bonthato kulon a boot, recovery, stb particio a nagy dump imagebol.
[ Szerkesztve ]
-
-
moli.hu
őstag
Lejart a tabletem garanciaja mar vagy 1 honapja, igy ideje nekiallnom szetganyolni.
A mai napot google mellett toltottem, es jol latom, hogy az ME173X-re nincs
- se lollipop
- se kitkat
- se android 4.3
- se cyanogenmod (amit nem csak 1 hetig "fejlesztettek" az xda-n)
- se aosp rom (ami nem alpha verzio, hanem mukodik a kameraja) ?
Semmi??Magyarul meg a gyari asus rom a legjobb (es legmegbizhatobb, nem kinai, nem orosz), ami elerheto?
-
moli.hu
őstag
szerintem ez a "toltsd 8 orat" szoveg vegtelenul tul van itt lihegve a forumban, szerintem ezt csak azert irjak bele a kezikonyvbe, hogy csokkentsek azoknak a szamat, akik visszaviszik a keszuleket azzal, hogy rossz/hibas/szar/nem mukodik, mikor csak lemerult az akkuja a raktarban az onkisulestol, es fel kene tolteni.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
-
moli.hu
őstag
az aosp nem egy custom rom, hanem az android alapja, ebbol forditja a google is a sajat valtozatat, amibe meg belerakja a licensz-koteles dolgokat es a google-markazott cuccokat. tehat az aosp az android szuloje (ahogy a chromium a chrome szuloje es a chromiumos a chromeos szuloje)
-
moli.hu
őstag
válasz tpeti78 #1758 üzenetére
a kamera nem felesleges qr-kodolvasashoz, google translatehez (!), google googleshez.
nekem az egyik szempont ez volt a nexus 7.1-el szemben, mert sokat hasznalom a qr-kodokat.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz Mr.Skynet #1752 üzenetére
hogy 100% rendes garit kapok, nem fog egyik napról a másikra eltűnni a bolt ahol vettem a kütyüt (bár ez 3 nap után asszem mindegy)
magyarorszagon -a boltokban kozoltekkel es a fentebb irtakkal ellentetben- 1 ev garancia vonatkozik minden tabletre, es a garancia egyik kotelezo ervenyesitesi helye a vasarlas helye. Vagyis teljesen nem mindegy, hogy addig az 1 evig egy tavoli szekhelyu/kulfoldi webshopba postazni a tabletet sajat koltsegen, vagy csak a videki/sarki abc-be kell levinni. Az 1 ev utani garanciat mar csak az asus adja, igy ekkor mar csak ok kotelezhetoek, persze az elado is barmennyi vallalhatna onmagatol.
az, hogy futarral viszik, nem szamit, a vasarlas modja szamit (tavollevok kozotti vagy nem, ha bemesz a boltba, megnezed, kifizeted, futarral szallitatod peldaul a tevet, mert nem birod hazacipelni, attol meg csak 3 nap jar). a futartol valo atvetel idopontjatol indul.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
igen, peldaul az internet (ha mar ott ulsz elotte) https://www.google.com/search?hl=en&q=4x+msaa+site%3Ahu&qscrl=1
-
moli.hu
őstag
-
moli.hu
őstag
válasz qwertly #1391 üzenetére
ebayes memoriakartyak (nekem van mar vagy 45 kezbesitett rendelesem a dealextreme-rol, de memoriakartyat soha. es ez a dealextreme, nem pedig az ebay.. adattarolon, tapegysegen nem sporolunk, mikor az adat ertekesebb, mint a taroloja.)
szlovak memoriakartya[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz Sterilzona #1316 üzenetére
a concorde tab speed-ben nem hiszem, hogy van gps.
-
moli.hu
őstag
válasz emerzee #1045 üzenetére
Akinek van szines transcoverje lecci segitsen: csak a fekete (es a feher) transcover belsejenek szine egyezik a kulso szinevel, az osszes tobbi feher? tehat a keke feher, a rozsaszine feher? Az interneten talalhato hivatalos fotok megbizhatatlanok, mint az mar kiderult.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz Tejes Pite #1046 üzenetére
@Tejes Pite: jol gondolom, hogy a tokod, melynek a belseje rozsaszin, az nem fekete? Egyartalan a Transcoverrol beszelunk? talan a persona coverrol?
-
moli.hu
őstag
válasz Tejes Pite #1046 üzenetére
komolyan? tudsz fotot mellekelni?
-
moli.hu
őstag
Szerintem se állítható mert a technológia szerint nincs nyomási erő érzékenység. Tehát, vagy meg van érintve, vagy nincs... Ami még bejátszhat, az a kéz nedvessége. A festő munkatársamnak állandóan száraz a keze a higító miatt. A múltkor akartam vele 2 player reactorozni. Hát, neki nem ment, mert hiába érintette meg a képernyőt, annyira száraz volt a keze, hogy nem vezette az "áramot"...
meg is magyaraztad, hogy MIERT kalibralhato az erintokepernyo. olvasd vissza, amit magad irtal.
itt egy peldaprogram -
moli.hu
őstag
válasz kisgabor87 #765 üzenetére
En nem vagyok ra erzekeny, nem tekergetnem magamtol, csak a legeslegelso kezbevetelkor ahogy megnyomtam a bekapcsologombot, ami ugye a hatlapon van, ahogy megtamaszottam a tablet elolapjat a huvelykujjammal es "osszecsiptem" a tabletet a bekapcsologombnal, hallottam valami nyiszorgast. Nem tudtam, honnan jon a hang, es miert, ezert vegrehajtottam ujra a mozdulatot, megint nyikorgott. Ezutan hogy megtalaljam, hogy melyik resz adja ki a hangot, elkezdtem fel es le vegigpasztazni, nyomogatni a boritast - igy derult ki, hogy sok helyen nyikorog. Na, ez utan kezdtem csak ket kezzel normal erovel csavargatni. Szoval azert ez egy fel oras folyamat volt..
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
Nem keresek hibat, hanem en sokkal oszintebb vagyok az atlagembernel, ki merem mondani az igazsagot, merek kritizalni/megserteni masokat.
Masreszt ram nagysagrendekkel kevesbe hat a vasarlas utani onigazolo kompanzacio (kognitiv disszonancia, erdemes utanaolvasni), mint a tobbiekre.Egyebkent ha minden igaz es nem tevedek, nekem ez az elso Asus-termekem (Asrock volt), igy lehet az utolso is.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
ma visszavittem a tabletet. nem birtam mar ezt a recsegest. Az extremedigital szo nelkul visszavette, en egy masik peldanyt kertem. Ahogy megkaptam, azonnal kiprobaltam, elsore azonnal egyet reccsent, utana nem. Itthon aztan ujra megprobaltam, hat, bizony ez is recseg rendesen, csak a plazaban olyan nagy az alapzaj, hogy nem hallottam.
Tehat batran kijelentheto, hogy az Asus osszeszerelesi minoseg gyalazatos, szar, otvar fos.
Szomoru vagyok, a tesztek alapjan nem erre szamitottam.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz youngboy #709 üzenetére
Azért írom, hogy elvileg, mert még soha nem próbáltam.
akkor en irom, hogy tenyleg elvileg, mert az egvilagon semmire se jo az a megoldas, semmit se csinal.
egyebkent titanium backuppal csak azonos firmware-en keresztul szabad menteni es visszaallitani, valtozo firmware-en (es ebbe nyilvan beletartozik a valtozo hardware is, hisz annak a firmware-e is valtozik) tilos, mert forceclose-okat es minden mas hibakat okozhat. Szoval nem jo megoldas. De ha csak ez van.. -
moli.hu
őstag
ez a keszulektol fuggetlen, a play beszart. en ezt a jatekot akartam felinstallalni egy mobiltelefonra, nekem is hibat irt ki.
szerk: janem, ez mas hibauzenet, ez nekem akkor volt, mikor felfrissitettem a firmware-t egy mobiltelefonon, google sok talalatot ad. A vegen asszem factory reset-eltem, meg igy is egyszerubb volt, ujrarakni mindent. Nekem a play most ezt irja: "szerverhiba" meg a fizetes sikertelen (ingyenes appnal, tehat a tranzakcio sikertelen), de most 7. probalkozasra mar tolti.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz devpernull #687 üzenetére
akkor, hogy segitsem a debugolast: nalam nem all le. Szerintem felraktatok valamit, ami osszecseszi a rendszert, ez egyszeruen kideritheto: listazzatok ide ketten az osszes felrakott appot, ami mindkettotoknel van, de nalunk nincs, az gyanus.
-
moli.hu
őstag
Mert amit vettem, az 9", nem konkurenciaja a 7"-nek. Butasag.
De szerintem meg a gps-es es a gps-nelkuli se osszehasonlithato, mert egy embernek vagy mindenkepp gps-es kell es akkor nem all meg 36000 alatt, vagy nem kell neki gps es akkor 25000-et fizet ($109 volt akcioban multheten). Ez 44%-os artobblet, nem konkurencia.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
de melyik varos?
tok: mivel a tablet az asszonye, igy ugy dontottem, hogy elobb odaadom a tabletet, majd utana mar rakerdezhetek, hogy milyen szinu tokot akar ra, hisz ugy mar nincs tonkreteve a meglepetes. A hivatalos tokokat mutattam neki, mert fontos lenne, hogy a tablet tokkal egyutt vekony maradjon, es azok ugy neznek ki. A sarga szint valasztotta, ami a persona cover, kovetkezonek pedig a keket, ami a transcover (mellesleg ez tokeletesen egyezik az en valasztasommal). Most nezzuk, hogy honnan lehet normalis aron szerezni, sajnos az amerikai szallitom szombaton mar indul haza (hozza a Nook HD+ tabletem), igy hozza mar nem tudom megrendelni $20+6% afaert Mivel europaban ugyanez a tok 30 GBP, igy lehet elhalasztjuk a tokot, mig valaki ujra megy usaba.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
akkor már én is leirom a véleményem : ne hagyd magad befolyasolni, mert okosan gondolkodsz. gondolj mindenre , készülj fel előre, ne legyél áldozat. ne bizz az ígéretekben, csak a tényekben. ha esetleg mégse jön a frissítés, nem lesz kin szamonkerned, csak magadon.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
hat ez az, hogy a mediamarktban kirakott bemutatopeldanyt, amit mar tobb ezren szetnyomkodtak, egyartalan nem ereztem nyikorgosnak, sokkal masszivabb volt, mint ez.. de ezekszerint ez ilyen, hiszen eddig minden valaszado azt irta, hogy ilyen. Anno egy Sandisk Sansa Fuze-t is visszavittem nyekergessel, ugyanolyat kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
sotetkek, mivel ugyis lesz ra szines tok.
Viszont az enyem is recseg, most pont ezert jottem ide, hogy beirjam, mint az elso csalodas Akartam is kerdezni, hogy nalatok milyen? Ha normalisan nyomogatom, csavargatom a keszulekhazat, picit recseg. A kepernyo nem mozog, errol szo sincs. Nalatok milyen?
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
na, vegre megvettem, extremedigitalban 50000-ert (olcsobb, belvarosi helyen nem volt szeptemberi).
2013-09 4.2.2 tobbfelhasznalos root nelkul.
hosszutavu tapasztalatrol majd irok hosszabban.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
most lehet rohogni fogtok, de egy ujabb eselyes lepett a kepbe amig a memopad tobbfelhasznalos szoftverfrissitesere vartam: Hudl. Foleg, hogy az asszony a multkor megemlitette, hogy mennyire tetszene neki egy lila szinu tablet... tudom... Ebben is van GPS, ami ugye a legnagyobb gondom, csak ez a kriterium a piacon levo tabletek 95%-at kinyirja. 46000 ft, garancia-intezes kerdeses.
-
moli.hu
őstag
nagyon fontos azt is tudni, hogy mig ha az appbol normalisan lepsz ki (back vagy sajat kilepo ikon), akkor az app onmagat zarja be, rendesen all le, es ugyanez tortenik, ha keves a memoria, az android megkeri az appot, hogy onmaga alljon le szepen.
mig ha taskkillert hasznalsz, akkor az appot az oprendszer egyszeruen kerdes nelkul megoli (kb linux sigkill, windows task manager kill), igy biztos az adatvesztes! Tilos taskkillert hasznalni, ezek az appok atveresek, a tudatlansagot, tanulatlansagot hasznaljak ki. Viszont ha az ember veszi a faradtsagot, es tovabbkepzi magat, tanul, akkor azt olvassa, amit fentebb linkeltem a google-vel.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
megnéztem a ram használatot és hiába nem futott semmi, 700alá nem ment. Sebességben semmi változást nem éreztem, de nem mutatta pontosan hogy mi használ ennyit.
az oprendszer?
task killert *TILOS* hasznalni androidon. olvasd vegig csak az elso oldal talalatait. Egyebkent ha meg kene se lenne szukseg kulon taskkiller telepitesere, hisz van beepitett az androidban: a taskvalto. Ha elhuzod oldalra a taskot, az rendesen lehal.
Raadasul az egeszben a legviccesebb, legironikusabb, hogy maga a taskkiller app is allandoan fut, eszi az eroforrasokat. Akkor azt miert nem killezed ki?![ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
en nem ertelek.
#429 moli.hu: tovabba sima bolti vasarlas helyett erdemes interneten rendelni szemelyes atvetellel es helyszini fizetessel, mert az internetes vasarlasoknal 3 nap helyett 7 napig, es indoklas (barmilyen kis hiba) helyett indoklas nelkul visszaviheted az arut.
#431 youngboy: 8 munkanapig van elállási jog távollévők közötti szerződés eseten. A bolti átvétel nem minősül annak.
#471 SkyLaci: személyes átvétel azt jelenti hogy te megrendeltél valamit látatlanba (interneten), a szerződést távol kötöd meg, és személyesen veszed át a megrendelést, és szerződés teljesítésétől kezdve (fizetés és átvétel) van 8 napod elállni a szerződéstől, ez nem egyenértékű azzal mint amikor bemész a boltba és azt mondod hogy te ezt meg ezt szeretnél, még ha kb ugyan úgy néz is ki.
itt nem a 8 naprol van szo (ami egyebkent rohadtul lenyegtelen, igy jogosan itt se foglalkozik azzal senki). en is 8 napra emlekeztem az eredeti hozzaszolas irasakor, de mivel nem volt idom utanakeresni a pontos adatnak, ezert inkabb 7-et irtam, hogy ne basszak ki senkivel, mert fontos, hogy alapos, felelos tajekoztatast adjunk itt a forumon, ne marhasagot irjunk.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
nagyszeru. es hol van itt szo a szemelyes atvetelrol?
@emerzee: es szerinted nekem van idom ra? miert nekem kellene megcafolni egy hiresztelest, amit raadasul logikailag nem is lehet, mivel azt kellene bebizonyitani, hogy valami nincs. bizonyitsa be az, aki allitotta, hogy az a valami van! ez olyan, mintha valaki azt mondana, hogy letezik isten, es nekem kellene bebizonyitani, hogy nincs. a vilag forditva mukodik.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
akkor ujra, harmadjara. Az adott linken (ami tok ugyanaz, mint amit legeloszor kaptam!!) nem latok bizonyitekot a fenti kijelentesre. Meg mindig kerek kozvetlen linket vagy konkret idezetet. Amig ez nincs, addig a kijelentes alaptalan mind a logika, mind az eddig linkelt informaciok alapjan.
-
moli.hu
őstag
magyarorszagon nem kenyeszithetnek a gyarto szervizenek igenybevetelere, barmikor visszaviheted a vasarlas helyere az arut, a tovabbiakat az o kotelesseguk intezni.
tovabba sima bolti vasarlas helyett erdemes interneten rendelni szemelyes atvetellel es helyszini fizetessel, mert az internetes vasarlasoknal 3 nap helyett 7 napig, es indoklas (barmilyen kis hiba) helyett indoklas nelkul visszaviheted az arut.
en egy uj keszuleket barmilyen kis hiba miatt csereltetnek, mert kesobb jobb mar soha nem lesz, ellenben csak rosszabb lesz. szerintem ne legyel lusta.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz dongokiller #415 üzenetére
egyesek itt fent azt mondtak, hogy nem lehet: nincs usb mass storage-modja a tabletnek.
-
moli.hu
őstag
where's my water, where's my perry, where's my mickey
xelorians, shogun
ennyi... nem egy kimondottan jo jatekplatform az android :/ -
moli.hu
őstag
válasz szoszo1973 #351 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- Házimozi haladó szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- ReMarkable 2 tablet alig használt, extrákkal!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy A9+ Tablet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest