- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Pulsar #23698 üzenetére
Azért nem olyan feltűnő, mert lejátszás közben nem annyira sistereg. Viszont a libreelec a felület hangjai után is még 1 percig fenntartja az audiojkimenetet és ilyenkor, amikor nem használja, csak tartja, akkor a régi pwm mód visszabutul sokkal alacsonyabb khz-es módra automatikusan és annak sokkal hallhatóbb a modulációs zaja. A konzolos vagy egyéb önálló használatnál ahogy a lejátszás befejeződik, úgy le is kapcsolja a kimenetet. Ha meg szól valami, akkor nem annyira feltűnő a zaj.
A pi1 elektronikusan is zajosodik, a b+-tól kezdve javítottak azon a részén is.
Zseniális, hogy a videocore mag mi mindenre képes, ha valaki hozzáfér és fel tudja programozni. A deinterlace és ez az új hang modulációs mód is jópofa. Bár szerintem a video dekódolás is lehet részben szoftverből megy azon a magon, mivel voltak olyan dekódolási hibajavítások, amit a firmware módosításával javítgatta. Meg persze több kisebb sávszélességű videót is képes delódolni, nem csak egyet, ahogy a hardveresek, hanem inkább sávszélességtől függ, hogy egyszerre mennyit bír el. (sd-ből pl 4-et is)
(#23696) Celtis
egy picit lehetne több baszusa, de lehet csak nem tud elég nagy jelszintet magában a fülesemhez. Ha lenne rákötve külső erősítő, akkor lehet megtáltosodna. Igazából a sima cd lejátszás is 1 bites, de magas hertzes mintavételezéssel állítja elő a cd hangját, és annak az átlaga lesz ekvivalens a 16bit 44.1 KHz-elA pi esetén nem 1 bites, hanem 7, cserébe kisebb mintavételezéssel lehet elérni a cd minőséget. Itt szoftver csinálja, azért korlátozottabb, mint egy fix cd játszós dac-ban.
szerk: sima módban úgy sistergett, mint az 1 dolláros usb hangkártyám, ami nem tudja szabályozni a hangerejét
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Pulsar #23670 üzenetére
&DeniL
Köszi mindkettőtöknek! Mondjuk én nem tévére szeretném szerelni, hanem projektor vászon köré (valami ilyesmi a cél). És jön még hozzá Digi Hifi+ is, mert egy Logitech Z-5500-zal szeretném teljessé tenni a képet.
Egyébként itt nagyon jóáron vannak a szalagok: [link]
5m 30LED/m - 14,04$ -
schferenc77
aktív tag
válasz
Pulsar #23539 üzenetére
Köszönöm, így már jobban értem :-)
Ha már LED: egy 9V-os elemról hogyan lehet egy ugyanilyen kétlábú LED-et meghajtani úgy, hogy 1., működjön, 2., minél tovább égjen? Ja, és ideális esetben még egy kapcsolót is bele kellene hergelni, hogy ne folyton le kelljen húzni a 9V-os elemről.
Egy karácsonyi játék betlehemet akarok kivilágítani, nem lesz benne RPi :-)
-
azbest
félisten
válasz
Pulsar #23549 üzenetére
ha lan portal van egy második router a hálózatra kötve, akkor le kell tiltani rajta a dhcp és hasonló szolgáltatásokat, különben versenyezni fog a netet adó routerrel saját maga reklámozásában. Csak összezavarja a hálózaton lévő eszközöket.
Nincs azzal baj, ha access pointként használunk egy második routert, csak jól kell beállítani
(#23550) erikke17
használj libreelec 7-et. Az openelecből március vége óta nem jött ki új, még mindig abban az állapotban van. A libreelec az openelec folytatása, mert a név tulajdonosa a fejleztőkkel szemben üzletelgetni kezdett a kiadások dátumával és ezért mindenki otthagyta őt. Így alapították meg a libreelecet, ami egyenes ági folytatása a márciusi openelecnek.Ők már a 8 bétán dolgoznak, ami fhd youtubeot is támogat akár (amlogic eszközön 4k-t is).
-
Celtis
veterán
válasz
Pulsar #23480 üzenetére
Eredetileg az érintőképernyő volt a tervezett fő interfész, de közben teljesen a fizikai gombok irányába mentem el. Két digitális poti lesz rajta, amik nyomógombok is. Az egyik lesz a hangerő és valószínűleg a ki/bekapcsoló. A másikkal lehet majd navigálni. Tekerés plusz gombnyomás a kiválasztás.(hosszú gombnyomás a context menü és lesz mellé egy darab különálló back gomb).
Eredetileg Aeon Nox volt a kiválasztott skin, és ott a home képernyőn jobb-bal volt a léptetés és az összes többin fel-le. Ezt meg is oldottam, de az Aeon Nox Silver skinen van függőleges home menü, ami jobban illeszkedik a koncepcióba, szóval az lesz.
Már sikerült elég jól testreszabni a működést. Majd teszek fel videót. Szerintem baromi jó. -
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #23300 üzenetére
Nálad akkor a raspbian van telepítve, és arra van feltéve egy python futtató környezet? Hasonlóan mint (#23297) cinemazealot példája java-val?
Egyébként, a kiolvasás hogy történik? Van a pythonnak hozzá parancskönyvtára (vagy minek nevezem), tehát a megfelelő parancs megfelelően kiadva és megadva a bemenet, simán ki tudja olvasni bármelyik GPIO lábat?
Jól néz ki ezeken a képeken az eredmény. Az rrd-t viszont nem tudom micsoda.
(#23302) cinemazealot :
Kezdem érteni, de javíts ki kérlek ha tévedek. Szóval, ha raspbian-ra rárakok egy futtató környezetet, akkor le tudja fordítani az adott nyelven írt programot a Pi. (Ilyet sosem csináltam még, fejlesztői környezet nélküli kód futtatás, főleg nem linux alapú rendszeren. Eddig mindig az volt hogy windows és akkor valamiben kódoltunk, pl. netbeans. Ja és windows-on nevelkedtem. Szóval lehet kérdezek olyanokat hogy mások néznek nagyokat, hogy hogy nem tudom.)
Netbeans-re azért gondoltam, mert egyrészt ez úgy látom van raspbian-ra, másrészt hogy magán a Pi-n amit megírok, futtatom és egyböl látom mi az eredmény, működik, nem működik, kiolvassa-e az adatokat (majd ki lennének gyűjtve, de első körben monitorozni csak kiíratnám a képernyőre a beolvasott értékeket) az lett-e az eredmény amit akartam. Ha gépen írom meg minden kicsi apró változtatás miatt újra és újra másolhatom át a Pi-re. Na most, netbeans miatt kellene nekem a GIU és a VNC is, ahogy fentebb írtam. Szóval lenne egy próba ezzel, ha nem bírja akkor szerzek még egy monitort (egeret és bill.-t vettem még egyet mert már nem bírtam idegileg az átdugdosást), és akkor nem lesz terhelve a VNC-vel.
Nem lesz üzleti cél.
A leírást köszönöm, már ebböl is sokat tanultam.
(#23303) s_e_n_k_i:
Köszönöm, kipróbálom.
Mindenkihez:
Milyen nyelven szokás Pi-re kódot írni az említett pythonon kívül?Igazából még mindig nem tudom hogyan induljak el. Java volt a terv. Mi legyen? Meg tudom java-val oldani amit szeretnék? Nem akarok rosszul dönteni, hogy úgy járjak, menet közben derül ki hogy ezt és ezt ezzel nem lehet megoldani és kezdhetem elölről.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Pulsar #23339 üzenetére
Alapbol, ga megnyomod a gombot, akkor elindul az also vegallas fele, es ott megall (van a motoron vegallaskapcsolo, amit be kell allitani). Ugyan felfele. Tehat ha le jelet kap lefele megy vegallasig, ha fel jelet, akkor meg felfelé. Ezert gondolom, hogy ket csatorna kell neki a relébol, egyik a lefele iranyra, masik a felfelé iranyra.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Pulsar #23189 üzenetére
[Kérdés, hogy mit monitorozol. Az ilyen tevékenységek jellemzően nem járnak nagy hálózati forgalommal, esetleg csak valamennyivel több kapcsolattal. A Pi-d pedig egyébként is neten lóg, így nyit is kapcsolatokat.
VPN-hez is kulcsot szokás használni, így - ahogy a kulcsos authentikáció is - jóval biztonságosabb a szimpla jelszónál.
Ahogy én használom: root nem jelentkezhet be SSH-n, más user is csak kulccsal. Valamint az SSH is csak általam biztonságosnak vélt IP-kről van beengedve (pl. munkahelyről), máshonnan csak VPN. Esetleg lehet még pl. knockd-vel bolondítani. -
artiny
őstag
válasz
Pulsar #23184 üzenetére
Erre mar kerdeztem feljebb,de valahol ezt a valaszt kaptam: " Ez nem egy futtatható program, csak egy függvény tár, amit másik programban fel lehet használni"
Valakinel lattam, aztan atirva sajat kodra: corvuscrypto/BMP280_CPP - ezzel az volt a baj,hogy " #include <avr/io.h>" include van benne, ami valszeg mas mint a RPI (mas ontrollerre lehetett hasznalva !?! )a masodik ez volt:
wouterwashere/bmp180_rpi [link]
Library to read BMP180 barometric pressure sensors with Raspberry Pi in C
ehhez oda volt irva hogy kell futtatni:
Compile with:gcc smbus.c bmp180_rpi.c -lm -o bmp180
- de viszont nem fuott le,sok hibat irt ki - valamit az i2c -vel. De ha minden igaz az i2c jol van beallitva,mivel asudo i2cdetect -y 1
felismeri a szenzort -
vargalex
félisten
válasz
Pulsar #23170 üzenetére
Csakhogy, ha bejutott a Pi-re, akkor már ott is van a teljes belső hálózatodon. Ráadásul a net hozzáféréseden keresztül támadhat bármit, elrejti magát, te leszel a forras... (az így megszerzett hozzáférésekkel jó kis zombi hálózatot lehet építeni).
Én azt mondom, hogy kívülről minimum más port és kulcsos authentikáció. Vagy VPN... -
-
Mana86
tag
válasz
Pulsar #23059 üzenetére
Szia!
Teljesen jogos amit mondasz és megbízhatóbbnak is találom, de nem hiszem, hogy meg tudnám csinálni. Illetve egyelőre fogalmam sincs, hogy egyáltalán hogy kapcsolok fel egy led-et a pi egyik kimenetén. Lehet anélkül még csak megközelítőleg sem fogom átlátni ezt az egészet, hogy ne vennék egy RPi-t.
A fűtésről, sötétítésről, stb még igazából fogalmam sincs mert nincs még meg a ház. Jövőre szeretnénk költözni, de szeretném tudni addigra, hogy hol kell kivésni a falat beköltözés előtt ahhoz, hogy minden a helyére kerülhessen. Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy hiányzik egy vezeték a falból mert nem gondoltam valamire és festés után kell kivésni neki a helyet. A redőnyöket napszak, ablaknyitás, illetve fényszenzor függvényében szeretném vezérelni, a világítás mozgásérzékelő, multimédia, továbbá napszak függő lenne, stb... Lényegében egy adott akció több dolog függvénye lenne, továbbá azt szeretném, hogy minden mindentől függetlenül "manuálisan" is vezérelhető legyen. Például este "kézzel" is fel lehessen húzni a redőnyt ha a gyerek ki akar lógni csajoznivagy kézzel is lehessen villanyt kapcsolgatni, fűtést vezérelni, stb... Egy számomra nagyon összetett rendszeren gondolkodom ami jó lenne ha úgy működne, hogy nem kell vele foglalkozni. Nevetségesnek tartom a tabletről meg telefonról való villany kapcsolgatást. Szerintem az okos otthon az, ami anélkül avatkozik be, hogy bármit is állítgatnom kelljen. Visszatérve a realitások talajára valószínűleg annak is örülnék az elején ha egy sima két pólusú ledet fel tudnék kapcsolni.
Esetleg tudnátok ajánlani egy korrekt árú, megbízható boltot ahonnan érdemes lenne beszereznem egy "kezdőcsomagot" továbbá azt, hogy mire is lenne szükségem? Kezdetnek elég egy RPi 3 + táp?
Itt válaszolnék Spuri2000 hozzászólására is, miszerint Z-wave technológiát kéne használnom. Ha egy mód van rá a vezeték nélküli IoT eszközöket elvetném mert nem tartom annyira biztonságosnak mint a vezetékes adatátvitelt.
-
válasz
Pulsar #23013 üzenetére
Ez az Általad kinézett BMP280 mennyivel nyújt többet, mint az általam kinézett BME280, harmadáron?
Én is rugalmas rendszert tervezek -- hosszú távon. Egyelőre működő fűtésvezérlés kell, a tartós fagyok beálltáig. Aztán csak beletanulok.
A külön routernek mi értelme van a PI mellett?
Arduinon én is gondolkoztam, alkalmas is lenne a feladatra, csak a PI-re sokkal több anyagot találtam, és hosszú távon nem igazán komoly az árkülönbség, főleg nem, ha a PI még más funkciókat is kap.CHIPman:
Sajnos még nem látom át a dolgokat, de nekem úgy tűnik, hogy az érzékelők wifin is a routerrel fognak beszélgetni, legalábbis erre utal az, hogy akitől az alapgondolatokat kapom, nem jelezte, hogy kéne wifiegység a PI-hez.MaCS
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Pulsar #22930 üzenetére
Nálam 2 visszacsapó szelep van betéve "egymással szemben" és egy kazánvezérlő Euroster 11. Ha rakom a vegyest és 40 fölé megy a fok, akkor letiltja a szobatermosztát felőli drótot a gázkazánnál, ha visszacsökken 4 alá, akkor a szobatermosztát újra életbe lép és természetesen csak akkor kapcsolja a gázkazánt, ha a hőmérséklet megkívánja. Ez nekem egyszerűbbnek tűnik, mint nálad az alaprendszer (és olcsó is volt), de nyilván ezt pillanatnyilag nem lehet távvezérelni. (De a pi-vel ezt is nyilván lehet kombinálni.)
-
válasz
Pulsar #22928 üzenetére
Olyan általánosságok, mint hogy hány érzékelő, hány vezérelt egység -- és legfőképp: milyen szoftverrel hajtva?
Most csapnék bele egy kétzónás (két hőérzékelő + két relé) rendszerbe, aminek távolról láthatónak és kapcsolhatónak kellene lennie, akár két-három hónapos távollét mellett is.
Köszönettel: MaCS
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Pulsar #22880 üzenetére
Router->wi-fi->ap->kábel->switch->kábel->kliens
Tplink mindhárom eszköz es ddwrt van rajtuk.
A fő Router tplink wr831nd ha jól emlékszem
Pingetni nem próbáltam, de lehet nem is kell majdtegnap visszatetem DHCP re, kapott új ip-Tubes azóta szalad, sőt párhuzamosan megy megint a torrent es az smb megosztás. Szerintem valami a hálózattal lehetett az utóbbi napokban.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Pulsar #22880 üzenetére
Nálam is eldobálja a wifit újabban 2-3 naponta a rendszer. Először a pi volt gyanús, de én routerre gyanakszom, mer olyankor más eszközön sincs nem csak a pi-n wlan kapcsolat. TL-WR841N router. A router reboottol megszokott gyógyulni minden. (Vagy valami kliens eszköz is kiválthatja ezt?)
-
azbest
félisten
válasz
Pulsar #22852 üzenetére
Á szóval wifi... múltkor olvastam valamit, hogy a broadcom wifi az usb power management kapcsán döcöghet. Állítólag alapból már le van tiltva rajta az energiagazdálkodás, de nem tudom biztosan, hogy mikor és melyik rendszer verziótól van úgy.
itt is van pár tipp, bár a pi3-as wifi kapcsán, de az is broadcom [link] vagy itt is [link]
-
azbest
félisten
válasz
Pulsar #22850 üzenetére
szakadozik a net... esetleg valami natolás körüli probléma. Vagy valami 100 megabit körüli forgalmat csinál a hálón, wireshark-kal lehet hallgatózni, hogy a pécére dől-e az adat.
Esetleg, ha nagyon leterhelt a procija a pinek vagy nagy usb vagy hálózati forgalmat bonyolít, attól is laggolhat. De akár egy olyan usb eszköz is okozhat gondot, ami alapból nem igényel nagy sebességet, csak a pi drivere hisztizik tőle. Dmesg talán mutat valami hibalogot.
Egyszer egy meghibásodott switch miatt borult a hálózatunk. Máskor meg én próbálgattam multicastot, ami rosszul sült el és lelöktem pár eszközt a hálózatunkról fele. Még régebben rendszergazda koromban
-
Ultrazord
tag
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Pulsar #22784 üzenetére
Ha már transmission...
Nálam az volt, hogy rosszalkodott a net és újraindítottam a routert, de a letöltések megálltak.
Vagy 3 órát gugliztam, logokat néztem (annyit írt, hogy nem tud csatlakozni a trackerhez), 100x újraindítottam a a transmissiont, minden portot megnyitottam, stb majd végül töröltem és újratelepítettem. Ekkor ismét jó lett.
Aztán megint újra kellett indítanom a routert és megint minden torrent megállt (nem csatlakozott peerhez). Nah ekkor ideges lettem.
pingeltem egyet, kiment a ping (feloldotta a nevet IP-re) de válasz nem érkezett
Ekkor ugrott be az a szimpla szikra, hogy hé, megszakadt a net, talán csak újra kéne indítani magát az eszközt, hogy újra kérjen IP-t. És láss csodát, ez segített rajta.
Tehát végül crontabba tettem egy bejegyzést, hogy minden nap hajnali 4 kor indítsa újra az egészet...Az emailes cuccra nem tudok megoldást, nem is olvastam róla, de ha feltelepíted a DropBox Sync addont (pontos neve valami más), az képes mappákat szinkronizálni, beállítod, hogy a watch directory az egyik dropboxos mappád legyen így ha oda töltesz fel fájlokat, azt azutomatikusan be fogja húzni.
Vagy a routereden forwardolod a transmission portját (9091), akkor távolról is be tudod tölteni a felületet
Ugyan ezt eljátszhatod, hogy ftp-n keresztül töltöd fel a fájlokat a figyelendő könyvtárba.Nekem is van két bibim, hátha valaki tud segíteni:
iPhone-ról használom a felületét, de egy frissítés óta (gondolom frissítés miatt változott meg) sajnos már nem tudok fájlt feltölteni, nincs tallózási lehetősség, csak url-t lehet megadni. Valakinek erre valami ötlet?A másik, hogy megadtam az user /pass védelmet (mert forwardoltam a portot és ne nézegesse bárki a dolgaimat), de iphone-on ezt minden alkalommal be kell írni, nem menti el. Szerintetek ha belenyúlok az index.html(?) fájlba és oda írok valami authentikációs módszert (és kikapcsolom a gyári user/pass bekérést), az mennyire nyújtana valód védelmet?
-
azbest
félisten
válasz
Pulsar #22208 üzenetére
menni kell a pi1 - zero közti váltogatásnak.
Olyan rendszernél, amiből külön változat van pi2-3 -ra, azt nem tudod cserélgetni a pi1-ekkel (a zero is pi1 generáció). Amelyik viszont mindkét rendszert tartalmazza, az megy mindegyik fajtán.Egyébként meg ha tudod, hogy mit kell és hová írni konfig fájlt, akkor a kártyát egy linuxos gépben is meg tudod szerkeszteni indítás nélkül.
-
doberman
senior tag
válasz
Pulsar #22140 üzenetére
jaj semmi extra... - nem akartam nagyon offolni azért ment privibe
na szóval néhány mondatban:
adott egy WS2080RWIND kis automata meteorológiai állomás. Ennek van egy usb portja amin keresztül egy WeewX nevű programocska 5 percenként letölti az adatokat egy saját adatbázisba, majd egy Apache webszerver megjeleníti... ( Itt megnézhető... kb ennyi az egész. Igazából még nem publikálom ki mert még nem vagyok megelégedve a pontossággal ( a légnyomás már frankó, de a hőmérséklet tűző napsütésben még felfele "rugózik"... valószínűleg az árnyékoló nem felel meg a követelményeknek -> todo..)
egyébként pont most folyik az a projekt, hogy átköltöztetem egy zero-ra.. -
azbest
félisten
válasz
Pulsar #21671 üzenetére
Hát ha ugyanaz a rendszer ugyanazzal a kártyával másik ugyanolyan piben jó, akkor a pi a ludas.
Nekem volt egy régi made in china b, amelyiken hibás volt az smsc chip forrasztása. Melegedéskor vagy hozzáéréskor remekül fagyott. Futás közben ha tapogattam az smsc chipet, akkor eldobta a fájlrendszert. Persze előtte levezettem a feszültséget egy radiátoron, szal nem szikrázással
Múltkor vettem egy gázpákát és azzal ügyesen átmelegítettem, láttam hogy megolvad a lábainál az ón (a környező alkatrészeket alufólia gombócokkal óvtam). Azóta nem volt hiba, pedig direkt piszkáltam. Gagyi pákával nem tudtam így újramelegíteni, részben ezért is vettem inkább gáz égőset. Ez ilyen, rosszabb már nem lesz alapon történt
Sütős melegítést inkább nem próbáltam, mert félő hogy elfolynának a műanyag alkatrészek vagy lepotyog valami.
(#21674) Petike168
én még nem próbáltam, ha sikerül írd meg ide a tapasztalatodat
A kodi fórum szerint elvileg lehetséges [link], azt írja valaki, hogy csak annyi korlátja van, hogy a csatorna számozást nem használhatod a backendről, mivel két helyről is jönnek a számok. Így gondolom majd a kodi beszámozza valahogy. -
azbest
félisten
-
CheGhost
aktív tag
válasz
Pulsar #21546 üzenetére
Helló!
Az általad linkelt akkuk biztos nem tudják a ráírt értéket, az már jó ha a negyedét tudják, de a tizede sem elképzelhetetlen. A megbízható gyártóktól 18650-es méretben 3000-3500 mAh környékén szokott lenni, ezek biztos, hogy tudják a ráírt értékeket.
további infók: elemlámpa topik -
azbest
félisten
válasz
Pulsar #21483 üzenetére
Az a legegyszerűbb megoldás, ahogy írod. Linux alatt a dd paranccsal lehet hasonló másolatot csinálni (a bs értéket ne feledd megadni hogy ne bájtonként írja-olvassa a kártyát).
(#21484) schferenc77
A wetek play 2 magos a raspi2 4 magos. Bár a wetek playnek erősebb magjai vannak, de lehet ahhoz a feladathoz a több mag jobban teljesít. Esetleg a háttértár, sd kártya sebessége is lehet más. -
zenwalk
senior tag
válasz
Pulsar #20502 üzenetére
(#20503) Balerik
Nem tudom, hogy ha RPI-vel osztok meg filmeket, akkor ő játssza le és küldi a tv-re, vagy a TV a saját médialejátszójával játssza le. Mind a két TV-nek van saját belső lejátszója. Egyik se HDMI-n keresztül csatlakozna a RPI-hez, ez a lényeg
Köszi, a programokat nagyjából ismerem, a kérdésem arra irányult elsősorban, hogy hardver szempontjából ezekre a feladatokra elég-e egy RPI?A gépem HDD-je kerülne ki egy külső rack-be, ami meg a RPI-re kerülne usb-n keresztül. Ezen lennének megosztott mappák az itthoni hálóra és külső hálózatra is, hogy bárhonnan elérjem, erre torrenteznék is. Filmek/képek is lennének megosztva, hogy a hálózaton lévő 2 TV bármelyikéről elérjem/jük, gyakran van, hogy egyszerre filmezünk.
Akkor azt mondjátok, hogy erre nem elég erős a RPI? Merre felé kéne elindulnom? HTPC, NAS?
-
Kicsirics77
veterán
-
-
válasz
Pulsar #19400 üzenetére
Igen, mert a rootnak mindenhez joga van, és "nem kell törődni" a jogosultságokkal.
Nemakarom reklámozni(na jó de
)a leírásomat, amiben megoldást/leírást adok arra is, hogy a torrent könyvtár jogosultságai hogyan és miért alakulnak úgy ahogy.
-
válasz
Pulsar #18744 üzenetére
A DHT22 tizedes pontossággal működik.
Hogyan/mivel olvasod ki az adatokat? -
-
tvamos
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest