- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vjozsef
senior tag
válasz
Szicskeee #22231 üzenetére
"Az UPS Pico automatikusan és szabályozottan le tudja állítani a Raspberry PI-t egy áramszünet esetén, valamint beállítható hogy automatikusan monitorozza és újraindítsa a PI-t amikor az áramszolgáltatás visszatér."
https://www.rpibolt.hu/termek/ups_pico_szunetmentes_tapegyseg_extra_funkciokkal.html
-
vjozsef
senior tag
válasz
Szicskeee #22231 üzenetére
szivargyujtoba egy inverter es meg is van a 220v, majd raspi tapja.
sztem annyit fogyaszt mint amit ra fogsz dugni. raspi maga minden nelkul par watt.
mas kerdes hogy ha gyujtast leveszed akkro nem lesz betap.
de egy ups modullal megoldhato hogy amikor elmegy fesz gyujtas levetelekor akkor a betap is levalik es okos ups le tudja kapcsolni szabalyosan raspit.
-
-
vjozsef
senior tag
An Open-Source Sprinkler / Irrigation Extension Board for RPi
-
vjozsef
senior tag
Sracok!
Nekem egy magnesszelep kellene vizhez, total elvesztem a kinalatban. Kulon kell neki tap? vagy eleg a raspitol az 5V neki? Vagy hogy van ez? Azt mar tudom, hogy 0 vagy 1 az allasa, es csak ennyit lehet. De most raspival gpio-val szabalyozom vagy egyszeruen csak a tapot veszem el tole relevel?
-
vjozsef
senior tag
Gyerekek, beszaro komolyan! Tavaly megment siman, iden mar egy distupgrade utan az analog homerseklet erzekeloimet nem ismeri fel vagy ha felismeri a raspi akkor osszevissza. Probaltam mar mindent. Rpi-update, boot config basztatasa, stb, nem jutok vele dulore!
Vkinek otlete?
3 napja szivok ezzel...
-
vjozsef
senior tag
ÁLLAT!
Csöves erősítő Pi-hez!
http://makezine.com/2016/05/06/warm-tube-tone-is-just-what-the-raspberry-pi-has-always-been-missing/
-
vjozsef
senior tag
válasz
gyurkikrisz #13131 üzenetére
AP-kent akarod hasznalni?
-
vjozsef
senior tag
válasz
gyurkikrisz #13088 üzenetére
Igen, de pl a rossz driver is lehet a ludas. Nalam a tplink nano ize pl nem is mukodott cserebe iszonyatosan forrosodott.
-
vjozsef
senior tag
válasz
perempe #12862 üzenetére
Nekem van ketfele is, egyik ilyen, faszanyos mert gyorsan tudsz tesztelni mindent forrasztgatas nelkul. Aztan valaki igy hagyja teszteles utan is, mert bedobozolja es nem esik szet.
Erdemes nem 1dbot rendelni, mert hiaba nagy, de neha keves egy bonyolultabb tesztelesnel a hely rajta.
-
vjozsef
senior tag
válasz
chipi89 #9037 üzenetére
fswebcam-20061210
- Added syslog support via log command.
- Added pidfile command for saving the process ID (PID) to file.
- The output command has been replaced by the log command.
- Added framedump command for dumping the raw captured data to file.
- Added exec command for running external programs after capture. -
vjozsef
senior tag
Legjobb ez:
-
vjozsef
senior tag
How to Run NFS Server on Raspberry Pi
Szerintzem van beepitett nfs kliens windowson.
-
vjozsef
senior tag
windowsra is van dd, legjobb...
-
vjozsef
senior tag
Miert ne lehetne? Egy ftp szerver platformfuggetlen. De szerintem nem az ftp a legjobb megoldas erre. En pl rsync-et hasznalok, de meg ennel is vannak modernebb, korszeubb megoldasok, Pl: btsync
En pl a cubieboard-omrol csinalok mentest ugy, hogy az owncloud alatt levo fileokrol 100km-re tavolabbi pontra raspira nyomom at a masolatot. Valszeg rsync/btsync-et valasztom.
-
vjozsef
senior tag
válasz
Mutterbever #8593 üzenetére
Pl. Cubietrack (cubieboard 3)
Vagy barmi 4 magos, 1/2gb ramos cucc amin van SATA csatlakozo. Nem lesz olcso.
-
vjozsef
senior tag
válasz
Mutterbever #8585 üzenetére
Ertetlenkedsz.
Ha egy mezei facebook oldalt megnyitsz tele van flash szarral, ugyaneu mar mindenhol.
-
vjozsef
senior tag
En teszt erejeig felraktam Zoneminder. Celeron-os pc-re ment fel de nem nagyon volt gyors. Szerintem raspira felrakni nem tul jo otlet, illetve meg kene nezni mennyire megy floppul, de nem raknam ra a fejemet.
Motion
Ez a kulcsszo.
En mindenhova raknek raspit, motion-nel, illetve VPN-t. Mivel a vegpontokon mobilnet van csak, ezert nekik kellene vpn-nel egy altalam fix IPvel rendelkezo gepre es onnan athuzni pl archivalas celjabol az anyagot.
-
vjozsef
senior tag
válasz
wassermann #8521 üzenetére
En nem ulok mellette de hoerzekelok es a webcam stream is tokeletes egymas mellett. Sot a cubieboardom nonstop megy a felhovel.
-
vjozsef
senior tag
Hőmérsékletet mérek, de alapból a Munin pl nem jelzi ki a tizedeseket, és elég hülyén néz ez így ki:
Hogy tudom átállítani hogy a mérési tartományt szépen egytizedesre jelezze ki az Y ágon,
-
vjozsef
senior tag
Biztos at lehet abban is irni masik porta...
" Once you enable “Allow control of XBMC via HTTP”, a new subset of options should be editable. Start by changing the setting “Port”. The default settings is “80″. I recommend changing the port to something like “8089″. Port 80 is used by many computers for web surfing(HTTP), so you’ll want to use something different."
Forrás: LINK
-
vjozsef
senior tag
-
vjozsef
senior tag
Pl tplink tl-wn725n jo lehet nekes, vagy Ublink csoda de a nano meretu antennatol ne varj sokat.
Nekem erkelyen kintvan a raspi es bent 5 meterre a router de mar az ssh kapcsolat is szakadozik, ezert be kellett raknom kliens modba melle egy mobilroutert, ezzel normalisan megy.
Arrol mar nem is beszelek hogy a nano wifi sticktol a raspi usb aljzata meg maga a stick is iszonyuan felforrosodik.
-
vjozsef
senior tag
Nezem ezt:
433Mhz RF transmitter and receiver kit
Pl bele tudok hallgatni a 433Mhzen mukodo kulso homerseklet szenzor tovabbitott jelebe?
-
vjozsef
senior tag
válasz
wassermann #8199 üzenetére
IP67es hazba is bele tudom szerelni a falra ha ez kell.
No persze azt en sem gondoltam hogy egyenesen bele a tuzo napba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest