- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psycho12
csendes tag
válasz
cinemazealot #22160 üzenetére
Koax kábel van akkor DVB-C lesz gondolom
Köszönöm a gyors választ! -
Psycho12
csendes tag
Üdv! raspberry pi2-höz szeretnék kapcsolni egy USB-s TV tunert milyet érdemes venni?
a másik kérdés pedig egy raspbian rendszerre telepített Kodin működne ez vagy csak Openelec-en és a többi erre kitalált op.rendszerrel? Esetleg valaki egy jó leírást is tudna adni? semmitsem találtam googleban ezzel kapcsolatban -
Psycho12
csendes tag
Valaki csinált már olyat, hogy egy DS18B20as hőmérő szenzorral kiíratta a hömérsékletet egy honlapra? WiringPi-t szeretnék hozzá használni és C nyelvet
-
Psycho12
csendes tag
Mindeféleképp külön tápos külső winyót vegyél vagypedig tápos HUB-ot mert igaz elviszi amúgy is a vinyót, de amikor ugye leáll a vinyó és újraindul, hogy elindítsa a motort ahhoz nagyobb áram kell, mint amit a raspberry letud adni
-
Psycho12
csendes tag
Nem. Egy Samsung winchester van benne jelenleg és ez a hiba megoldódott már nem dobálja le magától a meghajtót a particiót egyébként windows alatt hoztam létre az alap formázóval és ntfs-re formáztam.
A másik problémám mostmár az, hogy Deluge torrent klienst használok és ottis automatikusan eldobálja a daemont ez miért lehet?
-
Psycho12
csendes tag
válasz
SomaSom551 #17429 üzenetére
Lépj be raspi-config ba és ott a legelső lehetőség expand filesystem ezzel kiterjeszted az sd kártyád egyébként ez így van mindenkinél énsem tudom pontosan miért, de ez megoldja a problémát
-
Psycho12
csendes tag
Üdv! Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy egyszer fogja magát a raspberry és 'eldobja magától' a winchestert? egyik nap még teljesen jól müködik másik nap már nemismeri fel a külső vinyót, és nemis írja, hogy csatlakoztatva lenne
-
Psycho12
csendes tag
válasz
Flowtation #17161 üzenetére
Igen lehet gond nélkül málna jó média lejátszónak is. dlna-t se nehéz beállítani rajta mivel google segítségével tallsz kismillió tutorialt de még magyar is van
-
Psycho12
csendes tag
Üdv!
Elég kezdő vagyok még, mint hálozati részen, mint Linux részen ezért segítséget szeretnék kérni, ha lehetne elég "szájbarágósan". Elszeretném érni a raspberrymet távolról vagyis a fájlaimat és ezzel együtt szeretném a Deluge-t is irányítani, hogylehetne ezt megoldani? Jelenleg: Samba és deluge tökéletesen megy rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest