- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bally4
tag
válasz
Psycho12 #22161 üzenetére
Gondolod..koax kábel az csak a kábel "anyaga".
A koax kábel egyik oldalán a TV van, a túloldalán mi van?
DVB-T: antenna van a TV mellett, vagy a tetőn, és a mindigTV adásait lehet fogni, földfelszíni sugárzással,
DVB-S: műholdvevős tányér van, a zűrből jön a jel,
DVB-C: Kábeltv szolgáltatótól jön a jel, (faluhelyen utcáról póznán), ilyenkor nincs antenna a házon. Lakásban is ez a legvalószínűbb.Nálam DVB-C van, 26 csatornával, a telekom a szolgáltatóm. Egy éve még analóg módon jött a jel, csak bedugtam a koaxot a régi TV-be és volt adás. Mióta átálltak digitálisra, régi TV-re kell ugye a Set Top Box, vagy a Pi USB tunerrel. Az eszköz, amit vettem, az a Geniatech MyGica T230. Kínából rendeltem 23$ volt. Ez az eszköz tudja Pi-n a DVB-C-t és a DVB-T-t is, tehát nem nagyon lőhetsz vele mellé.
Kell egy kis bűvészkedés és utánaolvasás a beállításához, azbest blogjában nézz körül, illetve a hozzászólásai között keress, sokat ír róla, nekem is ő segített.
-
Molay73
csendes tag
válasz
Psycho12 #18828 üzenetére
Szia Pszicho12,
Egy DHT11-el csináltam,Python olvassa be az adatokat és természetesen egy raspberry pi2b a webszerver.
A weblapot csak ilyen személyes tesztekre hoztam létre,de ha érdekel valakit megnézheti:login-ra kattint majd Felh:temperature jelsz:szoba
Végre sikerült egy Zero-ra lecsapni a pimoronin
-
válasz
Psycho12 #17442 üzenetére
Nézd meg a naplófájlokat (/var/log/), hogy mire panaszkodik. A kettő dolog összefüghet, ha eltűnik a merevlemez amire töltesz, okozhat programhibát. Nem jellemző a Pi-re ez a bizonytalan működés, hogy csak úgy ledobja a merevlemezt stb...
Olyan tippjeim vannak csak, hogy
- cseréld ki a tápot, vagy a tápkábelt
- cseréld ki a merevlemez kábelét
- memóriakártya teszt megvolt (pl. chkflsh )
- Ugye nincs tuningova, pimpelve, más biszbasz rákötve? -
-
válasz
Psycho12 #17421 üzenetére
Időközben megtaláltam. Ehhez kapcsolódik: [link]
-
-
iSonic
addikt
válasz
Psycho12 #17417 üzenetére
df -h parancsnál látja a meghajtót a rendszer? Ha igen akkor nézd meg, hogy nem e a mount szállt el.
Esetleg próbálkozz meg egy unmount és egy mount paranccsal, hátha csak annyi a probléma, illetve hogy elérhető az a mappa ahová bemountoltad a HDD-t.
ls /dev/ -l paranccsal is letudod kérdezni az elérhető könyvtárakat (plusz a jogokat is kiírja szépen, hátha az változott)
-
hpeti2
aktív tag
válasz
Psycho12 #16972 üzenetére
Most van samba vagy nincs? Ha van, akkor azon keresztül éred el a fájlokat. Hálózat résznél kell keresni a windowsban.
Deluge-hoz vagy raksz egy vékonyklienst, vagy engedélyezed a böngészős dolgot:
http://www.howtogeek.com/142044/how-to-turn-a-raspberry-pi-into-an-always-on-bittorrent-box/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest