- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lalimano
tag
válasz
robohw #23213 üzenetére
Pdf olvasás, zenehallgatás, stb. buszozás közben, hogy addig se a telefont merítsem, meg egyébként is kényelmesebb a nagyobb kijelzőn olvasni. Gondolom ezekkel még elbír egy pi3. Otthon meg TV okosítás, esetleg ledes világítás vezérlése lenne a feladata.
De ez nem is annyira fontos, első körben tanulás, és a határok feszegetése lenne a cél. Nem fog az életem múlni rajta, ha nem tudom töltés közben használni, csak kíváncsi vagyok, hogyha pl. egy házi szervert üzemeltetnék róla, nagyon fontos adatokkal, és folyamatosan rá lenne kötve a tóltőre, akkor áramszünet esetén kezdene csak merülni az akksi, 80%-os töltöttségi szintnél mentene mindent, figyelmeztetne, stb. -
lalimano
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy Raspberry pi laptop/tablet projekten, de az elektrotechnikai ismereteim enyhén szólva is hiányosak.
Első kérdésként felmerül, hogy hogyan érdemes megoldani a tápellátását, hogy hordozható legyen?
Legkézenfekvőbb 18650-es cellákkal, de ez esetben nem tudom, hogyan kivitelezhető, hogy használat közben is tölthető legyen.
Abból indulok ki, hogy van egy [ilyen] DIY powerbank-em, ami esetéven vagy töltöm, vagy merítem, a kettőt egyszerre nem lehet. Viszont a Xiaomi powerbank-ek tudnak töltődni használat közben is.
Tehát, milyen charging board-ot kell néznem ahhoz, hogy hálózati áramforrásról töltődjön használat közben is? -
lalimano
tag
Sziasztok!
Egy [ilyen] érintőképernyő hogy adja tovább a jelet annak az eszköznek, amire rákötjük?
Telefonnal szeretnék valami hasonlót külső kijelzőként használni, de nem teljesen értem mik kellenek hozzá.
(HDMI-t tudok csinálni MHL-el, tápellátás meg 12V-os powerbankkel elvileg megoldható, de egy külön USB-t is rá kéne kötni OTG-n a telóra, hogy érintőképernyőként funkcionáljon?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest