- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lalimano
tag
válasz
robohw #23213 üzenetére
Pdf olvasás, zenehallgatás, stb. buszozás közben, hogy addig se a telefont merítsem, meg egyébként is kényelmesebb a nagyobb kijelzőn olvasni. Gondolom ezekkel még elbír egy pi3. Otthon meg TV okosítás, esetleg ledes világítás vezérlése lenne a feladata.
De ez nem is annyira fontos, első körben tanulás, és a határok feszegetése lenne a cél. Nem fog az életem múlni rajta, ha nem tudom töltés közben használni, csak kíváncsi vagyok, hogyha pl. egy házi szervert üzemeltetnék róla, nagyon fontos adatokkal, és folyamatosan rá lenne kötve a tóltőre, akkor áramszünet esetén kezdene csak merülni az akksi, 80%-os töltöttségi szintnél mentene mindent, figyelmeztetne, stb. -
lalimano
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy Raspberry pi laptop/tablet projekten, de az elektrotechnikai ismereteim enyhén szólva is hiányosak.
Első kérdésként felmerül, hogy hogyan érdemes megoldani a tápellátását, hogy hordozható legyen?
Legkézenfekvőbb 18650-es cellákkal, de ez esetben nem tudom, hogyan kivitelezhető, hogy használat közben is tölthető legyen.
Abból indulok ki, hogy van egy [ilyen] DIY powerbank-em, ami esetéven vagy töltöm, vagy merítem, a kettőt egyszerre nem lehet. Viszont a Xiaomi powerbank-ek tudnak töltődni használat közben is.
Tehát, milyen charging board-ot kell néznem ahhoz, hogy hálózati áramforrásról töltődjön használat közben is? -
lalimano
tag
Sziasztok!
Egy [ilyen] érintőképernyő hogy adja tovább a jelet annak az eszköznek, amire rákötjük?
Telefonnal szeretnék valami hasonlót külső kijelzőként használni, de nem teljesen értem mik kellenek hozzá.
(HDMI-t tudok csinálni MHL-el, tápellátás meg 12V-os powerbankkel elvileg megoldható, de egy külön USB-t is rá kéne kötni OTG-n a telóra, hogy érintőképernyőként funkcionáljon?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest