- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
zenwalk #36143 üzenetére
Tegnap délután eljátszottam vele, a vissza jelzés és a nyomógomb tökéletesen működik.
Viszont a ventillátor szabályozással el vagyok:-)
A venti jó magában kipróbáltam.https://howchoo.com/g/ote2mjkzzta/control-raspberry-pi-fan-temperature-python
Ahogy a leírás alapján telepíteni akartam a scriptet,
kiírta hogy nem találja a GPIO Zero-t.
Ezzel telepítettem:sudo apt install python3-gpiozero python-gpiozero
Ezután már működött a script is a ki- be- kapcsolási hőfokokat lejjebb vettem ,hogy előbb induljon de semmi.
Vagy rossz gpiozerot telepítettem?
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
zenwalk #36143 üzenetére
Ezek tényleg mindennapi elektronikai alkatrészek, én egy vidéki nagyobb városban (Kecskemét) lakom itt van 2 elektronikai bolt mind a kettőben simán volt. Ha rendelnéd akkor nem biztos hogy megéri, mert a 2 kb. 50 Ft. a drágább a zsugorcső volt mert azt nem adták csak méteres kiszerelésben, egy vékonyabb és egy vastagabb. Ha nem volna 2N222 akkor BC548B-vel is tudod helyettesíteni. A nyomógombbal nincs gond oda bármi jó. Ha viszont amit linkeltem olyat vennél, akkor a leírással ellentétben 330 ohmos helyett 1K kell! Azt meg ott szereztem be ahol az alaplapot cserélték.
-
válasz
zenwalk #36115 üzenetére
Le kellene állítani Pi-t, az SD kártyát kivenni és megpróbálni lementeni a tartalmát (valószínűleg hibákat fog dobálni közben). Ezután lehet tesztelni az SD kártyát, majd az eredménynek megfelelően tiszta rendszert rátenni és visszaállítani amit lehet, vagy ha rossz a kártya, akkor új SD kártyával ugyanez.
-
-
PistiSan
addikt
válasz
zenwalk #35331 üzenetére
Gyári házat meg vettem hozzá hogy ne maradjon csupaszon, hiba volt mert 10 fokkal melegebb a pi ha a zárt házban van. Tetőt levéve nincs vele gond, bár én nasnak, letöltő, megosztó, backupoló gépnek használom, minden esetre rendeltem én is hozzá egy passzív hűtésű alu házat. Ha vissza keresel a topicba pár hete valaki kitett egy linket ház tesztekről, ott jól látszott, hogy ventilátor teljes terhelés mellett sem szükséges.
Videó lejátszási képességeiről nincs tapasztalatom. -
-
azbest
félisten
válasz
zenwalk #22861 üzenetére
Amennyire tudom a banana pi allwinner soc-okkal még mindig nem túl szerencsés választás lejátszóként.
Lehet jobban járnál egy s905 alapú 2GB ram-os gigabites lanos boxszal, azon libreelecet futtatva. Ha valami boardosabb megoldás kell, akkor ehhez hasonló az ordoid c2.
Mivel usb-vel lehet csak winyót kötni rájuk, ezért max 30MB/s sebességet tudhat hozni, ha róla másolsz hálózaton át.
-
Headless
őstag
válasz
zenwalk #20736 üzenetére
Egyrészt osmc menűben van tr telepítő, másrészt meg teljesen felesleges gtk verziót telepíteni, mert nincs desktop environment. Szóval bőven elég a transmission-cli. És távolról vezérled remote kliensel...
Töröld le a transmission-gtk-t és a frissen telepített függőségeit majd telepítsd a cli verziót.
Beni2360:[link] hidd el ettől ilyen nem lesz.
-
PHoNX
tag
válasz
zenwalk #20524 üzenetére
Én személy szerin nem openlécet tennék fel hanem osmc-t. Alapvetően mindenre alkalmas amire szeretnéd használni. A filemegosztás ftp-vel, ill. dyndns-el. A hálózaton a filmlejátszás sambával vagy ftp-n keresztül vagy osztott sql szerverrel.
Az openléc nagyon specifikus. Az OSMC alatt egy teljes értékű debian van.
Nekem azzal könnyebben ment a játék. Ha kérdés van akkor nyugodtan keress meg és válaszolok ha tudok...,)
-
Balerik
aktív tag
válasz
zenwalk #20512 üzenetére
Mondjuk az megoldható, hogy az egyik TV-re HDMI-vel csatlakozna. De hardverileg bírná, hogy párhuzamosan nézünk filmet?
Igen! Minden gond nélkül.
Vagy esetleg filmet nézünk, közben meg másolok valamit a hdd-re?
Nálam, ha FHD lejátszás megy, és akarnék másolni a HDD-re akkor már szaggatni kezd a film. -
Balerik
aktív tag
válasz
zenwalk #20510 üzenetére
Először is a TV-k médialejátszója eléggé korlátozott lejátszási képességgel bírnak. Egy RPI sokkal-de sokkal jjobb médialejátszó. Tehát jobb lenne, ha
1. TV: RPI (hdmi-vel csatlakoztatva a tv-hez, és ha a tv-d tudja a "cec" akkor a távirányitóval sem lesz gondod.) + USB-s HDD és akkor erre a HDD-re mehet a megosztás, és torrent. (nálam is működik jlelenleg.)
2. TV ez meg akkor marad a belső médialejátszó (a maga korlátozott lejátszási képességével) -
Balerik
aktív tag
válasz
zenwalk #20501 üzenetére
Jelenleg RPI-n én is osmc-t használok erre a célra, de a 2 TV-n való lejátszást hogy érted? Saját beépített média lejátszóval?
1 TV. RPI (külső HDD-vel alkalmas torrent (Transmission), HDD megosztás hálózaton (Samba), FHD lejátszás (Kodi), otthoni hálózaton kívülről is látnám ezt sajnos nem tudom)
2. TV ... milyen lejátszó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Monitor hiba topik
- Horizon Forbidden West
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest