- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
Kicsirics77 #48390 üzenetére
Köszi
Régen is az volt, azt hittem már outdated -
envagyok
veterán
Sziasztok
Pi2-re + DAC hatra mi most a legjobb hálózati zenelejátszó program? -
envagyok
veterán
Sziasztok
Pi4 b2-re megy már a dts-hd, dolby truehd passtrough? -
envagyok
veterán
Sziasztok,
Rpi2-re feltelepítettem a legújabb libreelec-et.
Láttam az addonok között van c64 és amiga emulátor.
Felraktam őket, viszont csak a c64-est látom az adjon menüben, az amiga sehol nincs, ha bemegyek az addon browser-be, ott ugyan látszik, de a futtatás ikon szürke, azaz nem indítható.
Mi lehet vele? -
envagyok
veterán
Nem tudom volt-e már linkelve:
DVB-T tuner hat raspberry pi-re (ezen most meglepődtem)
[link] -
envagyok
veterán
Lenne egy pi zero wifim, és egy eos Canon dslr kamerám.
Azt meg lehet oldani valahogy, hogy összekötöm a pi-t usb-n a kamerával, és helyi hálózaton, vagy a pi accespointján keresztül vezéreljem mobillal, lássam az elkészült képet, stb.
A https://dslrcontroller.com/-on már van erre megoldás, de az tp-link acces pointtal megy, és openwrt-re alapul.
Át lehet ezt portokni pi zero w-re valahogyan? -
envagyok
veterán
RPi2 libreelec 8:
Nem megy a cec (LG tv Onkyo avr)
Senki sem küzd ilyen problémával? -
envagyok
veterán
válasz
vargalex #26254 üzenetére
Ezt tegnap én is megtaláltam, azt lenne jó tudni, hogy mennyire nehéz az USB hangkártyán konfigurálni a leíráshoz képest.
Nekem most ilyen van elfekvőben:
https://www.aliexpress.com/item/USB-2-0-Sound-Card-6-Channel-5-1-Optical-External-Audio-Card-SPDIF-Controller-CM6206/32583352130.html?spm=2114.13010608.0.0.fz2ELp -
-
envagyok
veterán
Újra fejlesztik az openelecet is.
Tegnap kijött a 8-as
openelec.tv -
envagyok
veterán
Megjelent az alexelec pi2/3-ra
Gyakorlatilag egy libreelec turbósítva (torrent,stb)
http://www.alexelec.in.ua/alexelec-rpi2-2-19-20170404-raspberry-pi-2-3/ -
envagyok
veterán
https://github.com/A3sal0n/FalconGate
Anti malware anti Hacker pire
-
envagyok
veterán
válasz
MaCS_70 #25740 üzenetére
Szerintem nem rossz a pcm2704 sem, de pcm5102-es chippel szereltek jobbak.
TOP PCM5102 XMOS U8 USB DAC T-Music Hifi Mini DAC Sound Card 384K 32bit with Headphone Output
http://s.aliexpress.com/U7jqQNf2
(from AliExpress Android)2017 New FX-Audio FX-01 USB DAC sound card audio decoder sampling rate display SA9023 PCM5102 24BIT 96K
http://s.aliexpress.com/RniIzam6
(from AliExpress Android) -
envagyok
veterán
válasz
Patice #25730 üzenetére
7eur szállítás
Akkor már inkább ez;
Raspberry Pi pHAT Sound Card I2S interface PCM5102 DAC Module 24-bit Audio Board With Stereo Jack Beyond ES9023 PCM1794
http://s.aliexpress.com/z2qmqiaE
(from AliExpress Android)
Vagy ez:
Free Shipping 5V Mini PCM2704 USB DAC HIFI USB Sound Card USB Power DAC Decoder Board Module For Arduino Raspberry Pi 16 Bits
http://s.aliexpress.com/RbyMzyyy
(from AliExpress Android)Vagy ez
Music hall ZHILAI H1 HiFi Mini Computer External Sound Card PCM2704 Digital PC USB DAC Free Shipping
http://s.aliexpress.com/6ZR3eaau
(from AliExpress Android) -
envagyok
veterán
Szerintetek pi zero w-re melyik a legjobb megoldás ha minőségi hangot szeretnék csinálni belőle?
Usb dac v i2s dac?
Illetve a fentiek közül van valami konkrét, amit pozitív benyomással használ valaki? -
envagyok
veterán
válasz
wassermann #25678 üzenetére
Pi zero w is érdekelne ilyen szempontból
-
envagyok
veterán
válasz
Sándor -P20- #25556 üzenetére
Ami az LG volt
-
envagyok
veterán
válasz
Sándor -P20- #25551 üzenetére
Próbáld átformázni a wdt
-
envagyok
veterán
válasz
Sándor -P20- #25548 üzenetére
file rendszerek?
-
envagyok
veterán
Gondolkodm, hogy a pi zero w-t beépítem egy régebbi cd-s rádióba forrásnak.
Csinált valaki már ilyet?
A +5V-ot szerintem megtalálom valahol odabent, aux bemenet van rajta, szóval egy dac hattal az összekötés is megoldott.
A streamek (rádió, flac, stb.) pedig wifin keresztül volumioval van tervbe véve.
Próbált már vki ilyet? -
envagyok
veterán
Rpi zero w-hez létezik olyan megoldás, hogy usb-s lannal vezetékes hálózatra csatlakoztatva csinál wifit?
Vmi tetheering féleség kellene, de nem szeretnék közbeiktatni még egy dhcp-t, hanem a kapott ip címet kapná a wifin csatlakoztatott eszköz.
wpa/wpa2 kódolással lenne jó. -
envagyok
veterán
Raspberry pi zero w berendelés után jöttem csak rá, hogy nincs rajta hangkimenet, csak microhdmi-n
Szerintetek mi a legolcsóbb megoldás egy sztereó hangkimenetre? -
envagyok
veterán
válasz
Silent_Bob47 #24909 üzenetére
Apróról érdemesebb használt hangfalpárt keresni és az egyikbe beépíteni a pi-t a linkelt erősítővel táppal
-
envagyok
veterán
válasz
Silent_Bob47 #24907 üzenetére
Ez csak tanács volt.
Dali zensor 5.1 és 5.2 van a hálóban és a nappaliban.
Ha olcsó sztereó kell használtan a zensor1 verhetetlen ár/értékben
De a konyhára kérdeztek, oda sztem elég a sal. -
envagyok
veterán
válasz
toth_janika #23798 üzenetére
Ha jól emlékszem console
De délután rákeresekKeresgéltem:
https://forum.libreelec.tv/thread-1243.html -
envagyok
veterán
válasz
toth_janika #23794 üzenetére
Addonnal
-
envagyok
veterán
válasz
schferenc77 #23231 üzenetére
Telepíted a YouTube addont pire, majd yatse androidon kiegészítők youtube
-
envagyok
veterán
Földfelszíni mindigtv adásoknál a legújabb 7.0.2 libreeleccel 3-4 másodpercenként kihagy az ac3 hangsávval az M1hd,m4hd
Ezt mások is tapasztalják? Eddig nem volt, és mp2-es hangra váltva nincs gond -
envagyok
veterán
Tudja vki,hogyan kell githubon lévő projekteket ráfordítani pi-re?
Mondjuk most pont beelink min mx-re szeretnék fordítani egy wrxtasy által odroid c2-re (mindkettő s905 soc) készített libreelecet.minimx-re van egy alex féle openelec. Hogyan kell ezeket összegyúrni hogy a wifi,stb driverek is menjenek, de az új patchelt libreelec legyen az img file-ban,amit felrakva a nandra.
Vagy egyszerűbb a kész nand alex féle openelecre felupgradelni a tar update file-t, vagy az odavág mindent? -
envagyok
veterán
válasz
krisztianAMG #19736 üzenetére
+1
-
envagyok
veterán
Nem tudom, nekem nem jelentett gondot az ugrabugrálás.
Igaz én általában végig szoktam nézni a filmet
Ha felvett tv műsort nézek, ott meg a reklámblokkoknál már meg tudom saccolni mennyit ugorjak, nyomok4-et, és a pont a reklám végén vagyok.
Nekem is nasról megy, de nincs nagy várakozási idő ugrás után. Néha semmi, néha mac 1-2 mp.
Esetleg még gyorsítani is tudsz, ha alul a nyilakra nyomsz. Akkor lehet 1-2-4-16-32 szeres tempóban tekerni.
Nekem régen wdtv live volt, annál szerintem sokkal jobb, gyorsabb a a pi. -
-
envagyok
veterán
Az új 6.0.3. -Al néha 60Hz-es megy a 23.97/24 film, pedig indításkor /leállításkor -ra van beállítva az fps.
Újraindítás után meg újra működik. Ezt miért csinálja? -
envagyok
veterán
válasz
Truman #19489 üzenetére
Nekem Asus RT-AC56U Router van. Nem is olyan drága, és tökéletesen tudja a torrentezést. 30-40MB/s a sebesség (USB3.0-án), bőven jó.
Vagy vegyél egy NAS-t. Sokan Sinology-t használnak, nekem WDMyCloud van, arra is lehetne torrentet tenni, az 60-80MB/s-t tud. Csak azért nem használom letöltésre, mert fontos adatok vannak rajta.
Mindkét megoldás kb. 1 árban, vagy olcsóbban van a pi+doboz+táp+hdd kombóval, így hülyeség erre használni, ráadásul sokkal lassabb is a Pi.
Ha a d-subot a filmnézés miatt szeretnéd, akkor viszont vegyél egy j1900 v n3150-es egybegépet (Pl. asus beebox, gigabyte brix, tegyél bele egy hdd-t, aztán használd egészséggel. Mindenesnek (videó, nas, torrent) ezek a legjobbak ár-érték arányban. -
envagyok
veterán
válasz
doberman #19473 üzenetére
Ez gyakorlatilag csakis egy tvheadend szerver oscammal a pi-n?
Tehát sem médialejátszás, sem grafikus felület, hanem szimpla parancssor?Nekem egy wetek play-em van erre használva, de openeleccel. Igazából rajt van a tvheadend szerver, oscam, de mellette megy a filmlejátszás is, de a wetek play mivel lassabb a pi-nél, inkább csak szervernek használom. A pi-k, pc-k, tabletek pdig kliensek kodival.
A rendelkezésre állással mint szerver semmi különös gondom nincs 7/24-ben megy.Erről hallottatok már :
[link] -
envagyok
veterán
Van két pi-m.
Eddig mindkettő ment, mindkettőt frissítettem 6.0.1-ről 6.0.3-ra.
Az egyik tökéletesen ment utána,a másik viszont bekapcsoláskor egy teljes képernyős szivárványt mutat frissítés után.
Próbáltam tápszert is,de hiába. Egyik mindkét táppal megy, a másik most egyikkel sem.
A config file ugyanaz mindkettőnek.
Van tipp, mi lehet a gond? -
envagyok
veterán
Fogyasztási adatok:
Kb. 50%-al eszik többet, mint a pi2
Azért ez nem jó hír -
envagyok
veterán
válasz
golya87 #19083 üzenetére
Nem sikerült a rendelésem..
Talán a sors keze volt. Amíg a farnell magyar oldalán 3500 db volt elérhető,az fdh-n megrendelve nem volt készleten.
Most hívtak, hogy hiába mutatott készletet a farnell, ők mégse adnak, meg hát az ár sem annyi amennyi
Hanem több.
Szóval lemondtam a rendelést, és árgus szemmel figyelem inkább, hogy mikor lesz odroid c2 olcsón, és mikor lesz rá normális openelec....
Ott legalább jó irányba (számomra video player képességek) léptek tovább, az jobb vétel lesz úgy hiszem.Megmondom őszintén azt sem hiszem el, hogy kis hazánkban 1-2 óra alatt elkapkodtak 3500 darabot.
Mikor nagy multik nagy boltjai összeteszik a kezűket, ha 40-50 dolgot eladnak naponta (nem egyfajta terméket) -
envagyok
veterán
Openelecből kijött a 6.0.2.
Már támogatott a pi3 is. -
envagyok
veterán
válasz
Kicsirics77 #19071 üzenetére
Az fdh oldalon nincs raktáron, míg a hu.farnell oldalon több ezer db van.
-
envagyok
veterán
Szerintetek a gpio és a házak mennyire kompatibilisek a pi2 és a pi3 között?
Pl hifi erre cuccok amik jók a pi2-ben, működtetnek vele? -
envagyok
veterán
válasz
MaCS_70 #18972 üzenetére
A c1 is, és a c2 is teljesen jól áll.
C1-re van már openelec egy ideje, mindent tud, amit a pi2, sőt 1080p h.265-öt tud kódolni.
Egyedül a hd audio passtrough-al szenvednek, mert nincs hozzá rendes driver, ill. a multichannel pcm-el.
A hardver tudná.., de.....A c2 pedig hardveresen gyorsít 4k h.265-öt 10 bitest, de egyelőre csak androidon.
Az amlogic, és mali állítólag most újraírja a drivereket is linux alá.
A mini mx-re, ami hardveresen szinte ua. mint a c2, már van openelec, egyelőre fejlesztői státuszban, de szerintem ha valamelyik s905 platformon végre elkészül, akkor utána már nem lesz nagy ügy átportolni.. -
envagyok
veterán
válasz
wassermann #18969 üzenetére
Azért az odroid se, kutyafüle.
Voltál a fórumán?
A c1-re, ami az előző, van linux, openelec, android, volumio, stb.
Hardverkiegészítőből is pl. i2s hangkártya, stb.
Komoly háttere van annak is, jobb mint gondolnád.
Ahogy a C2-re hegesztenek egy perfektül működő openelec-et, már lépek is.... -
envagyok
veterán
válasz
MaCS_70 #18878 üzenetére
Próbáld azt hogy letörlöd az addont
Kitörlöd az userdatából a mappáját
Majd újratelepíted lehetőleg a gyári netes addontEnnek mennie kell
Esetleg a Pc-n is töröld a böngészési előzményeket, vagy használj más böngészőt
Vagy a Pc-n nézd meg, nem-e nem biztonságos a hálózat, legyen helyi
Vagy a routernél van vmi elszúrva
Ennek mennie kell
Jó az sd kártya, nincs húzva a pi?
Itt vmi egzotikus hiba van -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Szerintetek melyik hdmi beállítás a legjobb openeleccel?
RGB 4:4:4, vagy limited, vagy YCbCr 4:4:4 v limited?
A tévéim 2015-ös LG UHD és egy 2013-14-es LG plazma.
Az egyikhez denon avr-x 1200w-n keresztül megy a kép (2015), a másikon pedig Onkyo TX-NR3008 (2011) -
envagyok
veterán
válasz
cinemazealot #18137 üzenetére
A wetek playon linux alapú openelecet használok.
Oda találtam egy lamp nevű addont, ami elvileg rpi-re, rpi-2-re, wetek playre is van:
[link]
Már csak az lenne a kérdés, hogy hogyan kell ezt konfigurálni, kell-e egyáltalán.
Ha letörlök valamit a nas-ról, akkor valamelyik kliensen elindítok egy médiatár tisztítást, és az törli onnan is?
Gondolom azt viszont kell konfigurálni, hogy hová mentsen a szerver..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest