Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 90 - modellalkat
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
egy rpi3-ason 6.1-es PiCorePlayert használok(nék) egy újraindítást követően azonban nem lehet erlérni a hálózaton. Fizikai link van az rpi hálókártyáján, a TV-re kötve, parancssorban nézelődve azonban látszik, hogy nem kapott ip-t, és a setup parancsot pedig nem lehet lefuttatni, hogy újra beállítsam pl a hálózatot.
Tönkremehetett az sd kártya, (nem létezik a pcp mappa a kért útvonalon)?
-
Sziasztok,
tudnátok ajánlani rpi4-hez olyat házat, ami passzív hűtéssel rendelkezik? Flircre gondoltam első körben, de még nem kapható, valamint 25 usd a kiszállítás, annyit pedig nem ér meg.
-
válasz
its_grandpa #31679 üzenetére
Köszi, ebbe már én is belefutottam, csak reménykedtem, hogy nem kell még felraknom a 4.16-os kernelt.
-
Sziasztok,
újra egy DVB-C tunerrel kapcsolatban fordulnék hozzátok. Vettem egy usb-s XBOX One tunert a RPI II-öm höz, a Pana chipes kínai mellé, de nem sikerül életre lehetni. Raspbian-t használok 4.14.71 kernel verzióval, dmesg alapján látja az eszközt a Pi.
A LinuxTV Wiki alapján leszedtem és bettem a fw-ekhez a tuner fw-jét de, mégsem jelenik meg a TVHeadend (HTS Tvheadend 4.2.4-dmo1~bpo9+1~rpt1) tunerjei között.Tudnátok ötletet adni, hogy miként lehetne megoldani a problémát?
dmesg
[ 3.903545] usb 1-1.5: Product: Xbox USB Tuner
[ 3.911004] usb 1-1.5: Manufacturer: Microsoft Corp.
[ 3.918912] usb 1-1.5: SerialNumber: -
Sziasztok,
korábban olvastam a topicban, hogy többen használjuk a pi-t TVHeadend szerverként. Az volna a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata https-en keresztüli tvheadend kliens használttal kapcsolatban? Beépített lehetőséget nem találtam, így gondlom csak kézműves megoldássa lehetne megoldani, de sajnos nem találtam tutorialt hozzá)
(Az volna a tervem, hogy a mostani médialejátszómat (Intel NUC n3050) lecserélem egy AppleTV 4K-ra, (TvhClient) amire már nem tudok VPN klienst telepíteni, szolgáltatói router sem képes vpn kliensként üzemelni, viszont szeretném, ha biztonságos kapcsolaton keresztül érném el a TV szerverem, ami egy másik lakásban üzemel) -
Sziasztok,
van RPI3-asom és egy PiFi Digi hangkártyám a hozzá készült "gyári" házban. Mostanában a RPI a jobb felső sarokban egy kis piros hőmérő képében jelzi, hogy melege van. Mit lehet tenni ebben az esetben? Van olyan borba, ami befér a kövítő kártya és a Pi közé, érhet egyáltalán valami egy ilyen megoldás?
-
válasz
azbest #26751 üzenetére
Köszi a tippet, valóban nem volt meg a fw.
[ 16.397328] usb 1-1.4: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (174000000..862000000)
[ 16.947533] mn88473 3-0018: Direct firmware load for dvb-demod-mn88473-01.fw failed with error -2
[ 16.947563] mn88473 3-0018: firmware file 'dvb-demod-mn88473-01.fw' not found
[ 17.080969] usb 1-1.4: DVB: adapter 0 frontend 1 frequency 0 out of range (42000000..1002000000)
[ 17.213877] mn88473 3-0018: Direct firmware load for dvb-demod-mn88473-01.fw failed with error -2
[ 17.213908] mn88473 3-0018: firmware file 'dvb-demod-mn88473-01.fw' not found
[ 18.054706] systemd-logind[1738]: New seat seat0.Leszedtem az általad linkelt helyről a fw-t bemásoltam a /lib/firmware mappába, de sajnos még most sem jó
[ 15.968891] usb 1-1.4: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (174000000..862000000)
[ 16.561352] mn88473 3-0018: downloading firmware from file 'dvb-demod-mn88473-01.fw'
[ 16.990017] mn88473 3-0018: firmware download failed -11
[ 17.115053] usb 1-1.4: DVB: adapter 0 frontend 1 frequency 0 out of range (42000000..1002000000)
[ 17.235835] mn88473 3-0018: downloading firmware from file 'dvb-demod-mn88473-01.fw'
[ 19.585785] systemd-logind[1749]: New seat seat0.Celtis #26748 Nem tudom, sajnos, de a korábban a network hozzáadásánál működött a hu: digi-kábel opció. Ha a fw-t betöltést sikerült megoldanom és továbbra sem működik, akkor ezt fogom ellenőrizni.
-
Sziasztok,
xbian alatt szeretném belőni a rpi-2-őn a THeadend TV (HTS Tvheadend 4.2.2-35~g60e4409) szervert egy usb-s dvb-c pana chipes tunerrel,e a muxok scannelésénél valamiért mindegyik mux elhasal. Van valami tippetek, hogy mi lehet a baj? A Coax-ot egy TV-re kötve van kép. Korábban ugyan ez a konfiguráció csak Librelec alapon be tudta olvasni a DVB-C csatornákat.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Sziasztok,
kb. egy éve vettem egy PiFi Digi hangkártyát RPI3-as kütyümre és nagyrészt rendben is mentek a dolgok eddig. Mostanában megjelenik a jobb felső sarokban a kis hőmérő, mely a túlmelegedést hivatott jelezni.
A kérdésem az volna, milyen hűtőbordát érdemes választani, ami elfér a bővítő kártya alatt és ér is valamit? (A Pi a hangkártyához kapott házban lakik) Vagy milyen más megoldás jöhet szóba? -
Sziasztok,
LE 8-at használok egy RPI3-ason média lejátszásra openvpn-en keresztül, SMB-n (alap beállítások), mert a Syno DS415+ NAS a szüleimnél van ami a tartalmat szolgáltatja (500/200-as net). 720p-s tartalmakkal nincs is probléma általában, de 1080p-s filmket már nem bírja vpn-en keresztül a Rpi. Van valakinek tapasztalata, hogy lehet-e javítani a helyzeten, vagy egy erősebb eszközre kellene cserlénem az RPI-t? (S905 box, PC)
-
Sziasztok,
újra nekifutottam az otthon TV server készítésnek, vettem egy 3-as eloszót és közvetlenül a Digi HGW után kötöttem be a raspberryre kötött Pana chipes usb-s tunerem, így sikeült is eliminélni azt a problémát, hoy a csatornék nagy részét nem volt képes befogni a tuner, már csak 4 mux maradt ki.
Ennek örömére a 7-es LibreELEC helyett (Build: 4.1.1945 ~ LibreELEC Tvh-addon v7.0.102 (2016-05-04T07:54:33+01:00)) feltettem egy Raspbian Jessiet és a TVHeadend wikije alapján feltettem az elérhető legújabb stabil 4.0.8-as TVHE szervert. A problémám az volna, hogy nem találja meg a csatornákat, noha mindent ugyan úgy állítattam be. Mi lehet a probléma, hogyon tudnák egy esetleg egy újabb verziót feltenni és melyiket volna célszerű.
-
válasz
Patice #25140 üzenetére
Én a Synology-ra kötöttem volna a tunert, de állítólag nincs dvb-c támogatás Synologyn csak DVB T és S van. Én a tavalyi nyári Olimpia idejére állítottam be 66+-os Édesapámnak, éleveszte, hogy telefonról be tudja állítani a műsorkat és utána könnyen megnézi a Apple TV-n kereszül.
-
Sziasztok!
elképzelhőtő, hogy nem teljesen ontopic a kérdésem, de talán van itt pár topiclakó, akinek van ilyen irányú tapasztalata.
Hamarosan új albérletbe költözöm, ahol nem feltétlenül szeretnék TV előfizetést kötni az internet mellé, arra a havi pár alkalomra, amikor a párom megnézne egy-két magas színvonalú műsort
Ezért az az ötletem támadt, hogy a szüleimnél hagynám az amúgy már nem használt RPI2-est és beizzítanám rá a TVHeadEnd servert egy már szintén meglévő Panachipes USB-s DVB-C tunerrel, és az én lakásomban lévő RPI3+LE kombó segítségével TV-znék. El is kezdtem a beállítani a szükséges dolgokat a hétvégén. Úgy látom, hogy működhet az elképzelés, de nem tudom mennyire lehet megbízható a megoldás, így az volna a kérdésem, hogy milyen buktatók lehetnek?
A két végpont között egy Syno DS415+ biztosítaná az openVPN szervert, a fel/letöltési sávszélességgel nem hiszem, hogy gond lesz (szerver oldalon 500/200mbit, kliens oldalon 50/5), amit viszont nem tudok, hogy a wifi router (ASUS RTN66U) vagy a RPI3-aslegyen az open vpn kliens, valamint, hogy az elérhető 12Mbit/s-e letöltési sebesség, amit ezen keresztül eléhető elegendő lesz-e. Amennyiben nem, milyen más megoldás jöhetne szóba? (TV szerver és smb/nfs megoszátások elérésén kívül mást nem szeretnék elérni a vpn-en keresztül.)
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
válasz
azbest #20535 üzenetére
Sziasztok,
sikerült belőni a meglévő astrometa tunert libreelec alatt többek között azberst intelmeinek segítségével, szépen fut a tvheadend szerver.
Az volna a kérdésem, hogy ha fizetős Digi DVB-C adásokat is szeretnék nézni, rögzíteni, akkor egy ilyen smart card readert kellene beszereznem? Plug and play a cucc továbbra is? Van már jobb alternatíva? Lehet esetleg valami kompatibilis kütyüt itthon is kapni, ha nem akarnék egy hónapot várni
?
-
Sziasztok!
Megérkezett a várva várt PiFi Digi+ i2s hangkártya a RPI3-asomhoz. OSMC-t használok, a gépre csatlakoztatva a kártyát nem sikerült a meglévő osmc installációval összelőni, de egy friss telepítéssel működik a cucc, ha kikapcsolom a "Enable LIRC GPIO support"-ot a My OSMC beállításokban, máskülönben el sem indul az OSMC.
Arra van tippetek, hogy hogy lehetne működére bírni az infra vevőt is? Sajnos a LG tévemen a CEC nem működik megbízhatóan és több gombot is szeretnék használni Harmony távirányítómmal mint amire a CEC lehetőséget adna így mindenképpen ez a megoldás volna megfelelő.Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Sziasztok,
a spotify connectet szerettem volna beizzítani az osmc alatt, de nem kaptam a app-keyt a Spotifytól. (ezuton is üdvözlőm őket)
Ezért eszembe jutott, hogy az 3-asben lévő BT-t biztosan be lehet állítani bluetooth audio vevőként, találtam is hozá leírást.
Azonban nálam nem hozta létre, vagy üres a /etc/bluetooth/main.conf file. Honnan tudnám vajon ezt beszerezni?egyáltalán csinált már valaki hasonlót? Érdemes vele foglalkozni? Gondolom a Spotify connect jobb hangminőséget adott volna, de ezt a megoldást, viszont több appal is tudom használni, ha már nincs és vélhetőleg nem is lesz működő airplay támogatás ios9-hez
-
Sziasztok!
mai nap folyamán megérkezett az új rpi3-am és a hozzá rendelt infra érzékelőm, a korábbi rpi2+chinavasion kombo helyett. Feltett a legújabb OSMC, rákötöttem az infra érzékelőt a modmypi leírás alapján és jól is ment az xbox 360 profillal működtettett Harmonyval, majd egyszercsak a menüben barangolva váratlanul megjelent egy szomorú smile és újraindult az rpi. Ezt követően nem ment a távirányítóm. Újra beállítottam a osmc beállítások alatt, hátha az segít, de nem jártam sikerrel. Ekkor megnéztem az alábbi parancsokkal ssh-n, hogy mi látható a háttértben:
sudo modprobe lirc_rpi
sudo kill $(pidof lircd)
mode2 -d /dev/lirc0az utolsó utasítást követően az látszik, mintha folyamatosan venné a jeleket az infra vevő, anélkül, hogy bármi jelet adna neki. Ekkor leállítottam a pi-t lehúztam az érzékelőt, majd újra visszaraktam, bár billentyű leütésnyit működött, de utána újra megbolondult.
Hogyan tudnám elhárítani a problémát, mi lehet az oka?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Sziasztok,
a legújabb osmc-t használom RPI2-őmön és szeretnék rá telepítenie egy vnc servert az linkelt leírás alapján. Abban tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnám elindítani telepítést követően a vnc servert? Az alábbi hibaüzentet kapom.
osmc@osmc:~$ sudo ./dispmanx_vncserver
sudo: ./dispmanx_vncserver: command not found -
Sikerült megoldanom a problémám miszerint az LGLK530-as TV-men távirányítási módot és egy HDMI>hdmi+spdif adaptert használva későn jelent meg a kép illetve nem ment rendesen a cec (ez amúgyis kicsit megbízhatatlan). A megoldást egy egy usb infra vevő hozta melyet a Harmony távirányítóval irányítok, és így még több funkciót is el tudok érni a távirányítóról kényelmesen mint cec-el, amit kikapcsolva már rendben működik a kütyü, a tv bekapcsolásakor egyből van kép és a bizonytalanul működő cec-et is száműztem, toshlink leválasztó is szuperül működik, simán átmegy rajta a dd, dts hangsáv is, így nem kellett plusz hangkari a rpi-hez.
-
Sziasztok,
hosszú tökölés után beszereztem egy használt rpi 2-őt, majd tettem rá egy osmc-t. A kérdésem az volna, hogy ha bekapcsolom a tv-t és és kiválasztom a hdmi 1-et akkor nem kapok egyből képet, hanem LG47LK530-as tv-men be kell kapcsolni a simplinket, beállítani settopboxra és után nyomkodni ezt azt és előjön a kép
Meg lehetne vhogy oldani, hogy egyből legyen kép?TV és a rpi között még van egy cucc ami leszedi a hdmi-ről a hangot, hogy spdif-en keresztül kikerüljön a hang a hangprojektorra, de nem hiszem, hogy van ennek jelentősége, (bár még nem néztem meg enélkül ha jól emlékszem.)
Továbbá van még egy Harmony-m tehát tudok csinálni egy key sequence-t, de gondoltam előtte érdeklődöm.mod: Nekem van egy ilyen pn-n is ajánlott dvb-c/t tunerem ami win alatt megy is a Digi-s csatornákkal,
ha kell akkor rádugom az osmc-re, hogy műkszike-e. most látom, hogy nincs dvb-c linux driver -
válasz
kk831228 #15219 üzenetére
HI,
Én egy az alábbiakban látható kütyüt vettem nem rég. DD, DTS is átmegy rajta optikán (Én pc-vel használom, hdmi megy a tv-be, optika a hangprojektorba) van hozzá táp, de anélkül is megy nálam.
Ez az ARC-os másra való elvileg.1080P HDMI to HDMI Optical + SPDIF + RCA L/R Extractor Converter Audio Splitter
-
Sziasztok,
egy rpi beszerzése mellett döntöttem és azon gondolkozom, hogy érdemes-e hűtő bordát is rendelni hozzá, vagy multimédiás, zene lejátszókénti felhasználáskor nem fog annyira melegedni, hogy kelljen ár a plusz hűtés?
Raspberry Pi 2 model B 1GB RAM Quad Core alaplap cseregaranciával
1,2A-es Sunny tápegység, 24 órás üzemre tervezve
Samsung EVO vagy SanDisk Ultra 8GB Class10 UHS-I micro SDHC kártya
SD/microSD kártya adapter a kényelemért
Fekete ABS ház kamera tartó funkcióval (kérésre áttetsző kivitel)22000 Ft + 700Ft 2,1A táp
VS
Raspberry Pi 2 Quad Core alaplap cseregaranciával
2,1A-es 10,5W-os Sunny tápegység, 24 órás üzemre tervezve, fix micro USB kábellel
Feketére eloxált hűtőbordák a processzor és a LAN/USB vezérlő az optimális hűtéséhez
Samsung EVO vagy SanDisk Ultra 8GB Class10 UHS-I micro SDHC kártya
SD/microSD kártya adapter a kényelemért
Teljesen áttetsző csavaros rögzítésű plexi ház, ami elegáns és egyedi megjelenést kölcsönöz a terméknek24000 Ft
-
Sziasztok,
egy rpi beszerzésén gondolkodom xbmc lejatszóként és p2p kliensként szeretném használni esetenként (s)ftp, nfs szerverként.
Érdeklődni szeretnék, hogy ir jelek fogadására milyen eszközt tudnék rákötni, amin keresztül tudnám távirányítani a Harmony távirányítómmal, illet van-e valamilyen plusz kütyü, amivel rá tudnám csatlakoztatni a Yamahas YAS101 soundbaromat optikai, vagy digi coaxon keresztül.
Van-e tapasztalatotok a fentiekkel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest