- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
albinolynx #25147 üzenetére
xinit-re, vagy sima x-re sem csinál semmit? Fel van telepítve az X11?
-
válasz
Ez az információmennyiség kb. egyenlő a nullával. Milyen hardver, milyen img fájlt írtál ki stb.
-
albinolynx
senior tag
válasz
Senki, vagy húzzak a másik topikba?
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #25145 üzenetére
Muszáj kérdeznem...
Szívok a GUI felülettel, azaz annak hiányával. Csak command prompt van. Startx nem ismert parancs.
Frissítettem mindent. Konfigurációs menü azt írta, hogy desktop-hoz kell "lightdm". Feltelepítettem.
Viszont mindig csak command promptot ad.
Ötlet, hogy mit ellenőrizzek?Boot során failed: => light display manager
Itt ír rá megoldást. Ez lehet probléma? Ha fut, akkor automatikusan be kellene dobnia bootolást követően az amiga, nes, stb logo-kat amik közül lehet választani?
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #25081 üzenetére
Autoremove-val eltávolítottam, majd újra telepítettem a transmission-daemon-t. A konfigurációs fájl maradt.
...és működik.Miért?
-
vargalex
félisten
válasz
albinolynx #25070 üzenetére
Ebből az látszik, hogy a 192.168.84.20-ról csatlakozott egy kliens a 192.168.84.24 9091-es portjára.
-
válasz
albinolynx #25076 üzenetére
Lehet jobban járnál vele, ha újraraknád a transmissiont. Ezt a konfigot editáltad?
[2017-02-10 10:37:30.693 UTC] Saved "/home/pi/.config/transmission-daemon/settings.json" (variant.c:1214)
-
válasz
albinolynx #25070 üzenetére
Értem, hogy működött, de most meg nem működik. Viszont nincs jobb ötletem a hibakereséshez.
-
válasz
albinolynx #25065 üzenetére
Ha kikapcsolod a whitelistet, akkor mi történik? Jó helyen vannak a konfigfájlok?
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #25064 üzenetére
sudo /etc/init.d/transmission-daemon restart
Utána ezt adja webes felületen:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.Pedig továbbra is 84.20 a kliens, 84.24 a rpi és "84.*" a whitelist.
rpc-whitelist-enabled: true -
Celtis
veterán
válasz
albinolynx #25061 üzenetére
Mert valamiért nem tud elindulni. Amikor parancssorból indítod, utána mit ír ki?
-
vargalex
félisten
válasz
albinolynx #25061 üzenetére
log-ban nem látsz semmit?
-
válasz
albinolynx #25057 üzenetére
Na várj, nálad nem is fut a daemon.
-
Csicsóka
őstag
válasz
albinolynx #25055 üzenetére
ps | grep transmission
-
válasz
albinolynx #25053 üzenetére
Ezt a sort módosítsd:
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.0.*",
erre:
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.84.*", -
válasz
albinolynx #25049 üzenetére
Honnan próbálsz csatlakozni? Egy subnetben vagy a Pi-vel?
-
válasz
albinolynx #25047 üzenetére
Mit jelent, hogy nem lehet csatlakozni? Kitimeoutol a kapcsolat? Forbiddent kapsz? IP címed biztos 192.168.0.* poolból van?
-
toth_janika
őstag
válasz
albinolynx #25028 üzenetére
Nos egy Pi restart után a sebesség megjavult... 2,9-3,1 MB/s. Ez remek. DE! Most nem jön le semmilyen adat... Van ami 0%-on akad el, van ami 58,8%-on... Transmission rendben leszedte mindkettőt... No ez miért lehet???!!!
-
toth_janika
őstag
válasz
albinolynx #25028 üzenetére
A Pi csak LAN-on, fixip-vel működik. A másolást még nem néztem, de ha hazamegyek rápillantok.
-
cinemazealot
addikt
válasz
albinolynx #24986 üzenetére
Megvigasztallak, korábban én is pontosan így vélekedtem. Ugyanígy VLC-n filmeztünk, és amikor először megláttam a Kodit, elrettentem, mert egyszerűen nem ismertem rajta ki magam. Azóta RPi-n nézünk filmet Kodival és az asztali gépemen is ott figyel már, annyira megszerettem. Könnyű hozzászokni a jóhoz, főleg ha az több platformon is képviselteti magát szinte pontosan ugyanolyan beállításokkal és képességekkel.
A hálózati sebesség akkor tehát jó. Most már csak az a kérdés, jelentkezik-e a hiba más lejátszón.
-
válasz
albinolynx #24986 üzenetére
"KODI-t nézem, de ez undorító... " Ízlések és pofonok, de ez a beírás sem valami gusztusos annak fényében, hogy a többség ugye nagy elégedettséggel használja a KODI-t, amire mellesleg kismillió felületet tudsz beállítani.
MaCS
-
cinemazealot
addikt
válasz
albinolynx #24984 üzenetére
De nem értem, miért a lejátszó eszközről másoltál a NAS-ra. A lejátszás körülményeit kellene vizsgálni, amikor a NAS-ról megy a folyam a lejátszó gépre.
És a számolásoddal sem stimmel valami. A 6 MB/s (azaz kb. 48 Mbps) a 2 órás 1,5 GB-os filmnek untig elég. De akkor mi az, hogy egy 13 MB-os fájl 36-37 perc alatt mászik át a NAS-ra? Az azért betegesen lassú. Nem 13 GB-ost akartál írni?
-
cinemazealot
addikt
válasz
albinolynx #24979 üzenetére
Bár a lejátszás kicsit másképp működik, legegyszerűbb módon úgy tudod a max. sávszélességet kiszámítani, hogy egy böszme fájlt átmásolsz a NAS-ról a lejátszóra, méred az ehhez szükséges időt, aztán osztasz. Hányszor vagy milyen időközönként fordul elő ez a képromlás a fenti film lejátszása során? Nekem a Pi-n való lejátszás során az AAC hang szokott néha (félóránként, óránként) megbicsaklani, de nálam a Pi a lejátszó, a NAS pedig egy régi netbook.
Már csak próbaképpen nem akarod mégis kipróbálni egy másik lejátszó programmal?
Korábban én is VLC-ztem és maximálisan meg is voltam vele elégedve, nem is akarlak róla lebeszélni, de jó volna ha kizárhatnánk egy tényezőt.
-
cinemazealot
addikt
válasz
albinolynx #24968 üzenetére
A szóban forgó film milyen sávszélességű (vagy hány perc hosszú és mekkora méretű)? Az ilyen jelenségek akkor szoktak előfordulni, amikor a videofolyam dekódolásába hiba csúszik, ami csak a következő intraframe-nél tisztul ki. Az ilyen hibát okozhatja szűkös sávszélesség, dekódolást végző proci túlterhelődése (bár ez egy i5 esetében valószínűtlen) stb. Más videolejátszóval is produkálja a hibát?
-
drogery
tag
válasz
albinolynx #24965 üzenetére
-
hpeti2
aktív tag
válasz
albinolynx #24897 üzenetére
Nincs. Semmi nem lesz tőle számottevően gyorsabb.
-
válasz
albinolynx #24897 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom megmondani, mert én egyszerre váltottam lite-ra és RPi2-re.
-
válasz
albinolynx #24892 üzenetére
Kisebb lenne a foglalt hely a kártyán. Ez főleg akkor érdekes, ha pl. win32diskimagerrel készítesz mentést a kártyáról.
-
válasz
albinolynx #24882 üzenetére
Rakd fel a Transmission Remote GUI-t.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
Szerintem a legegyszerűbb egy "watchdir" létrehozása. Nekem is ez van beállítva, azaz csináltam egy foldert a pi-n, amibe ha bemásolok egy torrent file-t, akkor annak a letöltése automatikusan elindul. Én FTP-n keresztül szoktam bedobni a torrent file-okat. Azért jobb megoldás, mint a webes, mivel így több file-t lehet egyszerre elindítani, nem egyesével kell beadni a webes felületen.
sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json
Ebben a file-ban a watch-dir értéket kell módosítani a megfelelő folderre.
Fontos, hogy miután elmentetted a file-t, akkor egy tranmission reload kell (ha restartot csinálsz, akkor elvesznek a legutolsó módosításaid.
sudo service transmission-daemon reload
-
hpeti2
aktív tag
válasz
albinolynx #24886 üzenetére
Jobban jársz, ha felrakod a transmission-t a laptopodra is és vékony kliensként beállítod, így számodra úgy fog tűnni, hogy a gépeden fut a torrent kliens, de igazából a rpi transmission-jét masszírozgatod vele.
(deluge a király, nem a transmission)
-
cinemazealot
addikt
válasz
Ahogy cigam leírása is írja, a Transmission-nak fut a szerveren (a Pi-n) egy daemon-ja, ami egyfelől foglalkozik a torrentek letöltésével és továbbosztásával, valamint biztosít egy webes felületet (erről a képernyőkép), amit az azonos helyi hálózaton lévő géped böngészőjéből tudsz megnyitni. Ezen láthatod az éppen futó torrent-ek állapotát, és igény szerint az új torrent-eket is hozzá tudsz adni. Nem ismerem ezt a felületet, de feltételezem, hogyutóbbi célra a menüsor legelső gombja szolgál.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
albinolynx #7478 üzenetére
Nekem minden a kártyán van, így saját tapasztalatom nincs, de kikerestem neked:
a minimális FAT-partició mérete: 8,5MB ([link] -
wassermann
Topikgazda
válasz
albinolynx #7476 üzenetére
Picike, igazán az indító konfig fájlokon kívül semmi más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged