Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegedus001
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
What?! Kit érdekel a felbontás, megvan a retina aztán csá.... nálam az az etalon, több nem kell semmibe sem. (monitorok más kérdés, de ott is törekszem a retina felbontás elérésére...)
-
Teagol
aktív tag
Nemsokára lesz hozzá frankó AI is.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nemtudom, azt se, hogy hogy jön ide a felbontás. Az összes iPhone-nak ugyanaz ppi-je az elmúlt 7-8 évből.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Passz...Apple-nél nem szempont...
Alacsonyabb ár, elérhetőbb termék. Ez a cél.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Egyértelműen az alacsony febontás rosszabb.
-
válasz
The.Biker
üzenetére
Fentebb ugyanezt írtam.
"érthető, hogy az Apple tudatosan vágta meg a 17e-t, ha nem tette volna, akkor a kutya nem venné a 17-et."
Hajlandó vagyok eltekinteni attól, hogy Apple-nél a belépőszint is 300 ezer, mert többek között a hosszú support is be van építve az árba. Nekem 200 ezerért se kellene, de nem okádom tele a topikot gyűlölettel (miért is tenném, jók az Apple termékek).
-
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Na ugye...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Akire célozta az Apple ezt a telefont, azt se tudja mi az, hogy 60Hz. Azt meg pláne nem, hogy mi a különbség.
Ne geek fejjel nézzétek ezt a telót, hanem középsulis/egyetemista/üzletember/apa/anya/nagyszülő szemmel. Nekik totál mindegy.
A Macbook Neo-n is siránkoznak a fórumon, hogy csak 8gb ram. A Neo célközönségének ez semmit(!) nem mond. Egy stabil, megbízható, strapabíró és hosszú támogatással rendelkező eszköz kell nekik. Semmi más, semmi több. Arra pedig tökéletes. Ahogyan a 17e is.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Jobb? 120hz -re gobndolok....meg nagyobb felbontás, stb.
-
spect80
őstag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
régen volt skoda 120-asom, állandóan forralta a vizet, soha többet skoda
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
“Almát, körtével”, ugyebár. Sokat többé androidot. 2.2 volt utoljára, de az teljesen más világ volt. Egy barátom céges Z3-at használt, oda-vissza voltam azért a telefonért, de amikor hallottam, hogy a Sony (akkor még nem egy duzzogó óvodás volt) márkaszervíz mit adott elő, lemondtam róla. Ismerek olyat is, aki S22 után váltott almára, hidd el, megvan az oka.
-
Azért a legtöbb telefonnál van lehetőség adaptív képfrissítésre, szóval ezt a kényszeres fix 60Hz-re való beállítást végképp nem értem. Főleg ha LTPO a panel.
-
A racionalitás hiányát pl aláírom.
Nejem ősszel kapott új céges iphone-t.
i16 pro aranyat választott mert a 17 pro hátlapja csúnya és a színei is.
Flip7 korall volt még versenyben de ott is a színek, meg szenvedni az új rendszerrel, pedig van családban Flip2! tulaj.
Előtte i15 pink volt neki 13pro után, de utálta. A kijelzőt én mondtam, hogy 60hz az i15, fel se tűnt sokáig amíg szerette a színe miatt.
így is választ egy nő pl.
Anyumnak lőttem 2 éve egy i12-t 42! ezerért, félt tőle, sose volt iphoneja, de pikk pakk megszokta és máig azt mondja, hogy tök jó hogy olyan jó gyors mint mikor kapta. (Valójában biztos lassult ez is az OS frissítések alatt, de atomstabil.)Magam példája pedig, pl egyik az Airtag.
Droidon alig van elterjedve uwb-s telefon, kvázi használhatatlan valóban precíz lokalizálásra droidon a lokator, de fossák magukból azonos áron a tag-eket. 2019-óta minden iphoneban ott van, kivéve SE/E modellek.
Droidon oldalán ott lenne a nagyobb darabszámú eladott telefon, de nem.
Értehetetlen.
Cica nyakában az Airtag, így kóborolhat bármerre kint, eddig mindig láttam realtime hol van pontosan.Másik Airpods: Siri mindig hallgatózik és bemondással indítom kocsiban és fülessel a hívásokat, nem akarom elővenni a telefont.
Face iD megléte szintén.Ezek olyan kényelmi extrák nekem amiről semmilyen felbontás, hz, vagy soc erő miatt nem mondok le, de apple A’ procik amúgyis dobogosak minden évben.
Biztos droidon is megtudnák lépni ezeket a triviális dolgokat mégsem teszik.Van más bajom az Apple telefonjaival, az innováció hiánya is, bárcsak jönne egy valós 3. OS alternatíva.
-
janeszgol
félisten
Nekem van 60-90-120-144-175 hz-es képfrissítésű telóm is. Midegyiket 60 Hz-en használom. Windows.on, azaz ablakos oprendszeren jó a magasabb képfrissítés, addig telón nekem felesleges. Persze látom a különbséget, hiszen alapból be van kapcsolva a magasabb képfrissítés, azaz nekem ki kell kapcsolnom. Tehát már a menüben látom. De amúgy engem nem érdekel. Görgetni sem görgetek úgy, ha pl fórumot olvasok. Hnem lassan, elolvasva a hozzászólásokat. FB-m nincs, Tiktokom nincs, insta csak gépen.
A Youtube-nál semmi értelme a magasabb képfrissítésnek. Egyedül cikkek olvasásánál lenne, amikor több böngészőfület nyitok és azok között váltok olvasásnál. De ott sem érdekel igazán.
Persze ettől még alapnak kellene lennie ma már. Ez egy hiányossága az e-nek és sztem még 1-2 alkalommal marad is ez.Sőt még egy hiányossága van, egyeseket érint. Pont unokatesóm is mondta, mert cégesnek 17e-t kapott. Kicsi a kijelzője. Ő A54 után kapta, de volt Galaxy Note-ja is. Neki kicsi a 6.1 col.
-
Szerintem mindegy, hogy iOS vagy Android, az átlag user egyik oldalon sem tudja, hogy milyen SoC van a telefonjában, pláne azt nem, hogy hány magos, hány klaszteres, mekkora az órajel, stb. Működik a telefon? Igen. Ez a lényeg. A részletekre csak mi izgulunk itt a Mobilarenán.
-
Nem veszem kötözködésnek. Scrollozásnál hatalmas előnye van a magasabb frissítésnek. Aki nem veszi észre, annak az agya lehet, hogy becsapja a szemét. De most ez olyan, hogy anno az 50Hz-es tévék is jók voltak, ma már jókat derül rajtuk az ember (legalábbis aki játszik PS-en vagy Xbox-on).
-
rtrace
tag
Nekem addig nem volt gondom vele, amíg a monitorom 60hz-es volt és ugye azt néztem jóval nagyobb arányban, a 120hz-es telót meg egyhuzamban csak percekig. Láttam a különbséget, de használat közben nem volt zavaró.
Viszont utána több évnyi magas képfrissítésű monitorhasználat után már annyira azt szokta meg a szemem, hogy a görgetés és a kurzor mozgatása feltűnően darabosnak érződik 60hz-en.
-
-
kuntics
aktív tag
Biztos van, akit zavar a 60hz, meg tech fórumon lehet is ilyenen problémázni, de napi használatban tényleg ennyire szamít egyeseknek? Most cseréltem 120hz-es ipad-et 60hz-esre de semmi nem tűnik fel, pedig ez 11”, nem 6”.
-
Zsolt,72
őstag
-
rtrace
tag
válasz
garibaldi123
üzenetére
Értéktartást aláírom, de az inkább 2-3 éves távra releváns, nem 8-ra.
Meg akkor már tényleg érdemesebb lenne egy sima i17-re beruházni. Annyi évre lebontva az sem nagy tétel és akkor legalább nem kell még a 2030-as években is 60hz-es kijelzőt és addigra 15 évvel azelőtti időket idéző kávákat és notch-ot nézegetni.Noukoum:
"Minden iPhone vásárló vallási fanatikus, nem látják milyen csodálatos a konkurencia?"
Nem kell ennyire kisarkítani, de hogy a közimertség/trendiség fontos szerepet játszik az eladási számokban, azt szerintem kár lenne vitatni. És igen, rengetegen nem tudják, nem is érdekli őket, hogy milyen a konkurencia.Zsolt,72:
Mármint mi nem volt? Ő nem állította rólam, hogy nem csak a 17e-vel van bajom, hanem minden iPhone topikban kritizálok, vagy én nem kértem, hogy támassza valamivel alá?Mondom, komment farmolás. Azt sem érted megint, hogy mibe szólsz egyáltalán bele, semmi érdemi hozzáfűzni valód nincs, de a termelés nem állhat le.
-
Szerintem ez egy nagyon jó telefon azoknak, akik az Apple ökoszisztémában érzik jól magukat, de nem akarnak 400-500 ezret fizetni érte. Azzal én is egyetértek, hogy a 60Hz és az ultraszéles hiánya 300 ezerért ciki, de csak azért, mert akaratlanul is a droidos konkurenciához hasonlítom. Ha viszont ettől eltekintek, akkor érthető, hogy az Apple tudatosan vágta meg a 17e-t, ha nem tette volna, akkor a kutya nem venné a 17-et.
Az iPhone kicsit olyan, mint a Pixel, ami nem szabható annyira testre, mint egy Samsung, cserébe amit kínál, azt atombiztosan és stabilan hozza, sok év támogatással, hasznos funkciókkal.
Céges környezetben pedig tökéletesen meg fogja állni a helyét, a vállalatok venni fogják, mint a cukrot.
-
rtrace
tag
válasz
janeszgol
üzenetére
"Oké egy S25 mellett már nem best buy a 17e"
Hát meg akkor már egy rakat másik telefon mellett sem.
Mert ha már az A57-et vagy akár az S25-öt mellé tudjátok tenni, akkor lehetne a Xiaomi 17-et is, ami alapból 360k, de jár hozza kb 60 ezer forintnyi ajándék és kedvezmény, vagy a 240k-s X200 FE-t 512GB tárhellyel, hogy csak a kompaktaknál maradjunk.
És ezek kamerában, akkuban, töltési sebességben, kijelzőben megint egy más szintet képviselnek a Samsunghoz képest is.
Vagy még a Pixelek, amiket a legolcsóbb gsm boltban is megveheted, mert imei alapján vállal garanciát minden eu-s készülékre a Google. 300-ért van már 256GB-os 10 Pro...Na ezek a tényleges best buy telók, nem amelyik 60hz-es kijelzőt, 1db ócska kamerát, 10 éves dizájnt meg 4000 mAh-s akkut ad 300-ért, meg amiről előre eldönti a vásárló, hogy semmilyen alternatíva nem érdekli. 1 főre szűkített mezőnyben könnyű jónak lenni.
-
janeszgol
félisten
Az idézettek közül az első az enyém. Oké egy S25 mellett már nem best buy a 17e. Az S25 kijelzője sokkal jobb minőségű. Hardveres teljesítményben nem, kamerávan sem biztos, hogy jobb már az S25. Akku időben pedig a 17e kimagasló.
Csaz az S25 drágább, igaz többet kapsz a pénzedért. Firstphone, btel, laptopszalon boktokban 270-280k. Azért emeltem ki ezt a hármat, mert ezek megbízható boltok. De pultos gari van. Van olcsóbban és picit drágábban még mindenféle gsm boltban. Aztán MM, SES 350k, Samsung Store 380k. Ipon 338k.
A17e-nél meg bemész a nágy eppülhöz és 300k a 256-os 17e.Csúsztatással vádoltál, látod nem az. A 256-os 27e best buy. Az 512-es 17e (400k) az S25 miatt nem best buy. Eddig is ezt írtam. Részemről pont.
-
Ricardo
titán
válasz
garibaldi123
üzenetére
"kint a napon alig látszik"
A 800 nit (maximum 1200) nem hangzik túl acélosnak. -
garibaldi123
csendes tag
Egy S25 öt cseréltem kényszerből erre egy céges app miatt.A kijelzője középkor, vagy legalábbis 5 év vissza a múltba, kint a napon alig látszik és nincs még nyár, a 120 hz hiánya durva, a samu pattogós, reccenés mentes szoftvere után ez hát so-so. Érdekes, videót nézve nem óriási a különbség, de bármit olvasni, Samu, Iphone 17 veri nagyon.Ugyanakkor a Face ID-t, az ökoszisztémát a többi nem tudta megoldani, ami miatt alig lehet leszokni az iphone-ról, a szoftver azért persze jól megy, az akku kb. ugyanolyan.Én azt mondom, akinek van pénze vegyen 17-est, aki szarrágó, mint én, az jövőre úgyis lecseréli és nem e betűsre.Ellenben van sok nem tech beállítottságű ismerősöm, nekik pont tökéletes lenne, ugyanakkor ők megveszik a drágábbat a sznob faktor miatt, szerintem nálunk nem lesz a top 10 telefon egyike.
-
hemaka
nagyúr
Ennyiért nem kéne, németből mondjuk 260e környékén megúszod még ezzel a gyenge forinttal is, de majd lesz még olcsóbb is. Vagy rámész egy német 17-re picit magyar ár felett.
-
200ezerért jó vétel lesz
-
rtrace
tag
"De továbbra sem értem miért zavar ha ez a teló megfelel valakinek"
Én meg azt nem értem, hogy miért akarod ezt belemagyarázni, amikor most tisztáztam tök világosan sokadszorra, hogy nem erről van szó..."sokan elfelejtik, hogy 300 ezer forint a felsőkategória alja"
"ha köztük (S24/25 FE) és az SD7-es Moto között kell választani, vagy a közép Exynos A5x között"
"ha csak 200 lenne akkor is azt mondanátok 100-ért jobb Xiaomi van"
"Legyél már őszinte - te minden iPhone topikban kritizalsz."
"Tekintve egy friss A57 256GB 240-től indul"
Ezekre válaszoltam. Nem lehetséges szerinted, hogy ezekkel a hamis dilemmákkal, csúsztatásokkal, pontatlanságokkal, kettős mércékkel találtam kivetnivalót, nem pedig azokkal a felhasználókkal, akik alap dolgokra hasznáják a telót és legfontosabb szempontjuk hogy iPhone legyen?#119 r3dsnake:
Megint, hogy jön ez ide?
Nem én hasonlítottam az A57-hez. Pont azt mondtam, hogy nem kéne, mert a gyakorlatban van a kettő között egy másfélszeres szorzó árban, és ha mindenképp mellé akarunk tenni egy Samsung-ot, akkor relevánsabb ár és méret miatt is az S25. -
Nincs identitásom egy 16prót cseréltem egy Kínából behozott telóra
De továbbra sem értem miért zavar ha ez a teló megfelel valakinek, bármilyen rossz vétel szerinted
Nekem sem kéne de nem zavar ha ezt valaki best buynak tartja
Én a kamerán kívül nem tudok felhozni ellene semmit, tudom 60hz meg notch az iphone 11- nél sem zavart pedig az még ips voltEl tudom fogadni hogy valaki kizárja az egyik vagy másik op rendszert nem vagyunk egyformák én szeretem mindkettőt de droidból nem kéne stock
Ezért nem lesz pixelem meg motom -
rtrace
tag
"Ha valakinek ez kell és elfogadja a kompromisszumait cserébe az ökoszisztémáért az miért fáj neked."
Pontosan ezért nem tudom elengedni, mert belemagyaráztok mindig valami olyat, amiről nem volt szó, aztán kénytelen vagyok védekezni...
Tök egyértelműen elmondtam többször, hogy nem arról van szó, hogy ha valaki eldöntötte, hogy márpedig ő csakis Apple-t akar használni, akkor az is droidot vegyen.
De onnantól hogy 0. lépésben kizársz minden mást, hogy lehet egyáltalán arról beszélni, hogy best-buy a teló? Én az ilyen és hasonló kijelentéseket vitattam.Meg ne haragudj, de az sem működik, hogy szintén túlárazott A-szériás Samsungokkal és Motorolákkal, vagy Ulefone-nal meg 5MP-es makró kamerákkal lehet példálózni amellett, hogy mennyire király a teló, de abban a pillanatban hogy egy értelmesebb készüléket teszünk mellé, onnantól hirtelen már nem az számít, hogy mit tud az áráért cserébe, hanem Android-Apple ellentétre kell kihegyezni mindent és úgy kezelni mintha az identitásotokat érte volna sérelem.
-
Zsolt,72
őstag
-
Zsolt,72
őstag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
„A face iD pedig… megszokás de baromi kényelmes, kár, hogy csak a Honornál van mindkét féle azonosítási metódus.”
Jó hír (ha be fog igazolódni), hogy a Google tervei szerint talán már a következő Pixel meg fogja kapni a 3D biometrikus arcazonosítást. Minden egyes új szereplő belépése kedvező a vásárlók részére. -
Én csak azt nem értem miért nem engeded el a témát, leírtad hogy szerinted ez nem éri meg.
Ha valakinek ez kell és elfogadja a kompromisszumait cserébe az ökoszisztémáért az miért fáj neked. Írtak indokot is ha ios kell akkor hiába jobb a droid, de ez fordítva is fent áll van akinek ingyen sem kéne iphone
Én váltogatok a két rendszer között a 17e csak a kamerája miatt nem kéne ugyan úgy ahogy az airt sem választanám.
De a samsung A széria is vicces a 8mpx széles látó meg 5mpx makró kamerájával
Az árazásra meg annyit, hogy szerintem egyik teló sem ér annyit amennyit kérnek érte, mind túl van árazva, fehér holló ha van egy jó ár érték arányú készülék akcióban vagy ha olyan ajándékot adnak hozzá amire épp szükséged van -
Kissé tovább árnyalva az írásod, a 17e ott ad ami időtállóvá teszi, a SoC pont ilyen, az teljesen más ligában játszik mint egy A57 és hasonló katis telók, még ha enyhén herélt is.
Kamera pedig lehetne több, de elnézve muterom, azt se tudja hogy hogy lehet váltani 2 kamera közt.
Egyszer megmutattam neki, azóta is a főkamerával fotóz.
Igazából nekem is elég lenne egy szuper széleslátó a PM 3 kamerája helyett.
Értem, hogy van ami többet ad kameraszámban de vagy semmire se jó optikával vagy alacsony felbontással stb stb. Remek sellingpoint volt régen a kameraszám, feleslegesen.A magsafe egy szög egyszerű de annál frankóbb dolog, nem is értem másnak miért nem jutott eszébe előtte.
A face iD pedig… megszokás de baromi kényelmes, kár, hogy csak a Honornál van mindkét féle azonosítási metódus.További még amin elegánsan egy legyintéssel túllép az aki a hardvert nézi, hogy az ios / apple logó az egyetlen előnye.
Ha valakinek csak a hardver a fontos, engedtessék meg, hogy másnak meg az oprendszer/szoftver háttér legyen a fontos.
Elvégre jó szoftver nélkül papírnehezék a hardver.A 17E-ben nincs marketing értékkel bíró elem, nem lehet mire verni vele a mellét a gyártónak, csak szimplán egy racionális legózás.
De hogy fekete pont is legyen, az előlapi kamera minden iPhone esetén kb a hulladék kategória szvsz az aktuál telefonokhoz képest. Kevesebb fénynél nálam mind a használhatatlan fotózásra, szelfire.
Plusz talán most már egész kikupálódott a sys az ios26.3 óta. -
rtrace
tag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Neked amúgy mi bajod van?
Ha lehet olyan kijelentéseket tenni, hogy 200-ért is fikáznák úgyis, meg hogy a 240 ezres A57 és SD-es Moto mellett jó ajánlat, akkor én miért nem írhatom le, hogy hol bukik meg ez a logika?Ez még mindig nem egy tulajoknak szóló klub (de amúgy sincs ilyen telód neked sem), ugyanolyan jogom van itt beszélgetni róla - bármilyen véleménnyel is vagyok róla, mint neked, vagy bárki másnak.
Amíg ez kellő tisztelettel zajlik, addig ne akard már megszabdni hogy egy cikk alatt ki miről beszélhet.Tudom, hogy nem tetszik a képem, de én is meg tudom állni, hogy beszólogassak neked, pedig tudnám mivel jellemezni a semmitmondó kommentek farmolását, amit csinálsz fórumszerte, hidd el.
-
Zsolt,72
őstag
Ebben a 17e topikban is leszállt egy galamb és próbál sakkozni. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy mivel jár.
-
rtrace
tag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
"Nyilván nagyobb az olló"
Hát egy picit.
90k van a kettő között.Ha már Samsung, az S25 méretben és árban is közelebb ár hozzá még kuponozás nélkül 256GB-os kiszerelésben is.
Nagyon kell akarnia az iOS-t, hogy valaki inkább ezt válassza. Onnantól meg nem arról van szó, hogy jó ajánlat lenne, hanem hogy nem hajlandó mást venni amúgy sem. -
A kuponozás egy szűk kör hobbija, ehhez kár hasonlítgatni.
Yettelnél ugyanúgy olcsóbb a 17e, 284 kártyásan most nézem.
Nyilván nagyobb az olló, túltolta a Samsung az A57 RRP árát, a 195 kártyás már emészthetőbb.
Viszont mindennapokban, integritásban a 17E-nél az előny még mindig.A kínaiak pedig sokaknak nem alternatíva ha olcsóbban több vasat adnak, nekem sem, többek közt a szoftver miatt sem.
apple ios, samsungon a knox hatalmas előny vállalati környezetben. -
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Sose jött be a vlc.
És ismétlem, én megoldom.
Azzal van a baj h szimpla usernek átküldesz egy heic fájlt és mai napig nem tud vele mit kezdeni alapból windowson, holott 10 éve durván elterjedt formátum az iphoneok miatt. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
LurkerSheik
üzenetére
gondolom az ms-nek hatalmas anyagi teher megfizetni a licensz dijjat...
De miért nem dobsz fel egy vlc vagy hasonló programot?
Azok sok esetben 100x többet tudnak. -
rtrace
tag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
"Tekintve egy friss A57 256GB 240-től indul a jóval csirkébb Exynossal, magsafe nélkül,
azért a 300 nem rossz ár a 17E-ért."
Egyrészt ez hibás logika, egy másik kiemelkedően rossz ár/érték arányú telefon nem igazolja automatikusan, hogy ez meg jó.Másrészt szolgáltatói kínálatban már fent van előfizetés és hűség nélkül 200k alatt, a Samsungnál pedig lehet majd 20-30%-ot lekuponozni, plusz szokott lenni promóciós ajándék, vagy dupla tárhely akció.
Úgyhogy ha mégiscsak össze kell hasonlítani az almát a körtével, akkor inkább ebből induljunk ki, mert gyakorlatisabb, mint amit önmagában a listaár sejtet. -
Zsolt,72
őstag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Á igen, értelek, maga az a probléma, hogy ehhez külön kiegészítő kell és nem része a rendszernek. Igazad van.
-
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Jó lett. Kollégám apja is ilyet vett, 11-et váltott, meg van vele elégedve.
-
.Szaki.
addikt
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Pontosan.
-
CapriBoy
tag
Köszi a tesztet, kitűnő készülék!
-
Zsolt,72
őstag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
„Patikamérlegen van összelegózva de pont azt nyújtja ami szükséges.“
Találó!
______
Mi a gond az említett formátumokkal? Nálam rendben működnek Windows 10 alatt, miután letöltöttem a hozzájuk való kiegészítőket az Áruházból. -
Tekintve egy friss A57 256GB 240-től indul a jóval csirkébb Exynossal, magsafe nélkül,
azért a 300 nem rossz ár a 17E-ért.
Patikamérlegen van összelegózva de pont azt nyújtja ami szükséges.Más:
A HEIF HEVC HEIC tömörítések lassan 10 éve velünk vannak de még mindig kompatibilitási gondok vannak Windowson.
Szerintem ez szégyen MS részről. -
rtrace
tag
"Legyél már őszinte - te minden iPhone topikban kritizalsz."
Linkelj már akkor erre egy példát a két 17e topikon kívülről, légyszíves. Csak egyet.
Bizonyára nem túl nehéz feladat, ha minden iPhone topikban kritizálok.
Engem szólítasz fel őszinteségre, közben meg rezzenéstelen arccal vagy képes ekkorát hazudni. Mondjuk a "kínai kémtelefonok" , "szereti ha valami működik is", meg az Ulefone-nal való példálózás már beárazta előtte úgyis az egészet, süt a kommentről az elfogulatlanság.
-
Fryskitt
addikt
Olyan viccesek ezek a topikok.. nyünnyögni azon, hogy egy iPhone best buy, vagy nem… a helyzet az, hogy még mindig az ioshoz kötődik egy csomó ember, plusz esetleg nem kér a kínai kém telefonokból, plusz szereti ha valami működik is… helyzet az, hogy értek tartás szempontjából is érdemes ezt venni, aki pl cserélgeti, ennek van használt piaci értéke, másnak meg nem igazán. A cégek meg veszik mert egy szoftver környezet és mert biztonságos és megbízható. Munkahelyi telefonként, vagy pl szüleim szintjén nem power userként tökéletes. Hosszú támogatottság, stb. Ez pont az a kérdés, amiért egy Lexus sosem lesz Mercedes, meg akkor se, ha százszor innovatívabb esetleg. Lehet lehülyézni, de akkor se. Cikk íróként sem mindig ertem az androidos hasonlítgatast, az nem iPhone és nem ios. Ennyi. Akinek meg olyan a feje, fog venni egy menő Ulefone telefont és ellesz vele. De ok nem is ennek a telefonnak a célközönsége.
A képlet állati egyszerű, egy év múlva meg kell nézni mennyi fogyott, és ez az egy szám megmutatja, életképes e vagy nem.rtrace: Legyél már őszinte - te minden iPhone topikban kritizalsz. 🤪
-
rtrace
tag
"De iPhone topikok mindig tele Android tukmálókkal, akkor ki is az elvakult?"
Hol tukmáltam bárkire is bármit?
Ezt az egyetlen terméküket kritizálom a releváns cikkek alatti kommentszekciókban, nem egy kifejezetten a felhasználók számára létrehozott iPhone topikban térítem át az embereket Androidra általánosan.
És pont azért van többször elismételve, mert ezt próbáljátok belemagyarázni minden áron. -
DS39
nagyúr
Egyikünk sem tukmál.
Konkrét márka vagy típus nincs is említve.Ha elovasol egy felső kategóriás androidos tesztet, tök nyugodtan lehet az a véleményed hogy azért az árért egy iPhone jobb és ezt le is írhatod.
Furcsán látod a világot, ha azt gondolod hogy egy iPhone tesztet csak almások olvasnak, és fordítva ugyanez.
-
1995M
aktív tag
Szintén: neked nem tetszik, neked nem jó deal, leírtad többször, még hány kört akarsz futni, lehet tovább lapozni, rengeteg Android telefon topikja vár titeket ezen a fórumon
Nekem eszembe se jutna mindenféle Android telefon topikját végigturnézni azzal szerintem miért rossz, miért nem éri meg, mit nem tud stb. De iPhone topikok mindig tele Android tukmálókkal, akkor ki is az elvakult?
-
rtrace
tag
"ha csak 200 lenne akkor is azt mondanátok 100-ért jobb Xiaomi van"
Mondom, hasonlísd össze a MacBook Neo cikkek és videók alatti kommentszekciókat a 17e-ről szólókkal...
Pártatlanul nagyon más lenne a megítélés, ha itt is egy közép/alsó-középkategóriás árcédula mellett lehetne azt mondani, hogy alap felhasználásra ez is elég.Mert bármilyen hihetetlen, vannak ilyen emberek is, nem csak az elvakult szélsőségek. Senki sem attól a "pizza rajongótól" várja a megtérést, aki feltét nélkül 10 ezerért is inkább azt enné, mint bármi mást...
-
DS39
nagyúr
Értem, de én nem akarok eladni semmit, és ez nem is egy piactér.
Ez egy teszthez kapcsolódó topik, ahol véleményt lehet nyilvánítani.
Az is egy vélemény hogy lehet kapni X összegért ilyet meg olyat.Akár tetszik akár nem, az iPhone egy okostelefon és össze lehet hasonlítani más okostelefonnal.
A városi lakás topikban is le lehetne írni hogy van X összegért vidék is, mert csak 35 perc beutazni autóval, és jobb kényelmesebb ott lakni.
Ez nem ördögtől való, lehet érvelni pro- kontra.Akinek nem tetszik továbbgörget.
-
1995M
aktív tag
Igen lehet, csak azt nem tudod iPhone-ként használni mert más hardver és szoftver. Értsd már meg... Ahogy előbb írta valaki inkább használná tovább a 6 éves iPhone 12 Pro-ját mint az általad tukmált tavalyi Android felsőkategóriást. Ha a pizza-hambi hasonlat nem ment át itt egy másik kb. mintha azt magyaráznád valakinek ugyanannyi pénzért a pusztában emeletes palotát tud venni egy Bp belvárosi 2 szobás lakás helyett, jó jó csak kit érdekel városi lakás topikjában?
-
DS39
nagyúr
Ennek az árából felső kategóriás androidos telefont lehet venni. Ezt írtam.
Az átlagos felhasználó számára 100k-s is megfelel, de a 17e árához viszonyítottam.Azt én nem mondtam hogy a szoftver butább-e, de az tény hogy több hozzáértéssel, egy androidos eszközből több kihozható.
Hardveres előnyöket említettem.
A szoftver egyéni preferencia kérdése.Mindenesetre 300k-ért 60 Hz számomra vérlázító, de akit nem zavar, vegye ezt.
-
1995M
aktív tag
Ha most átlagról beszélsz akkor az előbb miért jöttél mindenben jobb tavalyi felsőkategóriás Androiddal? Az se átlagnak való kategória. És tudod mit nem tud? iOS-t futtatni és az átlag felhasználónak lehet az jobban bejön. A piac évek óta azt mutatja többen jönnek Androidról iPhone-ra mint fordítva. Pl. a nem túl tech zseni anyám is tud két kattintással a Safarihoz áruházból feltenni egy adblockert, sötét nézet kiegészítőt vagy olvasónézet automatikusan, ha Android telefonja lenne akkor most magyarázhatnám neki ja le kell szedni Firefox vagy Brave és költöztetni a cuccait mert a Google nem enged kiegészítőket a Chrome-ba vagy magyarázhatnám DNS beállításokban turkálni blablabla, itt meg annyit mondok áruházból Wipr letölt, megnyit és kész olvashat nyugodtan és nézheti a youtube videókat. Nem kell elmagyaráznom apámnak, hogy a Samsung naptár és a Google Naptár egyéb kettősségek és miért foglalja a helyet random előtelepített app. Öregeknek már olyan az ujja, hogy még személyit is alig tudtak csinálni nekik nagy nehezen, de a Face ID pikk-pakk azonosítja őket, egy random kínai telóval macerásabb lenne. Ezek csak példák átlag szempontból miért jobb nekik a szerintetek butább iPhone.
Meg ha nem az agyonadóztatott magyar árból indulunk ki, meg nálunk szar a lokalizáció, ezt azért angol nyelvű területen, főleg USA-ban Walmartban vagy szolgáltatóknál osztogatva (lényeg a többség nem nyitóáron veszi) megkapja a gyerek első telefonnak és örül az imessage groupchatnek jobb social media appoknak és a nagyival facetime vagy nyáron egy vállalat rendel következő hétre 20 ezer darabot céges telefonnak MDM profillal ahol tök mindegy a kamera nem a legtutibb de arra jó melós lefotózza ő pedig tényleg kirakta a plakátot, de a mágneses autós tartónak hasznát veszi és a korábbi SE3-hoz képest a brutál üzemidőnek, olyankor sokat nem számít amúgy egyénileg jóskapista talál itt-ott 1 db jobb ajánlatot. Egyénileg magyar nyitóáron nyilván nem érdemes megvenni ezt, amikor még ott az iPhone 16 a polcon ugyanannyiért akármelyik boltban. Bár az se minden esetben, ha a gyerek sokat játszik akkor lehet mégis a 17e jobb választás a több tárhely miatt, viszont ha a fotózás érdekli jobban akkor a 16 a nyerő a jobb kamera miatt. Attól még az "e" vonal jó cucc a kínálatban és van helye a piacon. Ha csak 200 lenne akkor is azt mondanátok 100-ért jobb Xiaomi van, de akkor is ott a tény az nem tud iOS-t futtatni, nincs Face ID stb.
Egyébként kb 3-4 ezer egy jó pizza és ugyanúgy 3-4 ezer egy jó hamburger, szóval hagyd csak az árat itt most arról van szó aki pizzát szeretne enni, annak hiába magyarázod van hamburger is. De már megszoktuk sajnos minden új iPhone topikban jöttök tukmálni az Androidot.
-
alkatraz3000
őstag
Korabban kizarolag Pro iphonejaim voltak, elotte meg evente vettem a legujabbat. Iden eloszor egy sima 17et vettem, amivel az egvilagon semmilyen kifogasom nincs, hibatlan. Viszont a felhasznalasomat tekintve meg ez a 17e is tokeletesen eleg lenne. Egy dolog lenne durva downgrade, a 120hz-rol visszavaltani 60ra.
-
DS39
nagyúr
De nem apple fanokról volt szó, hanem átlag felhasználókról.
A példáddal élve, aki pizza mániás, az azt fog venni, de sosem a legolcsóbbat! Hanem a jobb minőségűt még ha drágább is.
A 17e kiadás nem a fanoknak és nem azoknak készült akik már benne vannak régen az ökoszisztémában. -
Zsolt,72
őstag
Nem mindenki számára jelentenek lemaradást az általad írott eltérések. Magam Androidról váltottam és lettem elégedett iOS felhasználó, és semmit sem hiányolok abból a rendszerből. Miért? Mert teljesen megváltoztak az elvárásaim és szokásaim. Mélyvizes szinten ástam bele magam a szinte végtelen moddolási lehetőségbe a Droid korai korszakában, majd teljesen elvesztettem az ezirányú érdeklődésem (mondhatni: kinőttem belőle). Tökéletes volt számomra az iOS, amikor 2018-ban ide migráltam és persze nem is bántam meg.
Azt is elfogadom, hogy ez nem mindenkinél lenne ugyanígy, aki igényli a bőséges beállításokat, annak a hatalmas Android piac kínál megoldást. -
Silenzio
addikt
Fun fact: a Samsung már egy ideje nem támogatja, nekem legalábbis kiírta a korábbi modelleknél is használt 3.5 jack adapterre, hogy az analóg jelátvitel nem támogatott. Picit kiakadtam. "Picit".
#72r3dsnake:
Van a droidos, aki élből fikázza az Apple-t. Van az almás, aki ugyancsak feszengve váltana másra, holott tudja, mennyi mindenben és milyen sokáig volt lemaradva a szeretett brand (USB átvitel, képfrissítés, appok rendezése, csoportosítása és még sorolhatnám). És vagyok én, aki unos-untalan ide-oda ugrál a két platform közt. Mert csak. A legoptimálisabb, ha mindkettővel rendelkezem, de az most drága lenne. -
DS39
nagyúr
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Vagy ennyiért vehet egy tavalyi androidos felsőkategóriás telefont, ami ettől kb. mindenben jobb.
(Kijelző, töltés, akkumulátor, kamera. SoC az amiben egàlban lehet.) -
1995M
aktív tag
15W MagSafe töltés. Az a jó benne kényelmes. Könnyű rögzíteni a telefont, könnyű levenni, nem csúszik le, és nem csak töltésről van szó hanem más mágneses kiegészítőkről is. Mivel a 16e-ből kispórolták a mágnest, most 17e-ben pozitívum belerakták.
Többiről kérjétek a mobilarénát kicsit frissítsék a teszt fogalmakat és módszereket egységesre.
-
AxBattler
félisten
300k belépő készüléknek... hát jó.
Aprón már 250k HUF-ért vihető, bontatlanul, 1 év Apple garival.#8 rtrace
Érdemes amúgy megnézni, hogy a MacBook Neo mennyivel pozitívabb fogadtatást kapott, azt az irányvonalat kéne inkább erőltetniük a "belépő szintű" telefonjuknál is.
Teszteket olvasva nekem az jött le, hogy a 17e szintén pozitív fogadtatást kapott.#21 Ádám16
Az igazán racionális viszont rakatott egy gyári akkut a 13 minibe, és 2 évig még nyúzza.
Szerintem ez egy igazi allrounder cucc, a legtöbb felhasználónak tökéletesen jó lesz 5 évre.
+1, átlagjúzer tökéletesen elégedett lesz vele.
Ha 13 Minibe beruháztam volna, addig venném bele az új aksikat, amíg érkezik szoftveres támogatás... vagy be nem adja a kulcsot!
-
r3dsnake
nagyúr
Brutál jó minőségű az Apple USB-C DAC-ja. Simán vetekszik 100-150dolláros hangkártyákkal az a kis vacak, több teszt is van róla.
The $9 Apple USB-C to 3.5mm adapter performs on par with many audiophile DACs.
-
Zsolt,72
őstag
"+1 iPhone jack atalakitoja kvazi szornyu, olyan,mint egy kinai olcso fulhallgato minosege."
Mi az az "iPhone jack átalakítója"? Esetleg arra gondolsz, amit az Apple gyártat? Sejtelmem sincs, hogy milyen, de ez mellékes is, hiszen n+1 gyártó átalakítója közül tudsz választani, mert nem vagy kizárólagosan hozzákötve a gyártói megoldáshoz.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
+1 iPhone jack atalakitoja kvazi szornyu, olyan,mint egy kinai olcso fulhallgato minosege. Illetve probaltam atalakitokat Nokia, Xiaomi, Poco teleofnokhoz, szinten rosszabb volt a hangminoseg. Azert maradt meg a Redmi 12S, mert eddig annak a legjobb a DAC-ja ,ami a fulemnek megfelelo jack alatt, es meg erkezik ra frisstes is. Bluetooth fulest ha hasznalok, kb 2-3 ora mulva faj a fejem. (Jaba, Poly, Bose tobbfele valtozatok). Illetve akkor is faj a fejem, ha az iPhone, mas telefon is a fejemnel van orakig. Miota a ceges headsetem usb+jack kombos (Jabra Evolve Link MS ), azoa nincsen problemam, szinten a fulhallgatonal is. Szoval megertem az ertekelesnel ezt.
-
Neurotoxin
őstag
Érdekes ez a degradálódás. A 14 Pro-mat 2023 októberében aktiváltam, nem néztem, hogy mennyi ciklus van benne, de átlag 20/30-80% töltöttség között használom. Lényegében minden nap töltöm. Így kb 2,5 év alatt (te jó ég, mintha tegnap vettem volna) 89%-os az akkumulátor és ennek a szériának állítólag gyárilag pocsék. Talán 2x töltöttem sima IKEA-s Qi töltővel, egyébként az iPad 20W-os töltőfejével töltöm vezetékesen. Az előző telefonom édesanyámnál van, az egy XS, 6 éves lesz idén, most zuhant 80%-ra a kapacitása, megérett már a cserére az akkuja.
@veebrave: Ha nem is 200e-ért, de 250-ért szerintem elég jó deal lenne (lesz) már.
-
spect80
őstag
oneplus 15, honor magic8 pro. Én dual simmel használom honor magic8 pro-t, céges profil, youtube zene reggel-este, céges levelezés, privát chat, sok telefonálás, teams callok. Reggeli töltéssel (ami megvan kb 15p alatt) 60%-ig megy le ha intenzíven használom, de akkor kb még hazafelé is megy a meeting.
ha nincs teams aznap, akkor 70%+-al érek haza. Igaz ez a papírom 7100 mah akksis, nem az itthoni 6300, de nem hiszem, hogy az érezhetően rosszabb lenne -
Zsolt,72
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Persze, egyáltalán nem mindegy.
-
janeszgol
félisten
Nézzük ezt a három okot.
1, az elektromágneses sugárzás nem radioaktív sugárzás. Nem alakítja át a dns-ed. Nem leszel rákos tőle.
2, Ha jó a DAC a telefonban. Képzeld a vezmentes is jó, ha jó a DAC a fejesben/fülesben.
3, nem kell tölteni. Ok. Cserébe ott a kábel, ami kényelmetlen meg idegesítő sokszor. -
Tschubi
aktív tag
Ó, ez már nagyon off-topik.
Minőségi zenét én nem telefonon keresztül hallgatok. Utazás közben nekem teljesen megfelel a BT minősége, ráadásul az ANC miatt még jobban is hallom a zenét. A káros egészségügyi hatásával viszont egyet értek. Illetve természetesen elfogadom, hogy neked, vagy bárki másnak a jack megléte még fontos. BTW vannak type-c csatlakozós fülhallgatók is. -
Zsolt,72
őstag
Nekem ez vált be a Jack-témára:
(Ez egy gyorsan talált link, természetesen a telefonhoz nem volt szükségem 1 méteres vezetékre, de maga az átalakító a lényeg. Van belőle "nyúlfarknyi" hosszúságú is.)
-
Nekem pl a jack meg mindig kritikus pont. Privat telefonban azt hasznalom harom ok miatt: Nem sugarozza fejemet direktben, mint a Bluetooth. A hnagminosege sokkal jobb lehet, ha a DAC jo a telefonban, nem lehet osszehasonlitani ha van egy jo fejhallgato/fulhallgato, illetve nem kell tolteni.
-
Tschubi
aktív tag
Nem tudom mennyi pluszt ad hozzá a vezeték nélküli töltéshez a MagSafe (mágnes?), de nálam a 10 W elég karcsú, inkább csak jelzés értékű. Ha jól olvastam utána, akkor ez a funkció az iPhone 12 szériánál jelent meg először, már akkor 15 W-os töltési lehetőséggel. De ahogy fentebb is írtam, egy ilyen árkategóriájú telefonnál én már elvárnám, hogy legyen.
Ha a műholdas funkció itthon nem, de külföldön használható, és ettől pozitívum, akkor a töltő adapter hiánya ne legyen már negatívum, mert azt meg meg lehet venni külön. A jack hiánya szerintem addig volt téma, amíg nem terjedtek el az olcsó BT fül/fejhallgatók.
A 6,3-as telefont én sem nevezném kompaktnak, 10 évvel ezelőtt még „hatalmasnak” számított.
-
-
-
ddaydome
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Euronicsben van 256-os 300e-ért. Szerintem annyit megér. A 16E egy fos volt ehhez képest.Ha meg lemegy 270e környékére, mert 0,5 év múlva kb. lemegy, annyiért meg nagyon jó vétel, ha valaki leszarja a sok kamerát és a 60Hz-et.
Ettől független én maradok Androidos Pixelen 9pro-n.
-
janeszgol
félisten
Mert nem hivatalos partnerek. Sem a Refurbity, sem a Telekom. Előbbi akkor használ, ha valahonnan kiszereli. Szóval hidd el nem eredeti alkatrésszel javítják.
Volt Xperia V-m. Meg XZ, XZ1, XZ2, XZ3 is van (nem volt, van). M2, T is régebbről. Az újabbak meg kamerában sosem hozták azt, amiért pénzt is adnék.Gondolom azért vagy mérges rám, amiért rájöttél, hogy az Xperia 5 II kamerája szó szerint egy kalap szar a Redmi Note 10 Pro mellett. Olvastam és néztem anno az 5 II videód, utána meg az RN10 Pro után a konklúziód. Az egyik kedvenc történetem.
-
Silenzio
addikt
válasz
janeszgol
üzenetére
Már nem azért, de honnan veszed, hogy a felújított, pl. Furbify, Telekom, telefonjainak a kijelzői nem eredetiek? Az EU évekkel ezelőtt kötelezte az Apple-t a teljeskörű alkatrész ellátásra, amit teljesítenek is.
A Sony-t meg én használtam, nyald meg bürköt, gondolom, te meg nem, de jó magas lóról beszélsz, nagyokos.
Nem a szoftveres optimalizációról beszéltem, hanem a hardver és a szoftveres implementációk összhangjáról. Amikor a Sony előállt a V-tel, az Apple még a kanyarban sem volt pl. esti videózás terén. Ezt onnan tudom, hogy az azonos évben kijött iPhone 11-et rohantam megvenni, és egy rakás szar volt, aztán Androidra elkezdtek furcsábbnál furcsább tudásbázissal rendelkező appokat fejleszteni, és hirtelen szinte zajmentes videót tudtam rögzíteni Pécs éjszakai utcáin (hahó, Helios), ott, ahol az iPhone 11 videója pointillista festményre emlékeztetett. Leveleztem az egyik legnépszerűbb fizetős droidos kamera fejlesztőjével (mcpro24fps), azt írta, olyat még életében nem látott, amit a Sony V tudott 1/2.55-ön (2x annyi tone mapping curve point, mint bármelyik almán vagy droidon, döbbenetes hatékonysággal működő LOG módok, a képet sehogyan sem roncsoló zajszűrés, túlélesítés kikapcsolásának lehetősége, 400-as ISO-val sötétben kamerázás megfelelő LOG-gal), most meg már semmit nem tud ajánlani az Androidos mezőnyben, a Sony későbbi modelljei is szarabbak lettek. Droidon valami vagy működik, vagy nem, többszáz telefonra nem tud tesztelni. Ez az Apple vitathatatlan előnye - de azt se feledjük, hogy még mindig Sony IMX-t használnak ők is (valószínűleg).
Azóta is sokszor visszatérek az iPhone-hoz, asszem vettem vagy ötöt, hogy lássam, javult-e a helyzet, és azt látom, hogy nem, de azt el kell ismernem, hogy GYÁRI, KULCSRAKÉSZ kameratudásra az a legjobb. De ha értesz is hozzá, és áldozni is hajlandó vagy rá pluszban, akkor bőven vannak jobb droidos alternatívák. De te biztos jobban tudod.
Nem beszélve arról, hogy biztos vagyok benne, hogy kapsz iPhone 16-ot ennél olcsóbban, és hát miért venné ezt bárki az helyett? A 2018-ban ragadt dizájn miatt?Ja, és továbbra is a mozgókép érdekel, a fotókat lefosom. Fotózni ma már mosóporos dobozzal is lehet szépeket...
#18.Szaki.: Ó, az egyetemen, ahol melózom, cégesnek szép nyomógombost adtak. Új telefont meg nem szeretek venni, max részletre. Jobb nekem féláron 90%-os akksival, csak legyen karcmentes. Szerencsére általában jól választok.
-
1995M
aktív tag
A MagSafe vezetéknélküli lett kiemelve mint feature, más 300K telefonoknál alap a mágneses töltés és kiegészítők?
Ha van egy jó funkció (műhold), ami nálunk lehet nem elérhető de máshol igen, attól még érdemes megemlíteni. Magyar iPhone vásárló is fent ragadhat az Alpokban vagy autóbalesetezhet Angliában.
Más emberek csinálják a teszteket. Amúgy ja, jó lenne valami szabványos módszer a lapcsaládnál. Bár én ritkán olvasok magyar teszteket, szóval mindegy nekem. Csak amikor belenézek mégis, ugyanúgy komikus amikor 2026-ban még mindig olyanokat olvasok mobilarénás tesztekben, hogy nincs jack, nincs füles és töltő a dobozban, nincs SD kártya...
Valamint a fogalmak elmosódása is érdekes, pl. 6,3" telefonokat kompaktnak neveznek itt, hát nálam a kompakt az egy 2016 SE, 2020 SE vagy Mini.
-
Tschubi
aktív tag
Lehet, nem leszek népszerű a hozzászólásommal.
Próbálom a teszteket objektíven olvasni, ezért zavar, ha a tesztelők szubjektivitása nem konzekvens. Ennél a telefonnál a teszt végi pro és kontráknál ki lett emelve pozitívként a vezeték nélküli töltés. Egy 300e Ft-os készüléknél ez szerintem már alapnak kellene lennie, nem pedig pozitívumnak. Ugyan akkor a vérszegény 27W-os vezetékes töltés és hozzá tartozó kis kapacitású telep (a cikkben leírt várható gyorsabb avulással és közepes üzemidővel) nincs megemlítve negatívumként. És a hiányzó töltő adapter sem, ami pl. a Xiaomi 17-nél az ottani szerző szerint az. Nálam ez nem negatívum, de ha már az egyik telefonnál az, akkor a másiknál miért nem? Ennél a telefonnál pozitívként szerepel a műholdas vészhívás lehetősége. Ez nálunk, Magyarországon elérhető? Ha nem, akkor miért jó? Ha elérhető, akkor viszont tényleg jó dolog.
Félreértés ne essék. Szerintem ez egy jó telefon. Drága, de jó. Sokan fogják venni, főleg azok, akik az olcsóbb iPhonokat keresik. Mert ezt a telefont eladja a körülötte lévő Apple „szolgáltatás csomag”, ami még mindig az egyik legjobb, ha nem a legjobb a piacon.
Összefoglalva: szerintem jobb lenne egy objektív(ebb) Pro – Kontra - Pontozás tábla a teszteknél. -
rtrace
tag
válasz
janeszgol
üzenetére
"ha köztük és az SD7-es Moto között kell választani vagy a mözép Exynos A5x között"
De szerencsére nem kell, mert 300k alatt is vannak bőven SD8 szériás telók jobb kamerával, jobb kijelzővel, nagyobb akkuval, gyorsabb töltéssel...
Attól nem lesznek jó vételek az FE telók sem, hogy lehet találni még azoktól is rosszabb ár/érték arányú készülékeket. Amikor már 200k alá beesnek, akkor szokták őket kezdeni ajánlani, addig meg kapja ugyanúgy a savat, mint ez az iPhone. -
janeszgol
félisten
Jó dolog a használt, de csak akkor, ha minden eredeti benne. Oké van 1 db nem eredeti akkus 11-em játékra (pwm miatt). Tök jól bírja.
Nem értem a finnyázást. Én is megszólom mondjuk az S24 Fe, S25 FE telókat. De 300k alatt kaphatóak. Ha köztük és az SD7-es Moto között kell választani vagy a mözép Exynos A5x között, milliószor az FE. -
En sem ertettem. Errol irtam, hogy nalunk tobb ezer iPhopne tapasztalata az, hoy 78 szazalek ala nem nagyon mennek az SE telefonok, mire cserere kerul sor. Igaz, csak SE szeria van, nincsen Pro. Elobb a tamogatas hianya, vagy az,hogy userek szettorik a gepeket vegett kerul vissza a helyi IT-ra. En pl. az MFA prompt miatt, illetve Teams miatt napi szinten toltom tobbszor az SE2022-met es meg 92 szazalekon van az akku.
-
judas13
veterán
60 Hz és mindezt 2026-ban. Egyedül ők tehetik ezt ma meg negatív következmények nélkül. És láss csodát meg is teszik. Valahol igazuk is van, miért is ne - úgyis megveszik.
-
joey04
titán
"ismerve az iPhone-ok beépített akkumulátorának jellemzően gyors avulását"

-
Ádám16
addikt
A racionális énem ezt vette volna meg.
A nem racionális pedig megvette volna a foldable iPhonet 1 millió körül.
Az igazán racionális viszont rakatott egy gyári akkut a 13 minibe, és 2 évig még nyúzza.Szerintem ez egy igazi allrounder cucc, a legtöbb felhasználónak tökéletesen jó lesz 5 évre.
-
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Persze, mert alma logó van rajta... Azzal mindent el lehet adni.
-
.Szaki.
addikt
Cégek nem fognak használt telefonokat venni, flottásnak pedig elsőosztályú ajánlat a 17e. Senki nem mondta, hogy ezzel kell felvenni Stranger Things-szintű filmeket. Kamerára ott van a többi modell.
Az újra a használt pedig soha nem lesz valós alternatíva. Ez az igazság.
-
nobela
senior tag
Nekem a normál modellek a kiálló kamera szigetek miatt ki vannak lőve, így ha alma akkor csakis ez jöhetne szóba.
Sajnos réteg igény, tudom.
De akkor már (nekem) esélyesebb a Pixel 10a.
(Pedig egy mókolás nélküli AirPlay jó lenne)
-
Zsolt,72
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Főleg akkor látható, hogy mennyire “jó vétel” egy felújított telefon, ha valaki ellátogat a vonatkozó topikba. Katasztrófa. És erre azt mondani, hogy “jóval jobb készüléket kap” így valaki… vicces is lehetne, de inkább szomorú. Jó, hogy nem mentél el mellette szó nélkül.
-
-
Silenzio
addikt
"A főkamera 1/2,55”-es érzékelője 48 MP-es natív felbontással rendelkezik, de képes 24 MP-ben és 12 MP-ben is rögzíteni."
Ez 2026-ban vérlázító lenne még százezerért is, nem, hogy 300-ért. A Sony ezt a szenzorméretet 2020-ban hagyta el az Xperia 1 II-vel, igaz, ráadásul a korábbi, 2019-es szenzor világbajnok volt az Xperia 5-ben (az Xperia 1 más szenzort kapott, gyengébbet).
Azt pedig, hogy miért pozitívum a 4K 60, amikor KILENC éve vezette be az iPhone X, fel nem foghatom. Attól, hogy elinflálódott a forint a francba és 6-700 ropi is lehet egy csúcsmodell, 300 ezer Ft még nem kicsinység, nem kellene úgy tenni, mintha ez a modell ár-érték arányban kicsit is jó lenne, mert egy rakás szar, legalábbis kamerafronton. De 2026-ban a 60 Hz miatt is joggal húzza az ember a száját. Miért venne bárki ilyen telefont, amikor jóval jobb készüléket kap használtan, garival, házon belül, megbízható forrásból (ld. felújított telefonok)? Sőt továbbmennék, miért venne bárki 2026-ban új telefont, hacsak nem részletre?
-
kuntics
aktív tag
Mitől jobb választás ez egy sima 16hoz képest?
Dupla tárhely - alap felhasználásra sztem elég a 128gb is
SoC - nem teljes értékű A19, talán kap +1 főverzió frissítést A18hoz képest
ceramic shield 2cserébe a 16nak jobb a kamerarendszere, gyorsabb töltésre képes, meg dynamic island is van.
Mindig az alap iphone-t használom - épp 4. éve az se3-at - de valahogy a 16e-nél, és ennél sem érzem, hogy kiadnék érte 300k-t. -
rtrace
tag
"ma a 300 ezer ft felsőkategória legalja. Sokan ezt elfelejtik."
Szerintem senki nem felejti el, csak ebben a telóban egyedül a SoC tekinthető felsőkategóriásnak (GPU miatt az is inkább tavalyi szint). Minden más vagy nem igazán méltó az árcédulához, vagy kategóriától függetlenül gáz (60hz).
Érdemes amúgy megnézni, hogy a MacBook Neo mennyivel pozitívabb fogadtatást kapott, azt az irányvonalat kéne inkább erőltetniük a "belépő szintű" telefonjuknál is.
Pont ugyanazokkal a dolgokkal lehet érvelni amellett is: rendszer, minőségérzet, alap felhasználáshoz az a tudás is elég.
Csak mennyivel máshogy hangzik ez egy alsó-középkategóriás árazású terméknél, mint egy felsőkategória aljához tartozónál.
-
.Szaki.
addikt
Cégesnek flottába tökéletes.
VS461
Nálam a 12 mini akkumulátora 4 éves korára degradálódott 75%-ra, ott már azért voltak gondok. A 16 Pro-t 2024. decemberében üzemeltem be, most 98%-os, 246 ciklussal. Nem tudom ez mennyire számít gyors avulásnak, de nem hiszem, hogy az drasztikus lenne, ha egy 4-5 éves telefon akkumulátora már csereérett lesz. Jellemzően 10W-os Qi tápegységgel, vagy 25W-os kábeles tápegységgel van töltve. -
Zsolt,72
őstag
Teljesen rendben van az SE-szériát váltó "e"-sorozat második tagja. Ez az Apple belépő szintje, a célközönség számára optimális választás, mert megfizethető áron kap jó hardvert és hozzá korrekt szoftveres támogatást.
-
Noukoum
veterán
A technikai specifikációknál sokkal fontosabb a megbízhatóság, stabilitás, biztonság. Ebben nagyon erős ez a készülék a konkurensekkel szemben.
-
Az állóképek gyengék.
Szerintem ennek az e szériának akkor lenne értelme, ha még olcsóbb lenne, 200e Ft körül, rakjanak bele valami gyengébb SoC-ot akár, és arra az árszintre pozícionálják, ahová való lenne.
Ár-érték arányban ez így kuka. -
VS461
tag
Mit jelent az akkumulátorok “Apple telefonokra jellemző gyors avulása?” Mert az iPad Mini 6 meglepően gyorsan eldobja a töltést, de a normál++-os iPhone-használat igen ritkán okoz lemerülést nálam, és nem veszek észre szignifikáns üzemidő-csökkenést, az 5. iPhone-nal sem.
-
janeszgol
félisten
Jó telefon, mint az elődje. Azt is ajánlottnak vettem, meg szerintem ez is az. A 16e-ből a két kegkisebb kiszerelés érte meg, a 450 ezer ft sok volt az 512-es verziónak. 400 ezer ft az 512-es 17e, hát ezt sem mondom megérősnek, de jobb ajánlat elődjénél.
Ez nem csúcs kategória, ma a 300 ezer ft felsőkategória legalja. Sokan ezt elfelejtik.
Az iPhone 15-ben sokkal jobb a kamera és a kijelző. Ám már a 16e is rámászott, mivel a 15-ben csak 6GB memória van.Mindegy, vegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És az általad leírtak alapján valóban kiemelhető jó dolog.
Ezt igazából sose értettem miért gond, hogy direktben nincs rajta, és kell egy 2 centis átalakító