- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
truefx
aktív tag
válasz
Pulsar #47278 üzenetére
Nemrég rendeltem egy ilyet, remekül működik a RetroPie-jal: https://www.alza.hu/EN/gaming/8bitdo-sn30-pro-wireless-gamepad-g-classic-edition-nintendo-switch-d8077205.htm
Intel fan 11: 256GB vagy 512GB SD kártya, és irány az Arcade Punks!
-
truefx
aktív tag
Használ valaki PiHelpert? Ez egy mobil app, amibe be lehet állítani akár több RPi ssh login adatait, és egy kényelmes felületen monitorozni az RPi-jaidat.
Az a gondom, hogy hiába pötyögök be mindent tök pontosan (IP cím, port, username, pwd), nem tud belépni. Az egyik pi-t látja (Volumio), de a másikat egyáltalán nem, ami egy LibreElec. Ott ugye csak a root user játszik. Másik hosztról simán be tudok lépni, jelszóval, és RSA privát kulccsal is.
Mi lehet a gond? -
truefx
aktív tag
RPi4-re OSMC-t tettem Kodi futtatása céljából. Sajnos a wifi router másik szobában van, és max 6-7 Mb/s-t tudok elérni pl. file másoláskor. Van egy régebbi USB wifi dongle-om, és azt szeretném kipróbálni, hogy azzal esetleg több szerencsém lenne-e. Ilyenkor mi a teendő? Le kell tiltani az alaplapi Wifi device-t, és utána automatikusan működnie kell a dongle-nak?
-
truefx
aktív tag
-
truefx
aktív tag
Sziasztok! Én most szereztem be egy Pi4-et, filmnézésre, stb. Kodi fel is ment rá szépen, jól működik. Sima standbyban a CPU 73 C-os, csak egy sima alap hűtőborda van rajta. Filmnézés közben még nem néztem a hőmérsékletet, de el bírom képzelni, hogy 80 fölé fog szaladni, és valahol olvastam, hogy 85C már necces.
Szeretnék még RetroPie-t is tenni a gépre később, ott is magas hőmérsékletekre lehet számítani gondolom.
Tudtok ajánlani vmi bevált házat, vagy sima ventillátort, ami az official házba befér (ha létezik olyan), ami drasztikusan hűt? Ha kapható, az se baj
Köszi! -
truefx
aktív tag
sziasztok, használ valaki Retropie RPi2-n? Nem nagyon indulnak el a ROM-ok. Nagyon kezdő vagyok a témában, az érdekelne, hogy van e olyan ROM forrás, ahol igazoltan olyan cuccok vannak, amik el is indulnak. Akár pm-ben is jöhet az infó, megköszönöm!
-
truefx
aktív tag
Nemileg off:
Uj Kodira valtas utan masnak is van gondja az opensubtitles add-onnal? (OSMC-t hasznalok)
Korabban csak azt panaszolta, hogy nincs beallitva az Opensubtitles.org user/pass, persze igazabol be volt allitva, de neha mintha nem vette volna eszre, de az is lehet hogy a site nem autentikalt valamiert. Az uj Kodiban pedig sem a Kodi sajat add-onja, sem a hivatalos opensubtitles.org add-on nem mukodik (az user/pass-t sem ker elvileg, de be lehet neki allitani, total kaosz). Most, ha manualisan keresek, csak szimplan errort ir.
Meg annyi, hogy mindezt az Exodusban tapasztalom, ott ki is kapcsoltam a sajat subtitle-ket.
Ha valaki tudja a megoldast, irjon valamit plz. -
truefx
aktív tag
válasz
tupacamaru #22491 üzenetére
Szeizmograf RPI-n: [link]
-
truefx
aktív tag
-
truefx
aktív tag
En most raktam fel a Qbittorrentet az OSMC-re, minden gond nelkul. (leiras)
"Filmnezes es csutka download egyidoben" teszt meg nem volt. Egyszeru es jol dokumentalt a beallitasa, van web felulet, chrome/firefox torrent hozzaado extension, es jol is mukodik egyelore. Novelgetem szepen a hozzaadott torrenteket, ha kesobb is tema lesz itt, akkor beszamolok a teljesitmenyerol. -
truefx
aktív tag
Tudtok olyan külső HDD-t mondani, ami USB-ről elmegy, Pi 2 szépen meghajtja, nem drága, és min. 1TB-t tud? Össze akarom már rakni azt a torrent boxot
-
truefx
aktív tag
válasz
sirarcheer #19387 üzenetére
Esetleg olyan torrent daemon létezik, ahol osztályozni lehet a torrenteket, és aszerint pakolja ki különböző directorykba a befejezetteket? Ez azért lenne hasznos, mert így a Kodi library update rögtön megtalálja, és be tudja frissítani az egyes médiatípusokat (pl. filmeknek külön dir, zenének külön dir, stb). Jelenleg a Deluge felületén mozgatom át a torrenteket manuálisan, egy nem RPi linux szerveren, de szeretnék az RPi-ra költözni a torrentezéssel, és a Delugét kicsit erőforrás éhesnek érzem.
-
truefx
aktív tag
Kodiban van valami beállítás, hogy a hangot a RPi saját jack kimenetén is kiadja? Nekem süket.
-
truefx
aktív tag
válasz
eastsider #18836 üzenetére
OSMC-re már van...
07:50:26 10.645719 T:1957831216 NOTICE: Starting Kodi (16.0). Platform: Linux ARM (Thumb) 32-bit
07:50:26 10.645787 T:1957831216 NOTICE: Using Release Kodi x32 build (version for Raspberry Pi)
07:50:26 10.645859 T:1957831216 NOTICE: Kodi compiled Feb 21 2016 by GCC 4.9.2 for Linux ARM (Thumb) 32-bit version 3.16.7 (200711) -
truefx
aktív tag
Na kijött a Kodi 16. Van sok újdonság benne.
-
truefx
aktív tag
nem ide, elnezest...
-
truefx
aktív tag
Nezi ma este a Superbowl 50-et valaki? Melyik Kodi addonnal lehetne a legjobb streamet kifogni?
-
truefx
aktív tag
Nekem is keymap kerdesem lenne. Van olyan binding, ami a subtitle download context menut hozza fel? Mert akkor azt hozza tudnam rendelni mondjuk a sarga gombhoz a taviranyiton, most kb 5 gombnyomas mire oda jutok.
-
truefx
aktív tag
válasz
Szicskeee #18178 üzenetére
Nekem OSMC-m van ott be tudok jelentkezni ssh-n és mondjuk wget-tel elkezdek tölteni vmi nagy file-t, és nézném a statokat. Nem tudom, hogy OE-n ezt meg lehet e csinálni. A Tomatoban viszont rajzol grafikont a pillanatnyi WAN forgalomról szerintem. (több éve használtam, az akkori verzióban volt ilyen)
Nem hiszem amúgy hogy az overclock lesz a megoldás, teszteld le előbb helyi fullHD médiával. Én már több 1080P-s streamet is néztem a Genesis-szel, Sportsdevil-lel, Navi-X-szel, stb, és szépen mentek. Kivéve persze amikor a forrásnak nem tetszett a geo-m, vagy a sávszélesség nem volt elég.
-
truefx
aktív tag
válasz
cinemazealot #17863 üzenetére
Ha lassú az egér: [link]
-
truefx
aktív tag
Kicsit OFF.
Megtaláltam én is a Mixza micro SD-ket, nagyon olcsó. Alkalmas lenne egy ilyen 128GB-s kártya torrentezni (24/7)? Bírja az igénybe vételt? Úgy általánosságban is értem a kérdést. Pendrive, ill. microSD-t jobban megviseli az ilyesmi mint egy rendes HDD-t?
-
truefx
aktív tag
OSMC-t kell verziókra frissítgetni? Vagy elég néha egy apt-get update & apt-get upgrade?
-
truefx
aktív tag
Vettem a malnapc-ről egy hivatalos RPi Wifi dongle-t. OpenELEC alatt nem ismeri fel a rendszer. Másik 2 dongle-t is próbáltam, TP-Link márkájúakat, azokkal tökéletes.
OSMC-t felraktam ott már ez is jó. Mi lehet a problem OE alatt? Verziószámokat most nem tudok mondani, de ha kell megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kuponkunyeráló
- BestBuy topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Tőzsde és gazdaság
- Napelem
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged