- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
Hát ez egy érdekes nyelv, lehet a hétvégén leprogramozom a Hello World-t a valóságban.
-
bambano
titán
közben kiderült, hogy a wine-t lehet futtatni grafikus felület nélkül is, így előfordulhat, hogy ez mégis megoldás lenne. socket szerencsére nem kell, mert a dll összesen annyit csinál, hogy beolvas két fájlt, titkosítja, és abból csinál egy harmadikat, amit kiír a diszkre.
közben az is kiderült, hogy a mono binárisan kompatibilis a windows-zal. a dll olyan microsoftos formátumban van (pe), amit a mono ismer. tehát elméletben előkerült egy másik járható út is, hogy c#-ban ha be lehetne tölteni ezt a dll-t, meghívni, akkor az akár futhatna is linuxon monoval. de ez a jelenlegi helyzet szerint csak elméleti lehetőség
ha ez utóbbiban tudna valaki segíteni, azt megköszönném.
-
biker
nagyúr
istenkirály vagy
"akarja" a halál. Amit én szeretnék, az használni a szokásos 10-20USD-s rfid olvasóimat, mint a vonalkód olvasók, USB HID eszközként.
Csak belefutottam a user felkérésbe, hogy az amúgy is uszodába érkező vendégek úszó kártyáit szeretnék használni az oktatást kezelő fitness programomban.
Ok, próba 1: nem olvas, 2: nem olvas, se a 125khz-es se a 13MHZ-es, kiderült, Hitag2 kódolt kártya, illegális olvasás ellen is védett, nem hogy az adatokat, még az UID-t se adja ki, nem is villan fel a led. Bezzeg az unicredites paypass kártyám UID-je megvan, de ez nincsFejlesztő cég: van olvasó, de csak RS232, amire tudnak tenni egy USB csatit, de akkor is emulált lesz, és soros porti adatokat küld majd. nem tud HID eszközként keyboard pufferbe írni.
Be kell olvasni soros porton.
A rendszer meg böngészőben fut, oda egy input mezőbe kell a kód nekem.
Kézzel fogható volt, hogy js-el talán. ha van webcamjs akkor miért ne lehetne ilyen is?De ez a progi nagyon jónak tűnik.
-
AeSDé Team
őstag
Neeem, azért arra rájöttem hogy ilyenre még nem lennék képes
Egy LED fényforrást szeretnék megkülönböztetni a sötétebb háttértől sima 2 dimenziós képeken, legalább 30 fps sebességgel és relatíve kis késleltetéssel. Esetleg később azt is vizsgálnám hogy milyen a LED színe. Eddig nem hiszem hogy annyira matek-intenzív lenne a projekt, csak annyi hogy adott színből a legnagyobb intenzitású pontokat keresem képkockánként.Hosszú távon egy olyan vezérlő szeretnék létrehozni ami több szín megjelenítésére is képes, vezérelhetném vele az egeret és a szín változtatása jelezhetne mondjuk kattintást. Az egér mozgatása pythonnal már megy, nyáron a képfeldolgozó részét szeretném összehozni egyenlőre egy darab színnel, és szinkronba hozni az egérrel.
-
DNReNTi
őstag
Wow, köszi a linket. Elkönyvjelzőzöm, de egyelőre maradnék a lokál megoldásnál, kevésbé korlátoltak a lehetőségek.
(#9785) emvy
Thx! -
martonx
veterán
Csakhogy ezt a Unity dolgot már én is javasoltam neki úgy egy éve, és akkor se fogadta meg, most se fogja. Akkor miről is beszélünk? Ő nem Unity-zni akar, meg tutorialokat akar nézni, megérteni, egyszerűbb programokkal próbálkozni (szóval sok időt belefektetni), hanem ő csak neki akar ülni és meg akarja írni élete játékprogramját. Ezzel az alap felállással viszont részünkről minden javaslat csak puszta billentyűzet koptatás
-
repvez
addikt
igazad van, ahhoz, hogy ne menjen el a kedvem tőle olyan dologgal kéne kezdenem ami érdekel és azon keresztül tanít meg az alap dolgokra.
Attól , hogy a száraz szintaktikát meg tanulom, még nem fogom tudni, hogy mikor mire van szükségem.
Egy olyan terv kéne mintha egy fa lenne, ott is a fő gyökérről és szárból indulnak ki az ágak és arról ágaznak le a plusz hajtások. és hiába kezdem a levelekkel abból nem lesz fa.Egy csontváza minden programnak van amit lehet bővíteni.Az egészhez még akár egy place holder dolgok is jók lennének, hogy mondjuk a tájat egy sima lap a modelleket meg egyszerű téglatestek helyettesítenék , így is tudnék, olyan tulajdonságokat adni neki, mintha egy részletes modell lenne, de legalább tudnám, hogy az amit csinálok azt csinálja e amit szeretnék vagy sem.
Mert hiába próbálkozok egy olyan valamivel ami nem érdekel vagy nem tudom, hogy amit csinál az úgy jó vagy kell e változtatni rajta akkor csak felesleges dolgokat fogok csinálni vagy rosszul fogom megtanulni az alapokat vele.
-
bucsupeti
senior tag
Teljes mertekben igazad van az adatokkal kapcsolatban. En szemely szerint mindig az adatszerkezetbol indulok ki.
Az utolso mondatom pedig arra vonatkozik hogy a srac kb itt tart. Ezzel kellene foglalkoznia egyelore semmi massal. A hozaszolasabol ugy tunik a ciklusokat nem ismeri, nem hiszem hogy ebben a helyzetben barmifele osszetettebb dologgal kellene foglalkoznia. Szerintem nagyon hamar tulteheti magat a prog alapokon es ugy sokkal sikeresebb lehet a unityvel torteno talalkozasa is. -
Maradt a Firebird 2.5 és az IBExpert. Megmaradt az ingyenes verzió, csak rohadtul elrejtve a weboldalon. Firebird-höz messze a legjobb admin tool, igaz, csak privát használatra, de most ez elég. Az igaz, hogy a FB3-mal nem sikerült összehozni, gondolom, majd a végleges verziónál megoldják. Nem lett volna rossz a 3.0, mert abban végre lesz rendes boolean, de lehet élni nélküle is.
-
Az lenne a legkézenfekvőbb, de nem volt valami olyan hír, hogy már nem teljesen ingyenes?
Nem sokat dolgozok ingyenes adatbázisokkal, konkrétan csak Firebirddel vannak tapasztalataim, így szívesen fogadom, ha mást javasoltok, mint amit kigondoltam.szerk.: nézegetem közben, mennyivel gyengébb egy mysql community, mint egy postgre vagy egy firebird?
-
DrojDtroll
veterán
A harmadik lépésben leírt átlagolással kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Tegyük fel hogy a ledeket 50Hz-es frissítéssel villogtatom. Ilyenkor 0.02 másodperc idejéig folyamatosan ugyan olyan a led. Szóval akkor a fft-től kapott számokat 0.02 másodpercnyi időközönként kell átlagolni?
-
-
martonx
veterán
Igen, a redis brutál jó!
Illetve azt én is fel akartam vetni, hogy a mezitlábas megoldások helyett, mi lenne ha nem havi 5, hanem 10 dollárt szánnánk a szerverre, ezzel rögtön megduplázva a rendelkezésre álló memóriát? Ha meg olyan komoly a projekt, a havi 20 dollárt sem érzem istenkáromlásnak 2 mag, 2gb ramért.
-
Oppenheimer
nagyúr
Redishez nincs erőforrás a felhős gépben.
Memcached csak Linuxra van, a fejlesztői gépem windowsos. Lehetne külön Linuxon futtatni a Memcachedet, de az teljesítményben hátrányos lenne, mert az app (még) monolitikus felépítésű, minden 1 gépen kell hogy fusson.
Ehcachet is nézegettem, az szimpi is volt. De ennyi erővel megtarthatnám a Kotlin objektumot egy pl StatService osztályon belül, ahelyett, hogy kiszerializálom JSON-né. Aztán ez az osztály felelne az időnkénti frissítéséért az objektumnak, és szolgálná ki a kéréseket. Nem?
Ehcachet használva annyi lenne más, hogy a StatServiceben nem közvetlenül van benne az objektum, hanem azon keresztül az Ehcachenek a cache-ében JSON-ként.Konzulensem amúgy Mongot és Redist ajánlott, ezekhez ugye nincs erőforrás. Jövőhéten jön ki az új MySQL, amiben lesz JSON type, azt is lehetne használni, mivel az az RDBMS-em, bár ennek kérdéses, hogy milyen Java API-ja lesz. Ha szar, de ez lenne a jó irány, akkor meg le lehetne cserélni postgresre is.
-
martonx
veterán
-
-
rii
nagyúr
nem gondoltam volna, hogy egy 300.000 tételből álló file-ban való keresés megakaszthat egy mai gépet.
.-(
hogyha a 300.000 téleg áátlag 50 karakterből áll, (a fele inkébb csak max 40 ből)
akkor is 50 karakterrel számolva 15.000.000 karakter ... ami a memóriába is lazán fellőhető ....de persze szimpatikusabb is, amit Te írtál.
próbáltam utánanézni ... de nem is igfazán értem mi-micsodamilyen költségekkel lehetne ez esetben számolni?
-
Zola007
veterán
Akkor oké, jól értettem. Csak nem akart sehogy sem kijönni, csak ha ciklusmagba beletettem a div-nek a reciprokát, de annak meg ugye nem sok értelme van.
Innen tanulgatom: [link]
itt írta, hogy " Megjegyzés: egy változónak amíg nem adunk a programban semmilyen értéket, addig az értéke integer típusú változó esetén: 0, string típusú változó esetén pedig üres szó. Ez azonban csak a pascal nyelvben igaz, más programozási nyelvekben a változó kezdeti értéke nincs meghatározva, ami annyit jelent hogy értéke kezdetben bármi lehet."R, C, Python, SQL kell majd később, ezekben minden esetben kell definiálni ?
-
Zola007
veterán
Köszönöm,próbáltam így is, de nekem így se jön ki.
ha mondjuk azt mondom neki, hogy az első 5 párosat adja össze, akkor 6-ot dob eredménynek.
így nézett ki a B-verzió. Viszont ugye itt feleannyit ciklust fut, mint amennyi számot kérek összeadni, páratlannál még annyit sem. Vagy elírták a feladatot és nem azt akarták vele, hogy az első hány, hanem melyik páros számig adja össze az előtte lévőket:
program gyakorlo_47b;
uses crt;
var a,b,x:integer;
begin
clrscr;
write('Az első hány db páros számot adjam össze?: ');
readln(a);
b:=0;
for x:=1 to a div 2 do b:=b+2*x;
write('Az első ',a,'db páros szám összege: ',b);
writeln;
end.
Tudtommal a változók alapértéke mindig 0, ha ez megfelel a program induló értékének, akkor nem kell definiálni. -
asuspc96
senior tag
átírtam, viszont nem tudom, hogy mi az az érték amire az igazságtáblázat IGAZ értékeket dob, mert ugye itt végül is nem igaz vagy hamis állításokat kell keresni, hanem egy átmenetet kell legenerálni.
[link]azoknál van pipa, ahol a grey-kód szerint változik, tehát pl a 0-ból az 1-be való átmenetnél csak 1 bit változik.
"Mivel a szomszédos oszlopok és sorok csak egy változóban térhetnek el egymástól a számozás nem bináris sorrendű, hanem egylépéses (GRAY) kód szerinti (mivel ilyen kód esetén a szomszédos számok csak egyetlen helyiértéken különböznek egymástól)."
1 táblát példaként megtudtok mutatni, hogy hogyan kellene, rövid magyarázattal ?
-
jattila48
aktív tag
A tényleges feladatról pedig semmit nem írt a kérdező. Számomra úgy tűnt, hogy a hálózati kommunikáció okoz neki gondot. Erre javasoltam a C programozást. A 150-200 kliens pedig egyáltalán nem sok. Ha 10000-ekről lenne szó, akkor is házi C programozást javasolnék (sőt főleg akkor), csak természetesen nem blokkolt, UDP protokoll thread-pool-lal. Ha pedig valamiféle hálózat felügyeletről van szó, akkor lehetőleg SNMP közvetlen ethernet felett, de erre már tényleg vannak kész megoldások.
-
McSzaby
őstag
100000%ig igazad van. Millió ilyen toolt tudok mondani, de az opensource-hoz nincs támogatás, a vállalati célokra szánt pedig pénzbe kerül, így a felsőbb vezetőség ezt nem fogja jóváhagyni. Körbejártam a témát és sajnos az jött ki, hogy vagy valami fapados módszert kitalálok, vagy kuka az egész terv. De alapvetően teljes mértékben igazad van a probléma megközelítésével kapcsolatban.
-
repvez
addikt
Köszi lementettem az oldalt,meg az ott található jegyzetet és puska pdf-et is.
Végigolvasva pár oldalt ezt a fajta és szintü részt értem is , meg hogy mit hogyan ,de azt nem áll össze még, hogy ezekből a matematikai összeadás kivonásból, meg összehasonlitásból, hogyan lesz mondjuk egy játék ahol a karakter mozog és tárgyakat használ a megfelelő paraméterekkel?Ahol külön jellemzőkkel bir a grafika,fizika a hang és egyébb dolgok -
Az az egy gond veluk, hogy mind tetu lassu programozashoz, csinaltam mar ugy, de nem gyenge idegzetueknek valo.
S ha azt mondom, hogy ideiglenes fajlok belefernek, akkor minek lenne ertelme?
Meg egyaltalan milyen ideiglenes fajlokat hozna letre?
Ha maga a forras nem lenne a gepen, csak mondjuk a forditas eredmenyei(class fajlok stb), az mondjuk lehet nem problema. -
McSzaby
őstag
Igen, de ha közben újraindítom a scriptet, akkor megint a fájl elejéről fogja indítani a ciklust és újra felolvassa azt, amit előtte már lerakott a db-be. Mondjuk ezt file splitteléssel meg tudom oldani talán..
Igen, rengeteg program van erre, ott van az ELK Stack is, mint Log Analyzer, meg rengeteg módszert ismerek, de a munkahelyemen annyira "zárt" rendszereket kell üzemeltetni, hogy csak saját kezűleg írt scripteket használhatunk.. (Tudom, a bürokratikus idiótaság legteteje ez már.)
-
Köszi, ezek szerint tényleg ott a forrás is.
Nem egészen értem amúgy, hogy a 40 láb miatt miért kellene megváltoztatni bármilyen címet, hiszen a 26 ugyanott van.
Én váltottam fejlesztés közben rpi 1-ről 2-re, ott már tényleg szívás volt, mert a CPU regiszterek címei megváltoztak, és az újabb CPU-ról akkor semmit nem találtam. Nem tudom, hogy azóta jött-e ki egyáltalán doksi. Mondjuk én letettem az alacsony szintű hozzáférésről, és Linuxon keresztül hajtottam meg a GPIO-kat. Mivel nem volt igény nagy sebességű kapcsolásra, ezért nem származott hátrányom belőle. -
Dinter
addikt
-
TedThomas
aktív tag
PhoneGap kb sima html/css kombó nem? Azzal kell felhasználó felületet csinálni.
Arra gondolsz hogy nincs saját UI frameworkje és mondjuk jquerymobile-t kell használni?Tetszik ez az Ionic köszi az ötletet. Egyelőre csak azért hajlok a PhoneGap felé mert ha jól látom ez az Ionic v1.0.0 bétában tart még a PG pedig már régebb óta futó dolog. Talán több a támogatás hozzá.
Még megfontolom. Köszi még egyszer!
-
beleszólok
senior tag
Persze, ez nem is kérdés volt, csak amolyan blog-jellegű panasz
Anno méricskéltem és egészen vad dolgokat találtam.
Pl. hogy python + egy bizonyos regexp illesztése valamennyi sorra, jóval gyorsabb, mintha ugyanezt C-ben a perl RE könyvtárat használva csinálom.
Gyakorlatilag az adott kifejezéssel a python volt a leggyorsabb valamennyi kipróbált nyelv közül (python, java, C, ruby stb. A mono akkor kimaradt)
Aztán persze kiderült az is, hogy ha a regexp végéről lehagyom a ".*$" mintát, akkor máris nem ennyire egyértelmű a python (cPython) előnye, de összességében még nem találtam olyan eszközt, ami alkalmas lenne szövegfeldolgozásra és elég gyors is ahhoz, hogy több millió soros logokat gyorsan fel tudjak vele dolgozni.
Nemrég belebotlottam ilyenekbe, mint erlang, haskell, rövid ideig azt hittem, hogy ők hozzák az igazi megoldást, de utóbb kiderült, hogy a meglévő python kódom a feldolgozással együtt is gyorsabb, mint az említett, funkcionális nyelveken készített sorszámláló ("wc -l" klón) -
beleszólok
senior tag
Na ettől kezdve végképp nem értem a dolgot, mert ugyanakkor van benne workspace is.
Számomra elég fura az egész egyelőre.Az üresen maradó tab linuxos, talán ubuntus bug lehet, mert szöveges panaszt egyet vagy kettőt találtam, screenshotot meg csak egy unity-s példányt.
Említettek valami icairo2 bugot, hogy az okozhatja, de alaposabban nem néztem utána. -
martonx
veterán
Tényleg Karma, akár csak privátban is, de írnál kicsit bővebben a Xamarin-os tapasztalatodról? Engem elsősorban az érdekel, hogy az ingyenes / olcsó változat korlátozásaival mennyire lehet együtt élni?
Zseniálisnak tartom, hogy C#-ot lehetne használni mindenhol, csak engem a Xamarin ára jelenleg még a kísérletezéstől is visszatart. -
bucsupeti
senior tag
Nincs iOS-es készülékem, csak néhány percet voltak ilyenek a kezem között. A munkáltatóm szeretné ha iOS-hez is értenék. Azt gondoltam hogy az almás csilivili ultramodern, méregdrága eszközök mellé valami hasonló színvonalú programozási nyelv és környezet társul. Erre szembe találom magam az Objective-C-vel és nagyon mellbe vágott az első találkozás.
Mit tanácsolsz? Merre mozduljak, hogy ne essek túl messze az almafától? Egyáltalán lehet mac nélkül fejleszteni iOS-re? Elsősorban linuxon dolgozom. -
Oppenheimer
nagyúr
Amit kifelejtettem, hogy bár ezek valóban nem adnak olyan mély tudást, hogy rájuk kelljen építeni a karrierem, de amelyiket megcsinálom utána abból fogok tesztet írni a schönherz iskolaszövetkezetnél, és azon a területen fogok elhelyezkedni jövő nyártól kezdve.
(#8155) kispx: Nem értem.
Eddig mindig mindent fel tudtam venni amit akartam. Eredetileg C++ba akartam fektetni az energiám, de meggondoltam magam.
-
Wyll
őstag
Nagyon köszi, ez jó, látszik, hogy nem programozónak tanultam, akkor ezek a dolgok biztosan meglennének
Már csak azt kell kitalálnom, hogyan lesz ez az utánam jövő számára is (vagy számomra egy év múlva) egyszerűen és könnyen érthető, módosítható, tehát ha pl. be akar majd szúrni egy menüpontot, akkor azt hova kell majd tennie..
Talán a legjobb volna belinkelnem a hozzászólásodat -
axioma
veterán
OFF En a face hackercup idejen full algoritmikus feladatokat is java-ban csinaltam - egyszeruen mert az volt a mindennapi melo miatt a kezemben, kialakitva a kornyezet, meg ehhez voltak copypaste szinten behuzhato megoldasaim (es mert nem keszultem elore, utolso pillanatban derult ki hogy van). Nem akartam idohianyban kodolva me'g azzal is kuzdeni, hogy nem gepirasi sebessegen mulik az elkeszules, hanem pluszban totozas az altalam utoljara majd egy evtizede hasznalt szintaktikarol.
Termeszetesen a feladatok egy reszehez jo volt, amikor nem kellett osszetettebb, de itt persze nem is objektumos adatszerkezetet krealni. De mar egy mittudomen olyan struktura kellett, hogy egeszek egy halmazara kell nekem integerekbol allo listat letrehozni-kezelni, plane ha mondjuk ezen kapcsolatokhoz sulyt rendelni pluszban, akkor irigyeltem azert a pythonosokat... (kodmennyisegre, kezelesre). -
moli.hu
őstag
@Karma: igen, miutan kiprobaltam 4 packaget, monitorx, stb, ugy dontottem, jobb lesz, ha feltalalom a kereket. ettol fuggetlenul a muninnal is gond lenne a fenti, hisz nyitnom kene httpd portot.
@Sk8erPeter: megis joval egyszerubb volt egy twitter-klienst felrakni, regisztralni es oathot csinalni, mint az snmp-vel lett volna.
"aztán nagyon sok köze van a Twitterhez"
hat, twitteren allapotjelent a worm-ok tobbsege.
"hogy tanácsot kérsz, hogy aztán pont a javasolt megoldásokat jó nagy ívben elkerüld"
ez azt jelenti, hogy az elso tanacsot kellene implementalnom?
most komolyan kerdezem. tehat az elso tanacsot kellene implementalni?
masreszt a folyamatosan adott akadalyok sarkaljak az embert ujabb varatlan otletekre.
"az elzárkózást a szélesebb látókörű megoldásoktól"
nem zarkoztam el, mindre reagaltam. de nem varhato el, hogy az elso adando otletet implementaljam. nem 5 perc utanajaras utan kerdeztem a forumon, hanem tobb napnyi utan, valoszinu ez szokatlan. -
moli.hu
őstag
ugy erzem, tulbonyolitod. es nem csak a kvantumteleportacioval.
egy hintet adok: a multkori statusz-ertesitos kerdest, amire peldaul az snmp-t es egyeb ugyes otletek jottek, vegul twitterrel oldottam meg, jol mukodik.
nincs it-felelos, az en home-szerverem (a fiataloknak: private cloud
) es a nagymamam gepe tarsalogna.
a meglévő démonok érettségét
mint az openssl erettseget? -
moli.hu
őstag
-
axioma
veterán
Az AES a titkositasi standard neve, amire palyazatot irtak ki, es eze a Rijndeal - fejbol nem tudom, de a ket alkoto nevebol - algoritmus nyert. (En is csak azert tudom, mert nemregiben a 128-at le kellett progiznom, spec feltetelek miatt.) Szoval mind1, hogy melyik neven van.
-
Jim-Y
veterán
Köszi, bár ez elég érdekesen működik
Egy egyszerű CBA-s számlából ennyit ismert fel :S :tesseract 20140511_181229.jpg out -l hun
ugw_mNwm_)
"mxH_wxxcmm
1; "zmwmNwmD
. m4,má: mao_ wqwoh ama
Hygwzmmya moo_.wqao_
md)uqz.o.H momHm.xmPmm
m_N ex omm.o
m4)aqz.o.H q4H4.q=)gq=
mmm az mmv_o
mqywqz .o.H wx.=owoHa4m4m
mm4:mwq44Nm mo)PqNm 4=Hma ama
U mm mmmm oom Hamm oxzp mo)__om
o ovm mwv ex oom.o
qxHmmzq-a.PNwo.H.zqzqm
o mm? mHxH Immx_.ozox.4mo 4_ zq4Hm
mv w=I-HwqzqP z=Hzmmm gooN.zooqm
M mmm m__ ma ooo N
Esz PPDN wo_xo_ zHNm7m_m)qx
mm a %2;
Hmdyazaqz womH
u a mümúwxuww Mg Whmwüwmm
m ma, qHz mqH4Hzq) aom omghzmmx
m Mm a; á wmmwdmümmm
mv X
M m_N mm%mww%K mm._ 4. mmHmm juh
ama ._ 4_ FI: ám?
m m_N xo4a-a oNHz xm
m
ikon): azaz: -
asuspc96
senior tag
-
Jim-Y
veterán
ja. nodejs-ben 4 sor egy olyan rest service felállítása, amit B gép egy sorból meg tud hívni.
Pszeudokod szerűség:
A gép, node:
var restify = require('restify');
var server = restify.createServer();
server.get('/myservice/pingA', handler);
server.listen();B gép:
curl yourdomain:yourhost/myservice/pingA
-
martonx
veterán
Én per pillanat videó szerkesztő oldalt készítek tisztán kliens oldalon, szvsz ez is komoly programozás tud lenni (amikor már web workereket, asm.js-t, mindenféle html5 api-t használ valaki).
Más kérdés, hogy a js típustalan, és mint ilyen tanulásra szvsz alkalmatlan (php, js, és mindenféle szkriptnyelv rajongók mindjárt kinyírnak), illetve a szabadon berögzülő rossz beidegződések miatt szvsz többet árt mint használ. -
Egon
nagyúr
Nem definiáltam kellőképp pontosan a problémát.
Ami kimaradt (és amiért elmentem számrendszeres irányba): a kimenetnek FIX 6 bájtosnak (karakteresnek) kell lennie, se többnek, se kevesebbnek, és azért használtam a karakter kifejezést, mert a használható karaktereket limitálni szükséges, maximum 36 féle karakterre.
Így talán sztanozs megközelítésében beleférne a szükséges intervallum a 6 karakterbe, majd kiszámolom.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Mobil flották
- Robogó, kismotor
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megjöttek a Razer legfrissebb egerei, mégis hiányérzetünk van
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest