Hirdetés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- One mobilszolgáltatások
- Elgépelte a Nubia, hogy Air
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
Persze, ez nem is kérdés volt, csak amolyan blog-jellegű panasz

Anno méricskéltem és egészen vad dolgokat találtam.
Pl. hogy python + egy bizonyos regexp illesztése valamennyi sorra, jóval gyorsabb, mintha ugyanezt C-ben a perl RE könyvtárat használva csinálom.
Gyakorlatilag az adott kifejezéssel a python volt a leggyorsabb valamennyi kipróbált nyelv közül (python, java, C, ruby stb. A mono akkor kimaradt)
Aztán persze kiderült az is, hogy ha a regexp végéről lehagyom a ".*$" mintát, akkor máris nem ennyire egyértelmű a python (cPython) előnye, de összességében még nem találtam olyan eszközt, ami alkalmas lenne szövegfeldolgozásra és elég gyors is ahhoz, hogy több millió soros logokat gyorsan fel tudjak vele dolgozni.
Nemrég belebotlottam ilyenekbe, mint erlang, haskell, rövid ideig azt hittem, hogy ők hozzák az igazi megoldást, de utóbb kiderült, hogy a meglévő python kódom a feldolgozással együtt is gyorsabb, mint az említett, funkcionális nyelveken készített sorszámláló ("wc -l" klón)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ASUS routerek
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assetto Corsa Rally
- Óvodások homokozója
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 930BF 19" 1280 x 1024 DVI!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest