- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
Chesterfield #12154 üzenetére
Amit írtál, az ugye N*N-es algoritmus, de meg lehet csinálni N*log(N) lépésben is:
(1) Lerendezed a listát úgy, hogy eltárolod az elemek eredeti indexeit is. Ez O(N*log(N)) lépés.
(2) Végigmész a rendezett listán a két végéről indulva, az első elemhez a végéről megkeresed azt, amivel az összegük már a keresett összeg alá esik, ekkor az alsóval lépkedsz felfelé, amíg az összegük túlnő a keresett összegen, aztán megint fentről lefelé, és így tovább. Ha bármikor megtaláltad a keresett összeget, akkor visszaadod az indexeket, különben null. Ez O(N) lépés.
Szerk: akkor ér véget az algoritmus, amikor a két végéről indulva összeérnek az elemek.
-
törölt tag
válasz
Szerintem az alap probléma az volt, hogy a listát minden iterációban újra számoltatod a hossza meg nem változik.
-
dabadab
titán
válasz
i-t elég lenne csak count-1-ig elvinni, de mást nem látok benne.
Ja, közben megnézem Sspot linkjét, az tényleg jó:
Map<Integer, Integer> indexMap = new HashMap<>();
for (int i = 0; i < list.length; i++) {
int needed = sum - list[i];
if (indexMap.get(needed) != null) {
return new int[]{i, indexMap.get(needed)};
} -
törölt tag
válasz
Szerk: Már látom, hogy ez nem pont az a feladat, de talán a stackoverflow jó hely elindulni.
-
martonx
veterán
válasz
Chesterfield #12109 üzenetére
Google Analytics mellett jól bevált még a Facebook Tracking Pixel-e. Illetve léteznek kimondottan vevő viselkedést blogoló, bemutató programok, mint pl. a Hotjar. Amivel azt is vizualizálni lehet, hogy az oldal mely részeit olvasták jobban, tanácstalanok voltak-e egy oldalon, kerestek egy gombot, stb...
-
bambano
titán
válasz
Chesterfield #12105 üzenetére
ha szabad beleszólnom: a webshopokban a részletes látogató log és elemzés azért fontos, mert a webshop tulajdonosát érdekelni szokta, hogy milyen előzmények után hagyják ott a webshopot, vagyis mi történik, aminek következményeképp a vevő félbeszakítja a vásárlást. ebből le szokták vonni azt a következtetést, hogy hol kell fejleszteni a szoftveren, hogy az a vevő, aki betévedt a boltba, egészen a kasszáig elmenjen.
-
dabadab
titán
válasz
Chesterfield #12105 üzenetére
Ha ilyen célra kell, akkor tényleg GA. Persze, mint minden szolgáltatásnál, itt is van egy rakat versenytárs (pl. az orosz Yandex a belpolitikai hírekből is ismerős lehet), de szerintem messze a Google a legnépszerűbb és van ingyenes szintje is, hogy ki is tudd próbálni.
-
dabadab
titán
válasz
Chesterfield #12103 üzenetére
Google Analytics?...
-
martonx
veterán
válasz
Chesterfield #11967 üzenetére
Tök mindegy, hogy code-first a megközelítés vagy sem, attól még az adatbázis ugyanúgy táblákból, kapcsolatokból áll, amit illik egy szakdolgozatban ledokumentálni. Egyébként én nem is engedném az ilyen szar témákat szakdolgozatnak.
Hiszen egy webshopot nulláról megírni több embernek is több hónapnyi feladat. Ha meg magadtól bohóckodsz összes valamit (már elnézést), akkor meg kb. vállalhatatlan lesz a végeredmény. -
Domonkos
addikt
válasz
Chesterfield #11969 üzenetére
pfff, hat szep.
Bar a pontos kovetelmenyek ismereteben nem biztos hogy jo tanacsot tudok adin, de egy szakdolgozatnal inkabb az az erdekes, es inkabb azt varjak el hogy leirja a hallgato, hogy hogyan jutott el az adott megoldashoz es hogy azt miert epp ugy csinalta.
Szoval szerintem azt kellene leird, hogy milyen dontesek vezettek odaig, hogy epp azokat a modelleket hasznaltad amiket es megindokolnod hogy ez miert tette "foloslegesse"/miert tudta kivaltani a hagyomanyos adatbazis tervezest.
Legalabbis en ezt irnam le. -
Domonkos
addikt
válasz
Chesterfield #11967 üzenetére
Nem kekeckedesbol, de neked nincs temavezetod hogy az ilyenre elso kezbol kapj valaszt?
-
cattus
addikt
válasz
Chesterfield #11871 üzenetére
MVA-n nézz körbe.
-
szata.68
senior tag
válasz
Chesterfield #11859 üzenetére
Nincs teljesen konkrét,mert több is van ami kb ugyanazt tudja. Flexident, Arpadent, Dentadmin, Dentalpocket
Mindegyik fogászati szoftver,van talán demó is belőlük. -
dabadab
titán
válasz
Chesterfield #11818 üzenetére
Ha jól látom, az a különbség, hogy a Codeacademyn van valami interaktivitás is (ezért van, hogy mettől meddig tart a kurzus meg létszámkorlát), az Udemy meg teljesen konzervanyag.
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
Chesterfield #11795 üzenetére
Remek, köszönöm!
-
petyus_
senior tag
válasz
Chesterfield #11708 üzenetére
Kicsit túloztam, de cafeteriával majdnem 300
Egyébként azért nem ez az átlag, kb a felét tudták 4 hónap alatt kiközvetíteni, és a többség 220-240 nettó körül keres, de (amennyire én meg tudom ítélni) egész normális cégekhez kerültünk, Grape, Epam, Grapton, ITSH
-
Sischo
tag
válasz
Chesterfield #11703 üzenetére
Fuh basszos, ez azért rohadtul kevés. Pesten ennyiből szinte meg se lehetne élni.
Én jelenleg elemzőként dolgozom, de már unom az Excelben bohockodást meg a VBA-t. Nem szeretnék itt megrekedni és ezért gondoltam rá, hogy a szoftverfejlesztés jó irány lenne. Jelenleg 500bruttót keresek és az se zavarna, ha ennél valamivel kevesebbet keresnék. De azért 1milliót törlesztőre fizetni meg kb fél vagy egy évig csak tanulni azért, hogy utána 150 bruttóval kevesebbet keressek az nem olyan kecsegtető :/Mindenesetre köszi a segítséget.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Chesterfield #11703 üzenetére
Igen-igen, kabare ez a Budapest vs Kelet Mo. fizetesi szakadek... Es mondjuk Debrecenben sem nagyon veszel mar 20M alatt egy normalis panellakast, de a programozofizetes kabe a harmada a fovarosinak. Na de nem akarok flame-lni, tudom... Koltozzek fel akkor en is.
-
kovisoft
őstag
válasz
Chesterfield #11646 üzenetére
Néhány ötlet:
Ha magadnak csinálod (vagy belefér az, hogy nem teljesen automatikus, hanem a usernek ki kell adnia ehhez egy parancsot), akkor így:
git update-index --assume-unchanged path/to/file
Ha kvázi-automatikusra akarod, és belefér, hogy két config file-od van, akkor csinálsz egy (tracked) default config file-t és másik néven egy (untracked) local config file-t, azaz erről csak tudatod a felhasználót, mert ez nem lesz a repositoryban. Beolvasáskor megnézed, hogy van-e local config, és ha van, akkor az abban levő beállításokat használod, minden más beállítást a default config-ból veszel. És bele kell tenni a .gitignore-ba a local config nevét, hogy figyelmen kívül hagyja a git.
Vagy a fenti annyiban módosítva, hogy a default config file igazából csak egy sample, és ha még nem létezik az igazi config file, akkor deploy-kor átmásolod az igazi config file-ba (aminek a nevét szintén beleteszed a .gitignore-ba). Ezt a user már szabadon módosíthatja. És ekkor csak egy config file-t kell olvasni, de vagy kell egy deploy lépés vagy a usernek kézzel kell átmásolnia a file-t.
-
sztanozs
veterán
válasz
Chesterfield #11510 üzenetére
-
axioma
veterán
válasz
Chesterfield #11510 üzenetére
11463, csak dimenzioban eggyel tobb...
Egzakt megoldas kell vagy kozelito algo, es mekkora a darabszam, ettol fugg. Altalanos esetben nemtrivialis a megoldas, de a valos eletben ritkan kell baromi nagy mennyisegre es valtozatossagra teljesen egzakt megoldas, csak valami "elegge jo".
Ha hazi, akkor persze packing problem 3D guglizas lesz belole. -
válasz
Chesterfield #11438 üzenetére
lol
-
martonx
veterán
válasz
Chesterfield #11402 üzenetére
Kellett a papír, mert az eredeti diplomám eléggé más volt, mint a programozás
Egyébként ezek a levelező szarok (izé szakok) tényleg csak arra jók, hogy ha egy ilyet elvégzel, ugyan meg nem tanít semmire, de azt tudod vele bizonyítani, hogy bármit meg bírsz tanulni, bármit meg bírsz oldani, ellentétben a lemorzsolódott 90%-al. -
martonx
veterán
válasz
Chesterfield #11396 üzenetére
A második diplomámat mérnök-informatikusként GAMF levelezőn szereztem. Egy rossz vicc volt (minimális programozás, ráadásul a programozás tanárok jó némelyikét simán oktathattam volna programozásból), ennek ellenére fura volt, hogy mennyien kikoptak menet közben (mondjuk a tömeg a matekos meg elektromos tárgyakból bukott ki).
Igaz, ez még 2010 tájékán volt, de nem hiszem, hogy azóta számottevően javult a helyzet. Szóval ha azt hiszed, hogy itt majd jól megtanítanak bármire, is amivel meg tudsz élni, akkor csak pénz kidobás. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Chesterfield #11165 üzenetére
Amit szerintem muszáj lenne megadni az egy minimálbér. Azért csak programozóról beszélünk, és ha az adott személy fel lett véve, nagy eséllyel nem kávét főzni fog.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
igaz a csoporttársaim nem gyakornokok, de duálisként a minimálbért se kapják meg, szóval gondolom a gyakornoki ez és a junior között van, vagy fene tudja, nekem az is új hogy fizetnek érte
-
DNReNTi
őstag
válasz
Nalunk (Debrecenben, multinal) a nyelvfuggetlen junior kezdo brutto 250k (netto ~170 kabe), es ez elvileg jonak szamit a kornyeken, ahogy hallom. Gyakornokaink nem szoktak lenni, igy csak tippelni tudom, hogy skillek fuggvenyeben, de ettol mindenkeppen kevesebbre kell szamitani. Kis cegek a gyakornokokat gyakran valami iskolaszovetkezetbol veszik ki, igy meg oda is jattolni kell a fizobol. A legalja mikor fizot se adnak, csak orulhetsz, hogy ott vagy. En 100-120 netto korulre tippelnem egy gyakornok fizojat Debrecenben, de ez csak tipp. Hatha jon majd, aki vidamabb oldalarol tud beszamolni a keleti helyzetnek.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #11084 üzenetére
Köszönöm a válaszokat egyébként, végül úgy döntöttem, hogy beleásom magam az Angularba, később jól jöhet még.
-
martonx
veterán
válasz
Szigorúan magánvélemény következik:
Az angular egy fos (legalábbis 1.X az volt 2.X-et még nem használtam, éppen az 1.X tapasztalatai alapján).
Knockoutjs nagyon jó, bár nem trendi, de attól még mindig jó.
Ami trendi és ugyanolyan jó (vélhetően jobb, még nem sok tapasztalatom van vele), mint a Knockoutjs az a Vuejs.Egy ilyen egyszerű feladatot simán meg lehetne írni vanilla js-el is, én nem feltétlenül kavarnék ebbe bele SPA frameworköt (angularjs, react), vagy MVVM libet (knockoutjs, vuejs). Mindenesetre ha érdekel az SPA-k, MVVM-ek világa, akkor szerintem Vuejs-el vágj neki.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Felejtsd el az Angulart meg a Knockoutot. Két gombhoz semmi szükség nincs viewmodellre, meg különféle transpileres förmedvényekre. Hacsak nem feltett szándékod, hogy egyik vagy másik keretrendszert megtanuld, két onclick esemény lekezeléséhez meg két ajax lekérdezéshez bőven elég a jquery.
-
dabadab
titán
válasz
+1 az Angular mellett, rendesen ki van találva, kiváló dokumentiáció van hozzá, nagyon kényelmes dolgozni vele. Csináld végig a "Tour of Heroes" tutorialt, az rendesen végigveszi az alapelveket meg egy csomó implementációs részletet is.
-
DNReNTi
őstag
válasz
JQuery-t elfelejtenem a helyedben, Knockout-ot en meg nem hasznaltam, az Angular viszont nagyon jo, penge SPA-kat lehet vele csinalni, es ha jol veszem le neked most pont erre van szukseged.
-
opr
nagyúr
válasz
Chesterfield #10742 üzenetére
Haaaat, igy hirtelen, ha biztos vagy benne, hogy a gyakornoki programot konkret allas koveti, ES el tudod kepzeli az egesz jovodet annal a cegnel, akkor igen.
Szerintem barmi mas esetben minel tavolabb tartod magad egy tetszhalott nyelvtol, annal jobb. Persze ha mas opcio nincs a lathataron, akkor a semminel sokkal jobb, legalabb az OOP , meg programozasi gondolkodas/nezopont alapokat megkapod, aztan ha ugy adodik, lehet valtani mas, keresettebb nyelvre.
Egy dolgot mindenkepp erdemes szem elott tartani: Az altalanos az, hogyha belemerulsz egy halott nyelvbe, es abban leszel senior, akkor utana rohadt nehez am valtani, mert:
- mashol az a nyelv nem keresett, de legalabbis a lehetosegeid szama finoman szolva is limitalt
- ha masik nyelvre valtasz, joesellyel csak juniornak fognak felvenni, joval az akkori fizetesed alatt, es ugyan hosszutavon nagyot nyerhetsz vele, rohadt nehez am rabolintani, hogy 3 evig kevesebbet keresek, mint most, cserebe utana jobb lesz...Persze, van ez alol kivetel, es barmilyen programozasi rutin jo, ha van. Ha meg tenyleg csak arra kell, hogy megtapasztald, hogy milyen ebbol elni, akkor meg miert ne, ilyen szempontbol programozas-programozas.
Szoval Te tudod milyen helyzetben vagy, neked kell eldonteni, es persze amiket fentebb irtam azok altalanosan igazak, de mindig van egy-ket kivetel.
-
orc88
őstag
válasz
Chesterfield #10702 üzenetére
-
orc88
őstag
válasz
Chesterfield #10700 üzenetére
Akkor totál nem értem mi folyik itt...
JDK 1.8u121 -
válasz
Chesterfield #10692 üzenetére
Az ő projektjén próbálod létrehozni a merge requestet ugye, nem a sajátodban?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Chesterfield #10690 üzenetére
Ezt gondolom próbáltad már. De itt ki lehet választani a target repository-t.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #10689 üzenetére
Az lemaradt, hogy Forking Workflow-ról van szó.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Chesterfield #10680 üzenetére
bocsi, a mi sulinkból indultam ki, azt nem tudom milyen szinten tanulják, de zömében egyformák az infós tárgyak...
-
opr
nagyúr
válasz
Chesterfield #10616 üzenetére
Szerintem ezen ne akadj ki, próbálkozz máshova is, bőven vannak olyan helyek, ahol ennél klasszisokkal könnyebb feladatok vannak.
Más: Anglia/pénzügyi cég senior C++ felvételi példafeladat érdekel valakit, dobjam be? Tehát nem az interjú egyik feladata, hanem az egyik példafeladat, hogy kb ilyesmire lehet számítani.
Nekem nagyon tetszett, elég érdekesnek találtam, bár elég matekos jellegű.
Ja, és természetesen angolul, nem fogok fordítgatni, sorry. -
axioma
veterán
válasz
Chesterfield #10610 üzenetére
Volt valami egyeb specko, pl. meretre vonatkozo, sebessegre, sot a megjelenites milyensegere?
Es megkerdezhetem, mit talaltal benne neheznek, hogy az egymondatos igenybol pontosits magadnak mielott nekiulsz programozni, vagy az eszkoz/nyelv valasztast, vagy az algoritmikus megvalositast, vagy a gyakorlati (kod szintu) megvalositast, vagy hogy mit nyujts at mint megoldas? [Nem vagyok es nem is valoszinu hogy leszek valaha felvetelizteto, netto kivancsisag.] -
opr
nagyúr
válasz
Chesterfield #10610 üzenetére
Ez viszont pont az az eset, amit fentebb irtak, hogy cege valogatja, mit jelent a junior.
Van, ahol az abszolut palyakezdot (mi errol beszeltunk fentebb), es van, ahol azt, akinek van mondjuk 5+ ev tapasztalata.csak kivancsisagbol: mennyi idot adtak a feladatra, illetve papiron vagy gepen, internetet szabad volt-e hasznalni, milyen nyelven, stb. Szval le tudnad irni a korulmenyeket bovebben legyszi? Mert az teszi erdekesse.
Ha mondjuk kaptal erre a feladatra ket hetet, hogy csiholgasd otthon, akkor igazabol az konnyebb, mint a fentebb leirt interju. -
bucsupeti
senior tag
válasz
Chesterfield #10469 üzenetére
De igen. Ezek jók és pontosan arra fogják kiképezni a leendő alkalmazotjukat amire nekik szükségük van. A munkaszerződést/tanulmanyi szerződést is érdemes megnézni, mert tudjuk hogy nincs olyan ami ingyé' van.
Nincs tapasztalatom az ilyen képzésekről. nincs valahol egy tematika arról amit tanítanak? Az alapján el tudnám mondani hogy szerintem hasznos-e. De így ez alapján nem tudok mitmondani....
-
DS39
nagyúr
válasz
Chesterfield #10419 üzenetére
és axioma: hehe, mindkét megoldás frappáns és jó.
-
kispx
addikt
válasz
Chesterfield #10116 üzenetére
Alapvető dolgokat fognak kérdezni a tesztelésről. A plakáton szereplő dolgok jó kiindulópont. Nem valószínű, hogy nulla tudással felvesznek valakit is oda. Ismerek olyan embert, aki tud is programozni (HTML-JS-CSS ok ez speciel nem tesztelői tudás), de ezen a teszten nem jutott tovább. Azt is kalkuláld bele, hogy 10 embert vesznek fel a tanfolyamra és a jelentkezők száma a tavalyi tanfolyamnál több mint 100 volt. (ok, az a ui tanfolyam volt, de horribilis eltérést nem valószínű)
-
martonx
veterán
válasz
Chesterfield #10116 üzenetére
Az epamnál bárkit felvesznek aki a nevét le tudja írni. Maximum utána nem fognak állást ajánlani.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Chesterfield #10009 üzenetére
ha nincs semmi tapasztalatod, akkor mindenképp javaslom hogy programozás alapjait, alapvető adatstruktúrákat és algoritmusokat tanulj "hivatalosan". Erre jó lehet valamilyen OKJ tanfolyam, vagy akár egy magántanár is. (Én úgy tudom hogy az egyetemi előadások nyitottak bárki számára, így az is jó lehet)
Ha alapvető tapasztalataid vannak akkor szerintem internetes tutorialokból már nagyon sokmindent meg lehet tanulni.
Irány sokféle létezik és sokféle szempontból lehet irányokról beszélni. Az alapok elsajátítása után érdemes az objektum orientált programozással megismerkedni. Ha programozási nyelveket kérdezel arra én azt tudom mondani hogy ha az ember tud programozni, akkor a programot leírni bármilyen nyelven nem nagy ördöngösség
Magyarán a programozási nyelvet egy eszköznek tekintsd és ne a célnak.Persze kell egy eszköz rögtön az elején is. Ehhez szokták ajánlani a Pythont. Szerintem is egy jó választás. Később az üzleti életben azonban nem lesz elegendő. Én a Java vagy a C# (.net) irányokat javaslom üzleti alkalmazásokhoz. A C++ szerintem már egy speciálisabb, általában "rendszerközelibb" fejlesztésekhez jöhet jól. A PHP kimondottan webfejlesztéshez hasznos.
Az elején viszont ne foglalkozz túlságosan azzal hogy milyen nyelven írod a programot. Inkább a működési logikát, a vezérlési és adatszerkezeteket, a modularitást próbáld jól elsajátítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest