- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinter
addikt
Sziasztok. Nem teljesen programozás, de hasonló.
Van egy 1000 darabos cikklista kinyomtatva. Egy fájlt kell ennyiszer lemásolnom, és a cikkre átnevezni. Ezt meglehetne oldani scripttel is, nem? Gondolom meg van nekik Excel-ben vagy txt-ben, onnan beolvasni és az alapján megcsinálni. Csak a kérdés hogy hogy és mivel, a lehetőségeim korlátozottak.
-
Dinter
addikt
-
Dinter
addikt
Épp ez az, hogy hiába nyomom a következő karaktert, nem egészíti ki automatikusan, hanem egérrel kell kattintgatni. Ha automatikusan kiegészítené, akkor narancsos lenne a háttere. VS újraindítása után megjavul, viszont elég zavaró.
Visual Studio 2010\Projects\projekt neve\gyakorlas\bin\Debug
Olyan gombra gondoltam, ami ezt a mappát megnyitja, hogyha pl szöveges fájlból akarok beolvasni, akkor ne kelljen elérési utat megadni, hanem oda berakom.
-
Dinter
addikt
Üdv!
Visual Studioban van olyan opció, amely megnyitja a projektet tartalmazó mappát, ahova pl. a szöveges fájlt kell betennem beolvasáshoz?
-
Dinter
addikt
Üdv!
Ha ugye azt írom, C#-ben, hogy:
Console.WriteLine("{0}", string);
akkor a {0} helyén kiírja a stringet. De ha azt írom, hogy {0,4}, akkor az a négyes mit jelent?
-
Dinter
addikt
válasz
Sk8erPeter #8246 üzenetére
Üdv!
2010-es Visual Studioban hogy lehet azt ki-be kapcsolni, hogyha elkezdek beírni valamit, akkor azt magától töltse ki? Mert van, amikor még rá is kell kattintani, szerintem valamit véletlen megnyomok.
-
Dinter
addikt
Üdv!
Alapszintű programozásra milyen nyelvet és könyvet ajánlotok? Reiter Istvántól olvastam régebben a C# jegyzetet, de sok olyan bonyolult dolog is volt benne, amit nem értettem, aztán elment tőle a kedvem.
-
Dinter
addikt
Az Illés Zoltán- Programozás C# nyelven című könyvet ismeri valaki? Jó, ha abból tanulok? Lehet nem ide kellett volna
-
Dinter
addikt
És mi a legjobb módja? Könyvből megtanulni?
-
Dinter
addikt
válasz
Peter Kiss #7202 üzenetére
Altalanos dolgokhoz, ha kell vmi megírni magának.
-
Dinter
addikt
válasz
Peter Kiss #7200 üzenetére
Bonyolultabb, de használhatóbb, ezt mondta egykét ember. Ezért én a C-re gondoltam.
-
Dinter
addikt
válasz
Peter Kiss #7198 üzenetére
És c vagy c++? Azokra azt mondják, hogy jobbak.
-
Dinter
addikt
Üdv.
Gondoltam kezdek vmit magammal a nyáron, programozgatok kicsit.
Első programnyelvnek mit ajanlotok? C#be beltkostolgattam, de nem igazán ragadt meg. Webprogramozas jobb lenne? -
Dinter
addikt
Olyat hogy lehet csinálni, hogy egy kész (C++ben íródott) alkalmazásba beleírod, hogy amikor indul, még x programot is indítsa el? Enigmával bele lehet csomagolni, vagy hozzá lehet csatolni vagy ilyesmi?
-
Dinter
addikt
Azt hol tudom beállítani, hogy a Toolbox ott legyen a Win Form appal egy ablakban? Mert úgy volt, csak az nem működött, hogy jobb oldalt kiírja a propertiest, de mostmár egyik se jó.
-
Dinter
addikt
Az új Viusal Studioban mi az új? Mert hát a dizájn az valami szörnyű.. Úgy látszik visszafelé fejlődünk.
-
Dinter
addikt
válasz
Brown ügynök #6001 üzenetére
Bocsi. Amúgy ez C#, átviszem oda
-
Dinter
addikt
Gyakorlás képpen csináltam egy kis szorzótábla-programot. Valami baj van vele a tömbös résznél. Ott még nem járok a könyvben, igaz a megoldása benne van, de kicsit átalakítottam. Így viszont nem tudom mi a baja. Íme a kód:
using System;
namespace Dinter
{
class Program
{
static public void Main(string[] args)
{
int tabla;
Console.Write("Üdvözöllek. Ez egy szorzótábla. Írj be egy számot, és én kiírom neked a szorzatokat 10-ig: ");
tabla = int.Parse(args[0]); // ez a rész a hibás
if (tabla == 0 || args.Length == 0)
{
Console.WriteLine("Hiba!");
return;
}
for (int i = 0; i <= 10; ++i)
{
Console.WriteLine("{0}×{1}={2}", i, tabla, i * tabla);
}
Console.ReadKey();
}
}
} -
Dinter
addikt
Amikor fel akarom telepíteni a Visual Studiot ezt írja:
A Googleben kerestem, ott azt találtam hogy a registryben rosszul lehet megadva az AppData, de nálam jól volt, szóval nem értem. -
Dinter
addikt
Sziasztok! Most szeretnék programozni tanulni. Régebben a C#-t kezdtem el, Reiter István: C# jegyzetet olvastam, de igazából nem nagyon maradt meg. Melyik programnyelvet éri meg legjobban tanulni, és tudtok-e rá valami jó módszert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged