Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
martonx #20749 üzenetére
Jelenleg van főallasom de sok a szabadnapom es azt szeretném filmezés helyett valami normálisabb módon eltölteni. Valamit tanulnék de ha nem is főiskola egyetem, valami ami úgy nem olyan "bonyolult" nem feltétlen a programozás de igazából nem tudom milyen ágai vannak a programozasnak. Mostanában merre erdemes elindulni.
Esetleg tech it support? Erre is van valami olyan megoldás cegeknel hogy "beugrósként" csinálni? -
emvy
félisten
válasz
martonx #20573 üzenetére
Nem mindenben egyertelmuen jobb, hanem inkabb 'mas', de nekem tetszik az, ahogy a CF tervezi ezeket.
Peldaul: Cloudflare R2 -- olyan object store, aminel az egress koltseg 0. Ez egesz mas, mint a Google/MS/Amazon fele modell, ahol nagy szopasokba belefuthatsz, ha valaki elkezdi tul sokat olvasgatni a bucketeidben levo adatot, plusz nincs migracios koltseg, ha el akarod vinni.
Vagy a CF Durable Objects -- ilyen feature set igazabol nincs is nagyon mashol.
Szoval nem azt mondom, h papiron mindenben megveri a tobbieket, hanem azt, hogy amikor CF cuccokat hasznalsz, akkor tenyleg azt erzed, hogy wow, hat ez 'just works'.
En anno azert valasztottam GCP-t pl. Azure helyett, mert az Azure anno papiron _mindent_ tudott, de kb. semmi sem mukodott stabilan. Tehat pl. egy atlag CTO siman ramutatna az Azure-ra, hogy az pont jo lesz, de azt nem mondjak az Azure doksik, hogy pl. az AKS 1000-bol hanyszor szarja ossze magat (mert par evvel ezelott tulzas nelkul kb. 100x annyi problema volt vele, mint a GKE-el).
Nagyon latvanyos peldaul, hogy egy CF WAF-et mennyi ido beallitani, es ugyanez mennyi ideig tart pl. egy Azure WAF vagy GCS Cloud Armor eseteben. Elobbiknel kivalasztod, hogy havi $0, $200 vagy Enterprise plan, utobbiaknal eleve kurva nehez kitalalni, hogy mennyit fogsz erte fizetni, de siman lehet, hogy evi 50000 dollarral fogsz indulni (ugyanaz a CF-nel havi 2400).
Szoval osszefoglalva: egyszeru, olcso, just works, abszolut developer friendly szinte minden, amit csinalnak.
-
-
Marky18
aktív tag
válasz
martonx #20535 üzenetére
Szerintem enterprise kornyezetben idealis esetben nincs olyan, hogy "adott nyelven dolgozo" csapat. Mindig a feladatnak megfelelo nyelven irjuk a kodot, mert a nyelv csak egy munkaeszkoz.
A mostani csapatunkban peldaul maintainelunk Java, Scala, C++ es Pythonban irt kodot is, de most lehet meg TS is lesz.A JVM-es nyelveknek meg hatalmas elonye, hogy a GitHubon elerheto nagy open source rendszerek eleg nagy resze ebben irodott es ezek osszelegozasabol all egy nagyvallalat backendje. Ha ezeket hasznalod, elobb-utobb valamilyen okbol bele kell nyulnod, hogy a sajat use-casere optimalisabb legyen es azt nem tudod megcsinalni C#-al.
-
válasz
martonx #20535 üzenetére
Szerintem a kolléga arra gondol, hogy nagy általánosságban hamarabb jut eszébe az embereknek a Java-világhoz kötődő implementáció, mint a .NET. És ezt én is megerősíthetem, enterprise környezetben csak előbbivel találkoztam, .NET-nek hírét-hamvát nem láttam sehol.
Egyetlen helyen, az is egy kis KKV volt.
-
válasz
martonx #20509 üzenetére
Ezek nem csak szép dolgok, hanem igaz dolgok is. Sokan nem ismerik (nem is ismerték), elfeledték, vagy csak a Pascal szó hallatán összerezdülnek(Builder az C++) és azt gondolják, hogy egy elavult fejlesztőkörnyezetről van szó, ami kb. "ablakos" meg parancssoros progik írására alkalmas és kampeca. Na ez nem igaz. Reggelig lehetne sorolni mennyi modern technológiát támogat, mi mindennel működik együtt (Python library, PHP, WEB App development stb stb) akit érdekel nézzen utána.
Én senkire nem akarom ráerőltetni, de -és ezzel a hozzászólásod végén feltett kérdésre is válaszolva- számomra a mai napig a legjobb dolog.
Mai napig számos igen ismert és népszerű alkalmazáést fejlesztenek Delphi-ben, a korábban említett Hard Disk Sentinel mellett pl. a Total Commander-t is (32 bites verzióját, x64-t Lazarus-ban)"Fordítsuk meg a dolgot. Te vajon tudod-e, hogy az elmúlt 35 évben merre haladt a világ, most így 2024-ben milyen Java-ban vagy C# vagy Python vagy NodeJs vagy Go, vagy Ruby vagy akármilyen modern nyelvben, modern IDE-ben fejleszteni?"
Pontosan tudom (gondolom Te is, hogy az általad felsorolt nyelvek nem léteztek 35 éve, Borland Turbo Assembler és Turbo Pascal igen).
1995-ben a JAVA-val egy évben jelent meg a Delphi 1.0, de akkor még a Java háttérben maradt, a Delphi az adatbáziskezelés területén egyeduralkodó volt, hozzáértő kezekben napok alatt lehetett komplett/komplex nyilvántartó rendszereket készíteni, amit meg is tettünk, számos helyen használták a szoftvereinket. Aztán -köszönhetően a Borland fiaskónak- vesztett a népszerűségéből ill. a Java is elindult hódító útjára, de ez talán a 2000-s évek eleje körül lehetett...Gondolom felmerült benned a kérdés, hogy miért nem váltottam akkor...
Több oka van. Párhuzamosan hardverekkel és más IT specifikus dolgokkal is foglalkoztam, a korábbi adatbáziskezelők sem futottak ki, karban kellet tartani őket még egy ideig (pl. mert megváltozott a törvényi szabályzás, hogy mi és hogyan jelenjen meg egy nyomtatott számlán, stb stb) ill. azt nem láttam, hogy mi lesz 20 év múlva.
Aztán 2013-tól (akkor még lett volna lehetőség más nyelvre áttérnem) önhibámon kívül az élet mélyrepülésre tett, amiből kijönni az volt szükséges, hogy a korábbi IT pályámat fel kellett adnom, a legkisebb problémám volt az, hogy másik programnyelvet megtanuljak.
Tizenévesen ha kitartó az ember és szán rá időt (akkoriban könyvekből tanultam meg visszafejtett kódokból, mert nem volt még vezetékes teló sem, nemhogy internet), akkor el lehet érni az adott programozási nyelven magas szintre, de aztán ahogy múlnak az évek (évtizedek), más lesz a prioritás és az időből lesz a legkevesebb, és örülhet az ember, ha a korábbi tudását szintem tudja tartani. Nem hiszem, hogy így 50+ os fejjel, egy pl. c# (vagy egyéb) nyelvet el tudnék sajátítani olyan szinten, ahogy azt kellene, ahhoz nagyon sok idő kellene, hiába más programnyelv(ek) magasabb szintű ismerete...
Sajnos a bevételeim kisebb hányadát teszik ki a IT-s melók, nem hinném hogy el tudnék helyezkedni fejlesztés területen a hátralévő életemben (legalábbis MO-n nem, mert itt az az elv, hogy ha nincs valamiről papírod, akkor hülye vagy hozzá, ha van papírod, akkor meg tutira te vagy Steve Jobs...(persze gyakran az helyzet (tisztelet a kivételnek), hogy papírja van róla hogy hülye hozzá...) -
-
-
crocy
tag
válasz
martonx #20477 üzenetére
hat mert legalabb az egyik platformra, az androidra tudsz nativ kodot(vagy ahhoz közeli) irni nem?
amugy a google is ezt hasznalja.
[link]
apple fronton viszont nem hallani mozgolodasokrol a droid iranyaba.barmilyen js-es megoldas meg se andoridora se ios-re nem lesz nativ.
-
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #20082 üzenetére
Nemtudom hogy kellene jobban fejleszteni ahhoz, hogy ehhez tudjunk adaptàlódni...
Mármint érted, nyilván szar a kód, nagyobb refactorálást csinálok, 1 osztályba 5-6 fv-t írtam át, aminek folytàn 10-15 osztályt is módosítottam, itt nem nagyon látom, hogy mit tudtam volna máshogy csinàlni
-
válasz
martonx #20043 üzenetére
Én most konkrétan a mobilra gondoltam (IOS/Android).
...ha state-of-the art appot akarsz, ami az adott platform legapróbb újdonságait is kihasználja
Ez igaz, kérdés, hogy ez mennyire valós igény. Ami szempontot még hallottam, az a performancia. Például egy számításigényes játék nem nagyon lesz soha multiplatform, miközben egy mobilbank simán lehetne. -
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #19906 üzenetére
Ez nem alacsony/magas szintű nyelv kérdése. Bár vannak, akik a C-t is a magas szintű nyelvek közé sorolják, de ha ezt nem is a C++-t biztosan.
Ekkor fogsz egy magas szintű nyelvet két nap alatt összerakod
Ehhez sztem. C++/C# nyelven is találni lehet valamiféle modult. Úgyhogy gyakorlatilag közel egyforma időt vesz igénybe mind2 nyelven. Ezért írtam, hogy gyakorlatilag ez nem programozás. Meg visszautalnék valamelyik nick egy posztjára, aki valami ilyesmit írt:és igen. Mindig találni fogsz egy nagyobb és agyontesztelt kódot, ami jobb, és többet is tud, mint amit te csinálsz...
Nem szó szerinti idézet, de a lényege ez. Lehet, hogy igazat írt. De mint írtam, ez gyakorlatilag bármelyik nyelvre igaz. Viszont a modulok összerakását, szinkronizálását én nem nevezném programozói munkának... -
-
válasz
martonx #19722 üzenetére
Nemtom, de szerintem a felhő az kb. az "ezredfordulós megoldás" plusz egy rakat absztrakciós réteg. Első nekifutásra ezekre az absztrakciós rétegekre nincs szüksége, mert minek, ha dotnetben meg Angularban akar valami kis forgalmú site-ot alkotni, akkor felesleges azzal küzdenie, hogy konténerbe rakja, azokat meg k8s-szel orkesztrálja, nyugodtan koncentráljon arra, amire igazából akar.
Persze, csinálhatja hobbiból, vagy következő lépésként, mert persze ez hasznos tudás, csak nem olyasmi, amire a konkrét helyzetben feltétlenül szüksége van. -
emvy
félisten
válasz
martonx #19720 üzenetére
Az inga elkezdett visszafele lengeni egyebkent. Ennek tobb oka van:
- a felhasznalok (cegek, stb.) 99.99%-anak nincs szuksege on-demand skalazasra
- a k8s eleg jo absztrakcionak bizonyul, tehat az egyik alapproblemat, miszerint 'mi tortenik, ha ledoglik egy gep' konnyu megoldani
- a felho nagyon draga tud lenni, pluszban nagyon sok aremelkedes volt az utobbi idobenA felho nyilvan nagyon jo, ha
- meg kell felelni mindenfele standardnak (compliance)
- extra fontos a biztonsag
- nagyon magas a hozzaadott ertek a ceg reszerol, azaz az infrastruktura-koltsegek nem lenyegesekViszont az alkalmazasok egy nagyon-nagyon nagy resze boven megoldhato egy menedzselt k8s-el, queue-nak feldobsz egy NATS-et vagy akar PSQL listen/notify-t (ami megintcsak eleg majdnem mindenkinek), adatbazisnak PSQL, berakod az egeszet egy Cloudflare Zero Trust vagy Tailscale moge es kapasbol megvan az SSO az infrahoz.
Szoval egyre tobben fedezik ezt fel ujra, mert elert oda az eszkozkeszlet, hogy nem kell feltetlenul publikus felho.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #19565 üzenetére
És sikerült megcsinálnom neked, hogy a függőleges algebrám az összes imperatív szerű programnyelv függvénykönyvtárát imitálja { = relativizálja} egy meglehetősen egyszerű JavaScript function !
Kérted, nem hitted, meg lett, mármint eddig lett meg .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #19562 üzenetére
az enyémbe valóban mindent belerakhatsz:
1. legyen például egy pszeudokódod
2. ezt a pszeudokódodat ésszerűen bezárójelezed a [ [ [ ] ] ] zárójelekkel
3. a partikuláris [végső] zárójelek tartalmán kívül minden tartalmat törölsz, persze programmal .
4. kicsit rendezel és cserélsz rajta
5. eval() -be teszed
6. és kapsz egy mindenes tömböt másképpen mondva többszörös listát .
7. ebből a 6. ponti tömbből könnyedén kimazsolázod ami neked kell .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #19556 üzenetére
lásd : #28 ->
Hanem a Morphius7v2(){ } függvénynek nincsenek korlátai, mindegyik kortárs programnyelvet kötöttség nélkül relativizálni tudja . Csak annyit kell érte tenned, hogy lista[x][y] tömbben az x és y egész szám értékeket pontosan beírogatod a forráskódjában . És ezért mindent elérhetsz vele a programnyelvek function féléinek átírásakor, de tényleg mindent .
-
cucka
addikt
válasz
martonx #19301 üzenetére
De pont elhiszem, mert volt velük kapcsolatom, és a saját szememnek csak hiszek.
Ők nem egy kamu cég, nem strómanok, nem csak papíron léteznek, hanem tényleg valóban vagy egy csomó szoftverfejlesztőjük akik szoftvert fejlesztenek.Attól mert közbeszerzés és NER közeli, a munkát valakinek el kell végezni. A stadion nem épül fel magától, az út nem lesz ott a semmiből, és a szoftver sem írja meg magát.
És ha te betont szállítasz a teherautóval az építkezésre, akkor neked kb. édes mindegy, hogy a projekt hogyan van finanszírozva, és hogy a haszonélvezőknek milyen politikai kapcsolatai vannak vagy nincsenek.
Persze lehet önérzetesnek lenni, megértem, egyáltalán nem kötelező ilyen helyen dolgozni. De ne feledd, ugyanígy fel lehet hozni erkölcsi érveket amellett, hogy miért ne dolgozz a McKinsey-nek, egy nagy pénzügyi vállalatnak, vagy mondjuk egy fogadóirodának.
Én speciel nem értem, hogy miért problémás az állami szféra erkölcsileg, ugyanakkor teszem azt a blackrock pesti irodája meg nem problémás erkölcsileg. De ez mindenkinek a saját szíve joga eldönteni.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #19185 üzenetére
Én eddig 1 területet tudok, ahol én magam összetalálkoztam a pythonnal, meg itt említették, hogy ott lépten-nyomon abba ütközik az ember: üzemeltetés. Én konkrétan installert gyártottam vele. A Microsoft stuff pénzbe volt a python stuff meg ingyen volt. Mondjuk oké, a zéró forintot nem sajnáltam a pythontól. Az volt a legolcsóbb ku**a, nosza, izélgessük. Milyen más területen "halad afelé a világ" - illetve a kis hazugság, nagy hazugság, statisztika?
-
coco2
őstag
válasz
martonx #18992 üzenetére
>...eléggé taszítják ezek a tipikus női témák...
Ugyan semmit sem számít nekem, de amit írsz, nem tud igaz lenni. Egyszerűen csak kérdezd meg a fiatalabbik lányodat, elfogadja-e, hogy te válassz neki párt, és elígérd az ő magánéletét a te saját belátásod szerint? Aztán figyeld meg a reakcióját. Sőt, hagyd egy kicsit érni a kérdést a levegőben.
-
axioma
veterán
válasz
martonx #18992 üzenetére
bocs, debil-re egy kicsit visszaterve: ez tudomanyos teny az IQ eloszlasrol, a debilt itt a (mostani skalan nem tudom mennyi, talan 70) alatti IQ-ra ertik, az onallo eletvitelt egyedul megoldani nem kepes szint - a koznyelvben ez is mashogy van hasznalva (a devians is csak atlagtol elterot jelent, de ezt a koznyelv negativ erteku szonak tartja, nekem nem az)
-
hiperFizikus
senior tag
-
zsolt008
tag
válasz
martonx #18977 üzenetére
Ezek régi berögződések, így nevelik a gyerekeket. lány -> konyha, baba játéknak, fiúknak meg az izgalmasabb bütykölős, háborús játékok. De ezeket csak évszázadok(ezredek) alatt pakolták így rá a nemekre. Hogy mennyire csak ráakasztott szerepek ezek, lásd a Polgár apukát, aki mindhárom lányából világszínvonalú sakkozót nevelt, egyik még a férfiak között is a topba befért. Már az óvodában elkezdődik ez a megosztás (na meg a családmodell is ez a legtöbb helyen apa(férfi
) kocsit hajt, anya(nő) meg pulcsit köt a konyhában), szóval lassú lesz a kilábalás nagyon... a konzi kormányok nem is erőltetik ezt, sőt...
-
FeniX-
senior tag
válasz
martonx #18785 üzenetére
Szia, tetszik az ötlet, de webshop egyébként is kell, mert máshonnan is akarna termékeket megjeleníteni a "tükör" oldalon.
Ha mindig liveban mennek api lekérdezések minden egyes oldalbetöltésnél, az nagyon leterheli az eredeti oldalt.
Valamint sajnos az api lekérdezéseknél nem lehet szűrni, hanem csak egyszerűen visszaadja a teljes (vagy a változások) adathalmazát, 1 táblára vonatkozóan. Így utólag nem lehet db nélkül belekeresni, hogy mondjuk milyen kategóriák vannak, vagy tulajdonságok.
A host dokumentációjában benne is van, hogy amennyiben lehet, mindig a lehető legkisebb halmazt kérdezzék le a távoli oldalról.
-
coco2
őstag
-
Micsurin
nagyúr
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
martonx #18337 üzenetére
Igen de most a kis side projektnek kifejezett célja, hogy on-demand és pay-per-request legyen, igazából csak kiváncsi voltam, hogy bele lehet-e ezt is tuszkolni lambdákba.
És a válasz igen, kész van a PoC és működik
Egyetlen egy downside van eddig, aminek próbáltam utántanézni de egyelőre nem sok sikerrel. Tehát EFS-ben van tárolva 1 darab lyra.json fájl ami az általam válaszott full-text search librarynak a szerializált állapota/adatbázia. Van egy serializeToFile meg egy restoreFromFile funkció.
Két lambda van, egy query és egy indexerQuery lambda: cold startok esetén restoreFromFile-val beolvassa memóriába a dolgokat és válaszol a beérkező text searchre.
Index lambda: Az fő adatbázis változásai esetén (DynamoDB Stream) hívódik meg és feladata, hogy az EFS-ben szerializált fájlt frissítse, hogy a Query lambdák a legfrissebb adaatokból dolgozzanak. Ehhez tol egy restroreFromFile + módosítások + serializeToFile kört.
A query lambdából egyidőben végtelen sok lehet, az Index lambda concurrencyjét pedig 1ben maximalzáltam, így tehát egy időben maximum 1 írás lehet folyamatban, szóval nem fognak összekadani, nem kell lockolni a fájlt.Egyedül az alábbi eshetőségre nem kaptam egyelőre definiált választ:
Mi történik linuxon/EFS-en, hogy ha egyszerre olvas és ír két különböző folyamat egy darab fájlt? -
cucka
addikt
válasz
martonx #18194 üzenetére
A kulcsszó: Format Preserving Encryption
Wiki oldal alján vannak rá szabadon használható implementációk. Nem próbáltam még, de ha ez lenne a feladat, én innen indulnék. -
coco2
őstag
válasz
martonx #18051 üzenetére
@martonx
Amit az eddigiekben találtam azokról az eszközökről, szétszedik a html-t elemekre, és egyesével segítenek nekem text-et kinyerni. Amit hiányolok, azok a legkülönfélébb beágyazások, amikről még mindig nekem kell megállapítanom, vizuálisan milyen pozícióba kerülnek a többihez képest. Mondjuk div a div-ben, ami ki van úsztatva sticky-be vagy valami. Ahhoz képest csak egy mezei xml parser semmi olyasmi, amit ne tudnék én is megírni, egyúttal semmi olyasmi, ami a valódi problémámat megoldaná. Példának okáért hogy elkezdek minden létező css játékot egyesével lekezelni. Ha valakinek volt nagyon sok ideje, akár csinálhatott olyat is, de annak nem leltem nyomát annak a 3 libnek a dokumentációjában. (Talán csak elfigyelmetlenkedtem volna?)
@pelyib
Melyik lib kínál olyat, hogy teljes weboldal nyomtatási nézetet küld ki text stringes változóba / ms-dos text formában?
-
coco2
őstag
válasz
martonx #18045 üzenetére
Html parserek - amiket találtam - tudnak html-t darabolni, újra egybe rakni, de a vizuálisan megjelenített weblapról a szöveget legyűjteni - na olyat nem találtam. Amúgy php alá lenne jó.
Pongyolán elmagyarázva weblapon egér bal gombot bal felső sarokban megnyomom, húzom egeret jobb alsó sarokig, aztán a kijelölt szövegre kattintok jobb gombbal, "copy", és egy notepad file-ban shift/insert. Az a kimenet kellene.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #18025 üzenetére
>pl. garázs cégnél PHP-s CMS-ekkel stackoverflow alapján összebohóckodni valamit,
Sztem. szinte mind1, hogy ki milyen szinten foglalkozik programoz(gat)ással, a következők alapján készíthet vmit.:
1.: Könyvből. Tan/szak könyvben leírtak alapján.
2.: Internetről összegyűjtött példák alapján(ebben benne van a stackoverflow is, de nem csak az).
3.: Vmi. oktatásban/tanfolyamon résztvevő esetén még ragadhat rá vmi. a tanárától/előadójától.
4: Amit még régebben az előző 3 pont valamelyikéből összetákolt magának.Tehát 1 kis túlzással lehet azt állítani, hogy profi és hobbista is ugyanabból merít információt, csak a hobbistának kevesebb hasznos/tartalmas ideje van rá. Vagyis amit idéztem tőled, hogy a stackoverflow alapján készít vki. vmit. az ugyanúgy igaz lehet az ún. "profi" programozóra is. Azonban kis túlzással kijelenthető az is, hogy a programozó a (nem kevés) lóvéját abból kapja:
1.: Amit régebben összetákolt/félretett magának.
2.: A google "feltúrásából". A google-n levő keresésből/találatokból.Bár elég szubjektív dolog(ingoványos terület ez), de sztem. a teljesítmény nincs arányban a díjazással.
-
cucka
addikt
válasz
martonx #18016 üzenetére
Egy szintig nyilván tanulható a programozás,
Szerintem ez határozottan nem igaz. A programozás olyan szakma, ami megköveteli az absztrakt gondolkozás készségét, ami nem tanulható. Valójában a legjobb indikátora annak, hogy valaki alkalmas-e erre a pályára az az IQ teszt, mert ott ezeket a készségeket mérik.
Ne érts félre, ez nem valami IQ-fasiszta duma. Egy csomó hasonló szakma van.
A profi sportolók az átlagemberhez képest kiemelkedően atletikusak, és ez már gyermekkorban is látszik.
A profi zenészneknek az átlagembernél jobb a zenei hallása.
Az előadóművészetben extrovertáltságra van szükség. Ők azok, akik már óvodás korban is állandóan szerepelni akarnak.
Szociális vagy oktatási pályán előfeltétel az empátia és altruizmus.Mindegyik tanulható, én is el tudok menni kosárlabda edzésre hogy megtanuljak játszani. Azt viszont soha nem tudom megtanulni, hogy legyek 20 centivel magasabb és tízszer atletikusabb.
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #18016 üzenetére
Én nem a programozók felső 10%-ról beszélek, hanem egy átlag programozóról. Azok nem fognak komplex programokat tervezni, meg bonyolult architektúrát átlátni.
Ettől még a munkájuk lehet fontos, járhat felelősséggel és lehet akár még változatos is. És még tanulni is kell hozzá.
Sajnálom, én így látom, 20 évvel a hátam mögött, ha ma kéne választanom egyébként is inkább asztalosnak mennék.
-
kriszrap
tag
-
Alcsi69
senior tag
válasz
martonx #17928 üzenetére
Igazabol az altalam emlitettek kozul mindegyik tetszik (kiveve JS...), de van valami plusz 'vonzoereje' a Rustnak illetve a Go-nak is szamomra.
Aztan lehet az lesz hogy beirom oket egy random number generatorba, aztan amit kidob azt nyomatom es kesz.
Esetleg ezt: [link] kiprobalhatod, hatha mukodik a jatekodban.
-
JoinR
őstag
válasz
martonx #17908 üzenetére
Senki nem tett általános kijelentéseket.
Nem minden magyar ügyfél problémás, de elég nagy a világ ahhoz, hogy egyszerűbb általánosságban elkerülni őket.
Csak egy random sztori: a megbízó sokallta a feladatra szánt időt, erre a kontraktor ismerősöm mondta, hogy órákig jön le valami cucc az ócska szerverükről. Erre a válasz: jó, de amíg tölt, addig tud más ügyfélnek dolgozni, úgyhogy a letöltési időt ne számolja el! -
skoda12
aktív tag
válasz
martonx #17902 üzenetére
Attól, hogy te ilyen ügyfélnek dolgozol, nem lesz mind ilyen. Én sem azt írtam, hogy minden magyar ügyfél szar, de bőven bele lehet futni. És ja a pénz miatt fordulnak inkább nyugat fele, főleg ha nem fizet a magyar ügyfél.
Én is dolgoztam már problémás projekteken, külföldiekkel is. Mindig jött csapaton kívülről egy megmondó ember, aki első nap kifejtette, hogy a csapat a rossz, a fejlesztők hülyék az ügyfelezéshez és majd ő megmutatja mi merre hány méter. Aztán első kliens meetingen 5 perc alatt belefojtották ezekbe a szót és ment a bólogatás mindenre.
És igen, van akivel le lehet ülni megbeszélni a problémákat. De nem mindenki lesz ilyen.
-
FeniX-
senior tag
válasz
martonx #17892 üzenetére
Hali, köszönöm a tippeket. Igazából @Marton-x válaszára reagálva: jó fejlesztő, csak inkább az van, hogy úgy érzi, muszáj elvállalnia a melókat, mert vidéken, ahol lakik nem nagyon lát most hirtelen más munkalehetőséget szakmán belül. 'Kívül meg aztán végképp...
A hosszú évek óta, mióta ismerem 1db 'hiba' volt a számlájára írható. Egy oldal dizájn frissítése azt okozta, hogy lassabban töltődött be az új oldal, emiatt a gúgli hátrébb sorolta a találatok között. Ezt ingyen javította, és utána még vagy 2 hónapig ingyen supportot is biztosított az ügyfélnek, aki elfogadta ezt a kártérítési módot.
Itt inkább az ilyen 'szarrágó' olcsójános ügyfelekkel van a gond, ahogy látom.
Egyébként, szerintem is olcsóbb nem elvállalni az ilyen munkákat, nagyjából egy megfejtésre jutottunk.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #17780 üzenetére
>A Google keresés pedig nem a te géped, vagy a Google optimalizálatlansága miatt lassú,
Miért? Szted. lassú a google keresés? Sztem. a kiírás alapján nem lassú. Éppen azért írtam az adatbázis példát, mert az ezek készítői dicsekednek azzal, hogy mennyire gyorsak. Ha nem lenne fontos a sebesség, akkor miért is dicsekednének azzal, hogy milyen gyorsan van találati lista a nagy méretű adatból is.
Itt írtam, hogy a FindFileC.exe 64 bites lett. Csak sajnos tele volt bug-al, ami abból adódott, hogy a karakterkódolást unicode-ra állítottam, viszont elég sok helyen maradt char típus a wchar_t helyett. Bár úgy látom, hogy "csak" 1 letöltés történt azóta, de nekem 1 ember is fontos. Elnézést kérek a hibáért.
Egyébként ez hasít a TC-hez képest. De találtam 1 FreeCommander programot, ami ugyebár hivatalosan is free a TC-vel ellentétben. És ránézésre nem tud kevesebbet. Csak azt nem értem, hogy az ilyen programokat miért kell telepíteni? De mind1.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Cipő topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest