- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
pmonitor #15079 üzenetére
En annyira nem ertem, hogy "valtottam ra" de mire?! Amit kuldtem azok altalanos jotanacsok nem egy css-lib vagy hasonlo amire "valtani" kell.
Az a kis par perces anyag azt adja at, hogy par css beallitassal mennyivel jobban olvashato szebb honlapot lehet csinalni es ennyi.
Egyebkent mar most jobban nez ki az oldalad mint korabban. A korabbi verzio nagyon bantott a a szemem, nehezen volt olvashato, ezen sikerult javitanod
Udv
-
Jim-Y
veterán
válasz
pmonitor #15066 üzenetére
Ajanlom neked ezt az oldalt https://jgthms.com/web-design-in-4-minutes/
10 perc alatt at lehet futni. -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, van itt valaki aki mar elvegzett barmilyen (ISC)^2 kurzust? Engem az erdekelne, hogy milyen modszerrel keszultel fel a vizsgara?
Udv
-
Jim-Y
veterán
válasz
Mercutio_ #12132 üzenetére
A typescript egy superset "TypeScript is a typed superset of JavaScript that compiles to plain JavaScript.", tehat nem erdemes "azzal kezdeni". A javascriptet kell megtanulni, ha mar megy akkor pedig typescriptet erdemes hasznalni.
Ez kicsit olyan, hulye peldaval elve, mintha lenne egy autod lampak, spoiler meg ilyen extrak nelkul, ez a sallangoktol mentes auto a javascript (persze ez csak feluletesen igaz mert ES6 sok cukorkat adott a nyelvhez) a spoileres, lampaval ellatott auto a typescript. Megtanulni vezetni mindket auton meg lehet, de nem fogod erezni a kulonbseget meg azt hogy mit ad hozza a typescript. Typescript nelkul is ugyanolyan jo kodot lehet irni btw.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Mercutio_ #12127 üzenetére
Hat szerintem ez tipikusan olyan amiben az egyetemi anyag nagyon de nagyon rossz. A js topik osszefoglaloja jo kezdet. De talan ez lenne a legjobb -> https://developer.mozilla.org/hu/docs/Web/JavaScript
-
Jim-Y
veterán
Nem biztos, hogy ez pont azt csinálja mint ami kell neked, de valami ilyesmivel meg lehet oldani:
pushd ..; git status; popd
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, egy egyszerű algoritmust kell implementálnom és érdekelne hogy van-e nagyságrendekkel jobb futásidejű megoldás mint amire gondoltam.
Feladat: vannak időben egymást követő események, A,B,C stb.. össze kell számolnom, hogy ezek közül melyek azok amik "futottak" majd átadták a futást, majd újból "futottak". Pl AABABCCD, ennek az eredménye az kell, hogy legyen, hogy A: igen, B: igen, C: nem, D: nem. Nem kell összeszámolni hogy sorozaton belül hányszor "mondtak" le a futásról majd megint futottak a lényeg, hogy egyszer lemondtak majd megint futottak. Remélem érthető.
Amit kitaláltam: Egyszer végigmenni a soron, illetve csinálni egy táblát ({ A: -, B: -, C: -, D - }) amibe gyűjtöm, hogy a bizonyos node-ok milyen állapotba kerültek a következő állapotokkal:
0: futott
1: lemondott a futásról
2: újra futottTehát szimulálva az algoritmust erre a sorra AABABCCD
1) A
{ A: 0, B: -, C: -, D - }2) A
{ A: 0->0, B: -, C: -, D - }3) B
{ A: 0->0->1, B: 0, C: -, D - }4) A
{ A: 0->0->1->2, B: 0->1, C: -, D - }5) B
{ A: 0->0->1->2, B: 0->1->2, C: -, D - }6) C
{ A: 0->0->1->2, B: 0->1->2, C: 0, D - }7) C
{ A: 0->0->1->2, B: 0->1->2, C: 0->0, D - }8) D
{ A: 0->0->1->2, B: 0->1->2, C: 0->0->1, D: 0 }És a végén megézem a táblában, hogy melyiknél van 2-es. Ez így O(n) futásidejű + a táblában a változtatások nem tudom, hogy ennél van-e jobb megoldás. Az implementálása ennek meg egyszerű.
Üdv és köszi
megj: ha valaki nagyon belejött, vagy ha az összkép segít egy hatékony(abb) algoritmus kitalálásában, akkor AABABCCD szerű sorból nem csak egy van, hanem N, és a feladatom, hogy minden A,B,C stb node-ra összesítve kiszámoljam hogy az N darab sorban hányszor "mondtak le a futásról". Nyílván így már a nagy algoritmus O(n*m)-es lesz de nem hiszem, hogy ezt meg lehetne úszni.
-
Jim-Y
veterán
válasz
racskobalazs #9937 üzenetére
Jó, nem koca , javascript developerekre jelenleg nagy a kereslet. Ma azt mindenképp kifizetődő jól vágni.
-
Jim-Y
veterán
Csak, hogy a két legjobban menőt írjam, java, node. Az első az ugye triviális a második pedig a világ új szerelemgyereke
És mondom, nekem csak azzal van bajom, hogy az emberek a kezdőknek mindig php-t ajánlanak és szerintem azzal már senkinek sem kéne foglalkoznia ezért írtam, hogy alternatívát is adjunk nekik pls
-
Jim-Y
veterán
Szia,
Séma:
K: szeretnék egy vásznat arra egy fehér téglalapot ami a földet modellezi
V: fogalmad sincs hogy állj neki ezért -> beirod szépen a google-be hogy C++ how to create a canvas, majd ha megvan google -> how to draw a rectange on canvasSatöbbi. Ez tényleg ilyen "egyszerű". Ha a google-ben írt dolgokat nem tudod értelmezni, nem tudod hasznosítani, akkor az azt jelzi, hogy programozni kell megtanulnod és ekkor alkalmaznod kell azokat a tanácsokat amiket kaptál. Ha ezt nem fogadod el akkor egyhelyben fogsz topogni és nem fogsz haladni a cél felé.
-
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Meg szeretném kérdezni, hogy nem tervez valaki Amazon-ról O'Reilly könyveket rendelni? Én tervezek kettőt venni, de ennyinél még pont úgy vagyok, hogy a szállítással, vámmal együtt pont ott vagyok mintha itthon venném jó drágán :/ Ha a postaköltség+szállítási költség harmadolódna, negyedelődne akkor már lehet megérné külföldről rendelni.
Pl. Functional Javascript amazonon $21.77 5.475 HUF, itthon ugyanezt 8.000-ért találtam meg.
Üdv
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, kereszt poszt (linux topikból) [link]
TL;DR távoli gépen lévő fájl szerkesztése desktopon editorral, hogyan?
-
Jim-Y
veterán
válasz
beleszólok #8398 üzenetére
Szerintem ez nem gáz, ez csak simán így van: [link]
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #8387 üzenetére
Engem inkább az érdekel, hogy miért pont a Go-ra esett a választásod? Túl sokat nem tudok róla csak egy előadást hallgattam meg, kb amennyit tudok, hogy nagyon gyors compilation time-al rendelkezik, és hogy még nem elég mature, és, hogy a Google-internal. Tudnál egy kis infóval szolgálni, hogy miért pont ezt kezdted tanulni?
-
Jim-Y
veterán
válasz
beleszólok #8339 üzenetére
Ha rámész a user nevére/profiljára, ott megtalálod az email címét. Vagy még sokszor van ilyen, hogy CONTRIBUTING.md, ott is találhatsz még contactot, esetleg ha van WIKI page-e a reponak ott is érdemes szétnézni.
A PR (pull request) azt jelenti, hogy ha átírsz valamit a forrásban, akkor egy PR készül, amit az eredeti gazda elfogadhat, mergelhet a kódba, így a változtatásod élesben is elérhető lesz mindenki számára, ha elfogadják.
Ez utóbbit jobban is le lehet írni, többféle képp is csinálhatod, amire most nem térek ki, a lényege úgyis mindnek ez.
-
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Van egy template repository-m github-on, és szeretnék csinálni belőle egy másik repo-t. Tehát a template-ből szeretnék csinálni egy másik repository-t. Sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy ezt hogy érhetem el, még googlizással sem
Tudnátok segíteni? köszi
-
Jim-Y
veterán
GitHut - A SMALL PLACE TO DISCOVER LANGUAGES IN GITHUB
-
Jim-Y
veterán
válasz
Oppenheimer #8158 üzenetére
Akkor legyen JavaScript.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Oppenheimer #8156 üzenetére
És mi lenne ha kipróbálnád ezt is, azt is, és arra tendálódnál amihez leginkább van affinitásod?!
-
Jim-Y
veterán
Szerintem egy olyan kerdest sikerult feltenned amit szinte minden kezdo programozo feltesz maganak, mar akiben van ambicio, mert biztos sok olyan is van aki tesz ezekre magasrol. Leirom az en velemenyemet a dologrol, biztos majd masok is irnak akik elorebb jarnak mint te+en a rangletran aztan majd a sok valaszbol kialakul valamilyen kep. Megj: en par evvel vagyok elotted, most fejezem be az MSc-t es kb fel eve dolgozom egy cegnel.
Melyik nyelvre gyúrjak nagyon, milyen területeken lehet elhelyezkedni?
Hat hogy milyen nyelvre kene gyurnod azt nehez megmondani, ha engem kerdezel akkor enterprise szoftvereket kene majd fejlesztened mert azzal fogsz tudni jol keresni es arra mindig lesz igeny. Ilyen szempontbol Java, C# -ot mondanek elso korben, vagy C++. Ha ezek valamyikere ragyursz, akkor szinte biztos, hogy lesz munkad, ezek barmelyikenek ismeretevel el lehet helyezkedni ma Budapesten, ha nem vagy kutyauto.
Teruletek:
Szerintem Enterprise szoftverek fejlesztese, vagy korszeru adatbazisok, gondolok itt olyanokra mint Hadoop, BigData, stb. Nincs benne tapasztalatom, de szerintem ha ezekbe asod bele magad, akkor sem jarsz rosszul.
Multikhoz vagy kisebb vállalkozókhoz érdemesebb menni?
Mindkettonek van elonye, es hatranya, illetve meg egyen szintjere is le lehet bontani. Valaki nem birja a vallalati burokraciat ami egy nagy multinal jelen van, nehezkes az elorelepes, sokszor erezheted ugy, hogy droid vagy, stb.. Masreszt sok egyentol tudsz tanulni, elkepzelheto, hogy gyorsabban fejlodsz mint egy kis cegnel, tobb technologiaval ismerkedhetsz meg, vallalaton belul tobb lehetoseged van teruletet valtani stb.. Szoval mindkettonek vannak elonyei, es hatranyai is. Szerintem a legjobb, ha ez elso par munkaevedben mindkettot megtapasztalod.
a többiből viszont elég jók a jegyeim,
Egyeni szoc. problem, de engem ezzel ki lehet kergetni a vilagbol, szerintem nem ez a tudas merceje. Lehet azert mondom, mert soha nem voltak tul jok a jegyeim
Bar ennek nem lattam karat sosem..
Továbbá az érdekelne, hogy olyan stratégiát érdemes követni, hogy egy specifikus terület szakértője legyek, vagy inkább átfogóan "mindenről" valamennyit tudjak és majd az adott munka határozza meg?
Ez megint egy olyan kerdes amire nincs jo valasz. Ha MA valaminek a szakertoje vagy, amire nagy a kereslet, akkor kapkodnak utanad AZOK a cegek, ahol azzal a terulettel foglalkoznak, es kiemelkedoen magas fizetest lehet vele elerni. Ez jol hangzik. Ellenben szerintem benne van a pakliban, hogy X ev mulva valtozik a vilag, es szinte egyik percrol a masikra az addig mainstream technologia elavultta valik, mar nem keresik annyira, es te is ott talahatod magad, hogy mar annyira nem is jo biznisz ennek a szakertoje lenni. At kene kepezned magad, de ebben nincs tapasztalatod, igy nehezkesen fog menni. Szemelyes velemenyem, hogy az egyik iranyba el kell tolodni, vagy valamiben jonak lenni, de mellette otthon kell lenni alap szinten a fobb technologiakkal, a valasztott technologia karara, vagy tobb dologban is viszonylag jonak kell lenni, de legyen egy technologia, ami biztos pontnak tekintheto ha peldaul valahol el kell helyezkedni, akkor lehessen alapozni erre a tudasra.
Gondolom az egyetemet elvégezve még nem leszek "mindent tudó" ezen a téren, úgyhogy esetleg akinek van tapasztalata, hogy mire feküdjek rá még a tanulmányaim közben szívesen meghallgatom.
Hat, ha az egyetemet csak siman elvegzed mint en
, tehat haladsz az oraiddal de ennyi, akkor nem sok hasznos tudasra teszel szert (persze ez igy nem igaz, de az biztos, hogy egyetem vegen nem az volt bennem, hogy mennyire fasza, mai tudast kaptam az egyetemtol, hanem kb az, hogy oke, tanultam cleant, haskellt, eiffelt, matekbol perfekt vagyok, csakhogy a piacon ez lokukit sem er.) De igy utolag, ezt lehet okosabban is csinalni. Jelentkezni kell kooperativ kepzesre mar BSc-n, ha mesz MSc-re ott is, labormunkat kell vegezni, es nem az egyetemre bizni a szakmai kikepzesedet hanem a sajat kezedbe kell venni a sorsod.
Bocs a hibakert, es az ekezetek miatt
-
Jim-Y
veterán
válasz
bigbuda #8136 üzenetére
processzor, memória, monitor, egy kényelmes billentyűzet, meg mondjuk egy ssd.
Bár processzorra is csak akkor kell külön hangsúlyt fektetni, ha a programozás mellé renderelési feladatok is lesznek. Photoshop, tervezői programok ilyesmik. Ha inkább tényleg csak programozás, akkor inkább a memória, amiből sok legyen (8gb), szerintem. -
Jim-Y
veterán
válasz
gajdikuka #8103 üzenetére
Ha az IK-ra akarsz menni, akkor feküdj rá a matekra. Menj el matek faktra és tényleg tegyél meg mindent, hogy a gimiben minél többet megérts a matekból, mert az ELTE-n, ezen a szakon a matekos tárgyak a buktatótárgyak. A programozással meg nem lesz gond. Ha egyetem mellett otthon gyakorolsz, akkor azok meglesznek.
Ha valamit mégis kell majd gyakorolnod már a gimiben, akkor az legyen C++, vagy Java.bucsupeti: Unix ismeret nem feltétlen kell az egyetemre, mert minden gépen van windows + linux is. Legtöbben, még a tanárok is windowst használnak (sajnos). Ennek ellenére nem baj ha megismerkedik vele, mert egyetem után, a egy munkahelyen majd úgy is Linuxon fog programozni. Ha a gimi alatt céltudatosan arra akar fókuszálni, hogy az egyetem könnyebb legyen, akkor matek,matek,matek,matek + 1 kis programozás.
-
Jim-Y
veterán
válasz
bigbuda #8067 üzenetére
Hát nézd, én nem mondom, hogy követendő módszer, de az egyetemen is először adnak a kezedbe egy sima szövegszerkesztőt, és a nagyon egyszerű programokat abban iratják meg veled. Pl Java esetén megírod a programot *-ben (* helyére illessz be egy szimpatikus szövegszerkesztőt, Win-en pl Notepad++, Linuxon Geany, Gedit, Sublime, Atom vagy akármi), majd konzolból leforgatod, futtatod.
Ezt azért csinálják, hogy lásd később, hogy mi az amit az IDE megcsinál helyetted, így ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy nincs IDE, akkor is tudni fogod, hogy merre mennyi. Ez azért is ésszerű, mert a mai modern IDE-k nagyon sok repetitív munkát képesek levenni a programozó válláról. És ha netán azt hiszed, hogy az a sok repetitív task automatikus, akkor ha nincs IDE nézni fogsz mint Rozi a moziban, hogy most wtf van, csak, hogy egy kicsit szlengesen fejezzem ki magam
Nálunk munkahelyen Eclipse a támogatott, ezt kell használni. De áttérni egyik IDE-ről egy másikra nem kéne, hogy 1-2 hétnél tovább tartson. Szóval ilyen szempontból mindegy, hogy mit választasz. ELTE-n NetBeans-t használtunk, webfejlesztésre pedig itt cégnél WebStorm van.
Üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #8010 üzenetére
Hát, nem is tudom, hogy hogyan tegyem fel a kérdést, hogy egyértelmű legyen :S
Az a lényeg, hogy tegyük fel szeretnék csinálni egy alkalmazást ami nem netes lenne, hanem sima Desktop alkalmazás, azt jelenleg Java-ban csinálnám Swinggel, vagy JavaFX-el, mert ezekkel van tapasztalatom. De érdekelne, hogy még milyen lehetőségeim vannak. Mi az ami mainstream/biztonságos stb.. manapság desktop applikációkat tekintve.A programnyelv kvázi mindegy, nem driod vagyok, hanem elméletileg programozó, ezért mondom, hogy mindegy
De ha szűkíteni kéne, akkor mondjuk, Java, C#, Objective-C, JavaScript, Dart, Perl, Python, C, Groovy .. igazából mindegy. Az érdekel, hogy manapság mi az, amiben érdemes egy GUI-s Dektop alkalmazást megírni.
Remélem így már jobb a kérdés ^^
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ha az ember asztali gui-s alkalmazást akar készíteni, akkor ehhez milyen eszközök állnak rendelkezésére ma?
Gondolok itt ilyen válaszokra, hogy:
- készítheted az alkalmazást, Java-ban, Swinggel, vagy
- készítheted C++ -ban Qt segítségével mittoménmivel
stb...Üdv, köszi
-
Jim-Y
veterán
válasz
moli.hu #7982 üzenetére
--biztonsagos? nem csinaltam marhasagot?
ehhez nem értek sajnos, annyit tudok, hogy a napokban néztem egy nodejs biztonságával foglalkozó slideshow-t speakerdeck-en, de nem sikerült megkeresnem múltkor neked :/ De vannak erre külön npm modulok. Esetleg nézz utána azoknak is.
--az async jol van irva, nem elozi be valamelyik sor amit nem kene?
szerintem ez igy, ebben a formában nem értelmes.
--stilusos, igy kell-e kodolni nodejs-t?
erre válaszoltam
--a timeoutok jo helyre vannak irva? (20 process, 10 transfer, 30 egyutt)
szerintem nem kéne bele egyáltalán timeout
--a "httpd stopped" szoveg miert nem jon soha?
mert a close eseményre kötöttél egy listenert, de soha nem zár le a kapcsolat. Mármint, ha pl a konzolban kilövöd a szervert akkor azért nem látszódik mert mikor kiirná addigra már "nincs hova", manuálisan pedig nem zárod le a szervert sehol.
--ugy olvastam, hogy az encoding binary deprecated, ezert mar bufferrel csinaltam meg a crypto-reszt, de mikor az exec-bol atadom a response-nak, azt a reszt hogy lehet atirni?
Ezt miért irtad bele a kódba? Jól gondolom, hogy csak egy unique id-t akartál csinálni? Azt biztos lehet egyszerűbben is.
-
Jim-Y
veterán
válasz
moli.hu #7980 üzenetére
Szia. Nem másoltam le egy az egyben amit te irtál, de próbáltam egy cleaner kódot irni, mert a tiéddel az a baj, hogy nagyon spagetti. A callbackeket egymásba ágyaztad ami nem szerencsés, mert gyorsan átláthatatlan lesz a kód. Nézd meg ezt helyette:
Valahogy igy kéne irni.
-
Jim-Y
veterán
válasz
moli.hu #7958 üzenetére
Lehet rosszul ertem, de arra kene otlet, hogy A geprol milyen alternativ modokon lehet pl egy kepfajlt atvinni egy B gepre?
Egy lehetseges otlet, bar biztos hogy nem ez lesz a jo neked:
netcat szerintem tuti van alapbol a debianon, igy:
B gep:
nc -l localhost 1234 > jim.jpgA gep:
cat Pictures/jim.jpg | nc localhost 1234 -
Jim-Y
veterán
Áhh, ubuntu fooled me. Nautilus alapból elforgatta nekem a képet, így úgy tűnt, mintha az orientáció rendben lenne, közben nem is... szóval egy 90 fokos forgatás után már felismerek az outputban értékelhető találatokat ^^ Lehet, hogy jó lesz ez,, előbb, utóbb
POTTYUS TURU RUDI 300 EPER
CBA PRIMA SZATYUR SZALAGFULES
PARADICSOM,KG 1.0. MAGYAR
0,435 KB 399
HAGYMA,LILA I.0.MAGYAR
0,230 KB 219
RETEK,PIROS I.0.MAGYAR
TOJAS.10DB GYERMELYI
000 10000 1000 MAGYARJa, ez már egész jó..
-
Jim-Y
veterán
Köszi, bár ez elég érdekesen működik
Egy egyszerű CBA-s számlából ennyit ismert fel :S :tesseract 20140511_181229.jpg out -l hun
ugw_mNwm_)
"mxH_wxxcmm
1; "zmwmNwmD
. m4,má: mao_ wqwoh ama
Hygwzmmya moo_.wqao_
md)uqz.o.H momHm.xmPmm
m_N ex omm.o
m4)aqz.o.H q4H4.q=)gq=
mmm az mmv_o
mqywqz .o.H wx.=owoHa4m4m
mm4:mwq44Nm mo)PqNm 4=Hma ama
U mm mmmm oom Hamm oxzp mo)__om
o ovm mwv ex oom.o
qxHmmzq-a.PNwo.H.zqzqm
o mm? mHxH Immx_.ozox.4mo 4_ zq4Hm
mv w=I-HwqzqP z=Hzmmm gooN.zooqm
M mmm m__ ma ooo N
Esz PPDN wo_xo_ zHNm7m_m)qx
mm a %2;
Hmdyazaqz womH
u a mümúwxuww Mg Whmwüwmm
m ma, qHz mqH4Hzq) aom omghzmmx
m Mm a; á wmmwdmümmm
mv X
M m_N mm%mww%K mm._ 4. mmHmm juh
ama ._ 4_ FI: ám?
m m_N xo4a-a oNHz xm
m
ikon): azaz: -
Jim-Y
veterán
Sziasztok. Nem ismer valaki, vagyis... nem tudna ajánlani valaki ingyenes karakter felismerő szoftvert? Amire használnám: lefényképezek egy nyugtát, a szoftvernek beadom a képet, ő kiszedi belőle az infókat, amikkel én kezdek valamit.
Valakinek van ilyenben tapasztalata? üdv
megj: googlin rákerestem, pár találatot adott, de annyit nem ér meg a dolog hogy napokat keresgéljek utána, ezért kérdezem itt, hátha valaki már végigjárta ezeket a köröket.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Kérlek segítsetek már, hogy ennek a tömbnek miért 6 lesz a mérete (C++)?!
string selectAreaInput[5] = {"Grammi", "Gruffi", "Cabi", "Tummi", "Sunni"};
logger -> logInt(selectAreaInput -> size()); // 6 -
Jim-Y
veterán
ja. nodejs-ben 4 sor egy olyan rest service felállítása, amit B gép egy sorból meg tud hívni.
Pszeudokod szerűség:
A gép, node:
var restify = require('restify');
var server = restify.createServer();
server.get('/myservice/pingA', handler);
server.listen();B gép:
curl yourdomain:yourhost/myservice/pingA
-
Jim-Y
veterán
válasz
kzsoltk #7877 üzenetére
Nem, sőt!
Ahhoz, hogy webes programot, alias honlapot tudj csinálni, szinte csak HTML kell, de tényleg, pl ez egy működő weblap:
<html>
<head>
<title>Elso weblapom</title>
</head>
<body>
<h1>Udv</h1>
</body>
</html>Ha ezt kiszolgálod egy webszerverrel, pl nginx, akkor a weblapod elérhető lesz a neten (sort of). Persze mondani sem kell, hogy nem túl fancy, és nem túl interaktív, a netet böngészve nem ilyen weboldalakkal találkozol. Itt jön a képbe a többi dolog amit haverod írt. A CSS a külső megjelenésért felelős, stílusokat tudsz megszabni vele, ~design. A JavaScript az interaktivitásért felel. Pl gombok eseményeit tudod lekezelni ha a legalapabb felhasználást vesszük alapul. Ezzel a három eszközzel már teljesen szép, és teljesen mai weblapot tudsz összeállítani, ámde statikus lesz. Ez azt jelenti, hogy ami a kódban lesz az lesz megjelenítve. A felhasználó nem tud adatot bevinni, te nem tudsz adatbázisból adatot kinyerni stb. Itt jön képbe a szerver oldali programnyelv, ami az említett PHP is, de manapság már mást szoktak használni, mert van egy csomó lehetőség. Ha most akarsz megtanulni ilyeneket akkor már szerintem sem a PHP-t kéne tanulnod. MySql-t rendszerint otthoni projektekhez szoktak használni az emberek, mert ingyenes, de production környezetben komolyabb technológiákat szoktak bevetni adatbáziskezelés gyanánt. Pl Oracle.
üdv
-
Jim-Y
veterán
Na most ezt csak azért kérdeztem, mert én az ELTE-n tanulok/tanultam és oda a legjobb javaslatom az lett volna, hogy matekot tanulj ezerrel, mert nem a programozással lesznek a gondok, hanem a matekkal. Bár ez a Nyíregyházi egyetemen nem így van szerintem. Esetleg nézd meg a tantervi hálót, onnan ki fog derülni, hogy mi a domináló .. tudod mit? Ki is kerestem neked: http://www.nyf.hu/tanulmanyit/babsc/pti/halo.pdf
Csak átfutottam, de látszik, hogy hálózati ismereteket fogtok tanulni, adatbáziskezelést, operációs rendszerek, klasszikus értelemben vett programozást nem is nagyon látok. De vannak leírások a tantárgyakról.
Talán érdemes lehet kicsit beleásnod magad a JAVA-ba, mert úgy láttam, hogy több órán is elő fog kerülni. -
Jim-Y
veterán
Első kettőhöz nem tudok hozzászólni (vagyis de.., majd), de az utolsóhoz igen. Ma pont ezzel szórakoztam, hogy linuxos környezetben kerestem megfelelő IDE-t web-programozáshoz. Az Aptana Studio 3-at próbáltam ki, és nagyon tetszik, nagyon sokminden van benne ami hasznos. Könnyen telepíthető, könnyen használható, és dokumentált. Kipróbáltam és az autocomplete támogatja a html5-ös tageket.
Ugyanez az Aptana studio nem csak standalone alkalmazásként elérhető, hanem Eclipse-es pluginként is, így lehet neked így kéne feltenned, akkor egyből tudnád használni az Eclipset C-re is.
-
Jim-Y
veterán
válasz
morolaszlo #7532 üzenetére
Szia mi nem megy benne? Le tudtad képezni a feladatot algoritmusok és adatszerkezetek szintjére? Magyarán meg tudtad határozni, van ötleted, hogy a folyót, a méréseket minek kéne megfeleltetned? Ha ez megvan, akkor a feladat szerintem már nem nehéz.
-
-
Jim-Y
veterán
Hát a kettő közül mindenképp a proginf, azért az sokkal nívósabb. Bár ez nem azt jelenti, hogy aki proginfet végez, az jobb, mint aki mérnökinfót. Ebben a szakmában erősen meghatározza a képesítésed a saját szorgalmad, magyarul nem a suli fog jó programozóvá tenni, hanem saját magad, illetve az, hogy mennyit foglalkozol a témával, mennyit gyakorolsz.
Én úgy mentem infó szakra, hogy előtte szinte semmit nem programoztam, és nem is nagyon érdekelt az egész, de nem volt jobb ötletem. Azóta megszerettem, és szívesen csinálom. A matekot viszont nemhogy megszeretni nem sikerült, hanem ha lehet még jobban megútáltam
Ha jó szakember szeretnél lenni, akkor képezd magad folyamatosan suli mellett is, de ha csak a papírt nézzük, akkor egy programtervező diploma nívósabb mint egy mérnökinfós, bár ez elég straigtforward de azért leírom
-
Jim-Y
veterán
Köszönöm a válaszokat, azt nem mondom, hogy most sokkal előrébb vagyok, bár mégis, legalább most már tudom, hogy bevett, csak általam nem ismert folyamat nincs erre
De mondom, köszönöm a válaszokat, jól jöttem
-
Jim-Y
veterán
válasz
Jim Tonic #7217 üzenetére
Jó, de valahogy csak át kéne adni, hogy miről szóljon a program. Az ideális eset az lenne, ha kapna a programozó egy felhasználói dokumentációt.
UML Use Case?
UML Activity?Én úgy képzelem, hogy egy alapszintű funkcionalitásbeli dokumentációt elkészít a megrendelő, és a programozó azt követve leprogramozza a programot nem?
Vagy ez nem így szokott menni, hanem csak élő szóban elmondja a megrendelő, hogy mit akar, ahhoz készít a Programozó egy doksit, amit megmutat a megrendelőnek, és közösen reszelnek még rajta?
megj: az elkészítendő termékkel szemben már vannak olyan meghatározott alap dolgok, hogy pl a bejelentkező képernyőn legyen 4 gomb, az egyik erre jó, a másik arra. Itt ilyen adatokat kérjen be, ott olyat.
Ezek már specifikálva vannak, engem az érdekelne, hogy ezt az alapszintű leírást milyen formában szokás benyújtani. Nyílván a tökéletességre törekszem, ezért kérdezem^^ üdv -
Jim-Y
veterán
sziasztok.
Megrendelői oldalról, hogy működik egy megrendelés.
Például én egy hozzá nem értő felhasználó vagyok, és kell nekem egy szoftver. Meg akarok bízni vele egy programozót, milyen dokumentumokat, és milyen részletességgel kell benyújtanom? üdv -
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Nem ismertek valami magyar nyelvű, vagy angol, de a hivatalos referenciánál lényegretörőbb step-throught Firefox OS Development-ből?
Ami eddig megvolt:
FF-ba Firefox OS Simulator letöltve, quick start app letöltve, kipróbálva. Illetve elkezdtem olvasni ezt a tutorialt, ami jó, csak a sok külső lib miatt kicsit átláthatatlan az egész. Jó lenne valami lépésről-lépésre tutorial, nem ismertek esetleg ilyet? -
Jim-Y
veterán
The TIOBE Programming Community index is an indicator of the popularity of programming languages. The index is updated once a month. The ratings are based on the number of skilled engineers world-wide, courses and third party vendors. The popular search engines Google, Bing, Yahoo!, Wikipedia, Amazon, YouTube and Baidu are used to calculate the ratings. Observe that the TIOBE index is not about the best programming language or the language in which most lines of code have been written.
Tehát ez nagyjából a mainstream prognyelveket felvonultató toplista, nem a magyarországon található állások listája, de kiindulási alapnak jó lehet. üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
martonx #7126 üzenetére
&bambano
Köszönöm a válaszokat. Végül nem csinálok svn-t, hanem a PC-re is feltettem az apache-ot, de van egy hibám, hátha tudtok rá válaszolni: [link]
Githubot egszer kipróbálom, de nem hiszem, hogy ezen a projekten, mert ez elég kisvolumenű, igazából még verziókövetés sem kéne
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy szeretnék sulis célokra csinálni egy webes alkalmazást, van egy kis házi szerverem LAMP-pal. Magát a honlapot PC-ről szeretném szerkeszteni svn-t használva.
- megoldható, hogy a szerver var/www mappájába felvegyek egy subversion alatt álló mappát, ide hoznám létre a projektstruktúrát, ebből checkoutolnék a PC-re egy working copy-t, PC-n szerkeszteném a w.c.-t, de maga az alkalmazás, mivel webes, továbbra is a szerveren futna élesben?!
Ugye ennek kb csak annyi értelme lenne, hogy nem konzolon kéne szerkeszteni a fájlokat és/vagy az scp-t is megspórolnám vele, meg hát hajt a kíváncsiság, mert az svn mégiscsak jó cucc
Eddig amikor a szervert svn-re használtam, akkor tényleg csak repoként szolgált, maga az alkalmazás local futott, az svn csak a fejlesztők munkájának mergelését végezte. Ebben az esetben pedig mivel a var/www mappába tenném a repot, rögtön itt futna az éles alkalmazás is.
Vélemény, tapasztalat?
-
Jim-Y
veterán
2008-as rendszerű C szakirányon már tudtommal egyáltalán nincs C++, se C#, de java 4-5 féléven keresztül. B szakirányon asszem van pár félév C++, utána C#. talán...
Nem igazán tudom, mert én még nem a 2008-as tanrendben kezdtem, nekem volt C++ több félév is, majd átmentem 2008-ra C szakirány, itt volt már 4-5 félév Java-m is.
-
Jim-Y
veterán
válasz
freelanced #7014 üzenetére
En a helyedben kideritenem, bogy majd milyen feladatkorben kell programoznod, ugyanis irtad, hogy szukseged lesz ra. Na de megis mire lesz szukseged? Webet kell programoznod, vagy adatbazisokkal kell foglalkoznod, vagy egy szervert kell majd menedzselned, vagy alkalmazasokat kell irnod?
nyilvan mindent nem tudsz megtanulni, ezert kene pontositani, hogy mire lesz szukseged.
a fenti temakorokben en ezeket ajanlanam:
web: html5, css3, javascript + kesobb valami szerveroldal
web-vallalati: JEE
adatb: ingyenessege miatt MySql, tanulasra jo
szerver: bash, python
desktop: .NET, Javabarmelyik is lesz a vakasztottad, eloszor keress neten valami atfogo leiras a programozasrol, alapfogalmairol stb, utana pedig mehet az adott nyelv referenciaja, tutorialok olvasasa, es gyakorlas, gyakorlas, gyakorlas..
-
Jim-Y
veterán
A Perl neki nem alternatíva? Igazából amikor nekem kellett apache loghoz kódot írni, ami x dolgot megszámolt benne, és mivel a bash szintaktikát nem szeretem, akkor a Perl-hez fordultam, és szerintem az egész programozó-közeli nyelv. Bár tény, hogy debian kapcsán én is úton, útfélen a Python-t hallom...
-
Jim-Y
veterán
válasz
banán007 #6986 üzenetére
tudom, hogy nem szabad más munkáját leszólni, de nekem nem tetszik, nagyon nem... wikipedia mint referencia, wtf? Legalább a nyelv hivatalos oldalára mutatnának a linkek, legalábbis szerintem... illetve általános dolgokat is lehetett volna beleírni, pl, hogy ha valaki kérdez valamit, akkor ha lehetséges kódot is mutasson, hogy gyorsabban választ kapjon, etc...
Illetve én többet írtam volna 1-1 nyelvhez, és azt sem wikipediáról copyztam volna.. mivel fordítjuk, mire használjuk, TIOBE index, mikor készült, mennyien használják, stb.. szóval egy kicsit átgondoltabban csináltam volna.
És miért pont a weblap készítés-topic, és android topik került a hasznos linkek közé?! :S
-
-
Jim-Y
veterán
Karma írta:
Célszerű indirekt vizsgálnod. >> feltételezed hogy palindroma, tehát kezdetben egy bool változó igaz.
Feltételezed, hogy palindrom, és megpróbálod cáfolni azzal, hogy páronként összehasonlítod a betűit >> úgy hasonlítod össze, hogy egy ciklussal elkezdesz a stringben az elejétől a vége felé haladni, és mindig az aktuális indexű betűt hasonlítod össze a hátulról vett párjával
- az elsőt az utolsóval, a másodikat az utolsó előttivel stb., >> lásd feljebb
és ha nem egyeznek meg, akkor nem lehet palindrom. >> ha a feltételvizsgálatban egyszer is igaz ágba megy a program, vagyis egyszer lesz eltérés a betű párok között, akkor a bool változót hamisra állítod, vagyis bebizonyítottad, hogy nem palindróma.Illetve getline függvény helyett használhatod simán a cin >> szoveg; -et is.
-
Jim-Y
veterán
A konkrét kódot senki sem fogja megosztani veled, ugyanis abból nem tanulsz :/
Próbáld meg megcsinálni, és ha valami nem megy, akkor linkeld be a kódód (pl pastebin), és segítünk. Amúgy amit Karma írt az egy tökéletes megoldás, gyorsan én is letöltöttem a codeblockot és kipróbáltam, szinte 1-1 az egyben ha begépeled amit írt, akkor megvan a megoldás. Nekem sallangokkal együtt 10 sor lett. sallangok nélkül kb 4-5-ből megvan.Annyival kiegészíteném viszont Karmát, hogy jól jöhet még neked a floor függvény is, ugyanis (még ha ennél a példánál nincs is nagy jelentősége) nem kell string végéig menned a for ciklussal, elég string.length / 2 alsó egészrészig. üdv
megj: legújabb codeblocks gcc-vel, 'AltGr + B' -re, ami a nyitó kapcsos be van állítva egy hotkey, így nem tudtam benne nyitó kapcsost csinálni, mondom full friss a telepítés, ez azért gáz...
-
Jim-Y
veterán
van a külső ciklus ami 1-től 3-ig fut...
van a belső ciklus, ami 1-től 2-ig futjátsz le:
külső ciklus i=1 esetén belső ciklus kétszer fut le j=1, és j=2 értékekkel
i=1 j=1
i=1 j=2
majd inkrementálódik külső ciklus i ciklusváltozójának értéke.külső ciklus i=2 esetén belső ciklus kétszer fut le j=1, és j=2 értékekkel
i=2 j=1
i=2 j=2
majd inkrementálódik külső ciklus i ciklusváltozójának értéke.külső ciklus i=3 esetén belső ciklus kétszer fut le j=1, és j=2 értékekkel
i=3 j=1
i=3 j=2
majd nem inkrementálódik külső ciklus i ciklusváltozójának értéke, mert a ciklusfeltételt elértük. Magyarán i már 3, így nem kell még egyszer futni.Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy az eredmény miért lesz:
i=1 j=1
i=1 j=2
i=2 j=1
i=2 j=2
i=3 j=1
i=3 j=2 -
Jim-Y
veterán
Én azt deríteném ki, hogy a suliban majd milyen nyelven fogtok programozni, ha nem valami őskövület, akkor azzal kezdenék. Ha megvan a nyelv amivel majd foglalkozni fogtok, akkor a neten megkeresed a hivatalos referenciát, és megnézed az adott nyelven írt Tutorialokat, Example-öket, meg persze elolvasod a nyelv szintaktikáját előtte.
Matek nem feltétlen kell, ami viszont elengedhetetlen az a jó logikai készség.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #6696 üzenetére
mondjuk szerintem az utóbbi floodok, pont rossz időben, rossz dologra lettek reflektálva, ugyanis mint végül kiderült, a kérdezőnek nem futott jól a kódja, és ebben kért volna segítséget, csak rosszul tette fel a kérdést. Szerintem ilyen, a nála tapasztaltabbakkal is megesik, és ki tudja, hogy mennyi ideig próbálta keresni a hibát, lehet már tényleg nem maradt más ötlete, mint beírni ide.
Az más kérdés, hogy miért nem tette fel normálisan a kérdést..
-
Jim-Y
veterán
A konstruktoros dolog nem bonyolítaná a dolgokat, sőt.. egyszerűsítené.. így gondoltam:
class Ember
{
public string nev1; //személy neve
public string nev2; //házastárs
protected int ev1; // sz.kor
protected int ev2; //h.kor
protected string nem1; //sz.nem
protected string nem2; //h.nem
public string apa;
public string anya;
public List<string> t = new List<string>();
public List<string> gy = new List<string>();
//
// KONSTRUKTOR
public Ember(string nev1, string nev2, int ev1, int ev2, string nem1, string nem2){
// itt rögtön lehet ellenőrizni, hogy bevitt paraméterek megfelelőek-e, pl
this.nev1 = nev1;
this.nev2 = nev2;
if (ev1 > 1913 && ev1 < 1995) {
this.ev1 = ev1;
} else { throwExc("Hibás ev1"); }
this.ev2 = ev2;
this.nem1 = nem1;
this.nem2 = nem2;
}
// Getter, Setter fv-ek
public void throwExc(string ex) throw new Exception (ex);
}Ekkor a mainben tudsz csinálni:
Ember e = new Ember();
e.setev1(1950);
e.setev2(1960);
e.setnem1(m);vagy helyette
Ember f = new Ember("Gipsz","Jakab",1950,1960,"m","n"); // stb...
Persze ezeket fenntartásokkal kezeld, mert én még nem programoztam C#-ban és nem tudom, hogy például default konstruktor létre jön-e ilyenkor automatikusan, vagy létre kéne hozni stb.. De szerintem amit fentebb mutattam, konstruktorban megadni az adattagokat talán átláthatóbb
-
Jim-Y
veterán
Nem lenne jobb az ember adatait konstruktorban megadni? Illetve én még szétszedném a kódot külön osztályokba, és fájlokba.
mod: vagy csak simán add meg a default konstruktort ÉS egy olyan konstruktort amiben lehetőség van egyből inicializálni az Ember adattagokat.
Magyarán az ember egy külön osztály lenne (ez ugye most is így van a kódodban), de fizikailag egy külön fájlban lenne, máshol, mint ahol main.. A Program, és az Ember legyen elkülönült a progi modularitása miatt.
Ja és az osztályokat nagybetűvel szokás jelölni ^^
-
Jim-Y
veterán
Na, közben nálam lehalt a fórum, de ha nem fontos IF-el megcsinálni, akkor még javasolnám a ternális, vagy más néven Elvis operátort, sajnos én nem vagyok C#-os, de gyorsban kipróbáltam JavaScripttel, mert ebben is van ilyen op, és C#-ban is:
<html >
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<script type="text/javascript">
function myfunc(val){
(val == "ferfi" || val == "no" ? dosome(val) : alert("error") );
}
function dosome(val){
console.log(val);
}
</script>
</head>
<body>
<div id="map">
<input type="text" id="inp" />
<button id="send" onclick='myfunc(document.getElementById("inp").value);'>Send</button>
</div>
</body>
</html>A lényeg ugye, hogy egy ilyet
If (something != null) {
val = something
} else {
val = defaultValue
}
át lehet írni
val = something ? something : defaultValue
ilyenné. Esetünkben:(val == "ferfi" || val == "no" ? dosome(val) : alert("error") );
Ha ferfi vagy no, akkor dosome() egyébként error.
Megj:
public void setnem1(string c) {
if (c == "m" || c == "f") {
nem1 = c;
} else {
throw new Exception("Hibás érték.");
}vagy próbáldd már ki a kedvemért
public void setnem1(string c) {
(c == "m" || c == "f" ? nem1=c : newErrorExc("Hibás érték")
}
public void newErrorExc(string err){
throw new Exception(err);
} -
Jim-Y
veterán
Ez egy statikus tábla lenne, ami másik queryknek szolgáltatna információt, a második oszlop egy súly érték lenne, ami másik táblában felhasználandó. Ámbár ezeket a súly-érték párokat csak 3 havonta kell frissíteni. Közben kiderült, hogy van a szerveren célszoftver, egy betöltő program amivel elméletileg meg fogom tudni oldani az ütemezett betöltést. Ha nem jönne össze, akkor maradna vagy a script, vagy az sql eljárás. köszönöm a tippeket.
Amúgy mysql adatb. de maga a megvalósítás most másodlagos, arra lettem volna kíváncsi, hogy egy ilyen ütemezett munkát milyen eszközzel szokás megoldani. Azt tudom, hogy az sql eljárások pont erre valók, de kérdés, hogy a script, az eljárás, vagy valamilyen 3rd party betöltő célszoftver a legjobb megoldás-e?! üdv
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy:
- van egy szerver amin van egy nagy adatbázis
- van egy tábla amiben objektumokhoz vannak értékek rendelve (első oszlop -objektum, második oszlop - érték)
- nekem ezt a táblát kéne 3 havonta frissítenem másik tábla alapjánA kérdés, hogy mivel érdemes a frissítést végezni? php kóddal amit 3 havonta futtatunk, vagy egy sql eljárással, vagy hogy szokták ezt csinálni? üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #6581 üzenetére
Nem feltétlenül, ez igaz. De az én köreimben (pedig nem fejlesztő vagyok) is egyre-másra előjön. Pl legutóbb barátom munkahelyén, ahol JavaEE-ben kellett programozniuk, előjött, jó igaz, az is webes platform. Vagy múltkor itt a topikban kérdezett valaki szerkeszthető pdf kapcsán, ott is előjött. És még ezer helyen. Szerintem kifejezetten hasznos ha egy programozó legalább alapszinten tisztában van vele, a többi google..
-
Jim-Y
veterán
válasz
McNamara #6571 üzenetére
Először is nyitott vagy az új dolgokra, nyitottan jársz-kelsz a világban, olvasol fórumokat, blogokat, leszűröd, hogy aktuálisan mit nyomatnak.. pl most az androidot, vagy ios-t nagyon nyomatják, de C#-al, és JAVA-val is el lehet könnyen helyezkedni, tegyük fel, te látod, hogy sok android fejlesztőt keresnek.
Szabadidőden nyitsz egy browsert és felütöd ezt az oldalt és elkezded az elejétől tanulgatni. Ha túl nagy falat elsőre, akkor kezd a tanulgatást valami egyszerűbb interpreter nyelvvel, google -> %programnyelv% beginners tutorial.
(ha engem kérdezel, akkor javascripttel kezdesz, szinte mindenhova kell, nem úszod meg programozóként, és kellően egyszerű a szintaktikája, hogy az alapokat megtanulhasd belőle.)
Ha akárhol elakadsz rákeresel a neten, olvasod a referenciát, kérdezel a fórumon etc...
-
Jim-Y
veterán
Csak ezzel a képzéssel biztos nem.. ha ilyen egyszerű lenne piacképes programozónak lenni, akkor sokkal többen szaladgálnánk az utcákon...
Ez arra jó, hogy megismerd az IT-t, egy picit, ennél sokkal, de sokkal több kell, hogy el tudj majd helyezkedni, legfőképp önszorgalom, ugyanis ettől a képzéstől biztos nem fogsz megtanulni (jól) programozni. :/
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Amit te akartál megcsinálni, az is járható, ilyenkor a Text mező beállításainál Számítás -> Egyedi számítási szkript ->
var ch = this.getField("Checkbox1").value;
if(ch == "Igen"){
this.getField("Text2").value = 500*0.25+"%";
} else {
this.getField("Text2").value = 500+"%";
}kábé ugyanazt csinálja a kettő..
-
Jim-Y
veterán
válasz
partymaci #6483 üzenetére
Na..leszedtem, teszteltem, nem értem tökéletesen a problémát, de...
Van egy Checkbox1 checkbox és egy nem szerkeszthető Text1 textbox. Én a Checkboc1 tulajdonságoknál
majd a hozzátartozó javascript:
var x = this.getField("Checkbox1").value;
if(x == "Igen"){
this.getField("Text1").value = 500*0.25+"%";
} else {
this.getField("Text1").value = 500+"%";
}Eredmény:
----------------------------------------------------------
Amit nem értek, hogy a chechboxnak kipipált állapotban miért "Igen" az állapota, így magyrul..
Pedig ez, gondolom angol verzióban True, de.. na mindegy -.-
Ha nincs bepipálva akkor az x változó értéke "Off" . Ez aztán igazán logikus "Igen" <-> "Off" -
Jim-Y
veterán
Ez kemény, átírtam a scriptet az alapján amit linkeltél:
$loc = get-location
$files = get-childitem -Path $loc -Recurse | where {$_.Length -gt 0}
$length = $files.length
$fileMap = @{}
$duplicates = @()
for($i=0;$i -lt $length;++$i){
$file = $files[$i]
$key = $file.Name +" "+ $file.Length +"byte"
if($fileMap.ContainsKey($key)){
$fileMap[$key] += $file.FullName
} else {
$fileMap[$key] = @($file.FullName)
}
}
foreach ($item in $fileMap.GetEnumerator()) {
if($item.Value.Length -gt 1){
$duplicates += $item.Name+":"
$duplicates += $item.Value
$duplicates += "`n"
}
}
$duplicates > fileMap.txtAmi eddig 45 percig futott most 15 mp volt
Ami eddig 22 mp volt az most 460 msMég leellenőrzöm, hogy ugyanazt az eredményt adja-e, de ránézésre igen
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest