- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vimes
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9306 üzenetére
Kiprobaltam, hello world-el is, mar azelott is mielott megirtam a hsz-t, ugyanaz.
(#9305) cattus: Lehet, hogy ebben van vmi. Korabban, mikor futtattam egy programot, mindig feljott egy ablak, hogy az Avast Deep Screen egy file-t elemez... majd Nincsenek problémák üzenettel hagyta, hogy fusson a program. Most hogy mondod, feltunt hogy nem jon fel ez az ablak... lehet pont azota miota ez az egesz elkezdodott...
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
remélem tudtok segíteni. Korábban jártam itt, hogy milyen fordítóprogramot használjak C programozáshoz. Nos, használtam a Dev-C++-t egy ideig, gond nélkül. Majd egyik pillanatról a másikra ezzel kell, hogy szenvedjek: adott egy c forráskód. Lefordítom, le is fordul hiba nélkül. Majd mikor már futtatnám, csak "áll" a konzol, és nem csinál semmit, persze a program se fut le. Nem a forráskód a rossz, mert kipróbáltam olyan kódokat, amik hiba nélkül lefordultak+futottak, de azoknál is ugyanez a helyzet. Jó, mondom ez egy rakás f*s, uninstall, majd felraktam a korábban itt egy kolléga által javasolt Code:
locks-ot. Azt hittem, hogy ez majd megoldja a gondokat, de ugyanazt csinálja, mint a Dev-C++ (wtf?
) - áll a konzol, a program ugyan lefordul, de le már nem fut normálisan.
Erre gondolok, mikor "áll" a konzol:
így is marad addig, míg be nem zárom. Adalék, hogy miután bezártam, a Feladatkezelőben ettől függetlenül még fut két-három példánya a programnak, amit be se lehet zárni. Miután bezárom a konzolt kapok egy ilyen (hiba?)üzenetet (a pirossal kiemelt a kép alsó felén):Mi a fene okozza vajon ezt? Valami megoldás hogy normálisan programozzak C-ben? Ez most rohadtul nem jött jól.
Köszi.
-
vimes
senior tag
Köszönöm az eddigi javaslatokat
feltettem a a Dev-C++-t, nem egész jó volt, de a fordítóval nem voltam megelégedve. Megnézettem, h van-e a forráskódban hiba, nem talált semmit, futtattás, majd kapom a hibaüzenetet, hogy *.exe működése leállt, a Windows megoldást keres a problémára... hibaüzenet semmi. Lefordítom ugyanazt gcc-vel Linux alatt a Terminálban, azonnal jön a hibaüzenet, látszik is azonnal, hogy elhagytam az fsanf() egyik argumentumánál az & jelet. Fogalmam sincs, hogy egy ilyen alap hibát hogy nem vett észre... ezt a Code:: Blocks-ot mindenféleképp kipróbálom.
A környezethez, amiben programozunk, annyit, hogy Linux + gedit + terminál (gcc) a legjobb barátunk a szemeszter kezdete óta, zh-kon is ezt kell használni, semmi sallang. Semmi kényelmi funkció, emlékszem mikor C#-ot tanultam VS alatt kb. sose írtam ki pl. hogy Console.WriteLine, stb. kb. csak az Enter-t nyomogattam végig, de annyira elszoktam ezektől, hogy pl. amikor a Dev-C++-nál automatikusan kirakja a kapcsos, kerek, ill. szögletes zárójelek másk felét, inkább zavart, mint hasznos volt, most "szoktam vissza a jóhoz", de mondom sajnos gyakorlatom meg zh-n nincs ilyen kényelem
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
Windows-os C fordítóprogrammal kapcsolatos kérdésem lenne. Alapvetően valamelyik Visual Studio kiadás érdekelne (ingyenes a DreamSpark-ból). Tegnap előtt letöltöttem a VS 2013-at, de ott alig lehetett testreszabni a telepíthető komponenseket, egy csomó olyan dolog települ, amire nincs is szükségem ( Visual F#, stb.). Régebben használtam a VS 2010 Professionalt, és ott azt hiszem, hogy ki lehetett választani, hogy mely nyelvek könyvtárait akarom telepíteni, meg egy csomó minden mást, de ebben már nem vagyok biztos
kísérletezgetésből meg ennyi elég is volt. C-ben tanulunk programozni, nincs arra szükségem (még), hogy más nyelvekhez tartozó komponenseket telepítsek (feleslegesen foglalná a helyet). Tud valaki segíteni, hogy milyen c fordítót válasszak? köszi.
Szerk: a VS-t eddig csak C#-hoz használtam még régebben (kb. két éve utoljára), úgyhogy ha vmi hülyeséget írtam volna vele kapcsolatban, sry.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Windows 11
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Formula-1
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- További aktív témák...
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Cubi NUC 1M-072BCZ - wifi6E - 16GB DDR5 / 500GB SSD Win11 Pro
- Corsair RM850 Gold 850W Moduláris Tápegység
- SilverStone Strider 850W Platinum Moduláris Tápegység
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest