Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• vimes

senior tag

válasz cattus #9305 üzenetére

Kikapcsoltam az Avast! Deep Screen-t, ugy nez ki (nem akarom elkiabalni), hogy most már jó lesz. Kipróbált két programot, mind lefutott :DD köszi a tippet megegyszer!

• vimes

senior tag

válasz Sk8erPeter #9306 üzenetére

Kiprobaltam, hello world-el is, mar azelott is mielott megirtam a hsz-t, ugyanaz.

(#9305) cattus: Lehet, hogy ebben van vmi. Korabban, mikor futtattam egy programot, mindig feljott egy ablak, hogy az Avast Deep Screen egy file-t elemez... majd Nincsenek problémák üzenettel hagyta, hogy fusson a program. Most hogy mondod, feltunt hogy nem jon fel ez az ablak... lehet pont azota miota ez az egesz elkezdodott...

• vimes

senior tag

Sziasztok,

remélem tudtok segíteni. Korábban jártam itt, hogy milyen fordítóprogramot használjak C programozáshoz. Nos, használtam a Dev-C++-t egy ideig, gond nélkül. Majd egyik pillanatról a másikra ezzel kell, hogy szenvedjek: adott egy c forráskód. Lefordítom, le is fordul hiba nélkül. Majd mikor már futtatnám, csak "áll" a konzol, és nem csinál semmit, persze a program se fut le. Nem a forráskód a rossz, mert kipróbáltam olyan kódokat, amik hiba nélkül lefordultak+futottak, de azoknál is ugyanez a helyzet. Jó, mondom ez egy rakás f*s, uninstall, majd felraktam a korábban itt egy kolléga által javasolt Code::Blocks-ot. Azt hittem, hogy ez majd megoldja a gondokat, de ugyanazt csinálja, mint a Dev-C++ (wtf? :F) - áll a konzol, a program ugyan lefordul, de le már nem fut normálisan.
    Erre gondolok, mikor "áll" a konzol:

így is marad addig, míg be nem zárom. Adalék, hogy miután bezártam, a Feladatkezelőben ettől függetlenül még fut két-három példánya a programnak, amit be se lehet zárni. Miután bezárom a konzolt kapok egy ilyen (hiba?)üzenetet (a pirossal kiemelt a kép alsó felén):

Mi a fene okozza vajon ezt? Valami megoldás hogy normálisan programozzak C-ben? Ez most rohadtul nem jött jól.

Köszi.

• vimes

senior tag

válasz Karma #9179 üzenetére

Mondom, ha Linux alatt Terminálban fordítottam gcc-vel a kódot, kaptam hibaüzenetet arra a sorra, utan meg csak rá kellett pillantani és azonnal látszott, hogy hiányzik a & az argumentum elől.

• vimes

senior tag

Köszönöm az eddigi javaslatokat :) feltettem a a Dev-C++-t, nem egész jó volt, de a fordítóval nem voltam megelégedve. Megnézettem, h van-e a forráskódban hiba, nem talált semmit, futtattás, majd kapom a hibaüzenetet, hogy *.exe működése leállt, a Windows megoldást keres a problémára... hibaüzenet semmi. Lefordítom ugyanazt gcc-vel Linux alatt a Terminálban, azonnal jön a hibaüzenet, látszik is azonnal, hogy elhagytam az fsanf() egyik argumentumánál az & jelet. Fogalmam sincs, hogy egy ilyen alap hibát hogy nem vett észre... ezt a Code:: Blocks-ot mindenféleképp kipróbálom.

A környezethez, amiben programozunk, annyit, hogy Linux + gedit + terminál (gcc) a legjobb barátunk a szemeszter kezdete óta, zh-kon is ezt kell használni, semmi sallang. Semmi kényelmi funkció, emlékszem mikor C#-ot tanultam VS alatt kb. sose írtam ki pl. hogy Console.WriteLine, stb. kb. csak az Enter-t nyomogattam végig, de annyira elszoktam ezektől, hogy pl. amikor a Dev-C++-nál automatikusan kirakja a kapcsos, kerek, ill. szögletes zárójelek másk felét, inkább zavart, mint hasznos volt, most "szoktam vissza a jóhoz", de mondom sajnos gyakorlatom meg zh-n nincs ilyen kényelem :D

• vimes

senior tag

Sziasztok,

Windows-os C fordítóprogrammal kapcsolatos kérdésem lenne. Alapvetően valamelyik Visual Studio kiadás érdekelne (ingyenes a DreamSpark-ból). Tegnap előtt letöltöttem a VS 2013-at, de ott alig lehetett testreszabni a telepíthető komponenseket, egy csomó olyan dolog települ, amire nincs is szükségem ( Visual F#, stb.). Régebben használtam a VS 2010 Professionalt, és ott azt hiszem, hogy ki lehetett választani, hogy mely nyelvek könyvtárait akarom telepíteni, meg egy csomó minden mást, de ebben már nem vagyok biztos :F kísérletezgetésből meg ennyi elég is volt. C-ben tanulunk programozni, nincs arra szükségem (még), hogy más nyelvekhez tartozó komponenseket telepítsek (feleslegesen foglalná a helyet). Tud valaki segíteni, hogy milyen c fordítót válasszak? köszi.

Szerk: a VS-t eddig csak C#-hoz használtam még régebben (kb. két éve utoljára), úgyhogy ha vmi hülyeséget írtam volna vele kapcsolatban, sry.

Új hozzászólás Aktív témák