- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #20784 üzenetére
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=169205485&t=9251304
=> pedig :
Egy 3D nyomtatóval kell készíteni 3 mm - 0.3 mm szálú függőlegesen lógatható spagetti köteget esetleg némi keresztszálas megerősítéssel, és ha ezt légritka térbe tesszük, akkor a légáramlatok se ingatják majd meg !
És le lehet lesz olvasni 3D szkennerrel !
Ehhez kellene szórakozásból programot írni és persze a valóságban is letesztelni !
-
hiperFizikus
senior tag
Itt két alternatíva van/:
1. a Földönkívüliek mint intelligens fajok,
2. gyík emberek, mint több 100 ezer évvel ezelőtt a Földön ragadt intelligens idegenek,A MI gyakorlatának ismeretében ha nem is tudható, de gyanítható, hogy nem minden olyan vidám odakint a csillagok között !
https://player.hu/galeria/275/4
"A tíz legjobb film a világvégéről" -
hiperFizikus
senior tag
Kvázi számítógépet szürreális kristályokból !
A kvantum számítógépekhez külön programozási paradigmák vannak !
Ehhez a tiszta kristályt bescenerelő - ChatGPT által segített - technológiámhoz teljesen új programozási paradigma kellene, szerintetek milyen is legyen ?
Oda válaszoljatok nekem ! -
hiperFizikus
senior tag
válasz
VikMorroHun #20770 üzenetére
azt szeretnéd ha egy kapus válaszolna neked ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
AndrewTdi #20756 üzenetére
Gyerekjáték /:
1. Ebből nem tudsz egy értelmes táblázat-rendszert összehozni, ezért inkább notesz szerű kiíratást képzelj el táblázat helyet, akár HTML DOM is jó lesz neki .
2. A feltétel készletedet oszd 2 db részre: fontos feltételekre és mellékes feltételekre
3. avval is sokra mész, ha csak e fontos feltételeket programoztatod le, a mellékeseket nem .
4. ne 1 db nyomógombot használj a kiszámításukhoz, hanem többet - nem sokat
5. elmentésre használhatod a billentyűzet PrtSc_SysRq billentyűjét is !
Van kérdésed ? -
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #20710 üzenetére
#49 , ennek a II- része lenne :
A kvázi argumentumok a programozásban !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #20707 üzenetére
https://erdosattilask01.lapunk.hu/Újmagyar Mézga-nyelv-a-szép-Újvilágban Huxley-1214593
Újmagyar(Mézga+BCPL) nyelv a Szép újvilágban(Huxley) !Imádom a magyar nyelvet !
A magyar elleneseket meg utálom, hagyj ne soroljam fel őket !Két dolgot szeretek benne igazán :
1. gyakran használ irányt adó (szavakat, szó szerkezeteket, mondatrészeket, mondatokat, ill. szövegrészeket) ; és
2. gyakran használ hiányos mondatokat, amit a hallgatónak kell opcionálisan fejben kipótolnia !Ugye ismertek a gravitáció képletét, már Newton is megállapította ;az okosabbak most Einstein térgörbületének képletével is előhozakodhatnak ! De ha egy galaxis belső szerkezetét kell kiszámolni velük, már mint hogy spirál kar, csomósodás, darabolódás, többszöröződés: akkor paff "itt a végállomás, a vonat nem megy tovább" !
...
Az eddigieket összefoglalva /:
Kaptunk egy formalizmust, ami a matematikai algebra és az imperatív programnyelvek közé esik, és jobban megfelel a leíró elméleti fizika részére, hiszen például a galaxis szerkezete egész könnyen értelmezhető általa !Próbáljuk meg alkalmazni az elemi fizikában is !
...A társadalom csak úgy fejlődhet, ha az embereknek a feje is és a hasa is tele van ♥
És még hasonló bölcsességek vannak benne, kattints érte a linkemre ♥+
Tehát ezeket a rövidítéseimet nagyon ügyesen kell előre megválogatni magadnak a további elméleti fizikás és más reáltudományos képletekhez, mert utána hónapok - évek múlva is ráfogsz kényszerülni, nehéz lenne később - a megszokásod miatt - változtatnod rajtuk ! -
hiperFizikus
senior tag
válasz
VikMorroHun #20705 üzenetére
-
hiperFizikus
senior tag
Új topik nyílt : Azt a szent Szoftverit neki ! címmel .
komoly is és komolytalan is egyben
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
proci985 #20603 üzenetére
Igazán örülök, hogy érdemben válaszoltál, de elmentünk egymás mellett ! - köszi a linkjeidet . Az első kettőt már ismerem, a harmadik rémlik egy kicsit .
Én a ciklusok és az elágazások összeolvasztására tettem kísérletet, ennek nem sok köze van a linkjeidhez, bár érdekes linkek ! Az az, a ; Ripley() ; nevű eljárásnak kellene egyszerre ciklusnak is és elágazásnak is lennie, amit a ciklushoz és az elágazáshoz hozzáadott operatív kulcsszavakkal szerettem volna elérni !
Ráadásul csak a JavaScript kódodhoz kellene hozzámásolnod, és már használhatod is ♥
-
hiperFizikus
senior tag
https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-vezerlesi-szerkezetek-vezerlese-1214442
A vezérlési szerkezetek vezérlése, programnyelvekhez !Kitaláltam, hogy a programnyelvek vezérlési szerkezetéhez lehetne olyan vezérlőket adni, amik magukat e vezérléseket vezérelnék tovább !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
lanszelot #20590 üzenetére
Ehhez a topikomhoz mit szólsz ?
https://itcafe.hu/tema/online_programozasi_tanulo-platformok/friss.html
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
VikMorroHun #20429 üzenetére
Úgy van, ha összehozol a canvas-ban szimbólum variációkra rendszert, akkor külön-külön hozzájuk rendelhetsz makrókat, linkeket, könyvjelzőket: még JavaScript-esen is !
-
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
cog777 #20422 üzenetére
A matematikai analízis gyakran valamilyen fizikára vonatkozik ! Ha érdekel, akkor a canvas html tagra kellene ráhajtanod ! De ha komolyabban akarsz a fizikai analíziseel foglalkozni, akkor a HTML + JavaScripttől fejlettebb erre specializált szoftvert ajánlott inkább használnod hozzá !
Azért még is csak tudok ajánlani ezt-azt :
https://symbl.cc/hu/collections/Ezen vannak karakterek, mint kezdőnek fizika analízis helyet inkább az ilyesmi kis méretű karakterek canvas-os automatikus szerkesztésére kellene ráhajtanod ! például a mindenféle nyilak alakjainak variálására ♥
https://symbl.cc/hu/collections/arrow-symbols/ -
hiperFizikus
senior tag
Remélem, hogy nem nagyon off :
A matek leprogramozásának matekja ! - én találtam ki .[ link ]
-
hiperFizikus
senior tag
egy új rokon topik nyílt : #3
-
hiperFizikus
senior tag
Ugye a .txt fájlok tartalmát nem lehet bekérni a JavaScript-ben, mert nagyon régen a VBS-ben gond nélkül lehetett ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
bandi0000 #20083 üzenetére
Nem benned van a hiba !
chatgpt/
A trunk alapú elágazási stratégia előnyei és hatékonysága változhat a projekt sajátosságaitól és a csapat méretétől függően. Néhány előnye és értéke:
Egyszerűség: A trunk alapú stratégia egyszerűsége lehetővé teszi, hogy a csapat könnyen követhesse és megértse a kódváltoztatásokat. Ezáltal gyakran hatékonyabbá válik a fejlesztés folyamata.Gyors visszajelzés: A gyakori integráció és a folyamatos integráció révén a trunk alapú fejlesztés gyors visszajelzést biztosít a kódminőségről és a hibákról. Ez segíthet a hibák korai felfedezésében és javításában.
Konfliktusok csökkentése: A folyamatos integráció révén a kódbázisban keletkező konfliktusokat gyorsan fel lehet ismerni és megoldani, mivel a változtatásokat rendszeresen összefuttatják a főágba.
Együttműködés ösztönzése: Mivel a fejlesztők gyakran integrálják a változtatásaikat a főágba, a trunk alapú stratégia ösztönzi a csapatmunkát és az együttműködést.
Azonban a trunk alapú elágazási stratégia nem minden esetben ideális, és bizonyos körülmények között hátrányokat is jelenthet:Nagy projektek bonyolultsága: Nagyobb projektek esetén a trunk alapú stratégia nehezebben skálázható, és könnyebben keletkezhetnek konfliktusok és egyéb problémák a főágban.
Függőségek kezelése: Ha a projekt függ más projektektől vagy külső erőforrásoktól, a főágban történő változtatások könnyen konfliktusokhoz vezethetnek, különösen, ha azokat más csapatok is használják.
Kultúra és tapasztalat: A trunk alapú fejlesztéshez egyfajta fejlesztői kultúra és tapasztalat szükséges, amely nem minden csapat számára lehet természetes vagy könnyen kialakítható.
Összességében a trunk alapú elágazási stratégia hatékony lehet a kisebb és közepes méretű projektek esetén, különösen, ha a csapat megfelelően fel van készítve és betartja a legjobb gyakorlatokat. Fontos azonban megfontolni a projekt sajátosságait és a csapat igényeit a stratégia kiválasztásakor.
/chatgpt -
hiperFizikus
senior tag
válasz
pmonitor #19974 üzenetére
" Python izomzat "
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
marec1122 #19969 üzenetére
ChatGPT/ Természetesen, íme egy PowerShell kód, amely ezt a feladatot megoldja:
powershellCopy code# Forrásmappa elérése
$sourceFolder = "C:\ForrásMappa"
# Célmappa elérése
$destinationFolder = "C:\CélMappa"
# Legújabb fájl kiválasztása a forrásmappából
$newestFile = Get-ChildItem -Path $sourceFolder | Sort-Object LastWriteTime -Descending | Select-Object -First 1
# Ellenőrizze, hogy a forrásmappában van-e fájl
if ($newestFile) {
# Új fájl nevének beállítása a célmappában
$newFileName = "UjNev.txt" # Állítsa be a kívánt új nevet itt
# Fájl átmásolása a célmappába és új névvel ellátva
Copy-Item -Path $newestFile.FullName -Destination (Join-Path -Path $destinationFolder -ChildPath $newFileName) -Force
Write-Host "A fájl sikeresen átmásolva és átnevezve."
} else {
Write-Host "Nincs új fájl a forrásmappában."
}
Ebben a kódban a
$sourceFolder
változó tartalmazza a forrás mappa elérési útját, míg a$destinationFolder
változó tartalmazza a célmappa elérési útját. A legújabb fájlt kiválasztjuk a forrás mappából, majd átmásoljuk a célmappába, átnevezve a megadott új névre. Ha nincs új fájl a forrásmappában, akkor a program kiírja, hogy nincs új fájl. Ne felejtse el módosítani a kód megfelelő részeit az Ön specifikus követelményeihez.
Is /ChatGPTUgye milyen okos vagyok ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
feka007 #19800 üzenetére
Én az ilyeneket úgy szoktam csinálni, hogy neki állok, mint ahogyan te is . Ha sikerül elboldogulnom vele, akkor annyiban hagyom . Ha meg nem, akkor átírom 5 db olyan function-ba, amelyikbe csak 1 db for ciklus jut ! Így már könnyebb összehangolni őket ! Majd ha jól mennek, akkor vissza írom őket egy nagy 5x egybeágyazott for ciklusba, ami már csak kevés illesztésből meg van !
Köztünk csak az a különbség, hogy én már régtől nem írok gyakorlatokat, hanem mindent élesben csinálok .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
SwedishJason #19622 üzenetére
https://itcafe.hu/tema/online_programozasi_tanulo-platformok/friss.html
HTML kód -> JavaScript -> PHP -> C++
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #19594 üzenetére
így ni, itt ni :
HTML -> JavaScript -> PHP -> C izékEzt semmiképen ne hagyd ki :
online programozási tanuló-platformokÉs legalább napi 3 órát tanulj programozni ♥
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #19594 üzenetére
1. Maga a kódolás egy nagyon unalmas dolog . Az jó érzés, amikor a programod már szépen működik, de addig eljutni kellemetlen .
2. Az angol kell is meg nem is .
3. Az imperatív programnyelvek lényegében csak: ciklusokból, elágazásokból, alprogramokból és rekurziókból tevődik össze .
4. Kezd avval, hogy utánanézel, hogy ha megtanulnád, akkor hová vennének fel . -
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #19565 üzenetére
És sikerült megcsinálnom neked, hogy a függőleges algebrám az összes imperatív szerű programnyelv függvénykönyvtárát imitálja { = relativizálja} egy meglehetősen egyszerű JavaScript function !
Kérted, nem hitted, meg lett, mármint eddig lett meg .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #19566 üzenetére
számolás számok nélkülKérlek segítsetek leprogramozni JavaScript nyelven, mindenki örömére ♥
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #19562 üzenetére
az enyémbe valóban mindent belerakhatsz:
1. legyen például egy pszeudokódod
2. ezt a pszeudokódodat ésszerűen bezárójelezed a [ [ [ ] ] ] zárójelekkel
3. a partikuláris [végső] zárójelek tartalmán kívül minden tartalmat törölsz, persze programmal .
4. kicsit rendezel és cserélsz rajta
5. eval() -be teszed
6. és kapsz egy mindenes tömböt másképpen mondva többszörös listát .
7. ebből a 6. ponti tömbből könnyedén kimazsolázod ami neked kell .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #19556 üzenetére
lásd : #28 ->
Hanem a Morphius7v2(){ } függvénynek nincsenek korlátai, mindegyik kortárs programnyelvet kötöttség nélkül relativizálni tudja . Csak annyit kell érte tenned, hogy lista[x][y] tömbben az x és y egész szám értékeket pontosan beírogatod a forráskódjában . És ezért mindent elérhetsz vele a programnyelvek function féléinek átírásakor, de tényleg mindent .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #19554 üzenetére
#26 ->
Ez a relativizálás azt jelenti, hogy =def az eddig kifejlesztett összes imperatív programnyelv alprogramját - amit leggyakrabban function, procedure, metod ilyesmiknek nevezik - átírja JavaScript alprogrammá{function}, majd le is futtatja ! - az eredmény meg láthatóan megjelenik a böngésződ konzoljában .
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
baracsi #19533 üzenetére
... én szeretem a csajokat ♥
Régen úgy volt hogy nagyítóval kellet keresni a csajos képeket, ma már a reklámokban is előugrik a képük és csak utána kérdezik meg hogy elmúltál-e már 18 éves ♥Hanem az a bajom velük, hogy ha egy új csaj jelenik meg a NETen, akkor mindjárt több száz lájkot kap, az én kvantum fizikáról szóló tanulmányaim, meg jó ha hetente kap 5 db lájkot, és akkor már nagyon örülök neki !
Hogy régen voltam itt: ha nincs kérdés akkor nem tudok rá válaszolni !
Rengeteget programozok JavaScript nyelven: tulajdonképen egy ChatGPT-hez hasonló dolgot csinálok, és saját szerverre szeretném felrakni, biztosan egyikőtöknek sincs kedve helyettem leprogramozni ezt az egész szénakazalt ? -
hiperFizikus
senior tag
Nyitottam 1 új topikot:
online programozási tanuló-platformok
-
hiperFizikus
senior tag
Van egy kisebb programozói problémám, kérem oda válaszoljatok rá: #2 .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #19227 üzenetére
Sikerült tartósan lefagyasztanom a ChatGPT papagájomat, hogy hogyan: lásd e fenti linkben ♥
lásd itt: #8 a topikomban !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Gardaai #19226 üzenetére
ChatGPT:
Azaccent-
előtagú stíluselemek és tulajdonságok nagyban hozzájárulnak az inkluzív tervezéshez és az egyenlő hozzáféréshez a weben.ChatGPT
Az inkluzív tervezés nemcsak a fogyatékossággal élő embereket célozza meg, hanem kiterjed a sokféle felhasználóra, például idősekre, külső környezeti tényezőkhez alkalmazkodókra vagy különböző kulturális hátterűekre is.Az inkluzív tervezés lehetővé teszi a sokféleség tiszteletben tartását és értékeli, hogy az emberek különböző módokon használják és értelmezik a dolgokat.
Én:
Szerintetek van-e bennem valami "inkulzív", szerintetek én "inkulzív" vagyok ?
-
hiperFizikus
senior tag
Már belefáradtam, a ChatGPT-papagáj is csak zöldséget válaszol nekem, csak nem tudom rábírni, hogy színes legyen ! - hogyan kellene ?
<body>
aa05 <input type="radio" name="nmRadio1" value="valuRad5" style="color: red;">
</body>
-
hiperFizikus
senior tag
Van valakinek ötlete arra, hogy ha sok kis funkciót kellene csinálnom, akkor azt hogyan tegyem, mert lassú még a ChatGPT mellet is?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
racskobalazs #19177 üzenetére
Programozhatnánk együtt ♥
-
hiperFizikus
senior tag
A ChatGPT fejre állítja a pszeudokódodat is ♥
, lásd itt ni #23 ! -
hiperFizikus
senior tag
Másképpen is feltehető a kérdésetek :
, melyik programnyelvet nem ajánljátok megtanulni, és akkor megmaradnak a megmaradtak ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
stellaz #19044 üzenetére
Véletlenül se írasd be oda, mert :
1. jellemző, hogy mire felnőnek a gyerekek, akkor már egészen más tananyagra lenne szükségük az életben . Ezt tudhatod magadról is .
2. az egyoldalúság árt az elmének, árt a léleknek . Az is jellemző, hogy az ilyen egyoldalúan nevelt gyerekekből, nem lesz normális felnőtt, olyan különcé válnak .
3. íratsd valami nem matekos, nem programozós, de reál tantárgyas nyári táborba: például valami természetjáró, állatkedvelő, gépészeti, elektrotechnikai, ...stb. nyári táborba ♥ Nem bánod meg ! A sport-táborok se ok . A "versenysport" halálos ! -
hiperFizikus
senior tag
válasz
Primary92 #19042 üzenetére
https://prog.hu/tarsalgo/215074/10-nap-alatt-piackepes-hasznalhato-tudas-es-allas
, friss link, én nem értek ehhez, de rákattinthatsz .
-
hiperFizikus
senior tag
1. A kódolás aránylag egyszerű /:
-> van a nagyobb kódod
-> ebbe beleteszed a kisebb kódodat
-> ellenőrzöd, hogy helyesen fut-e
-> ha nem, akkor újrakezded: kiveszed, módosítasz rajta, ...
-> aztán a sok kisebb kódból lesz: a nagyobb kód
-> Goto az elejére .2. A programozás nem a logika tanulásáról szól, hanem a leprogramozásról:
Van valami feladat, régebben szöveges - újabban képi is, és ebből kell valami futtatható valamit csinálnod úgy, hogy aki adta a feladatot nem is ért a programozáshoz . Jó esetben csak belekotyog, rosszabb esetben kifejezetten zavar . És hogy logikus-e ? Ááá... lényeg, hogy fusson ♥3. A saját projekttel meg úgy vagy, hogy elkezdesz valamit, egyre nagyobb méretű lesz a kódod, egyre bonyolultabb lesz, ez majd tetszik neked - mert olyan kihívás, aztán egyre szövevényesebb lesz - nehezebbnek és fárasztóbbnak fogod érezni, majd kifejezetten komplikálttá válik - elakadsz benne, belebukol . De ez a normális, ilyenkor van az, hogy nem szabad feladni, valami más leprogramozni való után kellesz nézned ♥
-
hiperFizikus
senior tag
+ ajánlom e programnyelvek referenciáit összefoglaló webportált :
https://www.w3schools.com/default.asp -
hiperFizikus
senior tag
1. A "kereskedelmi" JavaScript -nek csak HTML és PHP -vel együtt van értelme . A HTML könnyű, a PHP -hez meg csak szerver ismeretek kellenek . A szerver ismeretek a nehezebbek, a PHP -nél . Csak ugyan úgy egymás után rakod bele a kódodba a részkódokat .
2. pl. besétálsz a munkaközvetítőbe, és ott megkérdezed, hogy mely prg. ny. -eket keresik a legjobban és hogy mennyi fizetnek érte .
3. légy önmagad mentora : rekurziónáld magadat ♥
, néz körül az idegen nyelvű interneten, még a kínai és a japán weboldalakat is lefordítja neked a Google translate !4. szippantsd fel magadat: váltsd ki a kisipart, majd írd ki hogy IT-*** vagy valami ilyesmi ! Vannak 10 tagú kis cégek is, amik jól működnek . Kereskedelmi cégeknek írnak kereskedelmi programokat .
5. nem vagy tévúton, hanem kezdő vagy . Igyekezz kikerülni a kezdők csapdáit .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Micsurin #19011 üzenetére
Én jobb híján a JavaScript canvas képprogramozót használom .
Rá kellett jönnöm, hogy ha nagy dolgot akarsz leprogramozni, akkor jobb olyan programnyelvet előkerítened hozzá, ami nagyban megkönnyíti a dolgodat !
Mert egy dolog hogy "idegálapotba jössz", de a fájóbb hogy megőszülsz mire le lesz programozva ♥
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
K1nG HuNp #18861 üzenetére
mit gondoltok, ti hogy csinálnátok?
- 4 év munkatapasztalatom itthoni cégeknél mint fullstack fejlesztő
- MSc
- AWS cert(ek)
- felső angol
- 24 évem ezen a csodás földönUgyan már, nem kell külföldre menned ! Gondolom csak angolul tudsz . Néz körül a neten, hogy milyen brutális képalbumokat ...
Hanem ha olyan okos vagy, akkor pár ezer forintér kiválthatod a magánvállalkozáshoz az engedélyt, megadják mindenkinek, nem kell alkalmassági vizsga sem hozzá .
Aztán kiírod , hogy IT-*** és már dől is a pénz !
Itt Rimaszombatban is több programozó jól megél így, csak itt ők más üzleti cégeknek programoznak üzleti programokat .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Grizzlu #18724 üzenetére
Milyen nyelvet elsőként?
Itt a hozzáállásod a fontos: úgy állj hozzá, hogy ha megtanulsz egy valamelyik imperatív programnyelvet, akkor tud, hogy a többi imperatív programnyelvet megtanulnod már könnyű lesz utána, mert az egyik és a másik "imperatívusz" csak a csomagolásában különbözik egymástól !
Én a JavaScriptet ajánlom, mert a hozzá tartozó HTML nyelv könnyű, és utána ha beveszed a PHP-ét is, akkor webszerkesztő is leszel !
Honnan tanuljam?
https://www.w3schools.com/js/js_math.asp
Tud magyarul is, csak fent-jobbra kell ügyeskedni érte .
Hogy tanuljam?
Félóránként 10 perces szünetekkel, mert egyébként beteg leszel tőle ♥
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
maximuss #17556 üzenetére
Én sűrűn mentek external HDD-re !
Mert már párszor tönkrement a személyi számítógépem, és amikor elvittem a javítóba, akkor mindig azt mondta, hogy majd megnézi, hogy mit tehet az adatokért, de aztán fütyült rá, és formatálta az egész belső diszket !
Hát csak szép álmokat neked ! Készülj inkább a pótfelvételidre !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
dabadab #11812 üzenetére
Szia dabadab !
Megnéztem a wikipédián a WWW -t, és azt írja, hogy a www lényege a linkelhetőség. Gondolom azt kifogásolod, hogy ZIP-es a linkem. Ez azért van így, mert egy webszerkesztést szolgáltató biztosítja az interneten való jelenlétemet, ez pedig a script-es futatható fájlokat csak ZIP-elve fogadja el. -
hiperFizikus
senior tag
Sziasztok szorgalmasan programozók !
A szíves segítségeteket szeretném kérni. Mostanában a szimulációkkal foglalkozom, de nem a videojáték szimulációkkal, hanem az egyszerű rácsos koordináta táblán való szimulációkkal, amit mindannyiunk záros idő alatt le tudna programozni. A fejlett kortárs szimuláció programozók a fizikai világot teszik a szimulációik tárgyává, ellenben én azt találtam ki, hogy a szellemieket is lehet a szimuláció tárgyává tenni, mint amilyenek a pszichológiai jelenségek, a filozófia vélemények alakulása, gondolkodás kölcsönhatásai a szereplők közt, a neveltetések hatása a társasági viselkedésekre, ...stb. Itt nem kell gondolni valamilyen nagyon komplikált a valódi világot azonosan leképző szoftver dinoszauruszra, hanem csak olyan ügyes kis szimulációkra, ami ezeket a szellemieket a bolyongásos, a járványos, a növekedéses, a perkolációs, ...stb. megszokott szimulációk technikájába viszi bele. Azt, hogy hogy s mint kell ezeket a szellemiek számítógépes szimulációját megoldani, arról épen a tanulmányomban lehet részletesen olvasni. Szenzációsan nagy szó, új doktrínát teremtettem vele a filozófiában!
A szimulációs filozófia és a kultúrmérnökség kapcsolata ! ZIP/html
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyik programnyelv a legalkalmasabb az ilyen szimulációs programok elkészítésére: a C++, Visual Basic, a JS, az Assembly, Pascal, Delphi, Lisp, Fortran, Forth, Perl, Python, Ada, ...stb., és hogy milyennek is kellene lennie az ilyen programnyelvnek, lehet-e a JavaScript újabb verzióin is ilyet csinálni?! Persze akkor már arra is kíváncsi vagyok, hogy mit szóltok az idevágó tanulmányomhoz?!
Üdvözlettel: Erdős Attila a szlovákiai Rimaszombatból. -
hiperFizikus
senior tag
Sziasztok vadul programozók !
Egy újdonságra szeretném felhívni a figyelmeteket! Ha a programkódotokban kiemelten figyeltek a leképzésekre, ill. ha a programkódotokba leképzéseket építetek be elegánsabb, ill. profibb lesz a kódotok. Azok a leképzések amiket ajánlok nektek az elméleti fizika tenzoros leképzésének a kiterjesztése a szöveges környezethez, a tenzorokkal analógok. Ennek az a lényege, hogy azok közül az állandóbb adatok és szub-programok közül, amiket az eljárások belsejébe szoktatok elhelyezni, azok közül néhányat érdemesebb inkább kiemelni az eljárás elé, és az eljárás paraméterében megadni. Ugyanis ekkor kifejezőbb a paraméterlista, és sőt manipulálni is lehet ezekkel az állandóbb kiemeltekkel. A tanulmányom kiemelkedően szép példa erre, aminek az a címe, hogy "Tenzor analóg operátorok a mesterséges intelligenciát és a robotlelket programozók részére !" ZIP/HTM, és bemutatja a mesterséges intelligencia és a robotlélek programon a gyakorlati alkalmazását a tenzoros leképzéseknek. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre róla!? Írjátok meg ide, és ajánljátok a linkjét másoknak is! Maga az alkalmazás is különleges, mert a tenzoros leképzés benne megoldást ad a kortárs MI eddigi minden problémájára. Az útmutatásaim alapján házilag is összebarkácsolhatok egy egyszerűbb MI és robotlélek prototípust magatoknak vele. -
hiperFizikus
senior tag
válasz
disy68 #10654 üzenetére
Szia !
Kérlek ha tudsz akkor ajálj valami magyar linkeket az AOP-ról . Én talátam hozzá: Elte-AspectJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Robotporszívók
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Renault, Dacia topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest