- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #9745 üzenetére
hát én lehet, hogy parasztos megoldást csinálnék: ha 5 oszlopból négy a verzió, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy 5 alkalommal választasz ki egyet, amit nem ellenőrzöl, a többit igen.
csinálnék öt indexet eszerint a szisztéma szerint, és mindegyikre tennék egy uniq feltételt.
-
dabadab
titán
válasz
McSzaby #9745 üzenetére
Kb. annyi, hogy az első sort simán beteszed, és amikor beraksz egy sort, akkor azt elmented.
A következő soroknál meg végigmész az aktuálison és az elmentetten és összehasonlítod a mezőiket, ha különböznek, növelsz egy számlálót és ha ez a számláló a végén nagyobb, mint egy, akkor az aktuális sort berakod a DB-be és elmented összehasonlítási alapnak. -
bambano
titán
válasz
McSzaby #8931 üzenetére
"az opensource-hoz nincs támogatás": közkeletű tévedést hallottunk.
"a vállalati célokra szánt pedig pénzbe kerül": az igaz, hogy ingyen nem kapsz vállalati szintű supportot.
de melyik a valószínűbb, ha a kolléga távozik: hogy az utóda ismeri a munint vagy hogy az utóda ismeri a kolléga házibarkács fejlesztését?oké, megírod perlben. ki fogja támogatni a perl bugok javítását?
egyébként meg ez egy olyan kérdés, amit nem kell a felsővezetés elé tárni. ha a felsővezetés dönt ilyen szakmai kérdésben, akkor valamit rosszul csináltál.
hogy kicsit ontopic is legyek:
az adatküldést rossz ötlet ennyire nehéz protokollra bízni, mint az ssh. pláne, ha biztonságos hálózati szakaszokon kommunikálsz. erre találták fel a http-t. a scriptek szétszórására meg a subversiont.aki pedig azt hiszi, hogy egy tcp kapcsolat megnyitása a valós nehézség ebben a projektben, az még sosem rajzolt grafikont
egyébként meg sokat dobna a válaszokon, ha megmondanád, melyik gépen milyen oprendszer fut. (azon, ahol a felügyeleti rendszer szerver oldala fut, és azokon, amiket felügyelni kell).
-
válasz
McSzaby #8931 üzenetére
Te jo eg, nehogy ennek nekifogjatok a nullarol.
Kezdesnek nezegess olyasmiket, hogy Ansible/Salt konfiguraciomenedzsmentre, Munin, ELK stack monitorozasra, satobbi.
Eselyetek sincs, tenyleg, foleg amiatt, hogy azt sem igazan tudod, hogy mi lenne a feladat.
Mi az, hogy az OSS-ez nincs tamogatas? Tamogassatok akkor ti, hazon belul. Vagy akkor fizessetek ki -- sokkal olcsobb lesz, mintha ti csinaljatok meg. Ha buktok, akkor az a ti (fejlesztok) hibaja is lesz, mert nem kommunikaltatok jol az elejen, hogy ez mennyire eselytelen projekt.
-
válasz
McSzaby #8928 üzenetére
Szerintem ennek a problémának nem az a helyes megközelítése, hogy egy alapvetően ipari igényt házilag próbáltok megoldani mindenféle ismeretek nélkül. Nehezen hiszem el, hogy 2015-ben ne lenne open source megoldás ennyi szerver távoli monitorozására és menedzsmentjére.
Az alacsony szintű implementációs részleteken filózás helyett inkább forráskutatást javaslok, lehetőleg külön kezelve a két feladatot – monitorozásra még én is ismerem a Papertrailt és a Munint, pedig nem vagyok sysadmin –, a beavatkozáshoz meg jó lenne tudni, mégis milyen műveletek kellenek. Nagy általánosságban az OpenLMI pl. egy érdekes projektnek tűnik.
-
jattila48
aktív tag
válasz
McSzaby #8928 üzenetére
Akkor szerintem sima blokkolt TCP, esetleg thread pool-lal. Ha nincs egyszerre sok kapcsolat, és a kliensek viszonylag ritkán kapcsolódnak, akkor a thread pool sem szükséges. Lehet minden kapcsolathoz új thread-et indítani, ami a kliens feldolgozása után leáll. Ez a legkevésbé hatékony módszer, de a legegyszerűbb is. Ez is elég lehet neked.
-
jattila48
aktív tag
válasz
McSzaby #8926 üzenetére
Nem tűnik bonyolult feladatnak, mondhatni szokásos. Én C-ben írnám meg az egészet, a szerver és kliens részét is. A szerver, ha sok klienstől, de kis csomagszerű adatforgalmat fogad, akkor UDP-vel kommunikálhat. TCP-vel akkor, ha viszonylag állandó a kapcsolat, és stream-szerű az adatforgalom. Szerintem neked az UDP lesz megfelelőbb. Ha UDP-t választasz, és valami titkosítás/hitelesítés is kell, akkor azt magadnak kell megoldani. Ez sem bonyolult, kész algoritmusokat találsz, pl. AES, RC4/MD5. UDP esetén szerintem blokkolt socket kezlést alkalmazhatsz, thread-pool-lal. Ha a TCP-t választod, akkor titkosítás/hitelesítés-re használhatod az OpenSSL-t, bár ez szerintem kicsit túllövés. Ha sok kliensed van, akkor TCP-nél a nem blokkolt socket kezelés hatékonyabb lehet, de egy kicsit bonyolultabb programozni. Szkripteket hívogatni és SSH-t kezelni, biztos, hogy nem lesz elég hatékony. Persze, ha csak néhány száz kliensed van, akkor még ez is működhet.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
McSzaby #8754 üzenetére
Hát ez igen nehéz, mert azt hogy beolvastad-e valaha az adott sort (rekordot) azt csak azután tudod meg ha beolvastad és ellenőrizted. Ugyebár a logok változhatnak, archiválódhat stb, ezért szerintem nem megoldás a file pozició tárolása.
Szerintem ha ujrainditod akkor végig kell olvasni és timestamp alapján eldönteni hogy megvolt-e már. Valamilyen primitiv keresést is meg lehet oldani (pl felezős módszer) hisz idörendben vannak benne a sorok... -
McSzaby
őstag
válasz
McSzaby #8753 üzenetére
Köszönöm az EOF tippet, már úgy megy ahogy szeretném!!
Most már csak arra kell megoldást találnom, hogy ha újraindul a daemon, akkor ne olvassa be, amit már egyszer beolvasott. Ez azért nehéz, mert közben lehetséges, hogy a logrotate elviszi az alap logot. Ezt még kezelnem kell valahogy...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
McSzaby #8750 üzenetére
Nem tartom magam valami nagy programozónak, de én úgy oldanám meg, hogy megnézném a file modification time-ot, hogy módosították e, ill. minden felolvasás után lementeném, hogy hányadik karakternél/sorban hagytam abba az előzőt. (Feltéve hogy a fájl mérete csak nőhet, és nem törlődik az eleje.)
szerk: Na ebből látszik, hogy tényleg nem vagyok olyan nagy programozó.
-
válasz
McSzaby #8750 üzenetére
"Egyszerű" a dolog, ne nyitogasd újra meg újra a fájlt, hanem csak egyszer. Amikor EOF-ot kapsz, akkor bezárás helyett nullázd az EOF állapotot (hogy Perlben hogy kell, fogalmam sincs, de például a Python automatikusan megoldja, C-ben seekelhetsz a fájl végére), így amint van adat, tudsz tovább olvasni.
Mit akarsz elérni ezzel? Nincs esetleg kész szoftver a feladatra? Elég ígéretes például.
-
beleszólok
senior tag
válasz
McSzaby #8402 üzenetére
http://stackoverflow.com/questions/8481345/perl-split-and-regular-expression
Esetleg ezt nézd meg, hátha segít.
Kicsit később talán tudok valami konkrétabb tippet is, de ahhoz elő kell szednem a perl ismereteimet, ami már bányászati módszereket igényel. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
McSzaby #7795 üzenetére
Nincs olyan, hogy legmegfelelőbb programnyelv az OOP tanulására... lényegében bármelyik népszerű objektumorientált nyelv jó lesz, bár lehetőleg ebből zárd ki a PHP-t.
Először válaszd ki a nyelvet, találj hozzá több jó könyvet, e-bookot, tutorialt, kódot, stackoverflow-s upvote-olt válaszokat, ülj le a gép elé, és gyakorolj, amennyit csak tudsz, miközben utánaolvasol alaposan a témának. Nincs kész recept, hogy ez a legjobb módja a tanulásnak. A kérdésed meglehetősen általános, így csak általános választ lehet adni rá, nulla konkrétummal.
-
modder
aktív tag
válasz
McSzaby #6993 üzenetére
http://docs.python.org/3.3/tutorial/
Vagy felmész amazonra, és megnézed melyik Python témájú könyv kapta a legtöbb csillagot, aztán letöltöd isohuntról vagy megrendeledÁtszokni egyik nyelvről a másikra mindenképpen munka. A legtöbb köztudatban élő nyelv imperatív nyelv. Így a Python, C, C++, Java, PHP, C# is, és még sok egyéb, így az alap koncepció nem változik: ciklusok, értékadások, függvények, vezérlési szerkezetek. Váltás közöttünk 1-2 hét kérdése, mire használható tudást birtokolsz
Azonban C++-ról Javara átszokni sokkal egyszerűbb, mint Pythonra, mert utóbbi esetben a Python szintaxisa teljesen más: függvénydefiníció sorbehúzással, és nem kapcsos zárójellel, for-each ciklusok máshogy vannak definiálva...
Viszont amikor az új nyelv új paradigmákat is hoz, például C -> C++ esetben objektum orientáltság és template-ek, vagy amikor imperatív nyelvről funkcionális nyelvre akarunk átszokni, akkor gyakorlatilag ismét meg kell tanulni az új nyelvet, nem csak átszokni.
-
modder
aktív tag
válasz
McSzaby #6991 üzenetére
attól függ, mi a célod. ha csak meg akarsz tanulni programozni, hogy hasznos toolokat csinálj esetleg, akkor a python jó. Minden linux gépre egyszerűen telepíthető, gyorsan lehet vele fejleszteni, még webalkalmazásokhoz is fogod tudni használni Django keretrendszerrel. Ha közelebbi kapcsolatba szeretnél kerülni a linuxszal, akkor C. C-ben később írhatsz kernel modulokat, fájlrendszert, drivert, akármit.
A Python eladhatóbb tudás, ha például rendszergazdai feladatokat szeretnél ellátni, mert jóval egyszerűbb abban összehozni egy szkriptet valamilyen feladat automatizálására, mint C-ben. Például fájl soronkénti beolvasása, reguláris kifejezésre illesztés, szöveg kicserélése jóval egyszerűbb Pythonban.
Ugyanakkor szerintem egyiket sem nehezebb megtanulni a másiknál. C-től sokan félnek, de a Pythonnak is megvannak a buktatói, ahogy minden nyelvnek. Előbbivel annyi előnyre teszel szert, hogy kicsit közelebb kerülsz a számítógéphez, és jobban meg fogod érteni, hogyan működnek a programok: típusok, pointerek, egy objektum memóriaképe, heap, stack, memóriaszivárgás. csupa jó dolgok
szerk.: C++-t csak C után, de lehet, hogy nem is érdemes vele bajlódnod, mert az egy külön állatfaj. Én is csak mostanában jöttem rá, hogy mennyire bonyolult nyelv, és az átlagos C++ programozó a nyelv lehetőségeinek a felét használja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest