- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
asuspc96
üzenetére
Papíron eljátszottam a 01234567 digitkóddal. A bal felső sarokban az ismétlés kedvéért sok nyíllal jelöltem, hogy az állapotmenetek mit is jelentenek. Jobb fenn ezeket az állapotmeneteket (8 db) írom le binárisan, ahogy dolgozni kell vele.
Mint írtam, összesen három Karnaugh-tábla kell a teljes feladathoz. Én egyet csináltam meg, ennek a folyamata követhető végig. A kiinduló állapot három bitjét A, B, C-vel jelöltem, valamint a piros téglalap az első K-tábla kimenete, egyben a végeredmény legfelső bitének igazságtáblája.
Felírtam a K-táblát (mondjuk ahogy mi tanultuk, kicsit máshogy van a rajz mint nálad, az egyértelműség kedvéért a cellák bal alsó sarkába beleírtam, hogy ez melyik bemenetnek feleltettem meg. Igazából már tíz éve volt, lehet nem jó a jelölés, de az eredményen nem változtat.), majd kitöltöttem a bekeretezett oszlop értékeivel.
Elvégeztem a minimalizálást (mondjuk csak egy összevonást tudtam csinálni), kaptam három részfüggvényt, és azokból a végeredményt.
A next_state[1] és next_state[0] kiszámítása ugyanilyen, csak értelemszerűen a második és a harmadik oszlopot kell beleírni a táblába.
Ez így segít?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Mid tower gèp ház
- 2024-es Lenovo ThinkPad T14 Gen4 laptop, gyári garanciával, eredeti magyar billentyűzettel eladó!
- Makulátlan Iphone 13 Midnigth Black 128 GB 88% 2024.12.23-án vásárolt
- TESTRESZABHATÓ/GARIS/ Ryzen 5 5600/16GB DDR4/RX 6700 XT 12 GB/ 1 TB M.2 SSD/2 TB HDD
- ASUS ROG STRIX G16 Gamer laptop 16" -40% Raptor i9-14900HX 24Mag 16/1TB 240Hz RTX 4070 8GB QHD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Apple MacBook Pro 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, megkímélt 90% akku (399 ciklus)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. Új noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest