Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

Szia,

kb. 150-200 kliensről van szó.Titkosításra nem lesz szükség szerintem, a hálózati csomópontok, illetve egyebek elég jól védettek a hálózaton. Ha valaki már odáig eljut, hogy itt hálózati forgalmat tudjon nézni, akkor már rég mindegy a történet.

Tudom, hogy google a barátom, de nem tudnál/tudnátok esetleg adni valamilyen leírást, "howto"-t, ahol az ilyen témát taglalják és vehetem referenciának?

Szerintem ennek a problémának nem az a helyes megközelítése, hogy egy alapvetően ipari igényt házilag próbáltok megoldani mindenféle ismeretek nélkül. Nehezen hiszem el, hogy 2015-ben ne lenne open source megoldás ennyi szerver távoli monitorozására és menedzsmentjére.

Az alacsony szintű implementációs részleteken filózás helyett inkább forráskutatást javaslok, lehetőleg külön kezelve a két feladatot – monitorozásra még én is ismerem a Papertrailt és a Munint, pedig nem vagyok sysadmin –, a beavatkozáshoz meg jó lenne tudni, mégis milyen műveletek kellenek. Nagy általánosságban az OpenLMI pl. egy érdekes projektnek tűnik.

Új hozzászólás Aktív témák