Hirdetés
- Stylusszal érkezhet a hajlítható Huawei Pura X Max, AI-trükkökkel fűszerezve
- Hatalmas akkut és korrekt teljesítményt ígér a Vivo
- Memóriahiány és drágulás fékezheti a mobilokat, csökkentek a Q1-es kiszállítások
- Európába és a britekhez is megérkezik a Motorola Razr Fold, indul az előrendelés
- Ön vezető vagy önvezető? Az Uber az utóbbi mellett tette le a voksát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
asuspc96
üzenetére
Papíron eljátszottam a 01234567 digitkóddal. A bal felső sarokban az ismétlés kedvéért sok nyíllal jelöltem, hogy az állapotmenetek mit is jelentenek. Jobb fenn ezeket az állapotmeneteket (8 db) írom le binárisan, ahogy dolgozni kell vele.
Mint írtam, összesen három Karnaugh-tábla kell a teljes feladathoz. Én egyet csináltam meg, ennek a folyamata követhető végig. A kiinduló állapot három bitjét A, B, C-vel jelöltem, valamint a piros téglalap az első K-tábla kimenete, egyben a végeredmény legfelső bitének igazságtáblája.
Felírtam a K-táblát (mondjuk ahogy mi tanultuk, kicsit máshogy van a rajz mint nálad, az egyértelműség kedvéért a cellák bal alsó sarkába beleírtam, hogy ez melyik bemenetnek feleltettem meg. Igazából már tíz éve volt, lehet nem jó a jelölés, de az eredményen nem változtat.), majd kitöltöttem a bekeretezett oszlop értékeivel.
Elvégeztem a minimalizálást (mondjuk csak egy összevonást tudtam csinálni), kaptam három részfüggvényt, és azokból a végeredményt.
A next_state[1] és next_state[0] kiszámítása ugyanilyen, csak értelemszerűen a második és a harmadik oszlopot kell beleírni a táblába.
Ez így segít?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone 16 Pro Max / 512GB / White Titanium
- HP Z2 Mini G9 - i714700 /32gb/512gb/nVidia T1000 (GB
- ThinkPad P16s Gen1 16" FHD+ IPS i7-1260P T550 16GB 512GB magyarított (lézerezett) bill ujjlolv gar
- DELL 7060 Mini PC - Core i5 8500T 16GB vagy 32GB ram - 256/512GB SSD - csak pár db
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB digital játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest