- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
Köszi a válaszokat!
-
Chesterfield
őstag
Erre a feladatra tudtok hatékonyabb algoritmust?
Write a function that, when passed a list and a target sum, returns two distinct zero-based indices of any two of the numbers, whose sum is equal to the target sum. If there are no two numbers, the function should return null.
For example, FindTwoSum(new List<int>() { 3, 1, 5, 7, 5, 9 }, 10) should return a Tuple<int, int> containing any of the following pairs of indices:
0 and 3 (or 3 and 0) as 3 + 7 = 10
1 and 5 (or 5 and 1) as 1 + 9 = 10
2 and 4 (or 4 and 2) as 5 + 5 = 10public static Tuple<int, int> FindTwoSum(IList<int> list, int sum)
{
for (int i = 0; i < list.Count; i++)
{
for (int j = i + 1; j < list.Count; j++)
{
if (list[i] + list[j] == sum)
{
return Tuple.Create(i, j);
}
}
}
return null;
}azt mondja a kiértékelő, hogy Performance testen ez elbukik.
-
Chesterfield
őstag
Eddig ez a GDPR megoldás tetszik a legjobban
:
-
Chesterfield
őstag
válasz
dabadab #12104 üzenetére
Köszi!
Sajnos ez a terület elég homály számomra.
Szakdolgozathoz érkezett ez a kérdés:
"Gondolt-e adatgyűjtő telepítésére mely a látogatottsági adatokat összegezheti. Miért lényeges pontja ez egy webshopnak?"Ahogy gyorsan rákerestem a témára, ott is a Google Analytics-et olvastam, szóval akkor gyakorlatilag csak ennek kell/érdemes utánanéznem?
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
ASP.NET weboldal látogatottsági adatainak elemzéséhez mit célszerű használni?
köszönöm
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Hamarosan itt a szakdolgozat leadási határidőm, így lehet lesz a napokban néhány kérdésem, előre is elnézést kérek érte.
A projectem egy ASP.NET MVCwebshop, Entity Frameworkkel, code-first fejlesztéssel.
Az útmutatóban az áll, hogy szükség esetén készítsek adatbázis tervet. Ez vajon code-first esetén is szükséges?
köszönöm!
-
Chesterfield
őstag
WPF-hez tudnátok ajánlani valami jó kurzust?
Udemy-n nem igazán láttam olyat, amit érdemes lenne megvenni.köszi
-
Chesterfield
őstag
GIT-hez értőktől kérdezném, hogy hogy kell azt megoldani, hogy a remote repositoryban fent legyen egy adott fájl(pl egy Web.config), viszont ha valaki klónozza a repositoryt, és a local repositoryjában átír benne ezt-azt, akkor utána ezt az adott fájlt már ne trackelje.
Sourcetreet használok, és nem szeretném ha ezek a fájlok listázva lennének uncommited changes-ben az unstaged files listában.
köszönöm
-
Chesterfield
őstag
-
Chesterfield
őstag
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
A következő problémát kellene megoldanom:
Adott többféle téglatest alakú termék, amelyeknek ismertek az élhosszai, illetve van többféle méretű doboz.
Meg kellene határoznom, hogy x db téglatest becsomagolásához hány darab és mekkora méretű doboz szükséges.Tudtok valamit tanácsolni, hogy merre induljak el?
-
Chesterfield
őstag
Azt nem tudom, hogy milyen a megítélése.
Mindenesetre ez az egyetlen intézmény az országban, ahol szakirányú továbbképzésben programozói végzettséget lehet szerezni, tehát ha nem akarsz újra elvégezni egy BSC képzést, de kéne a papír, akkor valószínű az egyetlen választás.
-
Chesterfield
őstag
Ide még talán be tudsz jelentkezni:
[Programozó informatikus
szakirányú továbbképzés] -
Chesterfield
őstag
Köszönöm a válaszokat
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mennyi a reális kezdő fizetés az ország keleti felében gyakornoki (tehát nem junior) pozícióban?
köszönöm
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #11084 üzenetére
Köszönöm a válaszokat egyébként, végül úgy döntöttem, hogy beleásom magam az Angularba, később jól jöhet még.
-
Chesterfield
őstag
Udemyn nagyon jó kurzusokat lehet venni 10€-ért.
Mosh Hamedani a legjobb instruktor, akivel eddig összeakadtam.
Nagyon élvezetes az előadásmódja, tök érthetően elmondja, hogy mit miért csinál.
C#, MVC, EF és most Angular kurzust is tőle vettem.
Most készíti el éppen újra az Angulart, az előző kurzust a 2 beta-ból csinálta(nem is értem miért). -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Készítenem kell egy kliens oldali applikációt, ami az adatokat egy Web API-tól kapja.
A WebApi már készen is van, viszont innen nem igazán tudom, hogy hogyan tovább.Az alkalmazás maga elég egyszerű, kell felülre egy navbar két gombbal, az elsővel csak kilistázza az objektumokat, a másodikban szintén megjelenik a lista, és az elemek mellett egy szerkesztés gomb.
Tetszés szerint használható hozzá knockout, angular, jquery.
Melyikkel lenne legpraktikusabb/egyszerűbb elkészíteni?
Köszönettel veszek bármilyen tanácsot
-
Chesterfield
őstag
Mi a véleményetek, érdemes jelentkezni egy gyakornoki programba, ahol Delphi-t oktatnának?
A cég főleg ezzel fejleszt. -
Chesterfield
őstag
válasz
PumpkinSeed #10691 üzenetére
Igen, köszi, e szerint csináltam, de target branchnál csak az eredeti repositoryból tudok választani(ahonnan forkoltam), viszont a feladatban ugye megadták a "project maintainer" távoli repóját is, csak nem tudom, hogy mit kéne kezdeni vele.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #10689 üzenetére
Az lemaradt, hogy Forking Workflow-ról van szó.
-
Chesterfield
őstag
Gitlabos gyakorlófeladattal kapcsolatban lenne kérdésem.
Megkaptam a hivatalos repository linkjét, forkoltam, ekkor ugye létrejött egy saját távoli repositorym.
Ezt klónoztam a gépemre, megcsináltam a kért módosításokat, majd pusholtam a saját távoli repositorymba.És akkor most jön az, hogy merge requestet kéne küldenem, ehhez megkaptam a projektgazda repositoryjának a linkjét is, de fogalmam nincs, hogy ezzel mit kéne kezdenem. Hol tudom azt megadni, hogy ennek az illetőnek küldöm a merge requestet?
köszönöm
-
Chesterfield
őstag
válasz
bandi0000 #10683 üzenetére
Ha jól olvastam a PAE-ra jársz.
Itt vannak a 2 éves felsőoktatási szakképzés tárgyai a 4. oldalon.Azért itt elég minimális matek van összevetve a Bsc progtervvel.
Én meg itt kutakodtam, és ráakadtam erre:
Programozó informatikus szakirányú továbbképzés
Ezt vajon műszaki menedzser diplomával el lehet kezdeni? -
Chesterfield
őstag
Szakirányú végzettség híján nézegetem a felsőoktatási lehetőségeket, és látom, hogy néhány suliban van 4 féléves programtervező informatikus felsőoktatási szakképzés.
Például Egerben:[link]
Erről van valakinek valami tapasztalata?
Aki esetleg felvételiztetni szokott, mit szólna, ha valaki ilyen végzettséggel jelentkezne a cégéhez?Már van egy műszaki diplomám, de váltani szeretnék programozásra, nem tudom, hogy van-e kedvem egy Bsc-t elvégezni.
-
-
Chesterfield
őstag
Én egy junior pozícióra jelentkezéskor azt a feladatot kaptam, hogy készítsem el a Game of Life programot.
Más cégeknél is ilyen beugrókra lehet számítani?
Ehhez képest, amiket itt korábban írtatok elég könnyűnek tűnik.
-
Chesterfield
őstag
válasz
bucsupeti #10467 üzenetére
Szerinted pl a yellowroad nem működőképes?
"Hogyan épül fel a képzés?
A fontosabb programozási alapismereteket az alapozó blokkunkban sajátíthatod el, különböző gyakorlati feladatok megoldásával. Megtanulod, mi az a programozás, mi a folyamata, milyen eszközeid vannak hozzá, mi az az algoritmuselmélet, milyen programozási nyelvek vannak, és hogyan tudod őket alkalmazni. Ezek után következik a programnyelvi specializáció: lehetsz Front-End fejlesztő, foglalkozhatsz php-val, lehetsz C# programozó, vagy Java fejlesztő."
Mi vár rám a képzés után?
A csomagodtól függően egy 1 vagy 2 éves munkaszerződés fix fizetéssel annál a vezető iparági cégnél, amit te választottál és ahol téged választottak. Klubtagságunknak köszönhetően nem engedjük el a kezed azután sem, hogy elvégezted a képzésünket: várnak rád díjmentes továbbképzések, további nemzetközi minősítések, amelyekhez minden felkészítő anyagot rendelkezésedre bocsátunk, miközben a mentoroddal is megmarad a kapcsolat. Mi megadunk minden segítséget, azonban rajtad múlik, hogy mennyit fejlődsz, milyen gyorsan kapaszkodsz egyre feljebb a ranglétrán.
Gondolom nem vállalnák be az "ingyenes" képzéset, ha nem gondolnák úgy, hogy 4 hónap alatt junior szintre tudják hozni a résztvevőket.
Vagy valamit nem jól értek? -
Chesterfield
őstag
Olyanokat tudtok írni, hogy az ember kedve elmegy az egésztől
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Látom az Epam facebook oldalán, hogy szoftvertesztelői tanfolyamot indítanak, amihez előtte egy tesztet kell kitölteni.Nem tudjátok véletlenül, hogy egy ilyen tesztben körülbelül milyen kérdések vannak?
Létezik az, hogy nulla tesztelői/fejlesztői tudással ide felvesznek valakit?Találtam egy linket egy korábban hirdetett szoftvertesztelői tanfolyamhoz, ott azt írják, hogy a teszt "alapvető számítógép ismereti és logikai készségeket mér."
köszi
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Talán tudtok nekem hasznos tanácsot adni.
Érdekelne a programozás, de nincs ehhez kapcsolódó végzettségem.
Igazából azt sem tudom, hogy ennek a szakmának milyen ágazatai vannak. Na jó, talán egyet, mint pl webfejlesztés.Van esélyem képezni saját magam olyan szintre, ami egy leendő munkaadónak elég lesz majd?
Vagy csak proginfó MSC-vel van keresnivalóm a piacon?
Ha nem, meg tudnátok mondani, hogy milyen irányokba lehet elindulni?
Akár OKJ képzés is szóba jöhet, de önképzéstől sem esek kétségbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged