Hirdetés
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronam
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Milyen lejtőn? A képernyővédő oké, de mkv-ból eddig sem mentek a DV anyagok Plex-en, nem igazán értem, amit Peace ír... szerintem valamit benézett.
#104495 Peace: Elküldenéd légyszi, hogy melyik DV anyagot játssza le HDR-ben? köszi!

Én az új Jokert a napokban néztem, és semmi gond nem volt vele.
-
Peace
nagyúr
Na segítsetek plz, mert összezavarodtam. Mindkét film mp4 és DV. Reggel mkv-t írtam, de benéztem. Az egyik film tegnap még ment DV-ben Plex-el, de frissítés (Plex és webOS is gondolom) után már csak HDR-ben indul. A másik film pedig most is simán ment DV-ben Plex-el. Akkor most mi határozza meg, hogy nem viszi?
-
sony89
aktív tag
Szeretnék vásárolni egy új LG oled 65 c4 es tv-t...
Legalább 3 év garancia..
Tudtok valami jó arustott helyet ahol érdemes venni, rendelni most? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni. Van RTL+ active szolgáltatói hozzáférésem és az a gondom, hogy a társított LG TV-m ami az RTL+ alkalmazást támogatja azon a tartalmak "Lakat" szimbólumokat jelez ugyanezzel a profillal a számítógépen meg letudom játszani a tartalmakat. Itt akkor gondolom akkor nem a hozzáférés a gond.
Gondoltam újraindítom a TV-t (55"C3) de nincs ezeknek újraindítás funkció
-
szkutyi
addikt
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Peace
üzenetére
Ha ez megnyugtat, a tv a belső lejátszójával amúgy is csak a HDR sávot tudja kiolvasni mkv-ból. Nyilván ha van benne HDR sáv csak akkor, ha nincs akkor zöldes lilás lesz a kép, ha TS-be átmuxolja az ember akkor megy a DV is. Ez csak a tv belső lejátszójára igaz, a Plexről pedig fentebb írnak(én azt jó ideje nem használok, csak serviio-t)
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Peace
üzenetére
Ha HDR az HDR, szóval nem csak a logó változott. A HDR statikus metaadatot használ, a DV pedig dinamikus (persze mostanság sok szar DV anyag jön ki amelyek szintén statikusak sajnos) de technikailag fejlettebb a DV, az más kérdés hogy egymás után...főleg tegnapról mára elég nehéz bármi különbséget észrevenni egymáshoz képest.
-
Peace
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Pánik elharitva!!! Szerencsétlen nyomorult játék átállította magát 4k-ra....
Visszaállítottam 1440p-re, azóta semmi csíkozás és fekete képernyő. Remélem így is marad! Tuti lesz még pár hasonló panikolasom, előre is elnézést!
Továbbra is viszi Plex a DV filmet és ugyanúgy is néz ki, mint tegnap, csak már szivárványos HDR logó jelenik meg jobb-felső sarokban, nem a Dolby Vision felirat, mint tegnap. Szóval szerintem csak a logó változott valamiért, amit nem tudok mire vélni. Mkv amúgy. -
szkutyi
addikt
válasz
Peace
üzenetére
Szerk: megnéztem a WEBOS 24 MIATT nincs mp4ből dovi..
Nekem legfrissebb plex van, de még megy a dovi mert a tv-t nem engedem frissiteni!!
Pontosítsunk kérlek..mi frissített?plex vagy a tv? Ha az utóbbi akkor mondtam már mások is jelezték...én este frissitettem épp a plexet, mindjárt megnézem valtozott-e valami a c3-on.
Ja és az sem mind1 milyen dolby visiont töltötté)?
Mp4? Vagy mkv és hibrid?
Eddig vitte mp4ből(kivéve egy profilt) a plex...
HDMI:prémium?mitől prémium? Ki volt minden kapcsolva mikor dugtad a kábeleket? vegyél másik kábelt..először... -
Peace
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Netflix továbbra is kiírja a DV-t, szerintem a Plex lett csak fos frissítés után. DV filmet szedtem le direkt és azt is mutatta, de mostar a szivárványos HDR logót mutatja a film elindításánál, nem a Dolby Vision felirat jelenik meg. Ettől függetlenül DV-nek kell lennie, mert olyan kódolású a film. Szerintem csak az app lett hülye.
Viszont sokkal nagyobb gondom van és már sírni tudnék. Játék PC-ről. Betoltam 1440p@120 HDR, zöldes-lilás felvillanások, mint mikor a HDMI kábel kontaktos. Elkezdtem szórakozni. Chroma444 korlátozott színtartomány, 8bit, ugyanaz. Kikapcsoltam HDR-t, ugyanaz. Atvaltottam RGB-re Chroma helyett HDR off. Most már csak néha felvillanó kis zöld vízszintes csíkok jelennek meg játék alatt és néha teljes feketeseg lesz 1 sec-re majd visszajön a kép.
Soha az életben nem tapasztaltam ilyet Samu Qled-en játék alatt, mindig kifogástalan volt a kép. Ugyanaz a prémium HDMI kábel van bedugva az 1-es foglalatba, amivel a Samsung volt használva. A bemenet az PC-re van állítva..... -
RockCNC
őstag
válasz
Peace
üzenetére
Itt van pár DV demó anyag, ezzel próbáld. (és ne valami ocsmány színes HDR tartalommal
) -
Tyrone89
senior tag
válasz
Peace
üzenetére
Miről nézted a DV-t? netflix? Mert azon ha valami DV úgy is abban indítja a tv + mivel ha LG van Neked, akkor amúgy is a DV-t fogja jelezni az adott tartalom tulajdonságainál. Pár napja már volt téma itt, Szkutyi írta be hogy valakinél azt hiszem a G3 nem vitte a DV-t mp4-ből..ami elvileg Hunspikey-tól megerősítést is nyert mert egy általam küldött DV anyagot ami mp4-ben volt, valóban nem játszotta le a tv-je(az én C9-em viszont gond nélkül) végül TS-be muxolva volt jó neki. De az tényleg csúnya tréfa lenne ha netflixen vagy nem tudom honnan nézted a DV kontenteket most "csak" HDR ben vinné a tv
-
szkutyi
addikt
válasz
Peace
üzenetére
LG g4?
Milyen frissítés?tv-n? Az új web-os kaptad meg? Mi az hogy ocsmány hdr felirat?honnan inditod a dolby visiont ami hdrben indul? Attól hogy hdrben indul még nem szokott ocsmány lenni.
Valaki már írta hogy frissítés után már nem viszi mp4bol a dolby visiont csak tsből. -
Peace
nagyúr
Tegnap amikor bekapcsoltam minden DV tartalomnál szépen kiírta a sarokban, hogy Dolby Vision. Lefutott valami update gondolom és most csak egy ocsmány színes HDR felirat látszik mindig. Nem lehet ezt valahogy visszaállítani? Hogy látom így, hogy DV vagy HDR az aktuális? Be tudom állítani valahogy, hogyinden esetben a DV-t preferálja a tv, ha elérhető?
-
vata666
tag
Köszönöm a jókívánságokat
Hazaengedtek. Rendben van a vérkép és az ismétlés is (szívre néztek mellkasi fájdalmak miatt, infarktus gyanú), EKG is utána jó lett az SBO-n, orvosi vizsgálat is okés. Most pihi. Jó éjt -
Peace
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
A rápattintás az halál simán ment elsőre legalább.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Peace
üzenetére
Totál felesleges ez a fischer. Ami jár hozzá teljesen okés. Én azokkal raktam fel B30-as teglára és aki segített rá is támaszkodott (kb 65 kg) és tartotta. Mi a rárakásnál szívtunk kicsit de összességében nagyon hamar ment... sajnálom hogy nektek nem de a lényog hogy már fent van a falon!
-
Peace
nagyúr
Fuhhh ge*i!!! Itt ami elromolhatott, az el is romlott srácok....
Tudtam én, hogy nem kell nekem tv csere.....a fúrószár beleakadt a falba félúton. Meg se moccant. Se a nagy ütvefúrú, se fogó, semmi nem használt. Én már magamba roskadva majdnem zokogtam, de végül kedves barátom valahogy kivarázsolta. Aztán a méregdrága német Fisher csavar 3/4-ig benn volt már, kettétört. Ott már az őrület határán voltam. Azt mondtam szomszédoknak, hogy 10-15 perc, ekkor már 1,5 órája szoptunk. Végül fúrtunk még 2 db 8-as lyukat és le**artuk. Így most fogja 4 8-as tipli és egy darab 10-es a konzolt. Stabilnak tűnik, de majd kiderül. Szóval itt tarok. Majdnem megtört, de végül jó lett. Szerintem ferde a fal és így olyan, mintha a tv alja kijjebb állna, pedig nem. Teljesen felfekszik a falra az egész.
Szóval ennyi. Gyors belenéztem Netflixen és Disney-n a Dolby Vision-be, elképesztően szép! <3 -
alaves
addikt
válasz
vata666
üzenetére
Jobbulást! Hagyd most a francba az új TV dolgot, az egészségeddel törődj!
Ui.: Ha orvoshoz kell menni (pl. jogosítvány) a rendelőben ~190 vérnyomást mérnek. Egyébként folyamatosan, itthon, nyugodt körülmények között 13x az átlag (~120 körül már kicsit érzem, hogy alacsony). Baromi csalós ez a vérnyomás dolog, nálam az ideg és stressz megpattintja elég keményen, de én amúgy is a nyugalmat kedvelem
-
Pro Koryak
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Múlt héten ennyi volt a DATXXH verzió az emagnál, ami elvileg qd-oled paneles.
Most alza LG 55C4 427e, és valószínű a garis dolgok miatt jobban járnál vele, de lehet a képe is jobb...
-
alaves
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Igazad van, elvileg hasonló fényerőre állították a WOLED kijelzőt az 55S90D-ben, mint a 65S90D QD-OLED változaton [link] . Valószínűleg már csak WOLED-ex és WOLED-MLA van, talán még esetleg lehet WOLED-evo (WBE). WBC kijelzőt már nem gondolnám hogy gyártanak.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! LG C4 (stb) tulajoknál szeretnék rákérdezni a digitális TV műsor külső tárolóra történő felvételének működésére (PVR).
Saját, 10 éves Samsung HU8200 tévémben úgy működik, hogy a műsorújságban beállítom a később kezdődő, felvenni kívánt adást. Ha elérkezett az adáskezdés, a felvétel elindul, ha ki van kapcsolva a TV, ha be van kapcsolva, akkor is. Felvétel közben arra a csatornára váltok, amelyikre akarok, vagy egy másik adattárolóról filmet is nézhetek..
Az LG tévék PVR működése is ilyen? -
Celtis
veterán
válasz
vata666
üzenetére
Ha nagyon ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz, akkor még az erősítő és a tv közé berakhatsz egy HDMI CEC-LESS adaptert. Akkor már ütközés nem lesz. Viszont amikor az Zidoo-t nézed, a hangprojektort le kall némítanod, illetve az erősítőn és a Zidoo-n mindent a saját távirányítójával kell kezelned.
-
vata666
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Az előbb atdugtam egy másik HDMI-re a tv-vel érkező csatlakozót. Folyamatosan erőlteti , hogy nem arc kompatibilis csatlakozás... A Zidooról elindítottam egy filmet. Megy vele, de már jött egy hiba... Csíkos lett a kép és lefagyott a lejátszó... Valóban nem túl jó ez így. Pedig gondoltam veszek egy q600c-t, az pont el is férne még az állványon. A tv hangja jönne azon, a Zidooról a tartalom meg az erősítőn keresztül. Ahogy mondod, már most összeakadtak a dolgok... Köszi
-
sandró60
addikt
Ha hiszitek-Ha nem.Nálam egy Sony 5.1-erősítő+ Yamaha mély láda van 23-éve Akkor az első DVD-lemezem a Gladiátor volt eszméletlen hang minőségben.
A Philips optikán van rákötve.Jól szól igaz akkor amikor erősitöt használom akkor a Philipsen a hangerőt letekeremm -
Celtis
veterán
válasz
vata666
üzenetére
Miért nem használod ugyanígy tovább? Minek még egy hangeszköz?
Ha a hangprojektoron akarod a tv hangját hallani, akkor azt kell majd az eARC portra kötni. Viszont mit akarsz a zidoo lejtszóval? Ha a tv-re kötöd, akkor az is a hangprojektoron fog szólni, ha az erősítőn hagyod, akkor az erősítőt kell a tv egy másik HDMI portjára kötni viszont macerás lesz az erősítő és a hangprojektor között váltani. Az is lehet, hogy össze is fog akadni a vezérlésük.
Én kerülném ezt a megoldást. -
vata666
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tv váltás lesz (végülis a TCL-t lemondtam és 77s95d jön) és szeretnék hozzá egy hangprojektort venni, mert nem tetszik a hangja. Van egy Yamaha erősítő és Dali 7.1 rendszer zidoo z9x lejátszóval. Most a tv HDMI earc-ra van dugva egy HDMI kábel ami az erősítő HDMI out-ra van dugva. A zidooról a HDMI meg a 2es inputra. Hogyan kell majd dugni ha bekerül a rendszerbe egy hangprojektor. Az lenne a cél, hogy a hangprojektor szólaljon meg ha bekapcsolom a tvt. -
Celtis
veterán
válasz
anderledani
üzenetére
Sikeresen ötvözi az LG és samsung hátrányait. De legalább az ára jó.
Viccet félretéve, ha elégedett vagy vele, akkor minek cserélnél.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Kb. ilyen a WOLED-es S90D vs. B4 [link]
(USA-ban csak az S85D WOLED-es) Minusz DTS/DV, ha számít.
Egyébként jó TV, csak az nem tudható, hogy a kisebb hibák (banding, tinting, inhomogenitás, stb) esetén cserélnek-e kijelzőt. Valószínűleg nem. -
Orbiteric
aktív tag
válasz
anderledani
üzenetére
65" qd oled-es arra érdemes ha megoldható.
-
Quadgame94
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
Nem tudjuk mi sem mert nincs WOLED Samu teszt kint. Hátha Vhiktor fog tesztelni egyet. Mi van ha csak B4 szinten van? Akkor már inkább azt kellett volna venned. C4-re is lesz akció tuti és 430 kürül hozható lesz a következő 6 hétben, az meg jobb.
Én nem vettem volna meg, mert lutri.
-
anderledani
őstag
Sziasztok!
393 ezerért vettem egy Samsung QE55S90DAEXXH-t (tehát WOLED paneleset), megérte ez így is? Bánkódjak miatta? Keressek megoldást valami cserére, vagy nem volt ez így olyan rossz?
-
amdboy
senior tag
válasz
sony89
üzenetére
Én [link] ilyet vettem, igaz már nem Lg tv-m van
De a lényeg, hogy ennek az árához mérten viszonylag jó hangja van, de ebben az árkategóriában csodát nem kell várni de azért elfogadható. Feljebb is nézegettem 150k környékén és lényegében nem sok különbség volt hallásra sem, max annyi, hogy annyiért már ki lehet fogni 4.1 vagy akár 5.1 is. De ha nincsenek nagy igényeid akkor én azt mondom, hogy ez a Lg nem rossz választás -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
allein
üzenetére
8as szériáju philips oled nagyon drága és ahhoz képest gyenge is. Akkor g4.
Philips teszt -
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Steelseries Arctis Nova 5 vagy JBL 720BT fejhallgató működőképes lenne egy LG OLED C3 hoz csatlakoztatva Bluetooth segítségével vagy valahogy?
Köszi!
-
Csandi
addikt
válasz
sony89
üzenetére
Szia, van soundbaros topic, de árat nem írtál. Egyébként rtings tesztek alapján a Samsung sounndbarok a legjobbak, én is a C4-hez egy Q800D-t vettem, ha pedig hátsó hangszórók is kellenek akkor Q930D vagy Q990D az ajánlott.
Sonos most kerülendő a cég körül levő gondok miatt, meg szoftveres problémáik is tudnak lenni
LG meh
JBL jó (Bar 500 ha nem kell hátsó hangszóró és BAR 800-1000-1300 ha kell. Nyilván egyre drágábbak)
Harman jó de nincs friss modelljük, tavasszal jön
Sony jó de drága (a nagy theatre vonaluk egy egybe mindenes bar, annak nincs + mélye sem hátsója tehát azokkal mégdrágább)
Sennheiser jó de drága (ua. mint Sony-nál a zarojeles kommentem)
Jah meg Bose, abból mire összeraksz egy full szettet nagyon drága és annyival nem jobb mint a Samu (már ha egyáltalán jobb)
Kb ezek az általános ajánlások a soundbar topicban.
-
sony89
aktív tag
Sziasztok!
Egy LG OLED 65 C4 hez milyen soundbar-t ajánlatok? Nyilván ami nem gagyi, nem a legolcsóbb érdekel...legyen jó hangja!
Köszi!
-
válasz
Yodamest
üzenetére
Nekem amikor játszom, a tévé Gamer módba kapcsol automatikusan, mert így állítottam be! Szimplán is szép minden, de ha az adott konzol gépen be van kapcsolva a HDR az még rátesz egy lapáttal! XboxSeriesX pluszban meg DolbyVision is támogat, na ott ez hatványozottan igaz

"Gondolom erre ügyeltél, de azért meg kell kérdeznem, hogy a tv hdr képmód és a tv sdr képmód külön külön be van álítva?"
Erre nem tudok válaszolni, mert én külön semmit sem állítgattam! Ha játszom mint írtam Gamer mód, ha filmezek netflix vagy valami streaming, akkor meg a filmmaker van, sima tévé adást pedig már kb 8 éve nem nézek 😂 Egyszóval 90%-ban HDR vagy DolbyVision tartalmat fogyasztok...SDR gyakorlatilag egyáltalán nem megy a tévén, maximum ha youtube nézek, annál sincs állítva semmi sima alap beállításokkal nézem!
-
Yodamest
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ott akkor a konzol lehet rátol valami auto hdr featuret, ilyen van ugyebár windows alatt is. Lehetséges, hogy ezért látod szebbnek, mint a sima sdr-t. Gondolom erre ügyeltél, de azért meg kell kérdeznem, hogy a tv hdr képmód és a tv sdr képmód külön külön be van álítva? Tehát az nem lehet, hogy szimplán szebb a hdr képbeállítás a tv-n és ezért látod hdr-ben szebbnek az sdrt?
-
válasz
Yodamest
üzenetére
Szerintem benéztél valamit, egy szóval sem írtam, hogy amelyik játék HDR támogatott az nem szebb😂 Arról reflektáltam, hogy amelyik játék NEM HDR támogatott, és a Ps5 menüben a HDR lehetőség mindig HDR-re van állítva, akkor az SDR játékok is jóval szebbek, mintha nem lenne ez a lehetőség bekapcsolva...remélem így már érthető 👍
-
Yodamest
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Nálam pont fordítva van: ugyan szép kontrasztos az sdr is, de ha konkrét hdr játékot vagy videót indítok azért az az igazán durva, egyszerűen mindenből több, nagyobb dinamika, fényerő minden. Alaves-el annyiban vitatkoznék, hogy a hdr soha nem lesz olyan, mint az sdr, szóval ezen kijelentését nem igazán értettem.
-
SZKEBE75
senior tag
Szeretném kérdezni,hogy LG C1 eARC kimeneten csatlakoztatott bármilyen audio készülékkel tapasztalt bárki olyat,hogy egy idő után lekapcsolja a hangot?
-
válasz
alaves
üzenetére
Ja igen és amit írsz nem, nem ugyan azt látjuk SDR és HDR módban, mert mint írtam amelyik játékok nem támogatják a HDR-t, sokkal szebbek/színesebbek/élesebbek bekapcsolt HDR-el a Ps5 menüben, mint nélküle...de te is tesztelheted, ha nem látsz különbséget, nos akkor szemészet javallott
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Magisk
- Milyen házat vegyek?
- Battlefield 6
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Akkor innentől hogy tudok DV mkv filmeket lejátszani? Sehogy? Vagy valami trükkel?

Soha az életben nem tapasztaltam ilyet Samu Qled-en játék alatt, mindig kifogástalan volt a kép. Ugyanaz a prémium HDMI kábel van bedugva az 1-es foglalatba, amivel a Samsung volt használva. A bemenet az PC-re van állítva.....
Szóval ennyi. Gyors belenéztem Netflixen és Disney-n a Dolby Vision-be, elképesztően szép! <3