- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hunspikey
őstag
-
Suri84
kezdő
válasz
Csabi1984 #104210 üzenetére
Erre már gondoltam én is, de akkor mindent újra kell beallitani... És persze nem is biztos, hogy megoldja a problémát. Nem nagy kedvem van hozzá, mert hát frissítés előtt működött és bosszant, hogy nekem kell időt pazarolnom ez miatt. Várok még egy kicsit hátha valakinek volt hasonló gondja és valahogy meg oldotta vagy legalább hátha kiderul segít-e a gyári visszaállítás... Miért nem lehet ugy kiadni egy frissítést, hogy jó legyen mindenkinek😡
-
-
válasz
Csabi1984 #104054 üzenetére
A színfényerő amiről írnak feljebb az más mint a fényerő. A Samsung és az MLA paneles oled képe ezért ütős. De amúgy feljebb a kollega nem azt írta, hogy nincs, hanem hogy nem egy szakadék.Ez csak értelmezés kérdése, felesleges ezért egymásnak esni. ( nem rád értem) A c1 is felső kategóriás képpel bír, hisz OLED.
-
undercover
őstag
válasz
Csabi1984 #103637 üzenetére
Webos24-nél 23.20.50 a verzió szám.
Meg a TV információnál van, hogy webOS24/9.2.0-26.
Vhiktor: A fórumtársnál még nem webos24 volt akkor. De igazából már elvesztettem a vonalat jobb lett-e vagy sem. De én láttam olyan fórumokat, ahol javulásról számoltak be.
Én amugy követtek egy patreont, ez alapján szoktam beállítani a TV-t.
Itt van: [link] -
undercover
őstag
válasz
Csabi1984 #103625 üzenetére
Nos a menü nem változott, bejött néhány új funkció. Ilyen chatbot meg nem tudom mi még. De 99%-ban ugyanúgy nézz ki.
Viszont elvileg az elmúlt hetek frissítése után szebb lett a kép. Csak utána kell állítgatni mert a régi beállítások már nem 100%-ban jók az új frissítés után.
A hátrány, hogy a képernyőkímélő nem kapcsol be csak 30 perc után azt hiszem. Kivéve a kezdőlapon ott bejön 3 perc után. -
tabletta
tag
válasz
Csabi1984 #103551 üzenetére
Az egyetlen bajom nekem is csak ezzel van, amit leírtál. A múltkor, a fickónak zöld volt a szakálla.
Ebben a topicban én képviselem az abszolút laikust, aki néha csak a kötőszavakat érti, tehát, nem én fogom megmondani a tutit, de eddig az sem volt világos, hogy ez a tv, vagy az adás hibája? Kísérletezni, össze vissza állítgatni meg nem akarom. Azt sem tudom, hogy ezt a kalibrálás megoldaná-e? -
KTTech
veterán
válasz
Csabi1984 #102848 üzenetére
Ennek így kell működnie. A médialejátszód nem támogatja a QMS-t, csak a hagyományos frekvenciaváltást, amihez új HDMI handshake kell. Az 1s még igen "baráti" várakozási idő. Mondjuk én beállítanám a médialejátszót, hogy a képfrekiváltást a lejátszás megkezdése előtt csinálja meg, és akkor kevésbé zavaró (a Kodi tud ilyet, gondolom a CoreElec fork is).
-
-
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984 #102369 üzenetére
És mivel játszod le a filmeket? A tv mediaplayerével? Mert elvileg az lg nem sok hangformatumot támogat. Épp ezen elgondolásból vettem hdmi-s qnapot. De elszoktam tőle, hogy itt kerreg a nappaliban, most zavar. Ha száműzöm innen és tv-n játszom le, átmegy az előfokba minden hangformátum rendes nagy sávszélességgel?
-
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984 #102367 üzenetére
És a firestick hova volt bedugva? Nekem most az anthembe van. Az earc-on minden hang átmegy a tv-ből? Erősen gondolkodok rajta, hogy a nas-t leköltöztetem a pincébe. Még jó, hogy hdmi kimenetűt vettem, hogy jól összekötöm az erősítővel, milyen klasszul fog szólni. Most üzemelem be, 5400-as hdd-k ide vagy oda, van hangja. Csak nem tudom, hogyha a tv-n kezelem a nas-t wifin keresztül, akkor az az earc-on átküld minden hang formátumot vagy csak amit a tv kezel?
-
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984 #102274 üzenetére
Na, rákeresek!!! Másoknak is volt hasonló gondja, külföldi fórumon olvastam, lg hivatalos válasza az volt, hogy ez ilyen, nincs rá megoldás, earc a priority kimenet, ha valami rá van dugva, bekapcsolja. Hat b...szák meg
És ez mit csinál? Ha bekapcsolom az erősítőt, jön a hang, ha nem kapcsolom be, a tv szól?
-
hunspikey
őstag
válasz
Csabi1984 #102111 üzenetére
Offba teszem, mert ez már nem OLED TV specifikus.
Az a baj, hogy a szakmának voltak elvei illetve követendő standard megoldásai. Általánosságban ha csak nem a drámai hatás fokozása volt a cél akkor 3 pontos világítás volt az elterjedt mivel ez rajzolta meg a kontúrt, derítette a témát illetve adott egy főfényt.
Stúdió körülmények között ez tipikusan egy gégen lámpa, ami a hajfényt, a vállkontúrt rajzolja, illetve egy spot majdnem optikai tengelybe helyezve mint főfény, és általában egy kurva nagy softbox ami meg a fill-light. Ezzel nagyon szépen lehet fotózni.
A baj ott kezdődött, hogy a filmesek egyre lustábbak, ezt ráadásul néha kreatív ötletnek állítják be, és ma már ott tartunk, hogy iszonyatos mértékben elharapózott a on-set világítás, nevezik még practical lighting-nak is, a lényeg, hogy a setben található eleve világító testek fényét használják fel. Ilyen a belinkelt sárkányok háza jelenet is. Szerintem botrány szar.
Valamikor amikor még rendes filmre forgattak a filmesek, muszáj volt rendesen világítani egész egyszerűen a film érzéketlensége miatt. Ma jönnek az ISO rekorder szenzorok és már nem világítanak be semmit. Majd kiexponáljuk.... Lehet csak megöregedtem, lehet csak házsártoskodok, de akkor sem veszi be a gyomrom.
-
hunspikey
őstag
válasz
Csabi1984 #102102 üzenetére
Hát most gondold el, hogy fotósként mit szenvedek én ezektől. Egyszerűen amatőr blama kompozíciós hiba ekkora fekete pacákat belekomponálni a képekbe. Hol vannak a világítás technikusok, illetve a fővilágosító? Mióta lehet azt megcsinálni, hogy nincs kivilágítva semmi, tolják natúrban, tekintve gomndolják azt, hogy olyan érzékeny és olyan átfogású a szenzor, hogy legyinthetnek a készítők mondván: úgy is látszani fog, relax nem kell ide lámpa megoldjuk RAW-ból. LOL
Nem azt mondom, hogy a hatvanas évek éjszakai jeleneteit kéne visszahozni, ami atomra volt világítva, de na, azért na.. egy gyertya / scene minden fekete.. nem jön be.
-
szkutyi
addikt
válasz
Csabi1984 #101609 üzenetére
Nem láttad artalmasnak? Így szemmel megállapítottad hogy nem ártalmas az a kijelzőnek?kétlem hogy bármi ilyen folytás lenne benne .csak a szokásos abl stb...amúgy minek a 100as oled fény?engem a 40 zavar már este...
Ha statikus tartalmát fogyasztasz akkor biztos a beégés idővel..ha statikusat akkor pedig halmozottan degradálódik...
Médiában valtozó volt a demo, mégis beégett..(igaz kompenzáció nem futott le..) de ha le is fut, ugyan ott vagyunk hogy halmozottan degradálódik -
válasz
Csabi1984 #101514 üzenetére
Nem tudom hogy azt hogy Led/ LCD lehet egy egyben kezelni így, mert van azonos méretben mondjuk 55" ban a Tescos 80 ezer forintostól 600 ezerig LED Tv.
Nem igazán tudok neked erre válaszolni,de azt gondolom, hogy érdemes azért a kategóriákat nézni, azaz egy OLED hez egy vele egy szinten lévő mini led Tv-t érdemes tenni ami általában magasabb fényerőt képes nyújtani. Ha jól tudom a TCL 2000 fölött jár jobb miniled modelljeivel. -
belan
addikt
válasz
Csabi1984 #101416 üzenetére
Az nem vészes kis alku volt ?Én medimarkt amikor vettem anno 65c9 bontott volt visza volt küldve alkudtam belőle oda hivattam a üzlet vezetőt .
Másnap hívtam lg Szervizes ismerősöm ki jött meg nézte hány óra volt benne meg hátuljába is bele nézet 64 óra volt benne csak !
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Csabi1984 #101308 üzenetére
Természetesen isf világosban is használható. Nem csak a magasabb oled pixelek fenyereje miatt látod volagosabbnak, hanem az alacsonyabb gamma miatt is.
Ha 1.8-ra állítod a gammat meg több részletet látni fogsz a sötét jeleneteknel. De mint ahogy mindig mondom nem az a jó ha mindent látsz. Van amit a filmkeszitok direkt elrejtenek előled, de a videóban benne van és gamma csökkentéssel, feketeszint emeléssel erőszakkal láthatóvá tehető. -
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Csabi1984 #100905 üzenetére
Erre lehetne megoldás ,hogy csinál az ember mondjuk két beállítást estére és nappalra de sajnos ez sem megoldás mert tartalom függő a dolog és nem minden filmnek ugyanaz a kényelmes fényereje.
Szerk.
Sok esetben én az otthoni mozi vagy a színház kép üzemmódot részletgazdagabbnak látom mint a filmmaker -t.
LG n viszont valóban jobb minden képjavító opciót kikapcsolni mert nem a legjobban dolgoznak és náluk a felskálázás is lényegesen gyengébb (nevezhető nullának). -
alaves
addikt
válasz
Csabi1984 #100665 üzenetére
Azoknál a boltoknál, ahol 3 éves gyári garancia van, az LG OLED garancia vonatkozásában nem számít hogy kiállított a TV, valamint az sem, hogy bontott vagy bontatlan a csomagolás. Ezért lehet akár beégett LG-t is venni, ha jó olcsó (utána kijelző csere természetesen). 2018-ban nekem ezt mondta a szerződéses szaki, de az a biztos ha az ügyfélszolgálat is rábólint. Ez kizárólag az LG OLED-ekre igaz.
-
válasz
Csabi1984 #100665 üzenetére
Nekem anno a Szervíz KFt azt mondta, hogy a boltnak ezt rá kellene írnia a hozzá adott garipapírra, hogy kiállított vagy felbontott/ visszaküldött típust adnak át a vevőnek.
Nekem van emagos cuccom, (igaz hogy kávéfőző, de elég drága típus) azon csak a fiókomon belül látom, hogy újracsomagoltat vettem, amúgy ahozzá adott papíron ez nem látszik. -
Yodamest
veterán
válasz
Csabi1984 #100572 üzenetére
Horrorokhoz képest nekem nem volt sötétebb, nyilván éjszaka az erdőben sötét van, de ahol indokolt volt a világosság pl. abban az üvegfalú bunkerben, ott világos volt. Nem éreztem egy jelenetnél sem, hogy így hunyorognom kéne, mert nem látom amit a film láttatni akar.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Csabi1984 #100483 üzenetére
Egyszerűen: A maximális fényerő opció olyan mint autóknál a sebességváltó, az oled pixelek fényereje meg a gázpedál. Ha 1-esbe van az autó, akkor hiába nyomod tövig a pedált, nem fog 220-al repeszteni.
Tehát a maximális fényerő meghatározza azt az alsó és felső tartományt amin belül az oled pixelek fényerejével tudod szabályozni a tv fénysűrűségét (tehát a fényerejét, hogy hány nit legyen). -
hunspikey
őstag
válasz
Csabi1984 #100483 üzenetére
Elvileg az oled pixel fényerő a klassziius brightness csúszka, azaz kineárisan tolja a teljes képi tartalmat (persze gammát megtartva) egyre fel világos irányba.
A másik egy hülye szoftveres algoritmus ami kvázi olyasmi mint a photoshop fényelő ecsete amikor világos tónusra állítva tolod rá a képre azaz úgy működik hogy ami egy bizonyos világosság felett van eleve azt még világosabbra tolja. Ettől ütősebb, kontrasztosabb képet kapsz, cserébe az egész ideges lesz és videós ahelyett hogy nyugodt, plasztikus, gazdag tónális lenne.
SDR esetén tartalomtól függetlenül célszerű törekedni a 90-120 nites csúcsfény erősségre, ugyanis ekkor mozis.
-
wallace 234
őstag
válasz
Csabi1984 #100482 üzenetére
Oled fényerő az oled pixelek fényerejét szabályozza ! Míg a csúcsfényerő a kép csúcs fényerejét szabályozza ! Főleg hdr esetén látványos a funkció ! A lényege ,hogy engedi a kijelző maximális fényerejét, ill az Abl-t is szabályozza. Ha ki kapcsolod vissza esik a kijelző fényereje és a csúcs fény csak 300 cd/m²-lesz. Fentebb le írtam .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest