- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Icewloxy #111278 üzenetére
Addig jó, amíg így van, mert a Samsung garanciális ügyintézési ideje felér 2-3 LG garanciális ügyintézéssel. Legalábbis az átlagot elnézve, mert lehetnek ettől eltérő esetek is.
Szóval jó a Samsung OLED, főleg a QD OLED, csak ne legyen szükség a garanciális javításra.
Én még mindig kíváncsi vagyok arra, hogy például egy WOLED tintinget hogy kezel a Samsung support.
-
hunspikey
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Icewloxy #111042 üzenetére
Mi az hogy rosz gamma? A szürke a mert ertek az meg tisztán 2.2 lett, és azt szépen is követi. Az hogy az rtings srgb-t céloz meg a tesztek alatt az az o dolguk, illetve monitornal bevett szokás. Ha 2.2 lett volna a target nekik is meg jobb lenne a gyari eredmény. De még így is máshogy jó, ha megnezed a dletae értékeket.
A samsung tisztán látszik gyarilag 2.2t célzott meg ami sikerült is . -
Icewloxy
tag
válasz
Icewloxy #111041 üzenetére
ők pont a rossz gammára panaszkodnak a gyári beállitásban, és azt emlitik srgb-re törekszik a gyári kalibráció is.
"A kalibrálás előtti pontosság fantasztikus, ha a Color Space Settings beállítása "Auto". A monitor nem rendelkezik sRGB móddal, de az „Auto” beállítás használatakor a színskála az sRGB térhez szorítható. Bár a színek enyhén túltelítettek, mégis kiváló színpontossággal rendelkezik. Ráadásul a színhőmérséklete meglehetősen közel van a 6500K-s célhoz, a fehéregyensúly pedig lenyűgöző. A gamma azonban kissé ki van kapcsolva, mivel a jelenetek nagyon sötét részei túl sötétek, a nagyon világos részek pedig túl világosak."
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Icewloxy #111038 üzenetére
Ezt linkeltem be Neked. A gamma görbét leszámítva burtálisa jó a gyári aklibráció, iagazából a gamma görbe is jó gyárilag, csak nem srgb-re van lpve, hanem 2.2-re. A post-calibration részen viszont srgb-re lett állítva a gamma, az adja a nagyobb letérést a 2 grafikon között.
Itthon magamnak a monitort sem használom kontraszttalan srgb gammával, hanem 2.2-vel (fotót meg nem editálok).
Szóval a gyári nagyon jó, rontani fogsz rajta.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Icewloxy #111021 üzenetére
Monitorokon általában nagyon korlátozottak a beállítási lehetőségek, ha ez a helyzet akkor manuálisan nem lehet elég pontosan beallitani, persze vannak kivételek. A lényeg, hogy az icc profil hasonló mint egy lut és korrigálja a színeket/gammat szoftveresen. Ez egy file amit a Windows szinekezelo rendszerebe kell betölteni. Próbáld ki vele és nélküle is.
Egyébként nagyon nem ajánlom ahhoz a monitorhoz amit vettél, rtings pre calibration meresei alapján az a monitor gyárilag brutal jól van kalibralva, amin csak és kizárólag több millios referencia műszerekkel lehet javítani. Mas beállításával és icc profiljaval garantáltan el fogod rontani a színhelyességét, nem kicsit, hanem nagyon
-
Partz
senior tag
válasz
Icewloxy #109139 üzenetére
Pár éve még ez igaz volt de nem akar, nekik is egy kisebb nyűg a szekció. Sony-n is lehet látni a jeleket, 2 éve már nincs az ágazat CES-en, leredukálták mennyiségileg az oled/lcd szériákat. Panasonic is azért kényszerül erre, mert már Japánban is szorítják ki a külföldi márkák az otthoniakat, ez a valóság.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Icewloxy #109139 üzenetére
Alig mérhető a Sony piaci részesedése. Általában ott van az "others" -ben a többi nem túl jelentős piaci szereplő között. Ez nem az EU -ról szól.
Sony -nál nem ez az első szegmens, ahol nem tud versenyben teljesíteni. Valószínűleg nem is az utolsó.
Sajnos, pedig "kiváló ügynök volt".
-
Partz
senior tag
válasz
Icewloxy #108721 üzenetére
S95F-ből kizárólag a 83" méret lesz az LG Display féle RGB tandem woled paneles, az összes többi méret saját új qd-oled panelt kap.
"Meg az a kérdés az lg új panelje a g5-nel, Ez a négy rétegű, Jobb lehet vajon mint egy qd oled?"
Jobb nem lesz paramétereiben a wrgb pixelstruktúra miatt, de az alap rec.2020 színtérlefedettségben valamivel közelebb kerül a qd-oled panelhez.
-
Partz
senior tag
válasz
Icewloxy #107206 üzenetére
"Ez a 83 hüvelykes QD-OLED paneleket is behozhatja a Sony 2025-ös TV-kínálatába, miután a vállalat 2024-ben tartózkodott az A95-ös sorozat frissítésétől, bár ez jelenleg csak feltételezés. A 2025-ös modelleket várhatóan a januári CES 2025-ön mutatják be."
Master szériát (ilyen az A95) alapjáraton 2 éves ciklusokban terveznek, szóval az se véletlen, hogy idén kimaradt.
CES-en nem gondolnám, az elmúlt 2 évben tavasszal mutatta be a Sony az adott évi modelleket."Én kiváncsi leszek a 83" s95F qd-oledre, ha jól sikerült,lehet tv csere lesz. 1.5 misi körüli árra saccolom itthon, 77s95d 1 misi árából kiindulva."
Idén a Samsung Display kollaborációt folytatott a Dolby-val. Az se kizárt, hogy beadják a derekukat és előbb-utóbb Dolby Visiont látunk náluk, ha jövőre még nem is száz.
-
HUNgabus
senior tag
válasz
Icewloxy #107184 üzenetére
Nem vagyok Sony fan, de Samu nem kell, ingyen se, több okból, s nem csak a DV hiánya miatt.
Akkor már inkább egy LG G4.Szeretem a minőséget, egy bizonyos összegig. Ha belefér a "legjobbat" akarom.
Sok helyen (még ha meg is szorongatta a G4) a A95L a Best! S az már majd 2 éves technika. Várom mit tudnak alkotni az új 3.gen QD panelra, már ha lesz.Több helyen olvasni, hogy nem hiába idén is a Bravia 9 (MiniLED) TV-jük lett a "csúcs"! Lehet inkabb arra mennek '25-ben is, s nem lesz is lesz új Oled TV-jük.
Végül is meg mindig a "csúcson" vannak.Nagyon sok infót nem várok ez ügyben a CES-en se, tavaly is tavasszal külön jöttek az infók tőlük.
-
-
hunspikey
őstag
válasz
Icewloxy #107180 üzenetére
1000 nites C szériás LG OLED még sosem volt
Ami a cumi hogy a c4 ezek szerint 852 nitet tud, miközben az én régi c9-emre is mondtak 800 körülit. Tehát le lehet szögezni hogy a fejlesztés nem ebbe az irányba zajlik.
Rohadtul kíváncsi vagyok vagyok a c5-re, hiszen a Samu miatt nem odázható tovább már ez az állapot. Annyit már tudni hogy még mindig nincs MLA C osztályban.
-
Csandi
őstag
-
HUNgabus
senior tag
-
HUNgabus
senior tag
válasz
Icewloxy #107159 üzenetére
sebaj, majd megyek Lölöhöz strómannak
talán megáll 2.5M tájt, nagyon remélemkomolyba,
felszámolom az itthoni házi-mozit, (projektor, vászon, stb)
plusz nem iszom, dohányzom, nőzöm, gyerekek kirepültek, + filmbuzi vagyok !( maradna vagy 4-5 évig tutira )
mire költsek ha nem erre
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Icewloxy #107042 üzenetére
deltaE 1 alatt nem látsz szabad szemmel hibát, addig bőven látod.
A deltaE 3 nagyon rérgről a köztudatban maradt fals információ.És akkor ott van a deltaITP, amit inkább HDR esetében használnak, én azért nem használom a tesztekben, mert úgy marha nagyok az eltérések, nehezen összehasonlítható.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Icewloxy #107021 üzenetére
Ha ufo971 release-t töltesz ő már a torrent nevében is feltűnteti hogy P5 vagy P8 DV. Ha P8 és mp4ben van akkor át kell muxolni Ts-be, ugyanez mkv esetén is, akkor is ha P5 ben van.
Ha LG tv-d van akkor nem fogja lejátszani sem a profil 5 sem a profil 8 DV-t mkv-ból. Illetve a profil 8at lejátssza majd de csak HDR-ben. A P5 mkv-t is vinni fogja de lilás lesz a kép, szóval ha mkv-t töltesz le ami DV vagy DV és HDR is..mindenképp muxolni kell ha DV-ben akarod nézni.
Tehát P5 az megy mp4-ből, illetve ha a P5 mkv-t Ts-re muxolod.
P8 az mkv-ból és mp4-ből is Ts-re kell muxolni.Viszont ha remux ott lehet profil 7 is..amit ha jól tudom a 2019es LG oledek tudtak utoljára, nekem a C9 még tudja, szóval ha P7 DV azt nem garantálom hogy menni fog, vagy ha menni is fog lehet csak a HDR sávot játssza majd le muxolás után is.
-
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Icewloxy #107007 üzenetére
Az LG lejátssza a profil 8 DV-t TS-ből, illetve a régebbi modellek(nekem a C9 viszi mp4-ből is) az új modelleknél a webos 24 frissítés valamit elrontott, ezért nem megy a p8 dv mp4-ből, csak a p5. mkv-ból alapból nincs DV az LG-n, ezért ha p5 dv van mkv-ban akkor lilás lesz a kép..megoldás TS-be muxolni, ha p8 van mkv-ban ami azt jelenti hogy ott van HDR alapsáv, ott HDR-ben menni fog a film. Ha DV-ben akarod látni, szintén TS-be muxolás a megoldás.
-
hunspikey
őstag
válasz
Icewloxy #106975 üzenetére
Ez azért nem 100% biztos. Én pl választhattam, mert majdnem egy árban volt amikor én cseréltem a C9-esemet, hogy akkor MLA panel 77" G3 formájában, vagy 83 col C3 ami ugye nem MLA (ez nálam azért volt nagyon nagy kérdés mert akkor a max MLA 77 colos volt tehát hiába volt 83G3 az gyakorlatilag egy átbaszós 83C3 volt.)
És én az MLA mellett döntöttem és nagyon örülök, mert haver vett azóta C3-at igaz kisebbet, és lényegesen vérszegényebb a HDR rajta.
Ma már van 83 " MLA de ettől csak jelentősen könnyebb lett mert a 97" nem MLA megfizethetetlen. A 83" C4 vs 77" G4 viszont még talán mindig kemény dió lehet amennyiben egyértelműen nem fér bele a 83G4 (MLA)
Én megint inkább a 77-est venném MLA panellal, mert 65-ről 77-re óriási az ugrás, de 77-ről 83-ra meg nem annyira. Ha az LG az elterjedtebb 85" méretet gyártaná OLED_ben mert úgy jönne ki nekik a szabás akkor megint már más lenne a szitu, de pont a 83 olyan nyomi méret valahogy.... a 97-na igen -az állat
de ilyen még nincs MLA-ban.
-
roseA580
tag
válasz
Icewloxy #106712 üzenetére
Szia!
A VLC-re nem tudok ilyen megoldást.
Viszont valamelyik MPC-t már beállítottam erre az üzemódra és működött is vele.
De mivel kényelmes vagyok és egyben maximalista is, én HDR filmek nézésre már csak a JRiver Media Center programot használom.Mivel a monitoromnak nincs DV támogatása, így bekapcsoltam a DV videok HDR-re konvertálást is a programban.
Ui:
A DV-re visszatérve nagyon gondolkoztam OLED TV vásárlásán de csak Samsungok voltak akcióban, azokon meg nem találtam DV támogatást.
Marad a várakozás. -
Bati0501
őstag
válasz
Icewloxy #106397 üzenetére
Köszönöm!
Ezeket beállítottam Vhiktor () videója alapján.
Előző kérdésem nem erre irányult volna, hanem arra, hogy amikor legelőször bekapcsoljuk a tv-t és a legalapabb beállításokat kell megtenni, pl. nyelv kiválsztása, wifi-re csatlakozás.
Ezeket szeretném újra előhozni, vagy mivel már Vhiktor videója alapján beállítottam a tv-t, nem gond hogy legelőször ezeket nem tettem meg, mert nem volt akkor a kábel tv és ci kártya csatlakoztatva?A további kérdésekben is tudnátok segíteni?
- van egy samsung soundbarom, amit optikai kábellel csatlakoztattam a tv-hez. Érzékeli is a tv, magától hozza is, hogy a tv saját hangszóróival együtt szóljon. Viszont az LG távirányítója most nem viszi. Hdmi earc-on keresztül irányítaná a távirányító? Van szükség spécibb kábelre vagy elég egy 2.0 is?- távirányítón megnyomva a guide gombot, azt írja hogy az előnézet funkció ezen a csatornán nem elérhető. Viszont ha átkapcsolok egy másik csatornára, ott bejön az előkép, de csak pár másodpercig. Ha visszalépek az előző csatornára, akkor viszont behozza az előképet, és nem csak pár másodpercig. Ez mitől van? Azt szeretném, hogy elsőre és folyamatosan mutassa az előképet.
- az előbb említett előképen sokkal szebb a kép, mint teljes képernyőn. Nem lehet valahogy javítani a teljes képernyős képen? (Vodafone, CI kártyával, G4 tv)
Sorry, hogy ilyen hosszú lett.
-
hunspikey
őstag
válasz
Icewloxy #106397 üzenetére
Filmmaker és az összes egyéb Dolby Vision és HDR profil esetén amíg gyári a profil addig alapértelmezetten az oled pixel fényerő 100, nem kell hozzányúlni.
Érdekes hogy a Filmmaker élesség csúszka nem 0-án áll gyárilag, ezen mondjuk én meglepődtem, itt 10 az alapértelmezett érték, de javasolt a 0 helyette.
Többi paraméter kvázi jó a Filmmaker esetén.
Az SDR fényerő MLA paneles tv - k esetén kicsit máshogy alakul, tehát G4, illetve G3.
Itt a Max helyes érték a 35, de igazán mozis kb 20 körül van, én 14-en használom. A nagy kérdés persze a gamma, ezt mindenki válassza ki magának, egyes filmek 2.4-el jók de vannak olyanok is melyek csak 2.2-vel szépek. Nincs egység pedig tudjuk hogy a 2.4 lenne a frankó elvileg.
Akinek sötét a Filmmaker Dolby vision (nem csoda) az nyugodtan válassza az otthoni mozi profilt ez bár hazudós EOTF görbét használ de legalább a színek jónak tűnnek legalábbis én azt láttam hogy Filmmaker profilhoz rettentő hasonló árnyalatokat látni csak persze világosabban.
Erre várom Viktor válaszát, azaz hogy a színek a fényességi értékeket nem tekintve amúgy helyükön vannak - e.
Ha netán valakinek még az otthoni mozi dolby vision profil is sötét az két dolgot tehet (illetve hármat
)
1: IRE nindzsa: a szín menü alatti fehéregyensúly menü 22 pontos kalibráló lehetőségével él és bele emel a gyári profilba. Én az otthoni mozi esetén nem basztatnám az IRE 2.5 - 5 értékeket mert kontraszt szegény szár lesz ha bele emelsz, viszont IRE 10-35-ig bele lehet húzni HA és nagyon ha valakinek semmi se elég.
Akit érdekel az progresszív módon egyre növekvő mértékben emeljen mindhárom csatorna értéken (RGB)
Tehát pl:
IRE 10: + 3,3,3
IRE 15: +7,7,7
IRE 20: +10,10,10
IRE 25: +7,7,7
IRE 30: +5,5,5
IRE 35: +2,2,2Ezzel rendesen megtolod azokat az árnyalatokat ahol hiány lehet, de hangsúlyozom : nem helyes beállítás!
Na aztán azoknak akiknek ez sem elég... Hát azoknak Vivid mód, csak tedd helyre a fehéregyensúlyt meleg 50-re és vedd le a szín telítettséget 46-ra, és kapcsold ki az összes javító okosságot. Így talán arra jó hogy megments egy két botrány sötét anyagot.
Harmadik opció : oled tv kuka, tcl einkauffen!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Icewloxy #105940 üzenetére
Hát nem tudom, amíg gyerek a gyerek, nyilván a szülő gondoskodik a gyerekről, aztán a gyerek felnő, és onnantól kezdve fokozatosan megfordul a dolog és a felnőtt gyerek egyre nagyobb felelősséggel tartozik a szülője felé.
Lásd unokázós csalók, ahol szerencsétlen öregeket mennyit átvertek. Ha ott felelősséggel tud lenni rengeteg felnőttgyerek a szülője felé, hogy mi átverés és mi nem, akkor bizony a tv-ben folyó dolgokról is ugyanúgy felelősséget vállalhat, hisz a kockázat mondjuk nem személyi szintű, hanem inkább országméretű.
De lehet, hogy rossz családban nevelkedtem, ahol meg lehet beszélni ilyeneket.
És ma igenis nagyon nagy felelősség van a gyerekeken, hogy mennyire hagyják a szülőket kitenni a napi agymosásnak, mind a saját, mind az unokáik jövője miatt. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Icewloxy #105659 üzenetére
Azért k. érdekes, a Pana Z95 szinte mindenhol bőven 1-1,5 ponttal kevesebbet kap az elérhető 5-ből, mint a másik 3 tv.
Itt valami félrement.Pl. out of the box colours 2:20-nál: még a nyomi YT videón is látszik, hogy a Samunak k. eltérőek a színei, mégis 4pontot kapott, a Pana meg 3,3-at.
-
noblem1983
senior tag
válasz
Icewloxy #105659 üzenetére
Igen, Vincent nagyon jól letesztelte ez nem vitás. Visszakanyarodva az enyémhez, ha jól láttam, kalibrálás nélkül fehér egyensúlyban a Z85 veri a C4-et ez egy szempont volt. Rtingsen néztem az összehasonlítást. Igaz, hogy 1-2 tizedekkel a C4 nyer, Game mode-ban HDR-ben jobb a Panasonic, betekintési szögben a Panasonic nyer(néha kb 45 fokban nézem mikor a konyhában tevékenykedek), felskálázásban szintén. Fényerőt szerintem sokan visszább veszik, mert védeni szeretnék a beégéstől. Szerintem lesz még jobb is, ha finomítanak rajta.
-
-
freemail.hu
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Brave
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest