Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Érdekes dolog a C1 -nél. Bekapcsolom a TV -t, és az összes csatornára azt mutatta, hogy nincs jel. Többi TV -n volt adás, tehát nem a szolgáltató kavart. A kábellel sem volt gond, mert átdugtam egy másik TV -be, és ott jó volt.
Újra rákerestem a csatornákra, és újra behozott mindent, tehát most újra működik. Találkozott már valaki hasonlóval?
Korábban (néhány hónapja) már volt egy ilyen, csak akkor azt hitte a párom, hogy a gyerek nyomott el valamit, mert valahogy megkaparintotta a távirányítót. Most már tudom, hogy valami a TV -nél nem oké.
-
Na tessék mindig tanul az ember valami újat, én csak rothadt gyümölcsöt zöldséget ismertem eddig 😂
-
Borisz76
nagyúr
A mai napon , délután a fiamnak volt egy kis programja Debrecenben , ami 2-3 órásra volt tervezve....
A párommal bevittük de gondoltuk, hogy addig elugrunk kicsit szétnézni és vásárolni 1-2 apróságot a debreceni Auchan Áruházba.Szétváltunk és mindenki ment a maga útján.
1 óra bámészkodás , nézelődés a műszaki osztályon nekem elég volt....gondoltam kimegyek és rágyújtok amíg a párom még vásárol.
Nem is kellett soká várnom : hívott telefonon, hogy a műszaki osztályon keresett de nem talált....menjek, ott lesz és megvár !
Megyek , nézem....sehol sem látom.
Mondom , akkor a sorok végén elsétálok ...minden sorba bekukkantok.Meg is lett....és nem is Ő lett volna :
Egy zöld színű "gamer" forgószékben ült és TV-t nézett.
Azt mondja nekem, hogy ennek a TV-nek nagyon jó képe van !!!
Igen , mondom mert ez egy OLED készülék.
Azt mondja, hogy Ő nem tudja, hogy az mi.....de ilyet vegyünk !
Egy 55"-s , LG C4-t nézett !
Ezt : [link]
Csak az a gond, hogy a jelenlegi TV-m is 55"-s ( Samu LCD ) .....és ha már veszek , akkor nagyobbat szeretnék
-
3L1T3
addikt
Skacok 2020.03 ota hasznalom a C9-em.
ma lettem rá figyelmes, hogy vegig a kép széle ilyen pixel hibás ez már a be/ki égés?
-
RockCNC
őstag
Hétvégei 15% kedvezmény az LG oldalon.
Igaz mai napon kicsit fel is viték az árakat, de igy is elég jó...
55 talpas G4-et meg is rendeltem és ez az első Oledem.
Szivom a tudást a topikban.
Egy 3D LG-t fog leváltani. -
belan
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Nagyobb piros pont beeéges sajnos anno hoztam el több éve médiából én is Qled tv samsungot és bevolt égve vissza vittem médiába mondtak bevan égve ! Vett ez ismerősöm 75col tcl c745 több mint egy éve eurincsból olcsón 180 ért most mesélte e kiállított volt az is és pár hét múlva vette észre egyik sarokba bevan égve .
-
belan
addikt
Durva ezek nagy áruházak ismerősöm most mutatta 55s90c ott volt euroncsba 380 akcióba és es kiállított a összes darab , meg kérdezte meg lehet nézni hogy beéges van e rajta és karcos volt kijelző nagyon és be is volt égve azt mondta a eladónak vicceltek ezt akarjátok ennyiért adni , eladó azt mondta 3 év garancia van rá csak ezt tudta mondani 😂 mit ér garancia ha Samsung nem cserél kijelzőt , de lg c3 is bevolt égve , másfél éve ott vannak majdnem 6000 óra van bennük eszméletlen így adjak el azt mondta a eladó addig viszik le a árát akkor míg valaki el nem viszi , 65s90c is volt nekik de az is mind kiállított volt de azokat már el adtak , sőt még led LCD tv is ami ki volt állítva az is be volt égve .
-
dgy6vy
csendes tag
Sziasztok ! Lecserérltem a philips 754 egy s95 c re.
A kérdésem az lenne a kijelző alján lévő csíkot le lehet húzni vagy ez ilyen? Próbálok képet betenni mire gondoltam. Köszönöm ha segítetek.
-
Csandi
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Nekem egy Q800 van előtte és pont jó. Most ezt nem tudom fejből milyen magas de nézd meg neten és akkor tudsz aszerint vásárolni. Ennél pár mm-el nagyobb is elférne amúgy de akkor az már nem a kijelző alatt lenne, hanem már a káva elé lógna, ami ugye a képbe továbbra sem lóg bele de már a screen előtt van, van akit ez zavarhat.
-
inkább itt kérdezem meg mint a másik topikban, talán relevánsabb. rendeltem egy lg c4 tv-t, amit nem feltétlenül szeretnék felfúrni a falra. tapasztalatok alapján mi az a magasság egy soundbar esetében, ami nem zavaró a tv előtt? köszi

-
hunspikey
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Szerintem ez hulla szubjektív. Számomra a plazmák über szarok voltak hülyét kaptam a rainbow meg a phosphor trail jelenségektől (pana vt50 illetve vt60) a dlp projektor nem ad felbontást, számomra még mindig vagy az teljesen mozgásjavító kikapcsolt lcd, de igazi rendes filmszerű élményt nekem csak a helyesen 5:5 pulldownban menő OLED ad.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Több fórumon is olvastam, saját tapasztalat, ismerősök tapasztalata alapján is bátran mondom, hogy egy DLP projektor HTPC madVR-rel + SVP 4Pro-val a legjobb mozgásmegjelenítést adja.
Ezután jön az OLED.
Tudom, sokan nem értenek ezzel egyet. De rengeteg jelenetet megnézve, a gyors mozgás egyértelműen eldönti, hogy DLP projektor + SVP4Pro.
Mozgásjavítás nélkülit nem tudok mondani, mert utálom a röcögést, hiába kadenciahelyes lejátszás.
-
wiggen123
senior tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
77" s90c van. TV műsor híresen szar lesz, főleg ha magyar. Én inkább később visszanézem online, mert ott jobb, mint ami nekem jutott (mindig tv). Netflix 4k csodásan néz ki, miután kalibrálva lett.
Szappanopera élmény az van, én kikapcsoltam teljesen, sok lépésben lehet állitani. -
Swami
senior tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nekünk kb fél éve van meg a 65 S90C. Eleinte nem voltunk barátok, mert nem tetszett a képe; szürkés-lilás árnyalata volt, de azóta rendbe jöttünk. Én azt gondolom, hogy kellett neki jónéhány üzemóra, hogy magára találjon. A kijelző nagyon érzékeny, bár én a kezdetektől csak mikroszálas kendővel portalanítom.
Most persze megint baj van vele, bár erről most nem tehet; a fűtésszerelő nekibaszta a kompresszort az elejének, lett is szép karc rajta. Mindegy, most kifizet egy újat az Euronicsból, ezt meg elviszi magának. Szóval megint nézhetem két hónapig a lilás képernyőt. 😅 ( Remélem ez nem lesz olyan. 🙂)
Egyébként ajánlom, nagyon szép képű tv (én normál módban használom; nekem nem jön be a Moviemaker). Bizonyíték, hogy most is ilyet veszünk. -
sanzik
senior tag
válasz
Niky_92
üzenetére
szia !
Szerencsére nekem a távirányítóval nincs gondom.
Bár az első tv amit az üzletben kibontottunk és és helyszínen be lett kalibrálva annak volt gond a távirányítójával. Egyáltalán nem érzékelte a tv.
De ez azért lehetett szerintem, mert bekapcsolás után azt a részt ahol egymásra talál a tv meg a távirányító az eladó srác átugrotta, mert billentyűzetet kapcsolt rá a kalibrálás miatt.
A lényeg, hogy utólag nem sikerült neki megoldani, hogy működjön a távírányító, így azt a tv-t ott is hagytam és elhoztam egy másikat.
-
belan
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nekem s90c van meg egy jó pár embernek itt, brutális a képe színek nagyon élénkek jobb mint sima oled jobb a képe , ultra slim kialakítás , nálam egy negatívum van kijelző olcsó borítása műanyag hajszál karc mikor karcokat vonzza nagyon ha nem megfelelően tisztítod . Habár én imádom lg woled is szóval nekem bármelyik jöhet , mozgásmegjelenítésben meg pana Sony Philips a legjobb .
-
HUTCHDB
nagyúr
Köszi a szakszavakkal tűzdelt válaszokat, bár olvasva a szavakat önállóan értem, de összességében nekem ez egy katyvasz. Most akkor jobb a Samsung OLED vagy rosszab, mint a pana, vagy az lg?
Ami a "mozgáshoz" hozzátartozik, hogy én imádom a szappanopera szerű megjelenítést, (blur, judder) ebben a Samsung nagyon jó szerintem.
Lehet ezzel el is ástam magam, mivel tudom, hogy egyes kalibrálásoknál, vagy egy-egy nevesebb tesztnél ezek a funkciók azonnal kapcsolódnak is ki.
Ezen kívül imádom az éles, (talán még a túl éles) képet is, és a meleg tónusú színeket.Végül a kérdésem az lenne, hogy az említett Samsung OLED-ről (S90C) kinek, mi a véleménye egyébként?
-
alaves
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
OLED-en a jobb részlet megjelenítés, a válaszidő (0,01 ms), a 0,0005 cd/m2 fényerőtől működő pixelek, ezért a képzaj és a mozgási anomáliák jobban látszódhatnak. Az LCD hosszabb válaszideje elmossa/elmoshatja a képhibákat. Ezek miatt látod jobbnak a TV adást LCD-n. A Samsung nem erőlteti a 'Low-Quality Content Smoothing'-ot és az 'Upscaling: Sharpness Processing'-et, ezért más egy kicsit a TV adások képe, mint LG/Philips/Sony/Panasonic-nál. De egyébként a zajcsökkentők bekapcsolásával bármely OLED-en (Samsung: 'Zajcsökkentés: auto') hasonló lesz a TV adás képe, mint LCD-n (mozgás és zaj vonatkozásában).
-
KTTech
veterán
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Az OLED-ek és az LCD-k (teljesen mindegy milyen háttérvilágításúak) mozgásmegjelenítésében nincs különbség (teljesen mindegy, Samsunng vagy LG), mindkettő sample-and-hold megjelenítő, mindkettő igen gyenge a mozgás megjelenítésében, alaphelyzetben (egy impulzus-üzemű megjelenítőhöz képest, de olyan nincs forgalomban).
Amiben van különbség, az a jel feldolgozása, az gyártónként eltér, illetve a panel reakcióideje a kétféle technológiának. Utóbbiban a legrosszabb OLED-is köröket ver az LCD-kre.
A Samsung más paneltechnológiát használ (QD-OLED, ami RGB), mint az LG (WOLED, azaz RGBW), DE a Samsung is használ LG paneleket, bizonyos készülékeiben...
A QD-OLED-ek röviden, nagyobb színtérlefedettségűek, nagyobb színfényerővel rendelkeznek, mint a WOLED-ek, de ez inkább csak egymás mellé rakva, vagy nagyon nagy fényerejű, telített színű HDR képeknél jön elő (az emberek - különösen a férfiak - amúgy is "gyakorlatilag" színvakok (kis felbontás), ami öregedéssel csak romlik, de a kontrasztot (szürkeskálán) elég jól látjuk, nagy felbontással, így sokaknak fel sem tűnne a két megjelenítő közti különbség...).
-
HUTCHDB
nagyúr
Samsung QE65S90C OLED-del kapcsolatban lenne kérdésem.
Nekem alap esetben nem tetszik az OLED tv-k "megjelenítő képessége", igazából nem is tudom leírni mi ennek az oka, talán látok egy zöldes hártyát az egészen, a mozgás megjelnítése sem jön be nekem, valami zavarja a szememet.
Évek óta csúcskategóriás Samsung led tv-im voltak, és 2-3 éve gondoltam váltok OLED-re, és vettem először egy Panasonic GZ 2000-es, majd LG GX-et is.
Sajnos mindkettőt el kellett adnom, mert egyszerűen nem tudtam velük együtt élni.
Legnagyobb problémám egyébként a sima tv adásnál jött ki, ami számomra összehasonlíthatatlanul gyengébb, élvezhetetlenebb volt mint mondjuk a mostani Samsung Q90RA qled tv-m.E hosszas felvezető után az lenne igazából a kérdésem, hogy a Samsung OLED tv-k miben másabbak az előbb felhozott pana, vagy lg modellekhez képest?
Kb. ugyanaz a kép, a technológiából adódóan?
Bár ez nem tudom mennyire lehet igaz, én nagyon régen is, és a közelmúltban is nagy különbségeket láttam egy-egy gyártó tv-iben, legyen az még a képcsöves időszak, illetve az lcd-led (qled) időszak. Nekem sokkal sokkal jobban tetszettek pl. a Loewe képcsövesek, mint mások, illetve a Samsung csúcs led tv-i, mint mondjuk az LG-k, vagy a Sony-k.Kinéztem a fent említett S90C-t, ennek vásárlásán gondolkodom.
Hiába nézegetem a Media Markt-ban az ott kiállított Samsung OLED-et, (ami már D, 1 évvel újabb modell, mint amit szeretnék) nem tudom megállapítani olyan körulmények között, hogy miben más, mint a többi OLED.
Kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban?
Elóre köszönöm hozzászólásotokat ebben a témában!
-
rolcsy94
tag
77"-os S90D (WOLED) vagy B4 között melyik lenne a jobb döntés? kb egy árban vannak B4 kicsit drágább lenne.
-
makoss
veterán
válasz
belan
üzenetére
ST22 Lacika lett a Lotus reklámarca, ha ismerős valakinek
-
sanzik
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
De ez a tv frissítés előtt nem így működött. Teljesen jó volt. Elindítottam a játékot megjelent a jobb felső sarokban a dolby vision logó 3 mp-re és a játék tökéletesen futott.
Most ha ugyan azt a játékot indítom, akkor jön a logó 3 mp-re ugyan úgy, viszont ha jön egy töltő képernyő vagy belépek a játékon belül egy menübe, ugyan úgy jön a dolby vision logo pár másodpercre és ilyenkor fekete képernyő egy pillanatra. Olyan mintha nem tartaná meg a dolby vison módot ilyenkor hanem mindig elveszíti és újra érzékeli. -
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Kérdés az, hogy annál a játéknál eddig normálisan működött -e. Gondolom igen, de majd válaszol rá.
Mert én úgy értelmezem, hogy játék közben, képernyőváltáskor kiugrik a DV módból. Pl. játékon belüli töltőképernyőnél, mondjuk egy gyorsutazásnál.
Szerk.:
Arra gondolok, hogy az 1-2 másodperc váltás rendben van, csak eddig nem váltott játékon belül. A frissítés óta viszont igen. -
ρσгτσ
addikt
válasz
sanzik
üzenetére
Volt már olyan Philips -nél is, hogy kinyírta a DV -t az egyik frissítés. Csak akkor éppen nem a TV, hanem a konzol frissítése, de a Philips -nél kellett megoldást keresni, mert csak annál a márkánál volt gond. Aztán hónapokig tartott, mire orvosolták.
Itt szerencsésebb esett, hogy megtalálja a DV -t, csak váltogat...
Azt próbáld meg, amit feljebb írtam. Ha nem segít, akkor sajnos én sem tudom mi lehetne a megoldás. Azon kívül, hogy hátha egy új update orvosolja a problémát.
-
alaves
addikt
válasz
sanzik
üzenetére
Nem tudom az update előtt, hogy működött a B4-en. Az biztos, hogy pl. az S90C-n váltok/váltódik valami a HDMI jelben (pl. felbontás, színmélység, színformátum, dinamikatartomány, SDR/HDR, Hz), akkor ~1-2 mp-re fekete képernyő van. Pl. ha most a win-t HDR-be kapcsolom és vissza SDR-be, mindkét esetben jön a fekete képernyő, amíg értelmezi a TV, hogy mi van. Úgyhogy szerintem ez nem számít hibának, esetedben sem. Valószínűleg az xbox váltogat, TV pedig csak követi.
-
sanzik
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
Játék módot használok, ha nem indítok el semmit csak a konzol menüjében vagyok, akkor játékoptimalizált módban van. De ha egy játékban van dolby vision támogatás akkor a tv automatikusan átkapcsol rá. Ugyan úgy ahogy a HDR tartalmat is ha felismeri átvált.
1 hónapja van ez a tv-m és az xbox is, tehát fent tartom a jogot, hogy hülyeséget beszélek.
Amúgy az általam leírt problémát most megtaláltam a redditen is, másnál is jelentkezett frissítés után, csak megoldást nem találtam rá. -
ρσгτσ
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Xbox támogatja a DV -t játékok alatt.
sanzik:
Ha az Xbox -on kikapcsolod a DV -t, utána újraindítod a konzolt, majd újra bekapcsolod a DV -t, akkor sem lesz jó? -
Atomgeszi
nagyúr
Van úgy lehetőség minden eszközt irányítani a TV saját irányítójával, hogy nem kapcsol ki meg be minden összevissza?
-
alaves
addikt
-
sanzik
senior tag
Sziasztok!
Tegnap jött egy frissítés az tévémre LG OLED55B4 és valami nem okés azóta.
Xbox játék közben nem tartja meg a dolby vision képmódot. Játék közben ha képernyőt vált a játék, mondjuk, tölt vagy a menüben lépek, mindig újra felismeri a dolby vision módot és ilyenkor egy pillanatra elsötétül a kép. Elég zavaró és bosszantó egy kicsit.
Mit lehet ilyenkor tenni? -
Sasi001
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Az a baj, hogy a talp alatt van négy kis tappancs és hitvány gyenge a ragasztása. Mivel a talp hátsó része magasabb nem is értem, hogy miért a tévé megpróbál előre csúszni amit a tappancs gátolna, ha nem lenne gyenge a ragasztása. Azaz nem a tappancs csúszik a polcon hanem a ragasztás nyúlik a tappancs és a tv talpa között. Na most leszedtem a tappancsokat és meglátom. Ha így is vándorol akkor megy a falra. (A tv alatti rész vízszintes azzal nincs gond.)
-
belan
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Most csak azokon mentem át amin úgy éreztem simán is le hozza és nagyon jó eddig ez a fajta törlő volt amit simán is le hozott 70% etanol nélkül l , ettől biztos nem lesz karcos ez a gagyi műanyag bevonat se régi törlő az közel se ilyen jó de sima oled re jó volt nem gondoltam erre profi törlő kell , igen mondta alaves hogy 1 percig körkörösen dörzsöljem 70% etanolal és utána varjak 5 percet és szárazon töröljem át és jó lesz ha nagyon maszatos . Ezek légy piszkok nagyon szeretik ezt felületet de ha rá hapcizol az kb ugyan az .
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmgyűjtés
- Plazma TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Update 01.07. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ezt :

de lényegtelen, szar volt és kesz

Lényegében ezért álltam át Zidoora.

Ha e-vel nem tudom szépre le tisztítani akkor én vagyok a béna de nagyon vagy tv utál engem .