-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz
djnice #101140 üzenetére
akkor végképp jól döntöttem hogy eladtam..én tökéletesen meg vagyok elégedve a c3-on plex-el, csupán egy dolog hiányzik, az pedig az mkv-ból dovi....de túl lehet élni.
Nyilván ugoos a legjobb, de a franc sem akar 3-4 appot tartogatni hogy a teljes repertoalt tudjam élvezni.... -
szkutyi
addikt
válasz
djnice #101133 üzenetére
Valamiért mégis jobb volt rajta a dovi.nezd: [kép] [kép] (a világosabb, több részlet a zidoo)
(De lehet hogy akkor a zidoo volt a helytelen és a tv a helyes)
Néztem teszt videóval, ott több adatot dolgozott fel a zidoo mint a c3.megvan meg a video.(Tovább valtakozott a fenyerő 3 masodpercenként mint a c3-on) -
hunspikey
őstag
válasz
djnice #100862 üzenetére
Neked pajti a James Webb űrteleszkópnál is érzékenyebb szemed van..
itt mindenki azzal cumizik, hogy hogyan tudna többet kitekerni a TV-ből DV üzemmódban..
Normál "mozi" profil a legsötétebb és egyben az egyetlen amelyik helyesen követi az EOTF görbét, ha úgy tetszik gammát, szóval akkor te az a szerencsés vagy akinek az jó is lesz.
A különféle ECO, meg IQ módok ebből még el tudnak venni, ilyenkor használja a TV a környezeti fény szenzorját.
üdv!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
djnice #100864 üzenetére
Ezért jó hideg segédfényt használni, ha valakinek túl soknak tűnik a fényerő. Az ilyen automatikus gamma meg fényerő állítások a képminőség romlásával járnak.
DV és HDR anyagoknál kifejezetten fontos lenne a maximum fényerőt használni.
Persze ízlések és pofonok...ha így jobb neked, akkor ez van.
-
dropi
senior tag
válasz
djnice #100331 üzenetére
Én is így gondoltam egészen addig, amíg nem, volt egymás mellett egy hétig nálam LG C2 és egy Samsung S90C. Ha külön külön nézed, nem veszed észre a különbséget, de egymás mellett is kb csak nagyítóval. Jó, ezek streaminges tesztek voltak, igaz abból az összessel kipróbáltam, amire itthon elő lehet fizetni. Hidd el, kb nem látni a DV és a sima HDR között a különbséget.
-
wyll358
tag
válasz
djnice #68312 üzenetére
Szóval volt egy kérdés-válasz, hogy nem lehet lg-n bármilyen anyagot lejátszani, mert ennyit tud, konkrétan ezzel szenvednek emberek. Erre te beírod, jajj tud ez mindent... kivéve...
Persze nincs rá megoldás továbbra sem, mert a csudi jó egyedi rendszerre nem érhető el a végtelen szoftveres és opensource támogatás, viszont ezt jól meg kell védeni? Miért is?
Senki nem mondta, hogy szar a webos, annyit írtunk/írtam, hogy kompromisszum mentes lejátszáshoz lg-n külső lejátszó kell, ami ha sajnálatos is, de egy tény... esetedben egyébként a plex-et fitymálnám le, hogy egy alapvetően fizetős szoftver és nem képesek egy normális hdr/dv és/vagy hang kombináció implementációt bele tenni... peace -
ricsip
addikt
válasz
djnice #68312 üzenetére
B8, azaz 8, azaz 2018, azaz 3 évvel ezelőtti (idén már 4 éves) kiadás. Ha lehet hinni a pletykáknak, minden évben másik szoftveres csapat gányolja ezeknek a tvknek a programját. Azaz ami működött faszán tavaly, az az idei tvn már semennyire nem biztos h. ugyanígy fog müködni jól. És hát általában amik jól müködnek egy mai műszaki eszközön, azt holnapra v. legkésőbb holnaputánra garantáltan szétb@sszák a fantasztikus fejlesztők De legalábis tesznek bele valami új idegesítő faszságot.
-
KTTech
veterán
válasz
djnice #48036 üzenetére
Azért többek közt a beépített 4K HDR Chromecast támogatás sem rossz (magában 80-90USD), és főleg, amit nem tud egy CE box, van rendes Netflix és Disney+ támogatás refresh rate váltással... ezt még a TV-be épített appok sem tudják.
Nekem mondjuk az is előny lenne, hogy a PC-ről közvetlenül játszhatnék ha szeretnék, a Gamestream-el.
Sajnos most elég borsos ára van a 2019-es verziónak, 199 font alatt nem nagyon találok -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
djnice #47126 üzenetére
Ötletem sincs, hogy miért utálják nálam egymást a netflix-szel, de mint írtam, elsősorban lejátszónak lett véve, olyannal még nem tudtam megetetni, amit röhögve ne játszott volna le azonnal, legyen az DD-tól a atmos-tól a DTS:X-ig. A CX (GX) saját netflix alkalmazása vajsimán lejátszik mindent. Szerencsére atmos-ban.
------
(#47119) KTTech
Valamiért csak nálam cseszik váltani netfix alatt frekvenciát a shield fórumtársak közül, de a kütyüt 23.976-os dolby vision, hdr kimenetre állítva, 59.94 alapbeállítás helyett, a netfix tartalmak többsége simán nézhető akadás nélkül is. -
blakey
titán
válasz
djnice #45686 üzenetére
Lehet utálni, lehet fikázni az Apple-t, de nem hülyék dolgoznak ott és nem véletlenül választották ezt a módszert, biztos van ahol hibázik de tapasztalatom szerint sokkal kisebb a hibázás esélye, mint amikor maga az anyag eleve sz@r, azon pl. javít. Jobbnak látom HDR esetében ha fixre van állítva a metaadat, janos666 sem véletlenül tette meg ugyanazt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak megjelenítők amik nrm is foglalkoznak a metaadatokkal.
De ezt a témát már úgyis többször letudtuk. :) Szívesebben nézek HDR, DV anyagokat az Apple TV-vel. -
-
nitro16
senior tag
válasz
djnice #38461 üzenetére
Azért mert azt mondták, hogy 1 hete van kint az még nem jelenti azt, hogy tényleges annyi ideje ment a boltba. (Azt mondanak amit akarnak, az érdekük az, hogy elvigyék a kiállított darabot, és ha jól tudom nem nézted meg szerviz távirányítóval, hogy ténylegesen mennyit futott a készülék). Én se vennék, kiállított darabot. (Más termékből sem).
Más: Baromira kezd zavarni a pixel eltolás mert mindig észre veszem sajnos... ha jól láttom akkor az oled panelbeállítások résznél a képernyőváltás takarja ezt a funciót.
Kérdés ha ezt kikapcsolom származik-e belőle bármiféle hátrányom? (Netflix meg kölcsönzött tartalmakat nézek csak rajta így mondhatni nincs statikus tartalom). Gondolom ilyen felhasználás mellet semmi gond ha kinyomom.
-
Partz
senior tag
válasz
djnice #37905 üzenetére
Most CES-en kérdezték LG-t erről. Bővebben itt olvashatsz róla vagy válasz ebben a videóban 6:10-nél.
Fisha
A panelnek semmi köze hozzá. Amelyik tv hdr képes és hdmi 2.0b-vel van szerelve képes a hdr10+ tartalmak megjelenítésére csak szoftveres frissítés kérdése. -
LógaGéza
veterán
válasz
djnice #37848 üzenetére
Plexet használok
Lejátszás szempontjából hogyan muzsikál a többi lejátszó? Kodit még nem volt ingerenciám beállítani, teljesen jól elvagyok a Plexel, pedig nagyon idegenkedtem tőle, pedig a médiatáramat Plex szerver kezeli. Azt tudom, hogy lejátszásra az ExoPlayert használja, ez a többinél is így van? -
janos666
nagyúr
válasz
djnice #33452 üzenetére
Az eddig kiadott filmek több, mint felénél min(MDL,maxCLL) <= 1000 nit, szóval én inkább 1000-re fixálnám, ha nem működik a pass-through. Ilyenkor a clipping szerintem szubjektíven inkább "HDR feeling", mint az, ha feleslegesen tompák kicsit a csúcsfények a visszafogottabb filmekben.
A játékok is jobban tetszettek, mikor pár driver és Win10 verzió 1k-ra akasztotta ki 10k helyett.
Bár 2018-as OLED-eken nem olyan zavaró ez, mint a 2017-eseken volt. De nem tudom, hogy azok is változottak-e esetleg közben firmware-el.De mit csinál pontosan az a lejátszó?
Azzal szerintem nincs baj, ha 1000-re vagy 4000-re kerekít. Pl. ott van a Fantastic Beasts 2: a metadata ~3200, de a madVR mér benne 4002-t is pár képkockán. Nem kell ennek annyira precíznek lennie, és pl. az LG TV-ken is csak 1000, 4000, 10000 értékekhez vannak paraméterek (bár nem tudom, hogy közte interpolál, vagy kiválasztja a közelebbit). -
janos666
nagyúr
válasz
djnice #33424 üzenetére
Dolby-nál ez nem nagyon fordulhat elő, HDR10-nél (DTM nélkül) a roll-off változhat (a csúcsfény tartományának "összetömörítése"): vagy feleslegesen vissza lesz fogva a tartomány teteje, kicsit sötétebbek a világos részek, mint lehetnének (ha pl. 10000-re akad ki, vagy "nem elérhető", 0), vagy nem látszódnak úgy a részletek a lángokban/fénycsóvákban, mert levágja őket a TV a maxig, amit még tud (ha alacsonyabb értéket kap, pl. 4000 helyett 1000-ret).
(#33444) Gigicuci
Én úgy számolnék, hogy ha valódi, teljes körű, gyári garancia a +3 év, az szerintem megér ~10% felárat. Van, aki hasonló összegért köt kisebb értékű biztosítást ("garancia biztosítás", "garancia hosszabbítás" címen, ami nem mindig pontosan az, aminek tűnik, mert biztosítóhoz szól).
Viszont, ha mondjuk nem tervezed megtartani ~2 évtől tovább, és a friss funkciók (pl. HDMI 2.1 és Gsync) jobban érdekelnek, akkor valószínűleg nem ez alapján akarsz dönteni, és ez csak akkor kellemes plusz, ami egy addig semleges mérleg nyelvét billenti át. (A HDMI 2.1 már nem épül be a TV-be, de a 2 év garis sem biztos, hogy tönkremegy 5 éven belül.)
Ha Panasonic, akkor inkább a 2019-eseket nézegetném (nem egyértelmű, hogy mi van most a 2018-asokon a "macro block" gonddal), de azon belül már jó a legolcsóbb is. LG-ből hanyagolnám a B-ket (a "macro block" miatt), ha futja C-re, viszont ha jelentősen olcsóbban megkapod, akkor mehet 2018-as is, nem csak a '19-es.
Abból, amit írsz, neked szerintem jobban hangzik az 5 év garancia... -
válasz
djnice #31760 üzenetére
Inkább valószínű nem az 1 hét volt ott a gond, hanem a HDTV Test Vincent által is említett áramtalanításos probléma ezeknél az üzleteknél estére... hazamennek bezárnak és lelövik a tévéket azonnal áramtalanítva, így a kompenzációs ciklus nem futott le egyszer sem... reggel nyitáskor meg felkapcsolják és megy tovább azonnal, és ennyi.
"Normál" esetben 1 hét édeskevés lenne egy ilyenhez...
Vagy persze azis lehet ezen felül hogy az az 1 hét mégsem 1 hét, állókép volt rajta nem videó... stb stb.
-
-
renatto
őstag
válasz
djnice #31699 üzenetére
Ez lehetne nagyon kezdetleges beégés is, de el nem tudom képzelni mi okozhatna beégést azokon a részeken.
Ezt amúgy szerintem az automata pixelfrissítő korrigálni fogja idővel vagy a sima használat. Szerintem használd a tévét és mondjuk 1 hét után nézz rá és ha nem változott küldj rá egy órás frissítőt.
-
chros
őstag
válasz
djnice #31632 üzenetére
Ne nagyon allitgasd a TV-t eloszor
:
ha a firmware nagyobb, mint 4.10.36 es kisebb mint 5.10.*, akkor terj vissza 4.10.25-re, ezt a UK oldalrol tudod leszedni. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
djnice #31617 üzenetére
Ugorj bele szerintem....lesz beszabehu.
Hacsak nincs valami nagy disznóság vele.. de miért lenne? Ha "ezer éve" ki van állítva, annak egyéb nyomai is vannak.. Pl. poros szellőzők és csatlakozók, még enyhén karcos is lehet itt ott. Nem takarítanak rendesen sehol sem, ez biztos és akár 1 hónap alatt is rengeteg por tud megülni az eldugottabb helyeken. A 6 hónapja kirakott tévék mind durván néznek ki "hátulról", ha alaposabban szemügyre veszed.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest