Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockCNC
őstag
-
-
bkiky01
senior tag
Olvasva, hogy milyen sokan LG C, vagy G modell közt sakkoztok.. Nálam ugyanez volt B4, vagy C4 65 között.. B lett a befutó, féltem, hogy "sötét" lesz, de úgy érzem hálószobába így is tökéletes..
Mondom ezt úgy, hogy évekig B8 55-öt használtam.. -
umek
tag
válasz
lala666
üzenetére
Na most én is ránéztem ezen felbuzdulva, nagyjából egyszerre vettük a Samsung S95B-t, nekem 5603 óra van most benne. Utoljára nagyjából egy éve néztem, akkor a fele volt, szóval nekem egy év alatt kb 2800 óra megy bele. És ahogy tavaly, miután beírtad akkor az időt, most is elmondom, hogy jó látni, hogy akár dupla ennyi is lehetne benne gond nélkül.
-
-
-
Szatura
aktív tag
Sziasztok
LG OLED65E79LA több mint 4 évesen (az üzemórát nem tudtam kideriteni) a videóban is mutatott képernyő szélén lévő halott pixelekkel ékeskedik, ez általánosan normális?
[link] -
szkutyi
addikt
válasz
Treff
üzenetére
Mindkettő tökéletes..tcl szoftveresen felkész csak...
Mindkettő tv nagyon jó választás..hiába több az LG c4 fenyereje azon a bizonyos mérési ábrán, az s90D szín fényereje erősebb jóval...többség ezeket a tv-ket max 50% ős fényerővel használja, ami sdrben kb durván 200nit
... Én személy szerint nappal 40/100, este 20-30/100...
-
-
Treff
aktív tag
válasz
Treff
üzenetére
Elnézést, elírtam az S90D fényerejét.
381 nit valósszerű tesztkörülménynél:
Real Scene Peak Brightness 381 cd/m² (ez C4-él 411 nit)
Peak 2% Window 496 cd/m²
Peak 10% Window 493 cd/m²
Peak 25% Window 497 cd/m²
Peak 50% Window 316 cd/m²
Peak 100% Window 209 cd/m²
Sustained 2% Window 487 cd/m²
Sustained 10% Window 486 cd/m²
Sustained 25% Window 487 cd/m²
Sustained 50% Window 313 cd/m²
Sustained 100% Window 206 cd/m²
Automatic Brightness Limiting (ABL) 0.057
Rtings.comSzóval C4-nek az S90D-vel szemben magasabb nitje van életszerű hasznalatnál, tehát alkalmasabb SDR-re (?), egy mini ledes C765-nek meg még több, csak az szoftveresen elég összecsapottas.
-
szkutyi
addikt
válasz
Treff
üzenetére
Nem úgy működik hogy sdr 411 nit és kész..490 nit kb 10% ablakban ahol feher ....nálam az sdr fényerő kb olyan 150 nitre van belőve..nézd: [kép]
Most nézem nem tud az a Samsung teljes kijelzőn 380at..inkább 200nit
de ez d65 fehérnél!
Bőven jó az s90D fenyereje mind sdr és hdr esetében
.
Lg-n nálam a logó védelem a lehető keg agresszívebb, de így SEM veszem észre ahogy dolgozik...úgyis maga a logo-t veszi lejebb fényerőben, mert érzékeli hogy az statikus..
Samsungnál is IGY KELLENE mükodjon, de ezt majd megmondja egy samsungos.
További LG c3 képek: [link] -
makoss
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nincs is Daewoo topik
Mondjuk engem annyira nem érdekel mit mond, csak érdekes
-
makoss
veterán
A TCL megkezdte a nagy nyomtatott OLED kijelzők tömeggyártását
Mondjuk érdekes, hogy egyik ismerősöm úgy tekint a TCL-re mint egy Daewoo-ra
-
Treff
aktív tag
Ha mar visszább szóba került a fényerő:
1. 65S90D esetén a 381 nit teljes kepernyős fényerő mennyire elég világos nappaliban SDR kábel adásokhoz?G3 és G4-eknél írtátok, hogy kb. fele fényerőn járatjátok, de azoknak magasabb a fényereje SDR-nél alapból. C4-nek az S90D-vel szemben rtings szerint 411 nitje van, tehát alkalmasabb SDR-re; egy mini ledes C765-nek meg még több, csak az szoftveresen elég összecsapottas.
2. youtubeon a FeartheFomo nevű tv tesztelő srác egyik videójában jelezte, hogy a Samsung S90 oled SD adás esetén x perc múlva elkezdi lesötétíteni a képet, hogy védje a tvt a logó beégéstől, ami nem olyan frankó és tök sötét lesz a tartalom. Talán asszem az új fw már nem ennyire agresszív(?!, ha jól emlékszem)). Ez még mindig így van? Illetve C4-en van ilyen?
Akinek van ilyen tv, mi a tapasztalata SD-ben?
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
hello28
üzenetére
hát,nehéz bármit is megbánni a jelenlegi legjobb tv-ken. g4,s95d,a95l. a kérdés csak hogy kell dolby és pc-vel használat vagy nem. s95d kompromisszum mert csak 4k 120hz tud rgb-be, a95l és g4 4k 144hz tudja. g4 dolby fele dönti , s95d fele meg jobb , "szinesebb" panel, sony tudja mind2, de majd győzd kifizetni a 2.5-3 milliót az új 77" 3.gen qd oled modelljükre. ha nem lesz pc használat akkor s95d vettem volna mert ár érték arányba legjobb, és a megjelenitője is az. de a 85" bravia 9 miniled is durva amúgy és 1.4misi. a 77a95L 2 misi. akkor én már a bravia 9-et venném.
-
ot93
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Elírtam, c4 akart lenni. (és bármilyen tv is legyen, inkább csak újonnan vennék)
Amúgy köszi mindenkinek a hozzászólását, ma bementem a media-ba megint, tegnap a qned amik még eljövetelkor feltűntek, hogy árban egész jók egy oledhez képest, de annyira nem tudtam őket megvizsgálni. Végül ma sem, de mit ad Isten, a 48-as c4 oled ma csak 350e volt a tegnapi 390e helyett. Ennyiért az elejében már lecsaptam volna rá, de már elbizonytalanodtam, hogy mit kéne vennem... Nekem mondjuk nem lenne rossz, de szerintem nem használnám ki (mármint nem a tudását, hanem ritkán használnám). Tv adásokat nem nagyon néznék, de streaming platformokat azért igen. Csak most nyilván eddig sem hiányzott, csak ezért nem vennék. De az tény, hogy szép a képe, hangzása sem tűnt rossznak, magic remote is jó cucc stb...
Ha esetlegesen lemegy 300-ra, akkor magamnak mindenképp beújítok, de hát annyi nemhiszem, hogy lesz. Arról nem is beszélve, hogy akkor nem lesz ajándék.
Mert, hogy kettőt nem veszek az tuti 
Ja és a tv adásokkal kapcsolatban utána néztem a dolgoknak, és nekik tudtommal mindigtv van, ami a tv2-t és rtl-t csak sd-ben tolja. Tehát még csak nem is hd. Valószínűleg a media-ban is azért van különbség mondjuk egy m1-el összehasonlítva, mert az hd-ban jön míg pl. a tv2 sd-ben.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
makoss
üzenetére
sokan még mindig nem érik miról szól, a hdr. Nem lesz szemüveges tőle senki, mert a jelenetek nagy része sdr tartományban jászódik, szóval nem égeti feleslegesen ki a szemed. Főleg nem egy rendesen kalibrált tv esetében.
Arról nem is beszélve, hogy kint a természetben sokkal, de sokkal több nit éri a szemed mint amire a mai csúcs kísérleti tvk képesek és mégsem leszel szemüveges
-
HUNgabus
senior tag
Ennyiért a hülyének is, ráér
Van egy 5m vásznam, sony projektorral, addig csak elleszek vhogy
-
hello28
aktív tag
Most MM 999 a Lg g4 77 szerintem elengedem c4 83 és marad a G ez nem rossz ajánlat úgy gondolom remelem nem bánom
meg.. -
ρσгτσ
addikt
válasz
HUNgabus
üzenetére
MM -nál, ha valami nincs készleten és rendelhető, akkor előre általában nem tudnak szállítási időpontot mondani. Lehet egy-két nap múlva lesz, de akár egy-két hónapig is benntartják a rendelést. Amíg le nem mondod.
Nekem készlethiányos TV -nél volt másfél, két hét is. Más terméknél, ami nem volt sürgős 2 hónap.
Minden attól függ, hogy mennyire van beszállítói készlet, illetve mennyit tud belőle foglalni a kereskedő.
Szerk.:
Ügyfélszolgálattal talán érdemes beszélni. Bár általában nincsenek a helyzet magaslatán, ha ilyen kérdésről van szó...de egy próbát megér. -
-
törölt tag
Sziasztok!
S90D-hez hol lehet találni ajánlott beállításokat?
-
-
HUNgabus
senior tag
most nézem, lehetséges hogy CSAK a Panasonic tudja kezelni az elérhető összes HDR formátumot?
Samu ugye nem tudja a DV de van HDR10+
Sonynál van DV de csak sima a HDR10
LG is csak sima HDR10
Panasonic-nál fel van sorolva minden DV, HLG, HDR10, HDR10+ Adaptive -
hatala
tag
Beüzemeltem az LG bemutatóteremben vett 65C443LA tv-t, megnéztem a panel időt, természetesen új tv-t kaptam, bontatlant.
Amúgy most jött a hírlevél, hogy holnaptól BF lesz itt is, 15% kedvezménnyel. -
jesszjessz
tag
A Vhiktor által feltöltött "LG OLED TV-k helyes beállítása" videóban szereplő beállítások C4-re is jól alkalmazhatóak vagy van valami más, javasolt videó vagy leírás, ami alapján neki kezdhetek a dolognak?
-
Celtis
veterán
Az MM-ban a 77G4 ára millió alá ment.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Orbiteric
üzenetére
Hát nem tudom, amíg gyerek a gyerek, nyilván a szülő gondoskodik a gyerekről, aztán a gyerek felnő, és onnantól kezdve fokozatosan megfordul a dolog és a felnőtt gyerek egyre nagyobb felelősséggel tartozik a szülője felé.
Lásd unokázós csalók, ahol szerencsétlen öregeket mennyit átvertek. Ha ott felelősséggel tud lenni rengeteg felnőttgyerek a szülője felé, hogy mi átverés és mi nem, akkor bizony a tv-ben folyó dolgokról is ugyanúgy felelősséget vállalhat, hisz a kockázat mondjuk nem személyi szintű, hanem inkább országméretű.
De lehet, hogy rossz családban nevelkedtem, ahol meg lehet beszélni ilyeneket.
És ma igenis nagyon nagy felelősség van a gyerekeken, hogy mennyire hagyják a szülőket kitenni a napi agymosásnak, mind a saját, mind az unokáik jövője miatt. -
eL Geri
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Én meg ezzel úgy vagyok, mármint a streaming vs torrent témával, hogy kenyérkeresőként már kényelmet és időt ad, hogy havi 1-3e Ft-ért azonnal ott van a TV-n a cucc, egy keretbe téve. Az akciókat nézem, és azokat használom inkább ki.
A gond, akkor van, amikor az igényeim lefedésére kellene 4-5 szolgáltatói előfizetés... na azzal már én se értek egyet
-
apszi
őstag
Szerintetek miért van az, hogy a ( Coreelec) Kodi gui, menü képe 1080p-ben élesebb mint 2160p-ben azonos képi beállítások mellett Lg-n (C2)?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Nekem az jobban fáj, hogy az ártalmas népbutító propagandát még jobb minőségben való nézésre valaki megveszi a szüleinek/rokonának a drága készüléket.
A törődés valahol ott kezdődne, hogy nem hagyjuk nekik, hogy agymosáson essenek át, és inkább reálisan lássák az országot és annak jövőjét(? ha még van egyáltalán).
De ez nem ez a topik témája, sorry.
-
bacus
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
"igényeink és a pénztárcánk alapján" csakúgy mint autót
Ezért van ennyi féle márka és méret, és persze mindenki az igényeihez igazítja azt is!
Egyébiránt a jövőbeli igényeket nehéz megbecsülni, főleg a szüleidét, mert az, hogy ma nem néznek hdr tartalmat, nem jelenti azt, hogy holnap nem kapnak rá. Szóval én a legjobbat venném ami belefér a pénztárcámba, még mindig.Pro Koryak: mindegy a pénzkidobás, ha belefér a pénztárcába, akkor neked miért fáj? Egy csomó mindenért adsz pénzt te is, ami sokaknak teljesen felesleges pénzkidobás.
És persze szeretem őket, még ha nem is veszek nekik 90+ colos oled-t
, sőt semmilyent nem vettem nekik. (Tavaly vettek egy 43" -s alap tévét, mert ők azt mondták, hogy nekik ez fér be úgy a nappaliba, hogy nem vágja haza a látképet. Egy 32-est cseréltek egyel nagyobbra.) -
KTTech
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
Kereskedelmi forgalomban volt, nemrég adtak el egyet eBayen
Az kiinduló árra jól emlékeztél... és ebben még csak nem is az utolsó generációs neoPDP volt, azaz kb. a G30 szintjét hozta, a 3D pedig 2x60Hz, fullHD-n ment vele és 9 db 50"-os TV felületét adta
mindössze 580kg volt a súlya, ehhez aztán művészet lett volna fali konzolt keresni (a gyári, magasságállítós "lába" azért elég vagány volt). A fogyasztás az 3700W maximum és 2620W átlagos volt."Launched on 1 Jul 2010, at $500,000 (?333,000), the Panasonic TH-152UX1 is the world's most expensive TV commercially available. The Panasonic TH-152UX1 measures 152 inches diagonally." - ez volt a Guinness record bejegyzése hozzá.
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Hahaha oké, de nyilván én háztartási normál TV-re gondoltam, nem arra a 152 colos technológiai szörnyre, mely tudott 4k-t ez igaz, de a fogyasztását nem merték kiírni. Ja meg ha jól tudom fél millió dollár volt az ára, bár kétlem, hogy ezt lehetett volna ténylegesen rendelni, már látom is magam előtt az itthoni panás szervízes csávók arcát amikor kijönnek egy ilyenhez, hogy nem oké a kép

Jobban jártak volna 4 db 50 colos TV összefogásával....
Nekem abszúrd ilyen prototípusokat mutogatni, semmi értelme. Olyan mint bemutatni egy 2000 lóerős BMW-t csak éppen euró 2 - kösz.. Olyat Pisti is tud a garázsban...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Teljesen felesleges = pénzkidobás, mert az nem azt jelenti, hogy aki nem 500e-ért vett nekik tévét, hanem csak 130e-ért, az nem szereti őket.

Attól nem romlik a látásuk, nem lesznek kevesebbek, semmi hátrányuk nem lesz, mert a híradót nem 0,00001nit feketével nézik, hanem csak 0,1nittel.
-
Quadgame94
őstag
válasz
bacus
üzenetére
Tévét igényeink és a pénztárcánk alapján veszünk nem csak a pénztárnák alapján. Anyámnak érik a csere már, mert streaminget néz 60 százalékban és sokszor teszek a külső ssd-re neki filmeket. Most még csak általában 1080p SDR-t, de mehetne neki 4K HDR is.
Vhiktor: Anyám folyton ámul a G3 láttán, de Ő ámult a B2 láttán is.
-
-
Kuter
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ne beszél már baromságokat nem kell lehúzni az öregeket. Pl az én apámnak (72) egy 65 naocell Lg tvje volt. Mikor megvettem az az oledet és meglátta nálam a képét azt mondta, hogy egy szar szutyok az övé az enyémhez képes. Két hét múlva már az öreg egy 65" LG C3 oledet vett magának. Ha azt mondtam volna, hogy neked minek ilyen, agyoncsapot volna mert hát én még most is a gyereke vagyok 54 évesen
-
bacus
őstag
Ha nekem kellene tv-t választanom a szüleimnek, akkor a lehető legjobbat venném nekik, ami a pénztárcámba belefér, nem az elégséges minimumot, még akkor is, ha tudom, hogy nem látják a különbséget.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsistvan7
üzenetére
Mondjuk az sem nagy probléma, ha vezérlési vagy kényelmi szempontból valakinek nem jön be az LG vagy a Samsung távirányítója. Itthon pár ezer forintért, Aliról pedig még olcsóbban beszerezhető egészen más fajta típus is, ami kompatibilis lesz a TV -vel.
Persze nálatok erre pont nincs szükség, de én például elsősorban anyósom miatt vettem, aki havonta néhány napot nálunk van. Meg páromnak sem annyira jön be a gyári LG távirányító.
Ezt csak azért írom, mert aki szülőknek vesz TV -t és nem tudja vagy nem akarja megszokni a készülékhez csomagolt távirányítót, annak bőven akad alternatíva.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Tapszatalatból mondom, hogy ilyen esetben a szülők, nagymamák azt sem tudják miről beszélsz, még egy ips paneles tv és egy oled képét sem tudják megkülönböztetni, még akkor sem ha megmuatod mit figyeljenek, legalábbis a nagy átlag.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Kb., felskálázás lehet jobb márkánként, de egy nyugdíjas vagy akárki más tv adás közben viszonyítási alap nélkül...
Szülőknél sima 43" 4k tcl led tv, ők is csak tv adás, bőven jó arra. -
zsistvan7
kezdő
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nekem egy 49-es VA paneles philips-em van, ég és föld a kép minőségi különbség, attól hogy nem HDR egy adás és nem 4K ugyanúgy megvannak a mély feketék, és az élénk színek.
Tény és való hogy én se az ATV nézném rajta, de azért hálisten este már inkább filmeket néz, azok pedig nagyon jól mutatnak.
A magic remote-ről pedig annyit, hogy édesanyám 72 éves és 1 hét után könnyeben kezelte vele a tv mint az előző LG smart tv-t 10 év után, igazándiból csak a hangerő gombot használja meg a görgőt, és ezzel a két gombbal mindent tud kezelni, a régin mindig elfelejtett melyik gomb mire való.
A felskálázásra nem tudok mint mondani, rtings teszteken néztem, gyakorlatban nem tudom pl. egy samsungal összehasonlítani. -
ρσгτσ
addikt
A C1 -es említés miatt kérdezem, hogy használt OLED lenne a terv? Mert 99 százalékban normál TV adásra, használt, régebbi OLED -et biztos nem vennék.
Mondjuk újat sem, főleg ilyenre, mint az M1, ahol tele van fix., illetve olyan elemekkel, amik gyakoriak a képernyőn. Pl. alul a hírsáv is.
Új TV -nél még kevésbé probléma, az LG garancia jól működik beégésnél is. Bár én inkább VA mini LED -et vennék ilyen célra. Óriási ugrás lesz már az is, és van kínálat is.
Szerk.:
Egyébként én továbbra is úgy gondolom, hogy ilyen, nagyjából 100 százalék TV adásra sima QLED is megfelelő. Ahogy Quadgame94 is írja. Ott van például a C655, aminek tök jó a hangja is. De aki szeretne jobb minőséget, annak már ott vannak az olcsóbb mini LED -ek is. Mint a C805 vagy a C765. -
Quadgame94
őstag
válasz
zsistvan7
üzenetére
Totális pénzkidobás erre OLED-et tartani és venni már bocs. Ez az "x márkának jobb a felskálázása mint y" totálisan csak legenda. Persze belehet magyarázni magatoknak, hogy jajj magic remote stb meg felskálázás, de egy VA Direct LED TV az ami erre a felhasználásra való semmi több. Persze Taycant is vesz valaki, hogy lejárjon a sarki közértbe szóval...
-
zsistvan7
kezdő
Röviden és tömören, szerintem erre a felhasználási módra is megéri oledet venni.
Édesanyámnak 65C3 lett tavaly vásárolva, ő 95%-ban kábel tv-t néz, nála az ATV a favorit
Egy Kaposvár környéki kábelszolgáltató van nálunk, a 1080i adások szerintem teljesen rendben vannak, csak pár 576-es adó van, de még azok se vészesek, azért is választottuk az LG-t mert elvileg jobb a felskálázása mint a samsungnak.
Ő egy besötétítetlen nappaliban használja 55 sdr fényerőn (bőven elég), napi 12 óra biztosan belekerül, eddig nem vettem észre semmi beégésre utaló jelet.
Egy 42 LG lcd-t váltott, ahhoz képest ég és föld a különbség + Magic remotet is nagyon szereti. -
imre2016
csendes tag
Üdv! LG G3-hoz néztem ki egy Samsung HW-Q990D soundbart.Működhet? Milyen hátrányokkal járhat? Van valakinek tapasztalata?
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip
üzenetére
M1 HD-n elbutulni, oda tényleg pazarlás az oled. Persze ha a szülők nem szokták meg, nem tanulják meg a netflix (vagy a Kodi) használatát, úgyis a hülye közszolgálati agymosón ragadnak le.
A netflix-el meg az a baj, h. nagyon korlátolt a választék. Kovid elején, mikor a csúcson voltak, én is kipróbáltam a 30 napos trial-t. Hát nem nyűgözött le. Ami filmeket meg akartam volna nézni, azok pont semelyik nem volt rajta elérhető. Akkor belenéztem a sorozataikba. Egy párat leszámítva nézhetetlen irritàló bzipropagandás kaliforniai agymosoda mind. A mahyar nyelv meg hát nem magától értetődő mindegyiken. Szülők pl. nyilván nem fognak felíratos filmeket nézni, ezzel gondolom mindenki egyetért. Nem mondom tovább, meglepő módon nem újítottam meg, mikor lejárt a 30 nap.
Azóta kínálat szempontjából hírek alapján csak tovább romlott a helyzet. A dizni felzabálta az elmúlt 20-30 évben kb. a nagy filmkiadók kivételével az összes többit, kisgömböc módjára betáraztàk a klasszikus filmek százait. Innentől kezdve pedig más online streaming konkurrenciának nem adják oda a licenszet, ha akarod ezeket a filmeket nézni, muszáj vagy netflix mellé diznipluszra is fizetni. Nem, nemcsak a mikiegér miatt kell a dizniplusz, meglepődik az ember h. gyakorlatilag 10 régi filmből nagyságrendileg 5-6 már náluk van. Amit meg nem tudtak bekebelezni (még!), arra meg kell az hbo max, meg a paramount. Oszt akkor ott vagy h. havi 4 előfizetés, 20-30 ezer pénz kb. csak h. tévézzél. Ha meg egyiknél sincs meg amit éppen néznél, mert éppen leszedték szónélkül a kínálatból, akkor elgondolkodik az ember, h. akkor most én mégis mi a f.ért fizetem ki ezt a valag pénzt havonta h. itt szivassanak, és miért ne nkórról szedjem le 5 petc alatt amit akarok?
És akkor a premium nélküli jutubozásról nem is beszéltünk. Mert h. az kb szószerint nézhetetlen lett kovid óta a sok folyamatos rohadt reklámtól. Ráadádul ott is emelget szépen a google, így összességében már közel járunk a havi 30 ezer-hez, csak azért h. tvzgessünk videózgassunk. Ez meg már a sokkal jobban kereső amerikaiknál is sok. -
ricsip
addikt
A digi vagy másfél-2éve, miután a 4ig megkaparintotta végleg (őket is), szépen lebutította a csatornák bitrate-jét látványosan Előtte a 150 csatornából csak pár volt ilyen gagyi, a többség képe kifejezetten színvonalas volt a telekonos gagyi IPTV-hez képest. De a változtatás után az összes SD csatorna az agyontömörített 2000-es évek eleje divx minőségre esett vissza. De a hd csatornák is romlottak láthatóan (a felbontás persze megmaradt 1080i, csak most már kockásodik a kép azon része ahol eddig látszódtak a részletek). A keze sorvadjon el annak aki ezért felelős volt.
-
renziNNN
tag
Boltban szét van osztva a tv adás jele, ezért tényleg kuka amit ott látsz. Ettől féltem én is anno, hogy a 4k-s tvn nézhetetlen lesz a tv adás, de szerencsére nem az. HD csatornákat nézve a mostani tvk szépen felskálázzák és még jobban jelenítik meg a képet, mint a régi 720/1080as tv-k úgyhogy emiatt ne aggódj.
Beégés már más téma, de annyi a titok, hogy le kell venni az oled fényerőt az ajánlottra, így a tv adás során nem fog virítani a csatorna logója sem. Kb 4 és féléve megy egy C9 napi ~6-7 óra tv adással alkalmanként streamingel és így nulla beégés van rajta
Ha néznének 4k vagy HDR tartalmat is, akkor szerintem bátran. -
ot93
senior tag
Üdv,
TV vásárlás előtt állok, szülőknek kéne egy tv, ami egy több mint 15 éves 720p felbontású 32"-es samsung tv-t váltana. Annak képe felbontásban már jócskán elmaradt a mai elvárásoktól, de mivel 99%-ban csak tv adásokat néznek, így jó nekik az is
(nem tudják miről maradnak le, ha néznének online tartalmakat is, nekem pl. van netflix meg hbomax is stb...).
Mostanában viszont már több fajta tüntet is produkál, esélyes, hogy megadja magát. Gondoltam hát, hogy karácsonyra vennék nekik egy fasza tv-t. Ha már fasza, gondoltam jöjjön egy oled tv. (Azt még hozzá kell tennem, hogy nem vagyok jártas tv téren, nekem pl. nincs is, nagyobb pc monitoron pc-n keresztül szoktam néha filmet vagy sorozatot nézni ha úgy van).
Na mármost rövid tájékozódás után rá kellett jönnöm, hogy nembiztos, hogy jó ötlet nekik az oled. Én biztosan egy 48 vagy 55-ös c1-et vennék magamnak, nekik a 42 vagy 48 verziót gondoltam. De én nem nézek tv-t, ellenben youtube, meg online streaming platformokon szoktam azért. Tehát ki tudnám használni. Ők viszont nézik az M1, Duna és társai, TV2, RTL aztán kb. ennyi. Mediamarktban próbáltam őket, m1 és társai még egész tűrhetően néztek ki, de a TV2 rtl spektrum home csatornák nagyon gyatrán néztek ki. Ez tényleg ilyen, vagy csak ott volt szar a képminőség? Eléggé elmosottas volt, pedig próbáltam minden képjavítót kikapcsolni). Oké, hogy 4k-n kijön az a képhiba ami 720p-ben nem látszik, de már az volt az érzésem, hogy a 720-as tv-n még jobb is...
A magic kontroller vagy mi a neve, az elég fasza dolognak tűnik, meg szépnek tűnt a kép, de hát a tv adások lennének javában használva, így elbizonytalanodtam, hogy lenne-e értelme. Beégés veszély, aztán meg főképp, hogy a nem állami tv-k kritikán aluli minőségben jelentek meg. Ha tényleg ilyen lenne itthon is, akkor szerintem felejtős. Valaki tudna erről nyilatkozni?
Természetesen azért biztosan lenne használva néha a netflix és társai is, ha már a tv tudja, de nem az lenne az elsődlegesen használt szolgáltatása
Illetve ha nem oled akkor mi?
-
bacus
őstag
a pvr-t bekapcsoltam, a guide menüben megtaláltam, de még nem dugtam rá usb -t, majd holnap veszek egyet. Ugyanitt bekapcsoltam az ntfs-3g supportot is, ha már van benne

Sokkal jobb kedvem lett, ezt a sorrendezést még meg tudom etetni a családdal
, de ha erre is megoldás lesz az export majd modositás után import, hát akkor aztán öröm és bódottá..Nagyon gondolkoztam, hogy vegyek e nagyobbat mint ez a 65-s, de kb 2,5 m-ről nézem, most egyelőre örülök, hogy nem vettem nagyobbat, az én szobámba elég ez a méret. A hálóba vettem egy lézer projektort pár hete, ha nagyobbra vágyom, az 95" képet vetit kb, besötétítve majdnem ilyen jó képe van, de az csak fullHD.
-
bacus
őstag
válasz
Latency
üzenetére
Igen, ez segített, átírtam, de valószínű nem okéztam le, mert benne maradt az eredeti ", kivettem, nyomkodtam, egyszer csak megjelent!
A kedvencek menüben a sorrend az ok, de én nem erről beszélek, mert ez működik, mikor a ch+ vagy ch- gombokkal lépdelsz. De nincs pl 1-es csatorna (ez lenne az M1), de törölte is a tv, mikor a kettes helyre betette az M1 HD-t.
Én át szeretném rakni a csatornákat (az első tizet legalább) hogy a megszokott 1-9 gombokon a kedvenc csatornák legyenek. Én lennék az egyedüli, aki ilyet csinál? Nálam már sok sok éve 4. tv2 HD, 5 a super tv2 hd, 6 cool tv hd, stb. egy gombnyomással ment.
A gyerekeim nem azt kérdezték mit néztek, hanem hogy az ötös csatin van??Az expert menüben van export, kiváncsi vagyok, hogy kiexportálva usb-re, majd szerkesztve és visszatöltve megy e. Nem értem ezt miért tiltották
-
Latency
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Most bekapcsoltam Plex alatt a DLNA szervert és a Főmenü bal oldalán lévő sávon a Csatlakoztatott eszközök alatt meg is jelent az opció (a TV nevéből tényleg ki kellett venni a " jelet).
A csatornák sorrendjét úgy tudod módosítani, hogy csinálsz egy kedvencek listát. Azon belül már tiéd a lehetőség, hogy átrendezd.
-
KTTech
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
4K-t csináltak belőle, a nagy fényerő se volt gond (foszforral is elérhető 5-6000cd/m2, tartósan)... de az ár és a fogyasztás/hűtés már igen komoly gond volt, illetve a kisebb méretek készítése is (4K 153"-ban volt a Panasonicnál, de nem a kisfelhasználói portfólióban).
-
bacus
őstag
válasz
Latency
üzenetére
a tv neve oled65 a nas ds118 egyikben sincs speciális karakter. Nem az a baj, hogy szkenneli a hálózatot és nem találja, hanem nincs ilyen opció.
A régi samu távirányítón a source gomb megnyomásakor tv, hdmi, camera experience van, mikor kamera még nincs rádugva (és nem is lesz
), az új távirányítón még nem tudom melyik gyors gomb.., de mintha már ott is sikerült volna behoznom.Nagyon faja képe van a tévének, de nem gondoltam volna, hogy már az első nap szoftveres falak jönnek szembe.

Nincs opció sorba rendezésre, illetve áthelyezésre, a 140 csatorna 2..260 közötti számokat vett fel, jó, hogy az elején csak a hd-k vannak, pl sima m1 nincs csak m1 hd, stb, de hogy nem tudok gyorsan ráváltani a kedvenc csatornámra, ami eddig 1 számjegyű volt..
Az alvó módban kikapcsoltam az újrahangolást, azt hittem azért nem megy, de nem... -
ρσгτσ
addikt
válasz
tipcsi72
üzenetére
Ez a tartalomtól függ. 2-3 méterre már lehet 65 coltól felfelé nézni a 4K tartalmat. Egészen addig, amíg neked kényelmes. Feltéve, ha filmezésről van szó.
600 ezres kerettel 65C4 vagy 65S90D.
Játéknál már azért nem feltétlen, vagy nem mindenkinek előnyös a nagy méret, ha folyamatosan át kell látni az egész képernyőt és fókuszálni kell egészen távoli pontokra. De a 65 col erre a távolságra, erre a felhasználásra is simán belefér.
Tehát simán nézhetsz 65 colt is ilyen távolságra. Nagyobb méret már nem fér bele ebbe a keretbe.
Szerk.:
Vagyis belefér a keretbe nagyobb méret is, csak nem OLED -ből, hanem mini LED -ből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondom ezt úgy, hogy évekig B8 55-öt használtam..

Korábban ez nem így volt. Sose értettem, miért nem lehet úgy megírni a szoftot, ha már pixelenkénti vezérlés van.
szinte 1-2 havonta jönnek a frissítések. Én is nézegettem őket de inkább maradok oled vonalon.
ezek nélkül is tökéletes a kép amit egy oled ad.
Amúgy most jött a hírlevél, hogy holnaptól BF lesz itt is, 15% kedvezménnyel.