- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fulter
csendes tag
Az lesz szeptemberben! Ha még hozza is a gt200 a kellő teljesítményt, akkor is sztem várd meg az 55nm-est, meg akkor már ugye lesz r700, és akkor lehet majd télire válogatni
Bár ha nyárra tervezed a vásárlást sztem akkor sem ez lesz a jó megoldást, mert ezeknek az értéke nagyon le fog esni az 55nmesek megjelenésével (mármint használtan) és hát kitduja majd mikor akarod lecserélni... -
Bundás22
őstag
vegyél egészségedre
ha erőre+sebességre vágy nagyfelbontáson is(mert kisfelbontáson CPU limit lesz sok esetben), akkor nvidia és sokáig szeretnéd megtartani
ha kis felbontáson(pl:1280), jó képminőséget szeretnél kis fogyasztással akkor ati, és cserélgetni szeretnéd(sztem ez a jobb a vásárlás+tesztelés öröme, nem irigylem azokat akik 180K-ért vetteék egy 88GTX-et és azóta ott porosodik)Amúgy én is ugyanezt várnám, mármint hogy 2xes teljesítménye azért legyen az új atik ellen, de sztem a mai grafból nem ez látszik... én a 8800GTX-re gondoltam ahhoz képes 2,5X-es javulást várok, tudom soknak tűnik de 2Xannyi sp és ezek 50%-kal gyorsabbak, szal ha némi veszteséget is belekalkulálunk akkor is 2,5-3XG80
-
Fulter
csendes tag
-
janos666
nagyúr
Ez már tök káosz, összeviza folynak a számok a tranzisztorok meg shaerprocik számáról...Miért épp a kissebb csíkszéllel gyártott verzióban csökkenne még a shaderprocik száma is? És ha kissebb változat is sokat eszik mennyit fűtene a nagy?
És épp az első verzió lesz szimplán 240SP-s, a későbbi még csak egy összeragasztott duplaG29b? Enne így most semmi értelme. -
keIdor
titán
Saját szavaimmal fordítottam, de a lényeg benne van.
Egyre több és több GT200 információ látott napvilágot és ez csak azt jelentheti, hogy a nyakunkon van. A chip nem rég volt tape out, ami azt jelenti, hogy az RV770 után fog kijönni pár hónappal, de ami még fontosabb, hogy az Nvidia-nak nem kell sietni vele, ráér kiadni. Most is vannak versenyképes termékei a piacon. Amig a G92 (65nm) és G92b (55nm) nem kínál architekturális változást/fejlődést, addig a GT200 fog! DirectX 10.1 az egyik. Tudjuk, hogy a chip 1 milliárd tranzisztort fog tartalmazni, sőt egyesek 1,3 milliárdról beszélnek 65nm-en.
AMD/ATi-val ellentétben az Nvidia nem fog használni GDDR5-öt. Helyette bonyolultabb PCB-t (nyomtatott áramkör) használ majd GDDR3-al, tehát nagyobb bit busz magasabb memória frekvencia helyett. GDDR3 top órajelei ma 1100MHz. Számításunk szerint a GT200 ezeket a chipeket használja majd 512bit busszal, ami kb. ugyanolyan lesz, mint az RV770 256bit-el és 4GHz GDDR5 memóval.A clusterek változtak 16 shader/cluster-ről 24 shader/cluster-re, biztosan MADD + MUL és 10 cluster a felsőkategóriában, ami 240 shader-t sejtet. 32ROP, 120 TMU és 120 TFU lesz még benne. A mag órajel valahol 600-650MHz lesz, ami kb. 1500MHz shader órajelet sejtet.
Fentebb már említettük, hogy ezt a kártyát nem látjuk egyhamar, de nem azért, mert az Nvidia nem tudná kiadni, hanem, mert nem akarja. Így is a toppon van. Ez egy egymagos chip lesz és pletykák szerint rengeteg féle képpen lehet butítani. Minden az AMD/ATi-n múllik.
Szerintünk Q3 vége vagy korai Q4 lesz a megjelenés dátuma, majd az idő eldönti. És ez nem a GeForce 9900 család. A 9900 család az 55nm-es G92b lesz. -
rocket
nagyúr
Nekem ugytunik semmi nem fog valtozni a jelenlegi helyzeten, az RV770 nem highend GPU igy az arra epulo single GPU kartyak se lesznek highend termekek, az R7x0 meg odebb van jocskan meg, igy ugyanott leszunk ahol most ha az NV ~hasonlo idopontban mint az RV770 kijon egy highend GPU-val.
Topic nevet atlehetne nevezni NV GT200-ra, honapokkal elotte felesleges pontos szamozast adni neki, a multban joparszor kiderult mas neven jottek vegul a kartyak mint arrol szoltak a pletykak vagy a logika digtalta volna, aztan rossz szamozasok ragadtak meg a kevesbe hozzaertok fejeben akik olvasgatjak a topicot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- LEGO klub
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Kuponkunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- További aktív témák...
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Macbook White 13" unibody
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest