- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hajbel
addikt
válasz
rup1u5 #20549 üzenetére
Savanyú a szőlő? Gondoltam, hogy jön majd a szokásos a "tesztek nem érnek semmit duma"... A HardwareCanucks egy ismert és elismert oldal, amelyet még nem vádoltak részrehajlással, nem úgy, mint pl. a Guru3D-t.
A teszteket látom, megtaláltátok: EVGA SC vs. BFG és giga SOC és EVGA 216
Hőben tényleg nincs eltérés. Egy alap gtx 260 91 fok körül van terhelés alatt (nem 15 perc terhelés, mint a HardwareCanucks tesztben), ennyi a SOC hőmérséklete is load-ban, viszont a ventilátor még mindig hangtalan és állítólag max 60%-on pörög. Azt nem mondtam, hogy hűvösebb lenne egy másik gtx 260-nál. Ha olyat említettem, hogy kevesebbet fogyaszt, azt valószínűleg egy másik húzott kártyához hasonlítva néztem. Elnézést érte! Ha már itt tartunk, load-ban fogyaszt 16W-al többet a 216 sp-os EVGA-nál. Azért ez a jelentős teljesítménybeli különbséget figyelembe véve nagyon szép eredmény, és a 2 uncia réz tényleg megtette a hatását. Említetted még, hogy alapból 1.06 voltot kap az SC, más kártyák pedig 1.12-t. Akkor valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy ugyanúgy tuningolható, mint a BFG kártya.
A tuing is kimaradt a tegnapi összehasonlításból. Tehát az EVGA SC max. órajelei a HardwareCanucks szerint: 707/1548/2460, a nemrég tesztelt 65nm-es BFG is hasonló eredményeket tud felmutatni: 704/1518/2464. A SOC alapórajelei: 680/1512/2480. A tuningolt SOC pedig ilyen órajeleken megy: 722/1593/2660. Tehát a tuningolt EVGA SC hasonló órajelekre képes, mint az alap SOC, kicsit talán nagyobb órajeleken fut, a SOC viszont otthagyja tuningolva, memóriában pl. 200 Mhz-el többet megy. Ez 3D markban 1600 pontot jelent. BFG 18411, EVGA SC 19027, 20602
-
viktor82
őstag
-
hajbel
addikt
válasz
rup1u5 #20535 üzenetére
Mivel nemrég értem haza és rohadtul fáj a fejem, ezért a személyeskedés felett (rohadtul nem értesz hozzá stb.) szemet hunyok... Az általad is hitelesnek tartott HardwareCanucks oldal szolgáltatja számításaim alapját, így nem érhet kritika, egyébként is a szaksajtó által hitelesnek tartott oldalról van szó. Az aránypároknál a sima gtx 260-at veszem alapul (tehát ő aránylik a 100%-hoz, ahogyan az EVGA és a SOC az x-hez).
Kezdjük rögtön az elején. Említetted, hogy 39 fps-hez képest a 48 fps max. 10% többletet jelent. Józan paraszti logikával is kiszámítható, hogy amennyiben kb. 50 egységnél 9 egységnyi különbség van, az 100 egységnél százalékos arányban 18% különbséget jelent, pontosabban 18,75% fps-beli különbség van a két kártya között a HOC tesztben 1920*1080-as felbontásnál. Kicsit tovább megyek, és megnézem, hogy ez a különbség kb. mennyi lehet a 216 sp-os kártyához mérten hasonló beállításokkal a HarwareCanucks tesztben. Sajnos 8*AA nincs, pedig a SOC nagyon szereti az AA-ot, ezért be kell érnünk 4*AA-al. GTX 260 216 sp = 47.88 fps, SOC = 55.29 fps, ez 13,4% többlet a SOC javára. Tehát a 216 sp-al rendelkező gtx 260 kb. 5,35%-al erősebb a 192 sp-osnál. Ennek azért lesz jelentősége a későbbiekben, mert az EVGA SC kártyát ehhez a gtx 260-hoz mérik, amely 192 sp-os, ahogyan az a specifikációjából kiderül.
Kezdjük az összehasonlító tesztet. Mivel sajnos az EVGA SC-t valamiért csak 1680x1050-es felbontásban, és 2560x1600-ban mérték, (a legnépszerűbb 1920x1080-ban nem), kénytelen leszek a SOC eredményeit ugyanebben a felbontásban vizsgálni.
EVGA SC vs. BFG 192
Far Cry 2: 1680x1050 4xAA DX10 EVGA SC = 66.98, BFG = 61.44 a különbség = 8.27%
Far Cry 2: 2560x1600 4xAA DX10 EVGA SC = 37.25, BFG = 34.45 a különbség = 7.52%SOC vs. EVGA 216 (alapórajeles)
Far Cry 2: 1680x1050 4xAA DX10 SOC = 60.82, EVGA 216 = 53.13 a kül. = 12.64%
Far Cry 2: 2560x1600 4xAA DX10 SOC = 41.49, EVGA 216 = 35.32 a kül. = 14.87%
Megjegyzés: A SOC teszteknél annyi volt a különbség, hogy a beállításoknál még + HDR= enabled.A másik tesztre érdemes játék a Crysis Warhead, itt néhány fps-nek is nagy jelentősége van.
EVGA SC vs. BFG 192
Crysis Warhead: 1680x1050 0xAA DX10 EVGA SC = 36.19, BFG = 32.71 a kül.= 9.61%
Crysis Warhead: 1680x1050 2xAA DX10 EVGA SC = 31.03, BFG = 28.07 a kül.= 9.53%
Crysis Warhead: 2560x1600 0xAA DX10 EVGA SC = 21.54, BFG = 19.08 a kül.= 11.42%
Crysis Warhead: 2560x1600 2xAA DX10 EVGA SC = 17.23, BFG = 15.93 a kül.= 7.54%SOC vs. EVGA 216 (alapórajeles)
Crysis Warhead: 1680x1050 0xAA DX10 SOC = 42.56, EVGA 216 = 35.67 kül.= 16.19%
Crysis Warhead: 1680x1050 2xAA DX10 SOC = 36.28, EVGA 216 = 30.19 kül.= 16.79%
Crysis Warhead: 2560x1600 0xAA DX10 SOC = 24.47, EVGA 216 = 20.31 kül.= 17.00%
Crysis Warhead: 2560x1600 2xAA DX10 SOC = 19.51, EVGA 216 = 16.02 kül.= 17.89%Mostmár tele van a tököm a másolgatással, számolgatással, FarCry-ban nem számolom ki a különbséget AA nélkül, mindenki vonja le a következtetéseket maga. Ne feledjétek, hogy az EVGA SC-hoz mért BFG gtx 260 csak 192 sp-os, tehát megközelítőleg 5%-al gyengébb a SOC tesztben használt 216 sp-os EVGA gtx 260-nál.
-
Laraxior
titán
válasz
rup1u5 #20536 üzenetére
ami kimaradt hogy egy konfigon belül..így helyes asszem és teljes
eléggé ráfaragott mert nekem meg mindegyikkel van tapasztalom.
kezdtem egy GTX280 AMPal...aztán mégegy..utána egy sima Zotac, majd az XFX GTX260am
és a 3db 4890... amiből jelenleg kettőt használok, a 3. maradt a tulajnál, nincsen hova tenni
rossz helyen kezdett az úriember ... -
hajbel
addikt
válasz
rup1u5 #20517 üzenetére
Azt írtad a Te EVGA-d ennyit megy: 675/1455/1118 Ezzel szemben egy SOC köszönhetően a technológiának, amiket alkalmaznak, és minden review oldalon 9-9.5-10 pontot kap az innovációra, alapon 680/1512/1240. Nem bonyolult kiszámítani, hogy memóriában 122 Mhz a különbség, de ezt megtudhattad volna ha elolvasod az általam bemásolt linket. Írtam, hogy nem linkel (valószínűleg a szerver vagy a netem volt rossz), de a hozzáállásod hangnemének megfelelően még az általam írt postot sem olastad el teljesen. Egyékbént itt található a már korábban említett link. Tudom, hogy úgysem olvasod el, és ezeket a teszteket sem: TechGage, HardwareCanucks. Egyébként találhatsz még teszteket róla, mindenütt jókat írnak a kártyáról. Mindig könnyeb azzal vagdalózni, hogy ennyi meg annyi ideje itt vagyok a topikban, mint elolvasni egy tesztet, pedig magyarul van, és még nyelvtudás sem szükségeltetik hozzá. Valószínűleg azért kerülte el a figyelmedet, mert 4-5 hónapja jelent meg a kártya.
Tételezzük fel, hogy egy átlagos gtx 40-45 k, ez pedig 50-55. +15-20%-os telesítménnyell +kisebb fogyasztással, +szinte hangtalan hűtéssel szerinted nem ér meg 5-10k-val többet? Mit vennél helyette? Ott van a 4890 drivergondokkal, idle-ben 30 wattal nagyobb fogyasztással, pl. az általam kedvelt játékokban kisebb teljesítménnyel. A 4870 hangos, sokat fogyaszt, az is elmarad a SOC-tól, az 5770 pedig gyenge mint a harmat, és nem is jól tuningolható. Tehát szerintem ebben az árszegmensben a legjobb ár/teljesítmény kártya.
Ja és még mielőtt megvádolnál: Tudom, hogy az EVGA a legjobb gyár, valószínűleg azok az emberek is tudják, akik a teszteken olyan jó minősítést adtak a kártyának.
-
hajbel
addikt
válasz
rup1u5 #20513 üzenetére
Az a 20-30 Mhz konkrétan a memóriánál 120. Gondolom még nem nagyon olvastál utána, legalábbis ebből erre következtetek: "Számottevő különbség nincs két GTX 260 között. Akármilyet is váaszt valaki nagyából mindegyik ugyan annyit fut." A SuperOverclock az alap gtx 275-nél is erősebb. Az alkatrészekről itt: http://www.hoc.hu/teszt/544-gtx-260-soc-halaloszto-kis-gtx-a-gigabyte-tol/1-bevezeto-udv-superoverclock-gpu-gauntlet.html (valamiért nem akar linkelni a rohadt)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #20417 üzenetére
+Bulitt:
GTX260-am volt vettem innen az apróról egy Asus ENGTX280-at de megdöglött. BIOS/post-nál is csíkozott a kártya, a végén már a win be sem jött.
Ment vissza az eladóhoz én meg visszakaptam a GTX260-am. Így összességében volt is meg nem is GTX280-am végülis.
mod:
Hehe, ez volt a 13,000 szakami hsz-em.
El is mentem sörözni.
-
odorgg
addikt
válasz
rup1u5 #20305 üzenetére
4890 1.34V ot kapott és köztudott hogy több a fogyasztása is mint a GTX260-nak.
Irtam hogy Eversetel mértem az Ampert, és ez az eredmény jött ki! Matek az egész nem bonyolult. Everest megbizhatóságát nem firtatnám, de ha 25W volt ottis csak az eredmény, szerintem azis böven szép eredményAmugy meg énis irtam, meg Gyula84 is irta hogy nálunk a powerplay NEM MÜKÖDIK megfelelöen, ezért játszunk szoftveressen az órajelekkel!
Látom tesem érted! Renben van hogy 0.9 v ra teszed a feszt, de ettölfüggetlenül, mellette az órajelek csökkentésére is szükség van, hogy csökkenjen a fogyasztás. Mert ha csökkented az órajeleket, akkor az árameröség felvétel is csökken!( 4890-es tapasztalat)
Voltban lehet 0,2 voltot csökkenteni, Amperban pedig akár -20Ampert is lehet csökkenteni, az órajel variálással. Szerinted melyik hoz többet a konyhára? Szerintem az amper!
Persze az a jó, ha mindkettöt a minimum értéken használjuk, de arányában, az Amperfelhasználást lehet drasztikusan csökkenteni, mégpedig az órajelek csökkentésével.Vagy szerinted a powerplay, mért alkalmaz csökkentett órajeleket ha csak fesz csökkentésével lehet, fogyasztás csökkenést okozni
.
Hát azért, mert igy lehet csökkenteni az amper felvételt!Henk eredményére énis kiváncsi leszek.
Magas órajel = magasabb fesz+magasabb amper, és ez forditva is igaz tapasztalataim szerint.
-
odorgg
addikt
válasz
rup1u5 #20294 üzenetére
Miel a fogyasztás a feszültség(Volt)+áramerösség(Amper) szorzatábol adodik össze, ezért, nemcsak a a feszültség csökkentésével lehet lehet fogyasztást csökkenteni, hanem a bevitt áramerösség csökkentésével is. Mivel ebben a helyzetben a feszültség mennyisége elhanyagolható,(1.06V) és csökkentésére esély sincs, ezért jelen esetben, a bevitt áramerö csökkentésével szeretnénk, fogyasztás csökkenést okozni.
Emlékszem 4890-nél 30-40 ampert vett fel a Gpu(Everest szerint), gyári órajelek mellet, ami az órajelek csökentésével 5 amperre csökkent. ami szerintem szép eredmény,
mert nem mindeggy, hogy a GPU fogyasztása 53W/óra vagy pedig 6.7W/óra! Ez 20 óra alatt 926W megtakaritás! Legalább 9 órát kellene csorgatnod a WC-n hogy a monitorod kikapcsolásával ennyit spórlj
és ez csak a GPU, és a többi alkatrészröl még nemis beszéltünk.De ha lessz fogyasztásméröm, akkor visszatérünk errre, mert akkor majd, mindenre fény derül.
-
odorgg
addikt
válasz
rup1u5 #20289 üzenetére
Én 10% körüli megtakarításra tippelnék, mert hötermelésben is ennyi hővel termel kevesebbet, a GPU
eszt lemértem 41 fok alap órajelekkel, csökkentettel 36 fok a jelenleg 18 fokos szobában. És úgytudom hogy a fogyasztás, egyenessen arányos a hőtermelésel, tehát amennyivel kevesebb hőt termel annyival kevesebbet kell fogyasszon. De javítsatok ki ha tévedek!
Na de fizukor ezért beruházok 1 fogyasztás mérőre, és minden kiderül
-
Gyula84
veterán
válasz
rup1u5 #20289 üzenetére
Kiszámoltam.
Mindent lenyomtam a házban csak a gép ment és ilyen pörgettyűs mérő van a házon megnéztem alapon (680/1466/1000/) mennyi alatt megy körbe a pörgettyű az automatában majd akkor is megnéztem mikor (170/365/250) ment a kari és kevesebbet fogyaszt, na de most kiszámoltam úgy 10%-al fogyaszt kevesebbet.Bocsánat
-
odorgg
addikt
válasz
rup1u5 #20280 üzenetére
Nemtom, akkór lehet vissza kéne vennie nálamis
Azis lehet, hogy a hirhedt új driver kavaart be ennél a funkciónál is, mert nekemis fenn vólt. De azis lehet hogy ilyen kártyát fogtam ki
Nemtom hogy mennyit lehetne vele spórólni, de engem nyugalommal töltene el, ha összejönne a mutatvány
. Amugy ha a feszültséget Biosban belövöm 1,06v-ra, akkór már az sem olyan magas mint 1,18v, amit 3Dextra módban kap. tehát mindenképp kevesebbet kell hogy fogyasszon. Persze igazad van, hogy fogyasztásban a külömbség elhanyagólható, de én mégis megszeretném oldani, ha lehet, hogy az általam optimálisnak tartott órajeleken üzemeljen a kártya. Persze ha nemjön össze a dolog, az sem baj, de örülnék neki.
Zsubi: Én is használtam az új drivert, és a régit is vissza raktam, de a ventiszabályzás így is elszált nálam( Ezért gondoltam a túlmelegedésre)
Úgyhogy nálam mihelyst lessz időm, jöhet a windows reinstall
. Lehet nálad is az lessz a megoldás
-
rumkola
nagyúr
válasz
rup1u5 #20061 üzenetére
pedig létező dolog...
néha észrevettem én is (ati vga-nál mégjobban)
viszont több dologgal összefüggésben lehet mert nálam megoldott ilyet már driver csere (kotor 1-nél szinte az összes bétás forceware mikrolaggolt, a whql viszont nem), AA kikapcsolása, vsync buherálás, ill. erősebb procira cserélés -
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #19804 üzenetére
Hát igy utólag nem vagyok benne biztos,hogy a folding nyirta ki... azóta ami gariba visszajött kb 3X annyit letett az asztalra és semmi baja...ott az egyik vrm fázis 127 fokokat mutogatott szerintem az elszállt...még jó hogy idöben történt mert ha nem foldingolok akkor jó eséllyel a gari végég kihuzta volna...
(#19810) ADAM1337
Nyugodtan rakd csak rá a TX650-re a GTX260SLI-t... vidáman vinni fogja...nem kell félni a molex-pci-e 6pin csatitol... a 8pinesek legyenek meg akkor nincs nagy gond.
-
rumkola
nagyúr
-
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #19792 üzenetére
Szerintem aki ilyen vga-t vesz, főleg ennyiért, azt legkevésbé érdekli a fogyasztása.
De szerintem sem lesz itt olyan hatalmas ugrás, sosem gyártanak olyan szériát ami az előzőt legalább 50-60%-al leelőzné. Hol tartanánk ha minden új széria ilyen gyorsulást eredményezne? Gondolom a szokásos 20% körüli javulás meg benne lesz a dx11 aztán hajrá, lehet gyűjteni az új vga-ra. Induló ára gondolom szimán 100k+. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19768 üzenetére
Pont most frissült az Enermax tápcsalád. Egy 525-ös bőven elég lenne neked.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19768 üzenetére
Lehet kezd csapágyas lenni a venti. 8-as ventik kevesebb ideig bírják, mert nagyobb fordulaton pörögnek mint a 12-esek ezért hamarabb hajtódik csapágyasra (vagy ha csúszócsapágyas hamarabb kopik ki, elkezd "billegni" ami zörgő hanggal jár).
Corsair nagyon jó táp (bevallom kicsit elfogult is vagyok irányába). VX450 SeaSonic beles, minőségi kiváló táp. Egyedüli az a baja, amit írtál te is. Halksága abból adódik hogy erősen alul vezérelt a ventije. Ennek okán melegszik is rendesen ami a kondik élettartamát csökkenti jelentősen. Persze nyilván csak erős terhelésre melegszik. Ennek ellenére azért a 3-4 éves üzemidőt erősen alul becsültnek ítélem, 5-6 évet lazán bírnak ezek a tápok is. Még többet is használat függvényében.
Tesóm gépében egy CWT belsős Chifi van, 12-es ventivel, az is kb 5 éves és semmi baja.Ettől függetlenül az Enermax a(z egyik) legjobb tápgyártó véleményem szerint. Halkak a tápjaik, nagyon jó minőségűek.
-
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #19768 üzenetére
Nekem Corsair HX volt elötte de én is olvastam erről az alulvezérelt ventiről és az idő elötti öregedéséről aztán lecseréltem egy Enermax-ra ez is 82+ csak a modu. Hát hangban lekörözhetetlen az biztos mondjuk, hogy mennyire lesz tartós azt nem tudom még csak pár hónapja használom de eddig tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19762 üzenetére
GTX285-öt nem vennék, akkor már egy jó kis kövér/vastag nyákos 280-asat. Bár én is nagyon gondolkoztam egy 280-asaon de végül elköltöttem a lét SSD-re. Na majd Fermi... ha tényleg jó lesz veszek egyet, ha nem akkor meg GTX260 SLI lesz.
TTomax: Az szép is lenne ha a 3GHz-re húzott C2D-val meg 4GB 1066-os rammal 25-30 percig töltögetné a win a háttérben futó alkalmazásokat.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #19762 üzenetére
Hm hm... a fermi ütösnek igérkezik... minden szempontból...aki a fermire vár hogy olcsóbb radeont vegyen az rosszul teszi..szépen be lesz árazva az 5870 és az 5970 közé,pontosan oda ahol teljesiteni fog... kb minden marad ugyanaz mint a RV770 idejében,csak akkor az ATI agressziven árazott... most ez elmarad,az ATI hamarabb jött,és jóval éhesebben...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rup1u5 #19699 üzenetére
A GPU az a GT200 B verziója. 240 SP van benne. Azért volt 192 SP-s verzió az elején, mert azt hitte az NV, hogy ezzel is tartható az 1 GB-os HD 4870. Aztán a driverek javulása után rájöttek, hogy 216 SP-s kell, mert a 192 SP kevés az AMD megoldása ellen. Igazából a 216 is, de arra kb rá leeht mondani, hogy azonos teljesítményű.
Gyakorlatilag innen született meg a 216 SP-s GTX 260. -
JONAS77
aktív tag
válasz
rup1u5 #19693 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod, megnyugtattál!!!
Nos a kártya felett egy hangkártya van, alatta egy TV kártya, nem hiszem hogy ezekre hatott volna ez a pár mp!? Max az alplapra, de ez sem jelzett semmit amikor visszakapcsoltam! Szerinted?
A Nero 8-as konvertáló progiját használom.... -
Taifa Díaz
őstag
válasz
rup1u5 #19555 üzenetére
Most, hogy szóba hoztátok, mindig megnézem ezt a dolgot én is, ha kijön egy új driver. És nem marad meg most sem 60 Hz-en. Nem monitorfüggő ez? Az enyém Fujitsu-Siemens ScaleoView L22W-6SA, és az Everest szerint 1680x1050-es felbontáson tudja a 75 Hz-es frissítési frekvenciát, de eddig az egyetlen kártyám egy Sapphire 4870-es volt, ami legalább a 60 Hz-et támogatta. És mostanság a DiRT2 egészen addig random kidobált, amíg a játék opcióinál nem az 59 Hz-et választottam
-
Bulitt
addikt
válasz
rup1u5 #19494 üzenetére
Akkor jól sejtettem, akkor ez nekem 710. Csak nem volt még időm játék alatt kitesztelni, hogy stabil e vagy sem. Remélem stabil és akkor örülhetek, vagy nem
A shadert 1590-nél lőttem le de ment volna még, a ramokhoz meg hozzá se nyúlt 1102 a gyári, én 1107-re állítottam de nem nyúlt hozzá. Memora a tesztet se indította el
-
AtG
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19459 üzenetére
Hát ha nem garis szétkaphatod (azért csak óvatosan, ha sérül lehet a következő vevő megijed és nem veszi meg tőled, mert az hiszi belkókányoltál). Egy portalanítás nem árt, meg persze a kondik csekkolása. Enermax az egyik legjobb táp gyártó, tehát még azért húzza simán 1-2 évet még így is, hogy azért eléggé határon hajtod (nem összteljesítményt nézve, hanem a 12V-os ágon). Ami jó hír, hogy az Enermax-nak nincs direkt alulvezérlve a ventije, tehát hosszabb élettartammal rendelkezik/fog rendelkezni mint egy hasonszőrű Corsair táp. Corsair-se szar, csak ott azért be kell tartani az 5 év után tápot cserélünk szabályt, mert sokkal jobban melegszik mint az Enermaxok és a kondik hamarabb kiszáradnak.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #19444 üzenetére
Szerintem kevés lesz a vcore... én is amugy 1.12-re emlékszem GTX260-nél... a 280-am kap 1.1875-öt ami amugy érdekes mert nem minden driverral van igy...speciel a 182.50 whql szerintem többet ad mert jobban melegszik...viszont látni nem látom mert az afterburner nem mutatja ha ez a driver van fenn... szerintem a vcore nem csak a bios beállitásoktól függ.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19437 üzenetére
Nekem is akkor csinálta ezt, mikor túlhúztam és játékok alatt instabillá vált. Próbáld meg 680-on, úgy csinálja-e.
mod:
685-ön küldöm én is, de vannak olyan játékok ahol ezen az órajelen eldobja magát a driver és jön a low3D-s órajel fixen. Más játékokban, meg órákat játszok (akár 5-6h-t is egyvégtében) 685-ön 65-70% ventivel és kutya baja.
-
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #19273 üzenetére
Én is ilyen sorrendben használtam őket, de a napokban azt vettem észre, hogy MP után van mikor csak low 3d-re veszi vissza az órajelet és csak a restart segít rajt. Teljesen érthetetlen.
kerinagy: nekem ne legyen boldog az új évem mert nekem 285 van?
De mint volt 260 tulaj azért nekem is lehet? -
-
Bulitt
addikt
válasz
rup1u5 #19058 üzenetére
Ár/érték arányban ennyire jó volna? Azért a GTX295 még mindig egy nyerő kártya, persze ha valaki nem ati fan mert az 5xxx széria is pirit rendesen
Ha már tápról volt szó, nem tudja valaki kb mikor várható hogy kicsit esni fognak az árak? Mert jelenleg nagyon drágák lettek a tápok és minden más is
Ideje lenne nekem is tápot cserélni mielőtt kinyiffantom a mostanit
-
Bulitt
addikt
válasz
rup1u5 #19054 üzenetére
Renden elnézést kérek a fórum társaktól, és téma lezárvaHenk: Valóban így van, bár az FSP tápom még viszi a kártyát, de ha elkezdek játszani már cicereg. Addig semmi, és a 9600GT-vel se volt ilyen, ebből gondolom hogy most érte el a határt. Azt tudom hogy ha valami minőségibb tápot is néz az ember a 12V-os ágakon mérhető teljes áram erősség a lényege, mert valahol 30-32A környéke az ami kell a GTX260-nak. Ebből ki indulva azért egy GTX295-nek már igencsak több kell/kellhet. Egy Crosair450 ami a 12V ágakon tud 36A (asszem
) ezért képes kihajtani
-
-
japy
őstag
válasz
rup1u5 #18990 üzenetére
Az tuti hogy nem nézték át! Mert egy fekete fejü vagy fényes csavar a legkissebb csavarhúzó hozzáérés után már látható nyom van rajta! Ez biztos! Ha én lettem volna az átvevő a rossz kártyánál biztos lehetsz benne hogy ott porosodna a szekrényedbe! Ehez a dolgokhoz nagyon jó szemem van! Szoktam is mondani MEO-s nem sokáig lennék 1 gyárba sem mert kirúgnának mert nem engedném ki a selejtet! Minden apró hibát észreveszek!
-
vhunor
őstag
válasz
rup1u5 #18877 üzenetére
Az túl kis tétel
. Mellesleg nem hiába állnak a bazárban is hetekig a GTX 280-ak, amikor +10-12k-ért egy feleannyit fogyasztó és gyorsabb kártyát lehet venni, ha nincs márkapreferenciád.
mod.: dehogyis, én csak a MM-ban nem bízom. Volt már velük fogyasztóvédelmi harcom, semmi kedvem már a vásárlásnál használttal indítani náluk. Számtech boltból gondolkodás nélkül elhoztam volna így is...
-
vhunor
őstag
válasz
rup1u5 #18874 üzenetére
Kismilliószor alkudtam már a MM-ban, csak ismerni kell a módját. Másfél hónapja a LED tévé árából több tízezret engedtek ugyanitt. Hidd el, nem ma hozott a gólya...
Mellesleg mint írtam is, komoly fenntartásaim vannak, ha az MM-ben bontott számtech cuccot látok a polcon. Bármit mondhatnak rá, a fogyasztói jogot meg a három napon belüli cserét hagyjuk, ahhoz át kell lépnem sógorékhoz, hogy alkalmazás közben is megtapasztaljam.
Továbbá ez egy kisváros, és egy csúcskártya olyan helyen van, ahol senki hozzáértő nem keresné, én is teljesen véletlenül akadtam rá. 2 hónapja is ott volt, valszeg előtte meg már 1 éve, és 2 hónap múlva is ott lesz valszeg, mert itt ennyiért sem fogja senki megvenni.
-
vhunor
őstag
válasz
rup1u5 #18723 üzenetére
Nálam a memória fura, pl. 1250-en egy játék elején, amikor a logók vannak, egy-két piros-kék pötty felvillan, de ingame, terhelés alatt pedig se képhiba, se fagyás. Azért a biztonság kedvéért visszavettem 1200-ra..
rup1u5: ez melyik nibitor verzió? Még mindig dos alól kell flashelni?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18712 üzenetére
Van egy olyan tippem, hogy 2D-ben (nálam ablak lecsukáskor) néha felugró frekik oka az lehet, hogy a driver vagy bios érzi, hogy a kártya teljesítménye kevés a pillanatnyi igényhez és felvágja 3D extrába.
Ha lejjebb vesszük a feszt, akkor ez gyakoribb lesz. A 100MHz-s frekit szerintem már nem érdemes lejjebb venni, nem fogyasztana kevesebbet érdemben.Szóval én nem piszkálnám a 2D-s részt.
1.05->1V az kb 10% fogyi csökkenés, de csak a gpu-n. Nem tudjuk a kártya többi része mennyit fogyaszt alapjáraton. De azt saccolnám hogy 10-20W-ot biztos, igy már csak 5% körüli a nyereség 2D-ben a feszcsökkentéssel.Az extra fesz felnyomása viszont jó ötlet, annyira túlméretezett a hűtés hogy bőven belefér.
De...
Nálam továbbra is az a helyzet, hogy a furmark fűt legjobban.
És ahol a vantage, dir2t és a GTA4 még vigan müxik, ott a kártya leáll 10perc furmark utan.
Szóval a tuning eredmények erősen függnek a "mérő" alkalmazástól és a hűtéstől.A legnagyobb baj, hogy a feszekre nincs visszajelzés, pl. semmi infó arrol, hogy a beállított érték mennyivel droppol le.
Esetleg 65nm-en meg lehetne nézni (ha ott van szernzor) és abből következtetni 55nm-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest