- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
Már nemazért, de én ugy tudtam hogy a ventiszabályzásért a bios a felelös, max fixre lehet állitani szoftveresen.
.mert én szépen be is állitottam biosban, hogy 50 fokig 25% legyen, asztán folyamatossan emelje a fordulatszámot, amig elnem éri a Gpu a 75 fokot, és ott már 100% hajtja a ventiket. Ez nálam müxik is rendessen a 190.62-es driverrel, de mondjuk az ujj, csak kb 10 percig volt fenn szóval azzal nem tudtam kiprobálni.
Amugy 1600-as shader, nálam is a csak a biosban átállitott 1.18v-al elérhetö
-
rup1u5
nagyúr
Az a vicces, hogy GTX 280-at most is lehet kapni újonan. Ha egy százassal olcsóbb lenne akkor elég kemény fejvakarás venné kezdetét nálam.
Összeszorítom a fogam, mert megfogadtam, hogy ebben az évben nem veszek új vga-t.
Árversenyről ahogy nézem lemondhatunk, Fermi fogyasztása brutális lesz, ezért minimum kivárnék egy csíkszélcsökkentett GTX 475-öt vagy 485-öt, vagy egy 5890, 6850 féleséget.
Inkább gyúrok a stabil, 24/7-es 4Ghz-re proci oldalon. Az azért két évig még mindenhova elég lesz full HD-ban, VGA-t meg kivárós alapon majd....... -
Scholes9
nagyúr
Hát ez gyorsan kiderült, 85 fokra vitte fel Furmark és kb. 3 perc alatt jelentkeztek a textúrahibák, 5 perc után meg az egész gép megfagyott, hát nagyon örülök mondhatom, mi a teendő ilyenkor
Olvastam, h melegszik a GTX rendesen,de hogy ennyire vagy ramhibás lehet? Egyes teszteket néztem ott 90 fokra is felmentek egyes kártyák mégsem volt gond velük.
-
stawros
tag
-
Scholes9
nagyúr
A mostani legfrissebbel és a novemberivel is ugyanúgy hibás a Clear Sky, Warheadet nem néztem csak a legfrissebbel, de a többi játékkal hibátlan a kártya, érdekes. Holnapra megjön az új táp és, ha még mindig gond lesz Clear Skyban akkor egy még régebbivel megnézem. Mondjuk lehet túlmelegedhet, de akkor meg fura, h minek húzták ennyire fel Gigabyték
-
ADAM1337
nagyúr
Nem is rossz kártya ez a gtx 260
Szvsz nem érzem hogy gyengébb lenne a gx2-nél (csak cod2-be, sli support miatt, de bőven elhanyagolható mivel 250fps a limit(online) gx2-vel volt 800fps tájt ezzel meg van 500-600.)
De a maximalista énem azt akarja, hogy még 1-et beszerezzek.
Lehet hallgatok rá. -
ADAM1337
nagyúr
Nekem sajnos ez az eshetőség van.
40 tájt kerestem vga-t míg javítják a gx2-met.
Nem találtam jobb alternatívát, hd4890-et is kerestem de ahol lett is volna raktáron(nem csak webshop listán) már majdnem 55k-nál jártam..
Szóval ma jön meg a kártya, gondolom gta4-ben durvább lesz a gx2-nél.
Az sli-ben csak az az egy tényező zavar, hogy a tápomon(tx650) nincs annyi vga csati és elég home made-nak tűnik a külön molex-6pin csati. -
rup1u5
nagyúr
Zsír!
Épp ezt néztem a neweggen.
Itt van a régi változat:
ENERMAX PRO82+ EPR525AWT
És itt az új:
ENERMAX PRO 82+ EPR525AWT_II
Nem tűnt fel hogy mi a különbség a két táp között. Azt hittem csak annyi hogy a másodikhoz adnak egy extra, ledes ventit. De így hogy elolvastam ezt a hírt, már értem. Időközben a tegnapi olajozásnak köszönhetően a másik, nagyobbik venti kezdett el elég hangosan surrogni, ugyhogy döntöttem és most meg is veszem rögtön ezt a II-es változatot.
A bónusz venti is jól fog jönni.(#19769) Henk:
Ha abból indulok ki, hogy nálam 5 éve megy ez a táp akkor biztos tartós lesz a tiéd is!
Tegnap szétszedtem és amennyire én meg tudom itélni, nem látszik rajta az idő. Az összes kondi lapos és csak ez a megfáradt ventillátor árulkodik a koráról.(#19783) vhunor:
Tegyél tojást a gázpedál alá és lesz Fermid!Bocs a tápos offért srácok és kösz az infókat!
-
rup1u5
nagyúr
4-5 éves lehet kb. Én is gondolkodtam már rajta, hogy lassan ideje lenne cserélni.
Épp mostanában a napokban kezdett el a hátsó 8centis ventije halk kerregő hangot adni.
Ideje lenne már újból szétkapnom, beolajozni a ventiket és leellenőrizni a kondik tetejét.Jó is hogy felvetetted a táp témát mert két aspiránsom lenne és kíváncsi lennék a véleményedre.
ENERMAX PRO82+ EPR525AWT
Itt egy picit aggaszt, hogy az egyik review-olónál 7-ből 3 megdöglött. Ez lenne valahol a felső határ árban.CORSAIR CMPSU-450VX
Ez 4-5ezerrel olcsóbb lenne mint az Enermax és az erős 12v-os ág is vonzó, viszont azt olvastam, hogy lassú a ventije ezért melegszik és 3-4 év után érdemes cserélni.Szóval mit gondolsz/gondoltok ezekről?
Most le is állítom a gépet és kikapom a tápot egy ellenörzésre. -
hermanyi
addikt
Arctic Accelero Xtreme GTX280,et szeretnék a kártyára
a ház szellőzés meg tényleg nem elhanyagolható az enyém viszonylag jól szellőzik a 4db 12 es ventilátornak hála de a kártyám még igy is melegnek tartomGPU 60 °C (140 °F)
GPU memória 52 °C (126 °F)
GPU környezete 50 °C (122 °F)
GPU VRM 48 °C (118 °F)
és ez nem terhelt állapot és a gyári hűtő ventilátor 40% on pörög 1460 at -
Henk
veterán
Ezért kell jó házszellőzés és nem reked meg a meleg a házban. Max hőfokban meg van több mint 20 fok előnye azért az sem mindegy. Arról nem is beszélve, hogy a ventije végig 30%-on megy még akkor is mikor a gyári már 60-on volt és így tudja ezeket a hőfokokat. Tehát én maximálisan elégedett vagyok vele, nem is számítottam ekkora javulásra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Le van írva a Catalyst hírben. [link]
Az SSAA mód 2x, 4x és 8x mintavétel mellett -0,5 ; -1 és -1,5-te tolja ki a LOD szintet. Ez az Auto-LOD SSAA, ami új fícsör. Kicsit olyan, mint az Anizo szűrés alkalmazása, csak ugye a Crysis mellett az Anizo alacsony hatásfokú a POM miatt. Nem kompatibilis a két technika. Kb. ezt úgy érdemes elképzelni, hogy 16x Anizo 2x-4x-nek látszik. Ezért nincs a Crysis menüjében Anizo szűrést engedélyező beállítás.
A másik különbség a fákon látható. Az MSAA mellett a Crysis lekapcsolja az Edge Detect filtert, mert szintén nem kompatibilis a technika. Ezért az élek el lesznek simítva, de az átlátszó textúrákra az MSAA hatástalan, és az Edge Detect tiltása miatt összességében még rondább is lesz a kép. Az SSAA minden eljárással kompatibilis, így működik az Edge Detect shader.rumkola: Sajnos páran már jelezték, hogy DX9-ben nagyon lassú a Frostbite motor. Ez amúgy nem meglepő, nem foglalkoztak ezzel az API-val.
-
Bluegene
addikt
nem éppen a dirt2 igen jól fut DX11-ben az 5770-esen, és DX10.1-et is tud, ami félúton van
mindenesetre én már 5770-est vennék ami felfutó közepes kártya, mint egy régebbi kártyát amit már nem is gyártanak
remélem most nem estek nekem, de egy 5770 éppolyan jó vétel mint egy GTX 260
-
Zebu
addikt
-
Benyaking
aktív tag
Köszi orulok hogy ezt irtad mert nekem is arra huzott a szivem inkabb! Mindenkép magas felbontáson akarok játszani csak kell egy masik kari mert 9800gtx+ nem birja pl cod5 minden maxon van hogy lemegy az fps 30 alá neten az meg már nagyon gáz!
Akkor 280as lesz mindenkép! Abbol melyik a legkalyakabb vagy akkor mar 285?
Max 60k szanok ra meg par ezrest még ha van valami jobb ajánlat! -
Zebu
addikt
Hella!
Bocsi kicsit elvesztem... Szereltem-kavartam össze-vissza.
A Vapor-X 4890 kb 81-84fokra áll be terheléssel Furmark kínzás alatt. Ilyenkor a hűtő eléggé behangosodik... alapon azért halk. GTX 260-as kártyám sokkal halkabban üzemelt játékok alatt. Érdekes a venti vezérlés, mert 40-50% körül megy, de ha felszökik a hőnérséklet 80 körülire akkor 63% környékén járatja, itt viszont már eléggé vad hangja van.
Legalábbis nekem vad a hangja, bár ez szubjektív.... ATI driverrel vannak bajaim rendesen. Talán most kezdek zöldágra vergődni az egésszel több napos fórum bogarászás után.
Tuninggal meg sem merek még próbálkozni (sem proci + ram + NB, sem pedig VGA)...
szerk: Bocs, hogy nem reagáltam hamarabb, de kétségbeesve kerestem a választ a videókártya problémákra.....
-
rup1u5
nagyúr
Ezért is gondoltam rendszer újratelepítésére de ezt most nem tudom megtenni.
Egyébként imádom a kártyát!Azt hittem érezhető lassulást fogok tapasztalni mikor 1680-ról 1920-ra váltottam de semmi.
Kb hány évente érdemes tápot cserélni? 5 éves a tápom és azon filóztam, vajon meddig bírják az alkatrészek benne? Esetleg szedjem szét és nézzem meg a kondikat, hogy nem pupos-e?
-
rup1u5
nagyúr
Más játékban még nem tapasztaltam. Megnézem COJ-al és még pár másik játékkal amijobban zabálja a gpu-t. Mivel a hiba teljesen kiszámíthatatlanúl jelentkezik így nem tudom menyi esélyem lenne sikeresen gariztatni.
Minden esetre ha más játékban is jelentkezik akkor a biztonság kedvéért szőrös fánkot fogok futtatni rajta leszabályozott ventivel, hogy egyértelműen hibás legyen ha gariztatni küldöm.(#19443) TTomax: Lehet, hogy károsodott, mikor a biosban felbuheráltam a vcore-t 1.12v-ra és azzal teszteltem 720Mhz-en. Ha jól emlékszem akkor szált el elöszőr így. De akkor is furcsak mert 1.12v lenne a default ezeknek a gpu-knak. Hazaértem kipróbálom ezt a GPUtools-t.
-
fsb1000
nagyúr
Igen ez igaz, de szerintem az 1 évesnél régebbi VGA-k esetén nem várható drasztikus teljesítnény változás az újabb drivertől.
Viszont más szempontból lehet jobb/rosszabb.Pl. az energia gazdálkodás érthetetlen módon változik(hat) driverenként.
Van ekinek ez fontos szempont, én pl. ilyesmi miatt is cseréltem már VGA-t.
Többet költök dszánkfoodra hetente, mint az éves többlet fogyasztás, mégis zavar ha egy VGA fullon megy 2D-ben. -
-
slett27
addikt
Tudom, utánajártam, kb +20%-al vagyok előbbre nyers teljesítményben. 58xx széria számomra felejtős, amiket olvasok a topicban, az már szvsz nem urban legend.
Fermi-t nincs idegzetem kivárni, viszont fullon akarok már játszani 1920x1200-ban minden maxon.
4890 eszik mint az állat, szal maradt ez.
-
vhunor
őstag
Egy jó barátomnak az első MSI GTX 285 kártyája úgy visított, hogy nem hogy a gép mellett, de még a szobában sem lehetett megmaradni. A szervíz azt mondta, nincs ezzel semmi baj, a működés része. Még jó, hogy a srác a közbeszerzésben dolgozik és jó a kapcsolata a beszállítókkal, egyébként most halláskárosultként tengetné az életét
.
-
DroneZ^
őstag
Driverböl a legujabb ami most az NV honlapján van, fejből nemtudom melyik, mert nemvagyok otthon.
PCI-E freki fix 100-on van.
Szoftveres gondból nem ciceregne a táp, nemgondolod?
Serious Sam HD-ben nemcsinálta, de az nem annyira hardverigényes játék.. Majd holnap hazamegyek és megnézek pár dolgot még
Remélem nemlesz balhé az eladó és köztem ha visszafizetésre kerülne a sor
-
Dr.Én
veterán
Na igen, én is a hely igény miatt vettem a VF1000-t,mondjuk az feltünt hogy mintha a S1-nek a réz csőveinek az átmérője nagyobb lenne, ez nem tudom mennyire befolyásolja a hütési teljesítményt, a VRM-re én is szintén a Thermaltake ramsüniket tettem, nagyon jók és olcsok is
-
vhunor
őstag
Én úgy vettem észre, hogy ha Crysis és Grid hiba nélkül fut, akkor minden más alatt is stabil.
Amúgy besz*rás a build quality ezeknél a "régi" gtx 280-aknál, az olcsósított 260/275/285 széria, meg a hd 5850 elég soványkának tűnik ehhez képest... A fesz. szabályzás igen jól jön, főleg az tetszik hogy tökéletesen stabilan viszi a gyári oc-t majdnem 0.1V-tal kevesebbel is
. Nekem a gyári hűtő is tökéletes, halk, a gpu pedig nem megy 70 fok fölé játékok alatt, de inkább 65-67 fok. Bár lehet, hogy ehhez jó házszellőzés is kell.
A tisztességesen húzott gtx 260-hoz képest is szembetűnő a változás, végre nem röcög, akad meg pillanatokra semmi.
Egy szó mint száz, elégedett vagyok vele nagyon
.
-
Henk
veterán
Én már szoptam ilyennel. Az a gyári "géz" teljesen szét málott és nem tudtam visszarakni, gondoltam sebaj majd pasztázom. Csak akkor meg a hűtő nem ért hozzá a ramokhoz.
Lehet a Corsair ugyanolyan jó lesz. Mondjuk nekem volt Dominator-om, ddr2-es, az nem volt nagyon tuningos. -
Bulitt
addikt
Meg hoztam a képeket
Nem bírtam várni, így össze raktam tegnap. VRM rész egyedileg ki legózva
Nagyon sokat szívtam a kártyával
reggel fél 7-kor kezdtem és 10:20-kor mentem reggelizni
Nem a szét szedéssel volt a gond, hanem a vrm kisakkozásával, hogy minden olyan pontot fedjek amit a gyári hűtő is érint. De sikerült
Öröm az ürömben, hogy ha megnézitek a képeket, az egyik nagy ram borda, nem marad meg a kártyán. Haza hoztam raktam fel új kétoldalas ragasztott megtakarítottam a ramokat, és így sem. Most ragasztó plusz MX-2 kombó tartja a helyén de ez se 100%
Gyári hűtő terhelve:
Ac Xtreme GTX280:
Mind a két esetben szobahő 18fok
Amit viszont nagyon nem akarok elhinni, hogy a GPU-Z szerint az eddig 40fokos alap kártya most 27fok
Összegezve nagyon tetszik, nagyon jó, nagyon megérte.
istenem könyörgök a bordák maradjanak fent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- OLED TV topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest