- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gkawka
tag
Üdv urak,
félig on-topic csak, lemez felnivel kapcsolatban lenne technikai kérdés
Ha egy ótó gyári felnije ez --> 6x15 KO:4x100 KF:60 ET:40
És ilyen van jobb áron (2/3-a) --> 6x15 KO:4x100 KF:60 ET:43
az a 3mm különbség az ET-ben okozhat bármi valós problémát, ha egyébként van 16-os gyári felni is az adott típusra?Előre is köszi ha vki tapasztaltabb megosztja gondolatait a témában
-
gkawka
tag
Csak nekem gyanús a leírás alapján, hogy ez a Megane külföldön bérautó lehetett és marhára nem 76k Km van benne ténylegesen? : ) amúgy elég jól néz ki, elfogadnám ha dupla ennyi lenne is benne
-
gkawka
tag
válasz
diablo1984 #50717 üzenetére
Utángyártott olasz alu, ami az összefoglalóban is a gépen van. Tudsz linkelni olyan típust ami ezekhez kell? Lövésem nincs erről a témáról, de gondolom ez már egyértelmű
-
gkawka
tag
Kedves topiklakók, erre valaki pls: HSZ?
-
gkawka
tag
Nemrég volt szó a kerékcsavarokról és úgy tűnik nekem is szükségem lenne egy új szettre, amihez kapcsolódóan lenne pár kérdésem.
Eddig ugyanazok a csavarok voltak téli-nyárihoz (így vettük), de utolsó cserére nagyon rászorult és a gumis azt mondta, h a jelenlegi csavar a lemezfelnihez van és az aluhoz kéne másik fajta.
Melyik fajta kell a könnyűfém felnikhez a kúpos vagy a fix 60°-os?
Ez jó lehet: link? /MI ph2 Grandtour/
Honnan érdemes beszerezni baráti áron? -
gkawka
tag
Szerencsétlen nap a Renault-nak itthon: link
Hat autó ütközött, és a képek alapján abból 1-1: Megane-Espace-Scenic-Fluance... -
gkawka
tag
Csak egy kérdés. A leírás alapján ez csak leveszi 50%-ra a fényt tompított esetén, míg a jogszabály azt írja elő h ki kell kapcsolnia. Vagy rosszul tudom?
@(#46292) rob210: MI Ph2 grandtour esetében hol vannak pontosan a test pontok? nekem is szórakozik elektronikusan (belső világítás, tükör állító elektronika és fényszóró magasság állító akad össze néha) és megnézném, csak nem tudom merre induljak...
-
gkawka
tag
Urak! A 130 lovas 1.6 dCi motorokról mi a szakmai vélemény, vannak már tapasztalatok ezügyben?
-
gkawka
tag
Erről mi a vélemény? Megane'12
Asszem ha lenne két millám már nem lenne...
-
gkawka
tag
válasz
diablo1984 #45400 üzenetére
Na ja, mikor másfél éve néztem a valódi kormánybőrözésre helyet és csupa 20k-s ajánlattal találkoztam akkor futottam bele és adtam neki egy esélyt. Természetesen közelében sincs a minőség, de a lemállott kemény gyári műanyaghoz képest mennyei már ez is. És teszem hozzá hogy nem csúszik és télen sem fagy úgy hozzá az ember keze.
A 20k-t meg azóta többször ráköltöttem fontosabb dolgokra, mint önindító, új akksi, meg mind2 oldali ablakemelő halála... -
gkawka
tag
válasz
diablo1984 #45392 üzenetére
-
gkawka
tag
válasz
diablo1984 #45392 üzenetére
Fényallergiás halott marha
Akkor lövök képet, megpróbálom nem elfelejteni
Jah, még annyit h elsőre felvarrni durván másfél óra volt, de a vége felé már elég gyorsan ment, a második kormány azonnal már flottul ment volna : )
-
gkawka
tag
válasz
diablo1984 #45387 üzenetére
Egyenesen csájnából, természetesen nem valódi bőr és nekem kellet felvarrni, de már több mint egy éve tökéletes arra amire vettem. Link
Neten lehet youtube videót megnézni h mire kell figyelni a varráskor.
Ha évente cserélni kellene, mint ahogy nem kell, akkor is megérte volna : ) ha nem felejtem el majd lövök képet a végeredményről. -
gkawka
tag
Kedves fórumtársak!
Vonóhorogra szerelhető biciklitartókkal szemezek éppen és hát nem kis kiadás, így szeretném előtte kipróbálni, vagy ha van vkinek aki kölcsön is tudná adni egy hétre, akkor azt végképp megköszönném!
Tudom h nem a szokásos kérdés erre, de esetleg van valakinél Bp-en elérhető példány, amit július első hetére nélkülözni tudna? -
gkawka
tag
válasz
lorcsi #41718 üzenetére
Ha ez tényleg flottában volt, ami valószínű, akkor az a km a 300-hoz közelebb áll. Ez alapvetően nem para, főleg hogy flotta gépek megkapják a törődést is olajcsere és kopó alkatrészek terén. Amúgy baráti darab.
Pont ilyet kaptam feketében céges úton bérelve, nagyon jó kis kocsi, csak nekem a start-stop nem bejövős. Egyszerűen nem tudom elhinni hogy tényleg megspórolja azt amivel bonyolultabb az egész kocsi elektronikája és amennyivel jobban igénybe veszi az önindítót és társait.
-
gkawka
tag
Na ez a kellemes időjárás nálunk is megtette hatását, kihullott alólunk az akksi. Mondjuk elég jól bírta az előző, mert 3 éve használtuk mi és már nem volt új mikor hozzánk került. Most kapott egy Exide Premium 72AH-st, remélem sokáig jó lesz ismét.
-
gkawka
tag
válasz
rob210 #40665 üzenetére
Az eddigi tesztek alapján a vetítési képe sajnos nagyon is eltér ha azonos lámpatestbe teszel a sztenderd H4/7-es helyett ilyen LED izzót, emiatt nem engedélyezik tudtommal. A gyárilag LED-es autókban a gyár garantálja a törvényi megfelelőséget. Sok szabályozásban tudnék hibát sorolni, de sztem speciel ennek a feloldására még nem érett meg a technika és főleg a magyar autótulajdonosok nagy része...
-
gkawka
tag
válasz
Mezga Aladár #40330 üzenetére
Értem, köszi.
És ennek az analógiájára ha a + menne a helyzetjelző + -ra, a - meg a tompított + -ra az nagy hülyeség? mondjuk ha beiktatok egy plusz biztosítékot? Gondolom nem okozhat nagy gondot, mert 6W az egész DLR oldalanként.
-
gkawka
tag
válasz
Mezga Aladár #40328 üzenetére
miért, milyen kockázatot/ellenjavallatot látsz benne? Én bevallottan láma vagyok az elektronikához, szal szívesen veszem az észrevételeket!
-
gkawka
tag
Üdv fórumtársak, nem tudom ki jártas autóvillamosság terén, de hátha. DLR bekötés terén találtam ezt:
"A gyújtás és a tompított közé kötni a LED nappali fényt. Ha ráadod a gyújtást, akkor a nappali fényen megjelenik a +12V és a tompított égőn keresztül kap testet, így világít. Ha bekapcsolod a tompítottat, akkor a +-on is +12V lesz és a nappali fény mínuszán is, így elalszik."
Ami a kérdésem, hogy hogyan kerül test a tompított + oldalára amikor ki van kapcsolva az??? Nekem ez kicsit felfoghatatlan
-
gkawka
tag
Hát ez durván 600Ft volt, de van valódi bőr alapanyag is kb 1500Ft-ért ITT. Ha 2 szezont kibír, akkor nekem maximálisan megérte. Nem tudom valahogy elhinni, hogy ténylegy 10-20szor jobb lenne amit más csinál
/nem leszólni akarom természetesen azt aki ezzel hivatás szerűen foglalkozik! Nekem az eredeti állapot vs mostani volt a döntő, nem pedig hogy még ennél is pengébb legyen. A mi 10+ éves kocsinkon van pár dolog amire előbb költenék/költök optikai javításra, mint a kormány
/
@Pecc: még nincs róla kép, de hétvégén csinálok és feltöltöm.
-
gkawka
tag
válasz
Kodiak88 #38574 üzenetére
Jól mondta Tresh, mérd le először az átmérőt.
Nekem ugyan Megane van, de ILYET tettem rá.
Ráment durván egy óra a felvarrásra, de azóta elég jó a fogása, kényelmes és nem csúszik. A gyári felület szétmállott az UV és a használat hatására, nagyon gányul nézett ki. 20k meg bőrözésre sztem csöppet sok -
gkawka
tag
Pénteken mi is átálltunk nyári üzemmódra, kapott a verda 4 szép null-kilóméteres nyári tappancsot (Hankook K425). Egyelőre nagyon jónak tűnik.
Ma kihasználva a jó időt (és hogy megszáradtak péntek óta) a téli szettet el is raktam a pincébe, csak előtte lekezeltem glicerrinel a falát, kösz Rob a tippet.
-
gkawka
tag
Múlt nyáron láttam egy Lagu kupét, egy darabig köröztünk 2 sávon kerülgetve a forgalmat, így minden szögből meg tudtam nézni, nagggyon jól nézett ki, de még egy darabig gyűjtögetnem kell rá, hogy ilyen második kocsi beleférjen
-
gkawka
tag
válasz
rob210 #37639 üzenetére
Megane I kombi-t tapasztalatból mondhatom tényleg nagyon jól lehet pakolni, eszméletlen mennyiségű dolgot elnyel, hátul pedig úgy fér el a gyerekülés 3 éves korig, hogy a gyerek lába nem ér el az ülés hátáig
Az pedig hogy csúnya lenne ízlés kérdése, nekem jobban tetszik a kettes szériánál
-
gkawka
tag
Ismét szakmai kérdésem lenne. Van egy olyan jelenségünk, hogy hideg indításkor a motorban nincs erő amíg el nem ér egy magasabb fordulatot. Induláskor a fordulat sokszor leesik és ha nem nyomom ki a kuplungot akár le is áll. Ahogy bemelegszik folyamatos használat közben úgy ez viszonylag hamar el is múlik, de addig igencsak csúsztatni kell a kuplungot, h ne essen le a fordulat.
A szerelő azt mondta, hogy nem biztos benne, de ő légtömeg mérőre tippel, ami olyan 60k körül lenne anyagárban.
Szerintetek is az az elsődleges gyanusított ilyenkor? És milyen márkát érdemes venni, milyen áron ha tényleg? (M-I 2001, 1.9 DTi)
Előre is köszi!
-
gkawka
tag
Ajtó csukásakor valami koppanó hang jön vezető oldalon, mintha valami kilazult volna és az ajtó lendülete "csapkodná". Úgy tippelem, hogy a műszerfal környékéről jön, amit eddig olvastam hogy a hűtés/fűtéscső lazulhatott ki.
Ha már megbontom a műszerfal tetejét gondoltam egy kis zajszigetelést is megpróbálnék ÍGY. Esetleg ebben valakinek tapasztalata? Mire kell figyelni/ügyelni, buktatók? -
-
gkawka
tag
Köszi : )
A díszcsík RT-t ír, de klímás, így RT Cool felszereltségűre tippelném, nagyjából stimmel, de persze alig van olyan, amiben nem sakkoztak a kiegészítőkkel: itt@Rob: 13 November óta.
Megy rendesen, nincs nagy panasz a gyorsulásra. Csak hidegen picit nehezen találja a nyomatékot induláskor (terhelésre leesik a fordulat, csak csúsztatva indul).
Mérete meg óriási, egy hét apartmanhoz való cucc hármunkra úgy becuppant a hátába, hogy hátsó üléssoron nem volt cucc és kiláttam hátra
Állapota szép volt, csak egy gerinctelen barom az Obi parkolóban az oldalán keresztül állt ki a helyéről és simán lelépett. Benyomta a padlólemezt és a hátsó ajtót, vihetem karosszériáshoz ahogy lesz időm és pénz rá... /tudtok jó és elérhető árú karosszériást BP-en?/ -
gkawka
tag
mycso:ha megkérlek beteszed az én járgányom is az Autóink listába:
MI 2001. 1.9 DTi
Köszönöm!
-
gkawka
tag
A TC mostani cikkében a karbantartásokról igencsak meglepett a következő mondat:
"a fékfolyadék ... az egyik legelhanyagoltabb karbantartási művelet. Kettő évenként cseréje javasolt."
Valamint: "A fékfolyadék cseréjét lehetőleg túlnyomásos technológiával kell végezni"
Én is azok közé tartozom, aki ezt a részét igencsak elhanyagolta a múltban. Néha ránéztem a tartályra, hogy nincs-e szemmel látható fékfolyadék fogyás, de ennyi.
Erről nektek mi a véleményetek, ismeretetek?
-
gkawka
tag
Úgy tűnik szétesett a zár szerkezet a bal hátsó ajtóban (M1 Ph2 kombi)... belülről nyitható, de kívülről hiába húzom meg a nyitókart üresen jár. Ilyenkor mi a leggyakoribb hiba, lehet csak kiugrott valami a helyéről vagy valami cserés lesz szerintetek?
Próbálnék ránézni, csak nem tudom hogy kell leszedni az ajtó borítását, vagyis inkább az ablaktekerőt. A csavarokkal sztem megbirkóznék, csak nem akarok eltörni vmit feszegetéssel ismeretlenül -
gkawka
tag
Boldog békés karácsonyt és balesetmentes kilométerekben gazdag új évet mindenkinek!
-
gkawka
tag
Bocsi srácok, nem Rönyó, de nem tudtam kihagyni:
-
gkawka
tag
Üdv Urak,
Pesten tudtok jó (értsd megfelelő áron dolgozó) klímást ajánlani? Úgy tűnik, hogy közeg nélkül nem hűt az egység
Ugyanezen témán belül pollenszűrő kérdéskörben is kérnék egy kis segítséget. Jelesül, hogy hol van, milyen kell/jó/érdemes bele. (M-I Ph2 Grandtour 1.9DTi)
Egy szervízkönyv biztos segítene, de olyannal még nem találkoztam...
Köszi előre is!
-
gkawka
tag
válasz
-=Tiger=- #30815 üzenetére
Megnéztem a honlapjukat, aszerint a D.Haraszti nekem pont nem jó, mert Megane-ból csak 2003, vagyis m2 és utána foglalkoznak, nekem meg egy M1P2 van...
"vállakozásunk 2008 óta működik. Renault Twingo, Clio 2002-től, Thalia, Megane 2003-tól, Laguna 2002-től, Espace 2003-tól, Vel Satis tipusú Renault bontott alkatrészek forgalmazásával foglalkozunk. "
-
gkawka
tag
Pesten jó árú és megbízható bontót nem tud valaki esetleg? Konkrétan kéder gumi kéne, mert elől mind2 oldalt megette az idő vasfoga. Meg csomagtér rolón gondolkodom, mert anélkül sikerült beszerezni a verdát anno és néha nem lenne hülye dolog ha vmi takarná h mi van a csomagtérben...
-
gkawka
tag
válasz
rob210 #30685 üzenetére
Sziasztok!
Eddig read-only módban követtem a fórumot, de ez a téma épp aktuális. A saját M1-Ph2-re keresek éppen nyári tappancsokat.
A Fulda kb egy árban van a FIRESTONE TZ300-al itt. Van valakinek tapasztalata ezekkel, hogy melyik éri meg jobban? Vagy van esetleg vkinek kedvezményes vásárlási lehetősége?
Előre is köszi!
update: válaszra leltem ITT
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest