- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
choco01 #19601 üzenetére
Ez csak az említett Toshiba 8GB-s R95-re érvényes tábla - ezt mondom, hogy minden kártyánál más a dolog, ráadásul ha a Nikonnál járt Toshiba R95 kártyát éppen Kína X üzemében Y chip-el gyártották, majd Európába egy másik Toshiba R95 szállítmány érkezik Z üzemben gyártva W chipekkel, eltérő sebességekkel, akkor van baj.
No. GLHF. Azaz: Good Luck Have Fun
-
törölt tag
válasz
choco01 #19599 üzenetére
A 4fps működhet, míg a buffer be nem telik.
A buffer pedig annak függvényében telik, hogy:
1) amekkora a buffer mérete
2) amekkora a tárolni kívánt képfájl mérete
3) amilyen gyorsan írni tudja a fájlt ki a bufferből a kártyára, miközben az új képek esnek be a bufferbeTehát "azonnal megmondom" recept nem nagyon van első ránézésre, hogy milyen sebességű kártyánál hány képet tudsz a maximum (esetünkben 4) fps-el ellőni, mielőtt kezdene lassulni betelt buffer miatt a sztori. Ehhez kell már egy kis matek.
Figy, ha tele vagy, vedd a gyorsabb karit. Nekem mindegy
és Neked meg tudnod kell, mit veszel. A 4 fps tipikusan az a kategória már, ami az "alkalomadtán szükség lenne rá" -ra sem jó.
Magyarul, nem sok mindenre jó, nekem is 4fps-es vázam van és más, mint egy 6-8 fps-es daragép (nem beszélve a 10+ fps-es varrógépekről)
Igazi pillanatot 4 fps-el még nehéz hajszálpontosra elkapni, például egy medencébe ugró vizibalettos embert 4 fps-el lekapsz, nem biztos, hogy meglesz egyetlen képkockán az a pillanat ami kell Neked: vagy már csuklóig vízben lesz, vagy még egy tenyérnyit a víz felett, vagy ilyesmi, de pont nem ott, ahova Te akarod. 2:24 körülre gondolok..
Családi gyerekfutkározás-lövésre persze tökjó.
No, szerintem túltárgyaltuk. Vedd azt, amit jónak gondolsz és majd kiderül Számodra, jól döntöttél-e
-
törölt tag
válasz
choco01 #19597 üzenetére
Mivel alapvetően nem egy sorozatlövő bajnok, feltételezhetően nem erre fogsz gyúrni és 16MP-hez bőven jó a 45-ös. Én nem feszülnék egy vadállat (drágább) kártyára. Azt azért tartsd szem előtt, hogy ezek olvasási sebességek (gondolom). Halál gagyi ne legyen a kari, ez a lényeg, de egy erős középkategória bőven jó hozzá.
Extrem Digital akkor, ők Nikon partnerek. 220volt-ot nem látom a listájukon (www.nikon.hu alapján), onnan nem biztos, hogy venném a vázat. (Obit simán).
-
törölt tag
válasz
choco01 #19593 üzenetére
1. menj fel a Nikon.hu -ra es kutasd fel a hivatalos partnereket.
2. www.argep.hu es ar alapjan menj vegig ezeken, lesz geped par napon belul, hologramos leragasztott dobozban, korrekt garral. (Bolt 1 ev, Nikon +2. Ez osszesen 3 ev gar).
3. A keresovel ne torodj. Bele ne nezz egy FX-be mert elsirod Magad. Vedd az 5100-et es fotozz
Kollegamnak ezt ajanlottam tavaly nyaron, 18-105, nyaralashoz, tanulni stb.. imadjak, a felesege is es o is ra vannak fuggve
-
BigBlackDog
veterán
válasz
choco01 #19591 üzenetére
Szerintem igen, jobb ez így. Én meg vagyok elégedve a D5100-el.
A keresővel kapcsolatban: ez az első tükrös gépem, én ezen "nőttem fel". Tartósabban csak ezt használtam és bőven használható ez is szerintem. Persze vannak jobbak, fényerősebbek is. Érdemes kipróbálni vásárlás előtt, ha van lehetőséged rá, így legalább kapsz egy képet, hogy mennyivel jobb/rosszabb a D5100 keresője a többi géphez képest.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
choco01 #19587 üzenetére
Én is még anno a D3200 és a D5100 között vacilláltam. Végül D5100 lett. 3 év garanciával van még raktáron nem egy helyen. (pl.: Artwork, Mediker, Fotoplus, Tripont)
Ami miatt a D5100-et választottam azok a következő dolgok voltak:
- Ugyanakkora érzékelő, kisebb felbontás, kevesebb zaj
- Automatikus sorozat (pl. HDR-hez)
- Számomra kényelmesebb fogása volt a váznak
- Akkor még egy kicsivel alacsonyabb ár
A kihajtható kijelző a vásárláskor még nem érdekelt, aztán élesben való használat közben már nem egyszer jött jól, hogy nem kellett az avart tíz centiről szaglásznom.
Amiben a D3200 jobb és talán számít is, hogy nem egy fekete lyuk a keresőnek becézett része. Persze ez csak a saját véleményem. -
törölt tag
válasz
choco01 #19585 üzenetére
Ha hivatalos Nikon forgalmazótól veszed, akkor a 3 év gar él rá (és érvényesíteni tudod rendesen), milyen egyéb támogatásra gondolsz ? Firmware már nemigen frissül rá, max 1-2 új obi miatt TALÁN, pl. 400 fix 2.8-ból kijön a II-es verzió és ilyenek
szóval érdemben nem változik már semmi rajta.
Nem tudom, támogatás alatt mit értesz, de az F bajonett sem holnap fog kimenni a divatból..
a gar pedig gar, él, kész, akkor is, ha a Nikon abbahagyja a gyártását egy váznak. Szóval vehető és használható, amíg csak polcon van.
A két gép gyakorlagilag eléggé ugyanaz belül amúgy. 4 fps-el lő mindkettő (4 kép/mp), ugyanaz az AF rendszer, stb.. ISO-ban jobb az 5100 (ahogy a dpreview összehasonlítás is sugallta). Szerintem ügyesebb gép az 5100, a kihajtható kijelző pedig aranyat ér, akár csillagokat fotózol állványon felfele néző gép esetén, akár varangyot makrózol egy pocsolya közepén talajmagasságból.. vagy koncerten a tömeg feje felett ellőni vele.. sokmindenre nagyon jó
-
törölt tag
válasz
choco01 #19583 üzenetére
Zajban jobb a dpreview tesztben az 5100, míg DxO Mark szenzorösszehasonlításon durván ugyanaz. Aminek mostanában nem feltétlen hiszek, úgyhogy szerintem semmi szégyenkeznivalója. Meg az Expeed3 a több MP miatt is kellhetett, több adatot dolgoz fel... Szóval jó az 5100 hiába nem mai csirke, klassz gép. De majd hallgass meg mást is... én ezt venném.
-
törölt tag
válasz
choco01 #19579 üzenetére
Jövök az uncsi slágerdumával: D5100-et vennék inkább. 16 MP, de valamivel jobb fogás (persze ez sem egy óriás, de jobb sztem), kihajtható kijelző és D7000-es szenzor benne. A meg mán jó.
A megnövelt pixelszám vs. zaj-hoz: van benne valami, igen. Sztem 24MP APS-C-re sok, fullframe-re jó arany középút. APS-C-re a 16 MP is már nagyjából határeset (de még elfogadható).
Egy összehasonlítás gyorsan: [link]
A D5100 kb. annyi mint a D3200 árban és még kapható szintén. Én 5100-eznék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Yettel topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest