-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ed Parker #39840 üzenetére
Nikon D800-ról vagyok váltóban Fuji X-T2-re, de ma volt szerencsém kipróbálni a D850-et.
Én épp a méret miatt váltok, elegem lett, hogy a hegyi túráknál tizenkilókat cipelek... de ha nálam nem lenne a méret ennyire probléma, akkor most tuti a D850-re váltanék.
A D800-tól egy kicsit nagyobb a cucc, nagyon masszív a dög.Tudsz esetleg majd pár RAW képet megosztani? Esetleg a világvégébe emelt ISO-val
Kiváncsi vagyok mit karcol real live-ban.
-
mikrofon
veterán
válasz
Ed Parker #39844 üzenetére
Hát igen a felbontás... Nálad a 4x-es digitális zoom, a kivágás, még mindig 10MPx-et eredményez...
Bár ha most abból indulok ki, hogy van a tízen X éves nikon 16-55mm f2.8 DX obi, ami még a 6MPx-es korszakban fejlődött és állítólag simán kiszolgálja a 24MPx-es vázakat is.... Akkor talán azért akad...
Gondolom az újabba, mint Tamron G2, Sigma Art, Nikon új E széria, 24-70; 70-200 biztos jók lesznek. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Ed Parker #34141 üzenetére
Ha eddig is Nikont használtál, akkor biztos/valószínűleg nem fog meglepetést okozni a logikájával. Nekem több év Pentax és lassan egy év Pana után nagyon nyakatekert sok szempontból a kezelése. Igyekszem szokni, próbálom a beállításokat, hogy minél valóságosabb képet kapjak, és ne az első benyomások legyenek a meghatározóak. Mert amúgy egy komoly egy gépállat.
-
fireproof
őstag
válasz
Ed Parker #29600 üzenetére
Hopp összekevertem egy másik objektívvel.
Nem szóltam.
OFF: Tudtok olyan fotósboltot ahonnan bátran lehet vásárolni, Pesten van és van raktáron Tokina 11-16mm f/2.8 DX II AT-X Pro objektív? Én nagyjából csak a 220 voltot ismerem (mindig itt vásároltam) de itt nincs raktáron...)
-
Zotya21
senior tag
válasz
Ed Parker #29520 üzenetére
szóval 35 jobban bejön mint az 50mm ?
fixen gondolkozok én is de nem egyszerű ha vakon kell válogatni max net segítségével
jó tudom próbálgatni a 17-50 es sigmámmal is de az mégse olyan képet ad
igen aps-c re
t_a_m_a_s hát nekem is túl sötét a nikon kitobija
anaqer hát elvileg tisztább a kép 50 es ison mondjuk
de meghekkelve nembiztos
de van olyan teória is hogy ha van egy drága objektíved akkor miért tennél elé egy ócska üveget
persze vannak fasza nd szűrők de az sem olcsó ha jóminőségű kell állíthatóba
a fix aba is jobb persze
-
válasz
Ed Parker #29496 üzenetére
A zár élettartam nem becsült adat. A zárszerkezetre "tesztelt élettartam" van, azaz a gyártó a szerkezetet mennyi expoval tesztelte. Arról már nem igazán vannak infók, hogy hány darabon és milyen körülmények között folytatják le ezeket a teszteket és mik a kritériumok.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Ed Parker #29434 üzenetére
Ez azért így nem igaz szvsz. Volt szerencsénk mostanság kétszer szülni, kb tisztában vagyok a tarifákkal... Egy normálisabb (de közel sem sztár) nőgyógyász még itt vidéken is úgy hazasétáltat 1-1,5 millát havonta (feketén, zsebbe) mint a pinty... Egy komolyabb főorvosnás ez 10 szülés "díja" az meg heti 2-3...
-
torzo
őstag
válasz
Ed Parker #29425 üzenetére
Szóval nekik is sz@r?
Nemrég jártam Germániában, amit ott láttam, az azért nem ezt sugallta. Persze, sehol sincs kolbászból, de nyugger amatőrök hadánál olyan készleteket láttam, amelyek itthon tán még a profiknak sincs.
Másrészt néhány éve tájékozódásból utánanéztem, mennyit keresnék kint. A szorzó 10x-es volt.
Nem szántam rá magam eddig, de foglalkoztat a kérdés a mai napig.De ez itt már tényleg durván off.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Ed Parker #26439 üzenetére
Elég erős gépeink vannak (több kolléga gépét szoktam csinálni Teamviewer-en keresztül), de többek közt az enyémen RAMdisk-ről is ez a helyzet.
Valami más lesz...
(#26447) crissprivat: Nem elhagyatott az a topic, csak Szombatonként dolgozom.
(#26451) Tibiajax: Nem szeretnék ünneprontó lenni, de legalább expókorrekciót rakhattál volna rájuk.
-
Larry303
addikt
válasz
Ed Parker #26366 üzenetére
ne viccelj már 2-3e euros fizetésből, kb észre sem veszi
a nikon meg mennyiért adjon ki egy ilyen újdonságot?
nézd meg az előd árát az is egy isten üveg sztem, de ez mégis csak komolyabb paraméterekkel bír...most még azt mondom persze egy picit drága, de nem fognak soha az ilyen üvegek 500eur kerülni.Ijk: kíváncsi lennék a súlyra és a méretekre
-
80hun
addikt
válasz
Ed Parker #26073 üzenetére
Itt inkáb az volt a gond a hamissal hogy 10-15 perc után lemerült, és az af sebesség is roszalkodott vele.
Ezentúl utángyártottat veszek.:-)Egyébként tán a boltban kapta ajándékba a D5200 mellé. :-)
Vett egy d7200-at és ez rajta maradt ezért adta el. Én ezt a választ kaptam akkor..De kiderül ha válaszol a nikon mert küldtem mailt, fogadták és azt irták válaszolnak.
Kiváncsi leszek. -
torzo
őstag
válasz
Ed Parker #26034 üzenetére
Persze, persze. 300/2.8 közel két misiért. Az IS nélküli Canon azonos paraméterű, közel 20 éves optikájától tényleg leesett az állam. Pixelszinten is hibátlanul éles. És mindig, minden lövésben.
Az a helyzet, hogy egy ilyen próba után az ember csak hányni tud, az alacsonyabb tudásúaktól. Ennek ellenére a 70-200/2.8 VRI TCII-vel nagyon jó, ki lehet egyezni vele. -
torzo
őstag
válasz
Ed Parker #26030 üzenetére
Nem kétlem, hogy a vrII jobb, mint az I. Jelenleg nem tudom megvenni a II-őt, nagyon drága. De amit a tami nyújtott, az minden várakozást felülmúlt. Ha telekonverter lett volna hozzá, sosem adom el.
Egyébként a 70-200/2.8 VR I a TC II-essel is hihetetlen, hogy mire képes.
A TC III pedig állítólag semmit sem ront a képen. Erről azért még majd meggyőződöm, és ha igaz.... -
-
bandigno
senior tag
-
aleister
veterán
válasz
Ed Parker #24028 üzenetére
Minősít a fenét. Van egy rakat alkalom, amikor csak az esemény dokumentálása számít mindenféle fotótechnikai igényesség és művésziesség nélkül.
Az ilyen esetekben sznobság rawozni.Máshogy fogalmazva, agyfaszt kapok az olyanoktól, aki ész nélkül rávágja mindenre, hogy csakaróóó, mert olvasta, hogy a trúúú fotós róóóba lő.
-
xXxian
senior tag
-
aleister
veterán
-
-
aleister
veterán
válasz
Ed Parker #23958 üzenetére
No problem!
Anno én is meglepődtem, hogy nem sikerült a 610-nek elvenni a pálmát a D600-tól, de ezt betudtam annak, hogy ez előbbi alapvetően egy sürgős ráncfelvarrás volt az olajfröcskölő 600-asok leváltására.Ellenben az érdekes, hogy a 810 pont a 800 szintjét hozza, pedig ugyanúgy nincs benne AA filter, mint a 800E-ben.
Abban igazad van, hogy ezek nem eget verő különbségek.
-
válasz
Ed Parker #23885 üzenetére
Sajna nem tartok még ott, de a kiszemelt felszerelésem megvan már, amiről nem fogok lemondani:
- D610 (esetleg D750 használtan)
- Tamron 24-70/f2.8, de erősen gondolkodok a Nikon AF-S 24-120/f4 üvegen, bár írják, hogy a 2.8-asokhoz képest elvérzik a kevesebb fényben
- Tamron 150-600Ezek lennének a tervben szereplő lencsék és vázak. A lencsékkel kezdem a beszerzésüket.
-
aleister
veterán
válasz
Ed Parker #23866 üzenetére
Ez érdekelhet. Friss ropogós Tamron 15-30 f2.8 VC.
(#23874) Larry303:
Már miért? A reciprok szabálynak pont az a lényege, hogy a saját, önkéntelen mozgásod miatt ne legyen bemozdult a kép. Ez meg -ahogy én látom- azon múlik, hogy adott szögsebesség mellett, van-e annyi ideje a fénynek (záridő), hogy megtegyen annyi utat, hogy ne csak egy pixelre vetüljön.
Efelett teljesen mindegy, hogy nagyon nem lett bemozdult, vagy épp csak nem lett bemozdult.Én nem érzek elég erőt magamban, hogy ilyenek után számolgassak.
-
Throme
veterán
válasz
Ed Parker #23810 üzenetére
Az alkatrész hiány egy dolog (ami persze nem elhanyagolható ), de a fórumtárs cucca eddig el sem jutott. Kézbe se vették.
(#23808) Colonel993: ez sajna ilyen, hívogatni kell őket. Lehet elhúzódik, mert most sí szezon van és kevés a kolléga/sok a meló és nincs szabad ember (megfelelő rész aláhúzandó...)
-
Colonel993
senior tag
válasz
Ed Parker #23810 üzenetére
+1
Szervizes meló ritka hálátlan dolog...
1000+ sikeres meló, az természetes.
1 apró hiba az már világhír.Viszont nagy átlagban most már tényleg a beleszaromság tendál mindenütt, hatalmas márkaneveket, komoly háttérrel leírva...
14 nap alatt, legalább egyszer... mégis mennyibe kerülhet megforgatni egy vázat és egy objektívet mint mókus a mogyorót; Javítás kérelmi papírra rávésni azt, amit én és kolléga részletesen a jegyzőkönyvbe is mellékeltünk, és mehet tovább a szervizes részlegre? Miért ilyen nehéz ez?Teljesen más volna az álláspontom nekem is; pl instant megérteném.
A baj az, hogy ennyit SE voltak hajlandóak megtenni, hogy tovább summázzanak "alkatrészre várunk" - címszóval... és okom se legyen kiakadni...
De erre rákontrázva, hogy a telefonon lerázzanak; még korábban beetetnek, hogy MEGLESSZAZ-MEGLESSZAZ 19.-ére tessék megnyugodni !És ugyan ez Camera kft.-nél; Nem csinálnak semmit, de 1 hónapot köröz a gép náluk, összekarcolják a kijelzőt és leszarják.
És még sorolni lehetne...
2014 nekem a gariztatásról szólt... és most tökjó, hogy kezdődik a kör elölről idén is... -
imyourfriend
őstag
válasz
Ed Parker #23633 üzenetére
+1
Még ha sikerül is, akkor is esélytelen a dolog egyrészt mint írod a fényerővesztés valamint ezek még jobban rontják a képminőséget mint a Telekonverterek (és az olcsó 2x-ező se ad valami jó képet egy ilyen lencsével). Majdhogynem jobban jár valaki ha simán croppol ilyen "vackok" objektívre csavarása helyett. Lehet hogy erős a szóhasználat, de számomra az olcsó húsnak híg a leve történetnek tűnnek az ilyen megoldások. Inkább egy 55-200 sima vagy VR-es üveg és megoldott a történet. -
matyi012345
őstag
válasz
Ed Parker #23561 üzenetére
@kilozsul:
Jogos, most erre a területre gondoltam így kapásból, a többinél ez nehezebb.
A számlaképesség egyébként működhet adószámos magánszemélyként is, ahol csak a TB-t fizeted magad után, de adhatsz számlát, nyugtát, csak "rendszeresen nem vállalhatsz munkát" legalábbis nekem így mondtá a NAV-nál. Párszor kimarad a nyugta, vagy szimplán nincs is annyi munkád és meg is vagy járulékok nélkül.
-
-
Byk01
őstag
válasz
Ed Parker #23550 üzenetére
Meg feltéve, hogy nem olyasmit akar, amihez egy 400/2.8 kell
(#23552) kilozsul Azért egy Tokina 11-16/2.8, vagy egy Tamron 17-50/2.8 ár nem mérhető egy fényerős teléhez (amik közül a fentebb linkelt 400/3.8 egy sarkított példa). A legdrágább Nikon nagylátó ennek a hatodáért megkapható (persze ez is sok, de az arányokat jól mutatja)
-
gab.m
senior tag
válasz
Ed Parker #23516 üzenetére
En a Nikont vennem, olcsobb,kissebb, konnyebb, ezek isfontos szempontok. A 2/3 blende veszteseg pedig kibirhato. Illetve a Sigmarol hallottunk mar fokuszbajokat, a Nikonrol meg nem, es tapasztalatbol tudom mondani, hogy a 28 es 50 1.8 G fokusza nagyon-nagyon rendben van.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Ed Parker #23499 üzenetére
Igen,a profit úgy értettem,hogy hivatásos fotós,akinek napi szinten szüksége van a gépre a megélhetéséhez.
Vagyis,hogy kitermeli magának a fényképészeti cuccokba költött összeget. Ha igen,akkor jó. De ha nem,akkor is jó,csak azért nem olcsó dolog ez. Pláne,hogy mindig az új váznak meg kell lennie. -
aleister
veterán
válasz
Ed Parker #23461 üzenetére
Én használtra gondoltam.
(#23460) forceberg:
Szerintem nem, csak akkor, ha nem kéne ráfizetnem. Most ment egy egy 1170 fontért 55k expoval. Ha ennyiét elmenne a másfél év garis D800-am, érdekességképp kipróbálnám az E-t.Alapvetően ellene vagyok az AA szűrő elhagyásának, de az újabb optikák fejlesztése már abba az irányba megy el, hogy lassan feleslegessé teszi.
-
aleister
veterán
válasz
Ed Parker #23376 üzenetére
Hát figy...a linkben is, az oldal fejlécén, a termékképen is, a header-ben is, a termék nevében is az szerepel, hogy 50-es.
De lehet, hogy valami nagyon durva anyagot tolok, ám nagyobb összeget tennék rá, hogy a Te készülékedben lesz a hiba.
Jóbarát.Megeccer a link: http://www.sigmaphoto.com/product/50mm-f14-dg-hsm-a
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest