- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Oke ertem en hogy kellett csinalniuk horror aron egy aps-c -t de nekem a regi vicc jut eszembe rola:
Adhatsz oltonyt egy kecskere de attol az meg egy kecske marad...
Nagytesotol lopkodtak par jo dolgot:
1/8000
Fokuszpontok
NFC
erintokijelzode baszki 2016-ban ennyiert kiadni egy APS-C -t?
Ha full frame lenne akkor mar cserelnem is ra a D750-et...
Hjam hogy akkor azzal megolnenk a D810-et?
Melyik kezemet harapjam meg?
inkabb akkor low light meg FX finomsagok...
Akinek tenyleg az kell amiben eros a D500 annak pont az hianyzik majd amiben a D750 eros es egyik sem jo megoldas.
Amatornek meg szerintem a D500 tulzas. Plane hogy veszel egy APS-C -t horror aron aztan eteted a "fasza" DX obikkal
Vagy veszel hozza FX lencseket jo dragan aztan nem hasznalod ki oket?
-
Throme
veterán
Nekem se a szent gráll a fényerős fix. Ha van a szobában fény (nappal) még okés, de így is csökken a dinamika, és kisgyerek esetén nem elég az 1/60, 1/100 (hacsak nem alszik), valamint a színek se olyan teltek.
A kis dof nem rossz, csak kerüljön a megfelelő helyre.
Iso is megugrik. Hiába a magasabb iso-t tűrő szenzorok, melózni kell a zajszűrésért.
Szerintem külső vakuval plafonra villantva, alacsonyabb iso-n jobb képek lesznek, pláne ha valaki jpg-ben tolja és így nem igazán utómunkázik.
Ilyenkor is lehet használni tág rekeszt, ha kreatívkodni is akar valaki...Kisbabát (és azért mást se) nem illik atomvillanásban részesíteni, főleg szembe nem.
Ilyenkor csak fix. De később...
Szabadban is egy 17-50 jobban használható gyerekhez, ha már kell a kisebb dof.
Tájkép nem rohan el...Igen, és még jön amit írsz. Nekem a 35mm fix is sokszor szűk...
Kisebb fókusztáv ilyen árban nem igazán van....szvsz.
-
r.levente75
addikt
De jó is volna, ha megtehetném hogy megveszem a d500-t, de két verzió maradt. Vagy a 7100 vagy a 5300 de akkor valszeg a szeretett 50mm-es optikát le kell cserélnem egy ugynolyan gyutávúra csak motorosra. Anyagi oldal dönti majd el, mert ha közel egy áron lesz, lehet akkor is bajban leszek a döntést illetően.
-
aleister
veterán
A gombokat szerintem mindig úgy helyezik el, ahogy aktuálisan a legjobbnak tartják. Ezért írtam, hogy nem meglepő, ha egy időben kijövő vázak esetében bekerülnek az aktuális fejlesztések. A D5 és a D500 esetében indokolt az azonos fícsör, mert mindkettő a kategóriájának a csúcsát képviseli jelenleg. Kis túlzással akár az sem lenne meglepő, ha két TELJESEN ugyanolyan vázról lenne szó, csak az egyik kapna egy beépített portrémarkolatot és kisfilmes érzékelőt, a másik meg nem.
-
aleister
veterán
A félreértések elkerülése végett a D500 első sorban a D300s utódja, és csak az azonos megjelenési idő miatt gondolható a D5 kistesójának. A D5-nek egyedül a fókuszrendszerének a DX-re optimalizált változatát kapta meg, amire bőven volt példa a korábbi DX vázaknál is. Vannak olyan fícsörök, amiket együtt hoztak be, ami azért van, mert a D300 által felvázolt vonal mindig is átmenet volt a DX és az FX között. "DX vázban FX szolgáltatások" volt a mottója ennek a szegmensnek, és kőkemény munkagépeket kell alatta érteni DX szenzorral.
Szóval D400 lett volna az.(#33767) Throme
Biztos meg akarják hagyni az 5xxx/7xxx privilégiumának. Bár szerintem is elég alap az érintőképernyő. -
quby
őstag
Én heti szinten rendelek ebay rol. Van egy kereskedő akitől elektronikai alkatrészeket veszek. Bármit bármennyiért, azt írja rá hogy 10$. Nem is köteles rá árat írni. Csak ha ír és 60$ töl több akkor automatikusan vám. Ha nem akkor átvilágítják. A fotós cuccokrol úgysem tudják a vámnál mi az és mennyit ér. Ha tablet vagy telefon akkor tuti vám.
Ezzel azt akarom mondani hogy a vamolás joga a NAV-é. Amit a feladó ráír az semmi hivatalos. Elsősorban a biztosítás miatt számít...... Ha van..... -
WinZol
aktív tag
Mivel a kérdező a 17-50-et élből elvetette, ezért ahhoz mérni felesleges, az utazózúmoknál meg lényegesen jobb (még ha ez nem is látszik
)
Igen, utazó zoom-ot keresek, az 50 kicsit kevés(nek tűnik).
A 17-70-en elgondolkodom.
A Tamron 18-200 és a Sigma 17-70 között valami jó kompromisszum?
Ha a 17-70 az utazó, akkor a kivágás 70-es állásból mennyire hoz jobb / rosszabb
képet mintha egy Tamron 18-200 200 közeli értékét nézném vágás nélkül.
(Esetleg Nikon 105 / 140 végét)Persze ugyanezt a kérdést a Sigam 17-50-re is fel tehetem.
Tudom, hogy jó telék vannak, de utazóról beszélünk.
(megy - klikk- megy tovább)Max A4-ig lenne előhívva.
Remélem érthető voltam.
Köszi
-
Ugyan ebben a cipőben járok.
Nekem Kalocsay Karcsi mondta azt hogy nincs alkatrész, és nem is tud beszerezni.
Kamerához nem mertem még bevinni, pont ezért....#Aleister: amit belinkeltél, az A17-hez (Ld Di Macro) való, ha jól tudom akkor Byk01-nek is A005 NII 70-300 VC USD-je van!
-
aleister
veterán
Ha szakszervizben csináltatod, akkor az árajánlat kérés után szerintem infózz le valami szakit is! Minden bizonnyal olcsóbban kijössz.
Érdemes lehet alkatrész ügyben ebay-en ráírni az olyan eladókra, akik hasonló cumót árulnak. PL ő árul AF motort, nem kizárt, hogy a vezérlő elektronikához is hozzá tud jutni. Az egész kb egy 20 forintos érményi áramköri lap.Nekem a szakszerviz a D800 alaplapját 100k+-ért akarta adni. Megrendeltem ebayről 30-ért.
Majd írd meg kérlek, hogy ki mennyiért vállalja. Hasznos lehet.
-
-
fanti
addikt
A stab arra jó , hogy legyen 2-3 fényérték előnyöd, vagyis mondjuk 300mm-en el tudj lőni kb. 1/100 zaridőt berázás nélkül.
Az állandóan stabilizált kép a keresőben pedig? Mire jó? Akkut meríteni biztos. A szenzor stab pedig csak az exponalas alatt dolgozik, és gyakorlatban minimális a hátránya teljesítményben az optikaihoz képest. És minden régi manuális obival is működik. -
glaci
őstag
Ha nem valami gyorsan mozgó dologról van szó, akkor a 105 mm -es tapasztalataim alapján 1/60 -ig még le lehet menni. Viszont ekkora gyutávnál az már csak állvánnyal vagy stabival kivitelezhető. És akkor ezzel az üveggel még mindig 2x annyi fényt engedtem be, mint az APS-C 200 mm -e mellé a reciprok szabály alapján ajánlot 1/300 -addal 2,8 -on, ami mondjuk adott esetben egy ISO 3200 VS 6400 -at jelenthet. És akkor elvileg hiába a fény erős üveg, mégis a VC nyert. Persze, ha gyorsan mozog a téma, akkor ígyis - úgyis rövid záridő kell.
(#30484) fireman123:
Természetesen van. Több is, ez nem gond.
(Mostanában a Nikon 18-105 -öt használom, de van még 18-70 3,5-4,5 is még a D80 -ról és egy 50 1,8D is. Ill. régi szürke fény erős Sigma üvegek 17-35 2,8-4; 28-70 2,8; 70-200 2,8.)
Az a gondom, hogy hiába a fényerő, ezek régi üvegek és néha hiányzik a stabilizátor. (Na meg mindenhova cipelni mindent, az sem egy leányálom. Azért használom mostanában szinte csak a 18-105 -öt.)Ja, és van egy SB-800 -am is, ami távolra fotózva nem sokat ér ugyan, de közelebbre nagyon jó szolgálatot tesz, legyen fenn bármelyik üveg is. Tulajdonképpen "hozzá van nőve" a vázhoz, csak akkor veszem el, ha nagyon muszály.
-
Még korábban... már a D60 is a VR-os verzióval ment kitben.
Mondjuk ez szerintem továbbra is egy akadémikus vita. A VR II-es 18-55 egy fad, full kizárt, hogy optikailag annyival jobb lenne a VR I-nél, ami kompenzálja a collapsible bullshit kényelmetlenségét. Az AF-P emellé még csak annyit tud hozzátenni, hogy videóra (papíron...) alkalmasabb - de videózni meg minimum az ötezres vonal, de inkább MILC... D3x00 témában veszel egy vázat százasért, összevaterázol hozzá max 25 körül (ez is hogy felment... pár éve még 15-18 között sózták el!) egy kitből levetett VR I-est, aztán szevasz.
Egy full alap kitobi gyakorlati értékéhez zéró hozzájárulása van, hogy garis vagy se. Hirdetésben jól mutat és ezért felhajtja az árat, de amúgy... ezek ilyen faék egyszerűségű cuccok, ha nem baszod oda valamihez akkor évekig húzzák.
(Anecdotal evidence: volt két évig már eleve használtan vett VR I-em (most a hugom zúzza, semmi baja), meg ED II-m is, amit ingyen hozzám vágtak - az egy fényesre kopott őslelet, de optikailag simán hozza a kitobi szintet...)
-
aleister
veterán
Igen, erre utaltam az utolsó mondatommal.
Azért ne feledjük, hogy mi árgépes, legolcsóbb árak alapján okoskodunk. Egy bolt, főleg egy ekkora termékpalettájú, multi, teljesen másképp képez árat. Ezt tekintetbe véve el sem jut az ember az MM-be, mert a VR II-es kit máshol 10k-val olcsóbb. Lehet, hogy egyetlen darab DX II-jük van már csak készleten, vagy egyszerűen elírták az árat.
-
aleister
veterán
A DX II-es, az az ED lencsetagot tartalmazó optika, amit linkeltem. A 3. a P-s, stepping motoros. A VR és VR nélküli léptetőmotoros objektív között jó 15k a különbség. Kétlem, hogy egy árban árulnák kitben. Sőt kizárt. Senki nem venné a VR nélkülit.
Az is fura, hogy a DX II-vel ennyiért árulják, de ez az ő dolguk. Max nem veszi tőlük meg senki.
-
-
Pho3bus
tag
Picit rosszul fejeztem ki magam, a d300s azért esett ki, mert annyiba kerül használtan, mint amennyi egy d7100 újan (és amennyire meg tudtam ítélni, a d7100 jobban teljesített képminőségben és sok minden másban is). A d700 pedig azért mozgatta meg a fantáziám, mert amennyire tesztképek alapján a hozzánemértő szemem el tudta dönteni, szerintem szebb a képe, mint a d7100-nak.
-
torzo
őstag
Próbáltam a nevezett Sigmát, Tamim meg volt. A S 300-as állásban is hozta, amit kell, míg a tami meglehetősen gyengült 200 felett, amúgy persze jó optika az is. Ezzel a Sigmával frankón lehet pl. madarazni, akciózni, tamival nemigen. Persze, drágább (az említett hirdetés 169k), de ez nem véletlen. Van annyival jobb, mint amennyivel drágább. (magam is gondolkodom rajta erősen
)
-
glaci
őstag
Na ezért kérdeztem!
De akkor ugye elvileg még mindig 2 -vel beljebb vagyok!
Tapasztalatom szerint az én remegős kezemmel a reciprok szabály - 1 FÉ kellett hozzá, hogy egy kép jó legyen. (Tehát: 200 -on 1/400, TC -vel: 400 -on 1/800 -ad). Így ezzel elvileg akkor 300 -on 1/150 is ki tudnám tartani, ha jól számolom. Ez elvileg még elég lehet a gyermekeimhez, ha nem nagyon nagy sebességgel mozognak!
(Persze tök gáz matematikailag megközelíteni ezt az egész problémát, de most így talán jobban átlátom.) -
aleister
veterán
Ugyanezt mondjuk mindketten.
Pont azt írtam én is, hogy minden bizonnyal ezek egységes, minden légitársaságra vonatkozó szabályok. Ezért van az, hogy nem kell a biztonsági személyzetnek azzal foglalkoznia, hogy épp mely járat utasainak a poggyászát vizsgálják át.
Ettől függetlenül erről pontos információt még mindig a légitársaság honlapján lehet olvasni, ahogy a témában született legelső hsz-emben írtam. -
aleister
veterán
Továbbra is azt mondom, hogy nézze meg mindenki a társaság honlapját! Láthatóan elég rendesen definiálják, hogy mit lehet felvenni, s mit nem. (lásd az említett akkus részt!)
Értem, amit mondasz, de daa-raaval értek egyet ebben a kérdésben. Nem tartom kizártnak, hogy minden légitársaság gépére igazak ezek az előírások. Így nem is kell különbséget tennie biztonságisnak járattól függően a poggyászok között. -
törölt tag
A repülőgép fedélzete az Ő magánterületük. Szóval ha azt mondja, hogy nem vihetsz fel semmit az utastérbe, vagy esetleg nem vihetsz magaddal csak kézipoggyászt, a raktér pedig csak kereskedelmi szállításra van, akkor kénytelen leszel ezt tudomásul venni. Van köze hozzá, hogy mi van a poggyászban, akár az összes utassal kipakoltathatja check-olás előtt a táskákat.
-
aleister
veterán
Minimális van.
Van ahol pl nincs már aluláteresztő szűrő. Az is hoz a konyhára a képminőséget tekintve.Nézz csak rá a DXO méréseire a különbségeket tekintve!
-
flash-
veterán
és lefogadom mivel 2.8-4 az obi, 35 nél már nincs meg a 2.8 as fényerő...
ennyiér vesz az ember egy fix 35-öst, egy fix 50-est,meg bérel egy sherpát (vagy bevándorlót muhaha)aki viszi utána szettet és még így is olcsóbban jön ki...
szerintetek mennyire gyorsan fejlődnek az objektívek?
lesz 10 év mulva olyan obi ami mondjuk dx es formátumú 18-100mm es tele és végig bírja a 2.8-at,netán 1.8-at?
Hol van jelenleg a fizikai határ ezen dolgok megvalósítása szempontjából?
egyáltalán mióta vannak nagy fényerejű tele obik?
mennyire fejlődik ez a technika?vagy nemsoká jön egy újabb áttörés szenzorok terén amivel magas ison is megkapjuk a teljes dinamika tartományt, szemcsézettségmentes ,jó képet?
írtak organikus,grafén szenzorokról az elmúlt években,valahogy nem látom még ezeket egyik gyártó gépében sem... -
gerlaip
addikt
Van mindkettő a családban, a 16-85 más kategória, mint a 18-105, összeszerelési minőségben, fókusz gyorsaságban, de igazad van, kijön mellé még egy obi belőle.
Egyébként én is hét év után vettem rá magamat, hogy megvegyem, és az emagos akció is rásegített erre, 139 volt. Használtan 90 körül van az ára. -
gerlaip
addikt
Én a 16-85-re még 2008-ban kívántam rá, amikor a D90 új volt, nyilván akkori fejlesztés, de szerintem ma sem számít rossznak.
A 18-105-össel összehasonlítva sokkal gyorsabb a fókuszálás, sokkal masszívabb a szerkezet (férfiasan kell a látószöget állítani) és látványosan szebb képeket lehet vele csinálni. A fényereje nem nagy, de pont ezért nehezebb kiégett, rossz fehéregyensúlyú képeket csinálni.
Egyébként ezt állandóan mondjátok, hogy nem az objektív hibája, ha kiégettek a képek, és nyilvánvalóan így van. De.
A vázam firmware-jét kell frissíteni, vagy muszáj Manuális módban fényképezni velük? Auto és vaku mentes módban egyszerűen nem tudtam helyes fehéregyensúlyú képet készíteni a 17-70-es 2.8-as Sigmával a D90-es vázzal.
Ez azért rohadtul nem oké.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest