Hirdetés
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Ez az egér nem okoz gondot a konyhában
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Nem lesz idén iPhone 18
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Szűrőlista automatikus frissítés elől kivettem a pipát, de újraindítás után is ugyanezen két IP címhez csatlakozik.
Közben rákerestem az IP címekre a virustotal-on és ezeket adta:Ahogy látható az első (104-sel kezdődő) az easylist miatt kellhet, de a második még mindig rejtély, illetve az is kérdéses, hogy miért csatlakozik amikor letiltom az automatikus frissítést.
Adblock plus-nál nincsen egyébként semmi csatlakozási kísérlet amikor az aktív és az Ublock le van tiltva. -
Matthewus
őstag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Tiltsd le a szűrőlisták automatikus frissítését és nézd meg úgy.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Daywalkerke
üzenetére
IP Information for 104.27.147.83 United States Phoenix Cloudflare Inc.
IP Information for 151.101.12.133 United States San Francisco Fastly
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Ublock origin-t használok és a tegnapi napig nem is volt semmi gond vele, de a mai napon mindig amikor a Firefox-ot elindítom az alábbi két IP címhez csatlakozik a Firefox:
104.27.147.83
151.101.12.133Ha kikapcsolom az Ublock-ot akkor a Firefox indításánál addig semmilyen IP címhez nincs csatlakozás amíg be nem ütök valamilyen webcímet, így kizárásos alapon csak a ma frissült Ublock miatt lehet.
Meg tudjátok mondani, hogy miért van ez és ki lehet-e kapcsolni?
Az Ublock szűrőlista frissítés miatt nem lehet mert manuálisan befrissítettem az összes listát a mai napon, majd újraindítottam a Firefox-ot többször is és mindig ugyanezen IP címekhez csatlakozik indulásnál a Firefox mindaddig amíg le nem tiltom, mert akkor nincs csatlakozás.
Adblock plus-t használok most ublock helyett, de remélem kiderül mi miatt van ublock-nál ez a csatlakozás. -
Kékes525
félisten
Frissült a Are we WebExtensions yet? site. Már sok kiegészítő WebExtension kompatibilis.
-
Kékes525
félisten
válasz
netpeti98
üzenetére
Automatikusan nem frissítette a bétát, ezért kézzel frissítettem.
(#51590) legelek:
Csak a kivitelezésében van. Az elem eltávolító mód esetében az eltávolítandó objektumot azonnal eltávolítja. Nem kell még egy klikket tenned az érvényre jutásához. Azaz gyorsabb. Viszont nincs szerkesztési, választási lehetőséget. Próbáld ki, azonnal láthatod.
(#51591) Abrion
-
Abrion
senior tag
új windows új firefox

három dolog aminek örülnék ha visszajönne
1. lapfül menjen le a könyvjelző alá
2. nem tudom melyik az a beállítás ami végtelen mennyiségű vagy legalább 200 oldalt engem meg egy lapon, segítsetek
3. amikor töltök le valamit nem mutatja hogy menyi % van, valami ap ere? -
ArthurShelby
addikt
Ha véletlenül valamit blokkoltam ublockkal, hogy tudom visszacsinálni?
Mi a különbség az elem eltávolító mód és az elem választó mód között?
(bocsi, ha túl nyilvánvalót kérdezek)
-
netpeti98
addikt
Megjelent a uBlock Origin 1.14.0 a stabil csatornán. Ez már rendes WebExtension.
-
Kékes525
félisten
Frissült az uBlock Origin béta verziója. Érdemes a rendes helyett feltenni, ha az nem müködik, mert ez OK. 1.14.3b0 verzió
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Ismét problémám akadt. Ha a böngészőben meg van nyitva egy oldal amin Flash tartalom fut, konkrétan egy játék (Forge of Empires) és átváltok egy másik lapra a böngészőn belül, majd vissza a játékra, a flash tartalom szépen mozog miden meg látom is viszont semmire nem reagál, hiába kattintgatok, akárhova, még a beállításai se jön be a flash palyernek. Már megy az agyamra rendesen ez a firefox + fash töketlenkedés, annyit módosítgatnak ezzel a sok frissítéssel hogy soha nem működik semmi. Van valami tippetek? Flash playert már újratelepítettem, nem oldotta meg a gondot. -
törölt tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Nemrég ingyenes volt. Nekem ublock mellett is fent volt és nem okozott problémát (míg régebben csak a sima FF addon-ként problémás volt).
Nem nagyon mélyedtem bele, de a blokkolás nagyon látványos és egyértelmű, könnyen kezelhető, a beállítások is egyszerűek.
Ha jól tudom van belőle néhány hetes ingyenes verzió, azt érdemes lehet kipróbálni. -
snakebait
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Üdvözletem!
Le akartam én is cserélni uBlock originem 1.13.11-re,de a Foxi nem enged telepíteni semmit ami nem a firefox hivatalos kiegészítői oldalról való. About config-ban már átállítottam azt a bizonyos dolgot (xpinstall.signatures.required ) false-ra,de sehonnan nem telepít ez a vacak semmi kiegészítőt. Hivatalos oldalon meg csak a 1.13.10-es van. -
Kékes525
félisten
Mi a véleményetek az Adguard for Windows-ról? Jobb az uBlock Originnál? Mennyiben más? Most tekintsetek el attól, hogy nem ingyenes. Abszolút értelemben kérdezem.
-
-
McLaca
őstag
Arra van valamilyen megoldás (a RAMdiskre helyezés és leállításkori SSD-re kiíráson kívül), hogy a firefox ne írjon napi 10-15GB-ot csak úgy az SSD-mre a recovery.js fileba és a cookies.sqlite fájlokba?
Üdv!
-
Grafirka
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az 1.13.0 nalam nem mukodott , viszont telepitettem az az 1.13.11.rc0 verziot ami latszolag rendben van.
-
Grafirka
őstag
Akkor most melyik Ublock verizo mukodik a FF 55.0.3 al ?
-
netpeti98
addikt
válasz
Kékes525
üzenetére
Nálam egyáltalán nem működött az új verzió, újratelepítés után jónak néz ki.
A kiegészítő Github oldalán már mások is jelentették a problémát.
-
Kékes525
félisten
válasz
Vakegérke
üzenetére
Azért, mert a 1.13.10-es verzió "This is the webext-hybrid version of uBlock Origin to be published on AMO. It's still is marked as "Legacy" in Firefox because of the data migration legacy code present, so as to seamlessly migrate your settings from legacy storage to webext storage."
-
Kékes525
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
+(#51555) Vakegérke
Nálam nem az a verzió van, hanem a uBlock Origin 1.13.10 most frissült. Másrészt én használok egy scriptet is (AAK-Cont Userscript For uBlock Origin 1.177) Ez is most frissült. Firefox 55.0.3 (64 bites). Frissítsétek és akkor lehet, hogy nálatok is ez lesz.
Nem lacafacáztam, feltettem a 1.13.11rc0 verziót (fejlesztői csatorna), az jó és már nem hagyományos.

-
Vakegérke
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam is. ESR 52.3.0 64bit, uBlock Origin v1.13.8.
-
-
convar
csendes tag
Nálam tegnap frissült 55.0.3 (32bites) -re - amivel kapcs. csak azt nem értem hogy miért 32 bitesre amikor win7 64 bitet használok?
Ez nem gond?Amúgy annak nagyon örülök hogy ez a verzió az eddigieknél kb. 1 gigával kevesebb memóriát használ és sokkal gyorsabban is áll fel (én elég sok weblappal szoktam bezárni, amiket a köv. indításkor mindig kérek is vissza).
Viszont amit az 57-ről hallottam (=olvastam) az megrémít. Mi lenne ha majd az 56-os után többet nem engedném neki hogy frissítse magát? Hosszú távon az sem lenne megoldás igaz?
+ mégvmi: ez úgy láttam még nem volt itt:
[link] -
válasz
myke01
üzenetére
Olyan lehetőséged van esetleg, hogy rövid időre felteszed a 48-as verziót, amivel még működik az alábbi kiegészítő, megcsinálod vele az ikonok letöltését, majd felfrissíted a legújabbra a firefoxot.
-
-
Top cat
addikt
Sziasztok!
Tegnap frissült a Firefox 55.0.3-ra. Ma vettem észre, hogy YouTube videóknál alul egy zöld csík van.
Másnál is van ilyen jelenség?
-
Vakegérke
félisten
-
myke01
senior tag
Hogyan lehet Opera böngészőből átemelni a könyvjelzőket olyan módon , hogy az összes ikonkép megmaradjon ,és ne csak egy üres négyzetet lássak a könyvjelzők nevei előtt Firefoxban ?
-
Érdekesség: Waterfox fejlesztője saját addon áruházat nyit a jövőben, valószínű meg akarja tartani a "hagyományos" addonok kompatibilitását, én így értelmezem.
-
Kékes525
félisten
"Fix file uploads to some websites, including YouTube (bug 1383518)
Fix an issue with addons when using a path containing non-ascii characters (bug 1389160)"
-
Locsi
senior tag
Sziasztok. Mindig is Mozilla kedvelő voltam, de most elment a kedvem tőle. Olyan sebesség beli különbség van a chrome javára, hogy borzasztó. Nem lehet valamit csinálni vele? Próbáltam tiszta lappal indítani, de akkor is olyan mint a tetű.
-
spileraaa
senior tag
Aki otthonosan mozog az informatika terén tudna segíteni megoldani ezt a problémát
https://camsurf.com/
itt szoktam néha chatelni amikor unatkozok firefox böngészőben
de kb 2 napja ez a szöveg fogad és nem enged tovább
The chat users are prohibited from using ManyCam program. Please delete prohibited program and restart the chat.
-
Beren
aktív tag
<offtopic>
Próbáld ki a Vivaldit, abban gyárilag oldalt jelennek meg a könyvjelzők.
Én nézegetem az elejétől fogva, nagyon komolyan fejlődik, már régóta alkalmas napi használatra is, ráadásul még a FF55-nél is gyorsabbnak érzem. Eddig csak azért nem váltottam, mert a megszokás nagy úr - egy csomó általam használt bővítmény nincs alatta (de egyébként a Chrome cuccai használhatók), de ha ezek nagy része tényleg megy a kukába, akkor mindegy, mit kell megszokni, a FF-ot ezek nélkül, vagy egy teljesen új böngészőt...
</offtopic> -
Grafirka
őstag
-
Kékes525
félisten
válasz
atesz117
üzenetére
Az Flagfox 5.1.25 verzió müködik Firefox 55.0.2 (64 bites) verzió alatt is.
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Jó ideje, kínlódik ff alatt a videó lejátszás, szaggat, lefagy a kép. A proci terhelést felviszi majd 100%-ra... Chrome alatt nincs ilyen gond. 100 mbites netem van, úgyhogy azzal nem lehet gond. Valami tipp?
Ja, és nem 60 fps-es, vagy 4k-s videókról van szó, hanem sima 1080p-s talán még 720p-s-nál is. -
Beren
aktív tag
Vagy nem. Egy csomó jól ismert, sok felhasználó által használt bővítmény (pl. All-in-one Sidebar, Classic Theme Restorer) fejlesztője bejelentette, hogy mivel a Mozilla az 57-es verziótól áttér a WebExtension API alapú bővítményekre, ezért
- nem fogják (esetleg nem is tudják) újraírni a bővítményüket az eddigiekhez képest minimális lehetőségeket adó új megoldásra;
- ezt az áttérést nem a fejlesztők és a felhasználók kérték, de ők szívják meg vele;
- a Mozilla éppen széllel szemben brunyál, ha eltűnik a bővítmények jó része, akkor az így is folyamatosan csökkenő felhasználói bázis jelentős részét el fogja veszíteni;
- a Mozilla bekaphatja.
Szóval nagy eséllyel egy csomó bővítmény megy a kukába az 57-es verzió kijövetelekor.
A fenti néhány ponttal egyébként én is egyetértek - kihúzzák alólam a széket, pofára esek és még meg is magyarázzák, hogy mennyivel jobb nekem így, a kemény és hideg padlón ülve... -
jbl
senior tag
Oké köszi, gondolom akkor hamarosan megérkeznek a bővítményekhez a frissítések.
-
-
-
netpeti98
addikt
válasz
Gézengúz
üzenetére
Én is gondolkoztam már a Nightly alapértelmezetté tételén. Eléggé tetszik a Photon és érezhetően gyorsabb a Firefox 55-nél. A Tab Mix Plus hiánya tartott eddig vissza, a többi kiegészítőm már rendben van.
Na meg az embernek nem mindig van türelme az "alpha" verzióban természetes bugokhoz. Bár ha sikerül kinyomozni az eredetét egy bugnak, és rendes leírást írni mellé, akkor a megfelelő helyen jelenti is lehet.
-
kiskacz
senior tag
válasz
ztoldy
üzenetére
Tetszett ez a frissítési dolog, (...és valóban hasznos - be is jött...) de azt vettem észre, hogy mióta fent van a tab mix plus kiegészítő, a jobb felső sarokban lévő X-el, illetve a fox saját kilépés gombjával sem tudok kilépni - csak ha letiltom ezt a kiegészítőt!
Mit kell beállítanom és hogyan, hogy működjön a kilépés?
A gyorsindító sáv "ablak bezárása" működik....

-
LEON_01
tag
Ha megnyitod a torrent fájlt letöltésre, akkor megjelenik a kliens letöltési ablaka és ott bejelölöd a letöltést, alul pedig bepipálod az alapértelmezést. Így mindig csak lementi a torrent fájlt a FF-ban beállított helyre és nem kezdi el letölteni. Egyébként meg a FF beállítások -> alkalmazások oldalon személyre tudod szabni mit csináljon a FF a programokkal.
-
Gézengúz
addikt
57-es verziós Nightlyt használok, előjött egy olyan hiba, hogy a könyvjelzőeszköztáron lévő mappákat hiába kattintom a benne lévő könyvjelzők nem, vagy csak sokadjára akarnak feljönni. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS CM 750W
- Lenovo Legion laptop 15.6 / i5-9300HF/8GB/1TB HDD + 512GB SSD!
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Minden nap tanul az ember fia valami újat. Köszönöm Kékes525 neked is 
Ahogy írtam és ahogy (#51573) netpeti98 is írja a lap alján vannak a fejlesztői verziók.

Ez az első ami nem hagyományos kiegészítőm. Remélem most már jön a többi is.
Ez nem gond?

Ja, és nem 60 fps-es, vagy 4k-s videókról van szó, hanem sima 1080p-s talán még 720p-s-nál is.
Szerintem valamilyen bug