- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
zsoltip #69737 üzenetére
Üdv!
A kérdés nem ide tartozik, próbáld meg itt: Reklámblokkolók topikja
-
válasz
nincsnév007 #69716 üzenetére
Szia!
Igen jó. A hardver elég? Eddig jó volt? Nem telepítettél újra oprendszert, vga drivert?
-
válasz
Intruder2k5 #68540 üzenetére
Ezt a hibát se nagyon akarják javítani. Továbbra is az van, ha csak néhány másodpercre is átváltok másik alkalmazásra, visszaváltáskor az esetek nagy részében újratölti az oldalt az FF, így elvesznek korábban beírt tartalmak.
-
-
Mondjuk ez a majd is olyan, hogy ki tudja mikor lesz... Pletyka már évek óta van róla, de tavaly nyáron egy kolléganőm gépére telepítettem Chrome + uBlock Origin-t, akkor is azt írta a kiegészítő telepítése előtt, hogy ennek a támogatása majd esetleg megszűnhet. Szerintem még a Google sem biztos benne, hogy meglépjék-e ezt. Persze ez csak tipp.
-
válasz
KAMI911 #69617 üzenetére
Világos, azért kezdtem a mondandómat azzal,
Ha jönnek a reklámok...
. Azt nyilván én sem gondolom, hogy bárki keyloggerként akarja használni a böngészőt, és mindent elad amit oda beírsz. Felhasználóneveket és jelszavakat egyébként sem mentek soha és sehova, az meg, hogy esetleg a keresési előzményeimet, esetleg a látogatott oldalaim címét eladja, hát legyen vele boldog, én ezeket nem titkolom. Ha emiatt fog talpon maradni a Mozilla, akkor egye fene, ennyivel hozzájárulok. Az a része viszont sokkal jobban zavarna a dolognak, ha tényleg böngészőbe épülve kapnánk majd reklámokat, akkor biztosan más alternatívát keresnék az FF helyett. De mivel egyelőre minden csak találgatás, így használom én is ahogy eddig, aztán a többit majd meglátjuk. -
válasz
balazs1956 #69611 üzenetére
Szia!
arukereso.hu keresősávba "porszívó" beír, és a találati lista bal oldalán ott vannak a gyártók. Nem tudom mennyi, de 100-tól szerintem tuti több. ABC sorrendben vannak, és ennyi fért belőlük egy képernyőre: [kép] A "c" betű elejéig... Nagyon lekicsinyítve az oldalt a GEKO-ig tudtam megjeleníteni a listát egy képernyőn: [kép]
-
válasz
ekkold #69556 üzenetére
Én innen töltöttem le, és a Win11 Defender nem riaszt rá, más meg nincs.
-
válasz
ekkold #69551 üzenetére
A Waterfox-on megy minden kiegészítőm ami Firefox-on is, azt tudom. Jelenleg is van egy portable verzióm, néha használom. A letöltési oldala azt írja, hogy Win7 a minimum OS az aktuális verzióhoz, ami egyébként Firefox 128 esr alapú.
De ott van még a PaleMoon is, mondjuk az már kicsit eltávolodott a Firefox-tól, noha szintén abból ered, ha valaki szeret kísérletezni, azt is lehet próbálgatni. Ez is támogatja még a Win7-et.
-
válasz
Narxis #69547 üzenetére
Mostani ismereteim szerint én azt hiszem a Waterfox felé húznék, de erről ráérek majd akkor gondolkodni, ha aktuálissá válik a kérdés. Főleg, ha esetleg a forkokba is átkerül ez a marhaság, akkor tényleg Brave vagy DuckDuckGo lesz. Na mindegy, egyelőre még megy a Firefox.
-
válasz
Narxis #69542 üzenetére
Ha jönnek a reklámok, akkor elválnak a Firefox-al ~20 éve, a 2.x valahányas verzió óta tartó közös útjaink, és áttérek valami forkjára, mert a Chrome-ot továbbra is rühellem. Ráadásul ott is rebesgetik ugye, hogy tiltani fogják rajta a reklámblokkolást. Pénzt akarnak belőle, de szerintem ez inkább a Firefox végét fogja jelenteni, és ezzel elveszíti a most is igen csekély piaci részesedésének tetemes részét.
-
válasz
beeeeerka #69464 üzenetére
Szia!
Melóhelyen van Win7-es gépem, azon Firefox ESR-t használok, ami jelenleg a 115-ös főverziónál tart, és azt hiszem még ez év áprilisig marad is ezen, akkor fog 128-ra váltani, az már szerintem nem megy Win7-en.
szerk.:
Közben rákerestem, és igen, a 115-ös verzió az utolsó ami támogatja a Windows 7-et. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Cs1csó #69199 üzenetére
Azért ez így nem igaz, hogy félévente frissül! Általában ugyanúgy frissül mint az alap verzió, csak nincs főverzió váltás. Itt a hivatalos Release Calendar, ezen látszik, hogy az ESR jelenleg 128-as főverziónál jár, és marad is ezen 2025 június 24.-ig, amikor is 140-re ugrik majd a főverzió. De az egyéb frissítések jönnek erre is, ahogy az a jobb szélső oszlopban látszik, legközelebb majd október 29.-én.
Amúgy én is ezt használom mióta csak Firefox-os vagyok, szerintem még 2010 előttől. Arra biztosan emlékszem, hogy amikor kijött a 3.6, akkor már FF használó voltam, szóval én is ajánlom az ESR-t!
-
-
-
-
válasz
galaxy55 #69026 üzenetére
Fogalmam sincs, nem vagyok fejlesztő. Csak egy tipp volt, mert hát egyébként nem sok értelme lenne annak, hogy Firefox-al ne lehessen letölteni a file-t. Egyébként a rádió flashelés is soros porton történik, szóval ott is kell egy bizonyos szintű hardverhez hozzáférés a böngészőnek. Na de mindegy is, tényleg csak találgatok én is...
-
-
Nem lehet, hogy ez nem csak letöltené, hanem mindjárt flashelné is? Én hobby rádiózom, és ott is a rádió firmware csere webes alkalmazásból csak Chromium alapú böngészőkön megy, mint Chrome, Edge, Opera.
-
Én nem szoktam semmit kapcsolni... Mivel böngésző bezáráskor törlök minden sütit, így az indítás utáni első megnyitáskor mindig fehér hátterű a Google, de egy frissítés után már sötétre vált, és ezt követően is mindig sötét módban nyílik meg. Az oprendszereim mind sötét témát használnak, a böngésző pedig az alapbeállítás szerinti automatikus módban van. Nálad, hogy van beállítva a Firefox? Illetve ha nem reagál a váltásra, akkor lehet valami nem engedi letárolni a sütit.
-
Első alkalommal nekem is mindig fehérben indul a Google, aztán egy F5 után már sötét, illetve utána úgy is marad. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nálam a Firefox beállítás automatikuson van és nem sötéten, illetve kilépéskor automatikusan törlök minden előzményt, sütit, stb.-t. De ez így működik már régen, és a mostani frissítéssel sem változott.
-
-
válasz
janakbacsi #68811 üzenetére
Valami blokkolja a cookie elfogadó párbeszéd ablakot.
-
-
-
válasz
Petya XT #68798 üzenetére
Szia!
Nálam működik, legfrissebb ma frissült ESR van fent.
szerk.:
Megnyitottam többször is, van amikor hibaüzenet van, olyankor ne nyúlj hozzá, pár másodpercenként megpróbálja újratölteni az oldalt, és második, legfeljebb harmadik próbálkozásra mindig sikerült neki. -
-
-
-
-
Az előbb belefutottam egy kiegészítőbe ami ezt a hibát - igen, a magam részéről hibának tartom, amúgy meg úgy néz ki, ez is valami EU-s baromság - hivatott megoldani.
-
-
Jahh, tényleg... Esetleg próbáld meg ezt: YouTube Enhancer
-
-
-
Megint elérhető az Enhancer for YouTube™
-
válasz
HoaryFox #68545 üzenetére
Addig eljutottam, hogy nem "Android feature", vagy legalábbis nem minden böngészőt érint egyformán. Chrome nálam sem csinálja ezt, illetve a DuckDuckGo sem, csak a Firefox. Fiam is feltette próbára a Firefox-ot a saját telójára, első alkalommal nála is újratöltött miután a PH loginnál átváltott másik appra, de aztán később meg több alkalommal is tudott úgy váltani az appok között, hogy nem töltött újra a Firefox.
Szóval jelenleg ott tartunk, hogy csak a Firefox esetében jelentkezik a probléma, de azon sem mindenkinél, és nem minden esetben.
Amúgy végül is együtt tudok élni vele, nem új keletű ez már, csak gondoltam futok egy-két kört, hátha van rá megoldás.
-
válasz
Jack Oneill #68554 üzenetére
Igen jól érted, bár a PH csak egy példa volt, de pl. online fizetéskor is tud ez kellemetlen lenni, ha átlépsz a banki appba jóváhagyás miatt, majd mire visszatérsz a firefoxba, az újratölti az oldalt.
Mivel én moderátorként emelt jogkörű vagyok a PH-n, ránk kicsit más policy vonatkozik.
-
-
-
-
válasz
#79484416 #68542 üzenetére
Mármint milyen linken és milyen applikációt?
A gondom az, hogy ha a megnyitott firefoxról másik alkalmazásra váltok át mobilon, akkor visszaváltáskor a firefox újratölti az oldalt, ami épp látható rajta. Tehát pl. lépnék be PH-ra, beírom az email címet és a jelszót, majd átváltok a 2FA appra, megnézem az aktuális kódot, vissza a firefoxba, de mivel az ilyenkor újratölti az oldalt, kezdhetem újra beírni a mail címet és a jelszót, addigra meg lejár a 2FA.
És igen, én is meg tudom oldani gyorsabban, pl. előre megnézem a 2FA kódot, és mentett email címmel meg jelszóval lépek be, így elegendő idő marad beírni a 2FA-t is, de a fő kérdés akkor is az, hogy kikapcsolható-e valahogyan ez a kényszeres reload. Gyanítom, hogy sajnos még mindig nem.
-
Erre az "Auto refresh issue" dologra nem tudunk semmi megoldást? Elég zavaró tud lenni...
Hogy a "Battery usage" menüvel mit akarnak azt nem vágom, de about:config meg ugye stabil Firefox-ban nincs. Feltettem a Nightly-t is, de konkrétan ezt a kulcsot ott se találtam, viszont a hiba ugyanúgy fennáll abban is.
-
válasz
Jack Oneill #68462 üzenetére
Mi az a chrome?
-
válasz
hfrici #68411 üzenetére
A Google tud. Adathalász cucc, többen a Glary Utilities alkalmazáshoz kötik és azt javasolják megoldásnak, hogy az FF cache mappáját zárd ki a Defender hatásköréből. Mondjuk én a magam részéről nem vagyok biztos benne, hogy ez a jó megoldás, lehet inkább törölném azt, amiben megtalálta.
-
-
-
-
válasz
Szabi® #68372 üzenetére
Nekem plusz érdekesség, hogy erről a temu.com oldalról kb. életembe nem hallottam, de ma délután jött egy az interneten abszolút nem járatos rokon, hogy valami kesztyűt akar rendelni, és pont ezen az oldalon nézte ki, csak elakadt a rendeléssel. Szóval kb. egy fél órával a posztod előtt rendeltem neki a temu.com oldalról, így ma már másodszor futottam bele.
-
válasz
Szabi® #68370 üzenetére
Szia!
Szerintem sehogy. A keresési találatokat a keresőmotor adja vissza, rangsorolja, az pedig nem a böngészőben van, hanem a keresőoldal szerverein, így azt Te nem tudod állítgatni. Esetleg valami Tampermonkey scripttel el lehet tüntetni a találati listáról, de ez nem böngészős kérdés hanem JavaScript írás.
-
-
-
-
-
válasz
classic B #68233 üzenetére
Sajnos nem is látok benne olyan funkciót, hogy konkrét képre tudnék keresni.
A Google pedig... Rákeresek pl. erre a képre, ami nagy eséllyel még csak egy helyen létezhet, lévén én fotóztam a minap, és csak egy helyre töltöttem fel. És oké, a kép témáját felismeri, hasonlókat listáz, de az állítólagos forrás, ahol a tökéletes egyezéseknek kéne lenni, mindent listáz, csak épp azt nem, ahol a kép valójában van (hardverapro.hu), hanem csak a hasonlókat hozza. Régen, amíg nem volt ez az integrált Lens, addig teljesen jól működött. Elvileg van valami FF addon ami kihagyja a Lens-et kereséskor, de az összképen az sem javított semmit, a Google képkereső sajnos már nem ér semmit.
Na de befejeztem az OFF-t.
-
Elég gyakran használom a Google képkeresőt, de mióta ez az új Lens-es módi van, azóta egy rakás sz@r az egész, túl azon, hogy lassú is, fals találatokat is ad. Most így olvasva itt a dolgokat, lehet érdemes lenne megpróbálni Chrome alól azt is? No nem is annyira a sebességével van a fő bajom, sokkal inkább azzal, hogy tuti 100%-os egyezésként olyan találatokat ad, amiknek bizony köze sincs az eredeti képhez. Lényegében semmi se jó már hónapok óta. Firefox-al legalábbis nem...
-
-
Az azért lepne meg, mert a Chrome áruházban ott van, szóval valami más történhetett. De gondolom ha kerítesz egy xpi file-t valahol, abból felteheted Firefox-ra is.
szerk.:
Közben ugyanazt találtam amit Sonja linkelt.
-
válasz
pibácsi #68129 üzenetére
Amire van igény, arra van topik is, erre ezek szerint nincs. Ahogy nézem az utóbbi hónapokban összesen négy ember használt a PH-n XP + MyPal kombót. Ha nem akarsz megválni az XP-től, akkor érdeklődj annak a topikjában, hogy ki, milyen használható böngészőt ismer.
-
válasz
pibácsi #68127 üzenetére
Én speciál sosem hallottam róla, de mindegy is, mert ez a Mozilla Firefox topik, aminek semmi köze sem a MyPal-hoz, sem az XP-hez, sem pedig a reklámblokkolókhoz. Utóbbit esetleg próbáld meg itt, Reklámblokkolók topikja, a többi problémára pedig javaslom az XP cseréjét, és korszerű böngésző használatát.
-
válasz
Visormail #68052 üzenetére
Google szolgáltatások közül lényegében csak a gmail-t, de azt is klienssel, laptopon és mobilon is, szóval webesen böngészőből semmit.
szerk.:
És még annyit ehhez, ha valakinek csak a Gmail kell böngészőben, de különválasztva a YT-tól, akkor oda beléphet privát ablakban, vagy fordítva. -
-
-
-
válasz
csferke #67967 üzenetére
Az ESR a Mozilla által vállalati kiadásnak mondott verzió. A stabilitás érdekében néhány verzióval mindig le van maradva, csak a biztonsági frissítéseket kapja meg a rapid kiadással egyben, de az új funkciók csak hónapokkal később jelennek meg benne. Eddig 102-es főverzión volt az ESR branch, most váltott 115-re, és marad is ezen még 1 évig, amikor a rapid verzió már 130-nál fog járni. Én egyébként kezdettől fogva, mióta csak Firefox-os vagyok ezt használom, de Windows 7 alatt már nincs is más lehetőséged, mert a rapid release azt már nem támogatja, így frissítéskor automatikusan az ESR branch-re rak át, ami főverzióban most visszalépést jelent.
-
-
Firefox + PH! hiba elvileg javítva, nálam már jó.
-
Van uBlock szűrőlista és Firefox addon is.
-
válasz
Krystal_s #67711 üzenetére
Nem kell 5x megnézned egy hírt ahhoz, hogy használd a cache-t. Itt van pl. mindjárt a PH fórum, nézzünk egy fotós topikot, ahol tele van képekkel minden egyes letöltött lap. Na most ha érkezik egy, két három új poszt, és emiatt benézel a topikba, akkor ugyanúgy betölti az előző 50, 100, 200 posztot is minden alkalommal. És ugye aki este kikapcsolja a gépét, és RAM-ba cache-el, az lehet napokig újra és újra le fogja tölteni ugyanazt a tartalmat.
Írom ezeket úgy, hogy én sem használok lemez cache-t, csak reagáltam a fentebb írtakra.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Kékes525 #67335 üzenetére
Mire gondolok? Te írtad fentebb, hogy kilenc ikont egyformára cseréltek. Arra reagáltam, hogy azok a nyíllal jelölt vonalak a képen valószínűleg nem ikonok, csak az ikonok helye.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest