Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Akkor ezt majd figyeljük

-
Jenne
őstag
Gyorsabb és stabilabb a Firefox 57 Quantum
Elvileg kétszer gyorsabb most a Firefox, mint tavaly, miközben 30 százalékkal kevesebb memóriát eszik, mint a Chrome.
Hát nem tudom...
Nálam valahogy nem így van. A Chrome az új FF-hez képest a fele memóriával is beéri. Proci használatból meg a tizedével. -
-
EmptyParadox
senior tag
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tegnap már írtam, hogy én jelenleg (és már egyébként több mint egy éve) az ESR változatát használom a FF-nak.
Na ma feltettem ezt az 57-es normál FF-ot. Nem sokáig maradat, ment vissza az ESR.
Beteszek két képet a Feladatkezelőről, egyik az új 57-es FF a másik az ESR, mindkettő a processzor és a memória használatot mutatja. Érdekes összehasonlítás. Mindkét alkalommal a Startlap volt csak megnyitva.A memória használat is érdekes, de főleg a processzor használat a beszédes.
Firefox 57-es
ESR - 52.5 -
-
nfsu17
veterán
Kipróbálnám az 57-et, de ha jól láttam se noscript, se VDH, se CYS, tehát tulképp krómot is használhatnék ennyi erővel, ami gyorsabb.
De nem akarok.Használ vki google photos-t (google fotók)?
Videót is ugye lehet ide feltölteni.
Korábbi verziók alatt nem is volt gond, de újabban egyszerűen fél órát is szöszöl egy videó feltöltésével.
Tehát kiválasztom a videót, ilyenkor ugye elkezdi "analizálni", ez max pár perc volt eddig, de most fél óra után se csinál semmit. Aztán ha van kedvem kivárni, akkor átmegy ezen a folyamaton és elkezdi feltölteni, ami viszont már hamar megvan.
Króm persze nem szöszöl ennyit vele az elején.
Nem tudom, hogy megint a google kevert valamit, vagy az FF, de az tuti, hogy marhára belassult ez a folyamat.
Mondom, ha már megvolt az "átnézés", akkor az upload hamar megvan.
Pár gigás videó csak, amúgy sem lehet 10GB-nál nagyobbat, szóval nem ez a gond. -
szemesi69
addikt
Üdv! Jött ez a csodás frissítés, egy rakás könyvjelzőm eltűnt, eddig egy kattintásra ott volt az összes, most 2 kattintás, az még beleférne, de mint említettem, sok könyvjelzőm eltűnt, ráadásul, nem tudok rájönni, hogy tudnám abc. sorrendbe tenni. Sync ment eddig is, hogy lehetne vissza nyerni ami eltűnt, eddig nem volt ilyen gondom. Thenx előre is

-
Uhh, te jó ég, szörnyű ez a design. Csak tudnám mi köze van az engine váltásnak az ikonokhoz.
-
Kékes525
félisten
-
Skullwipe
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aha, és tényleg, a 52.5 már kint van, tényleg egyben volt ez a kettő, úgyhogy a kép is jó.
-
válasz
Skullwipe
üzenetére
59-es lesz belőle. 2018-03-12.-én.
-
Skullwipe
senior tag
Mikor lesz elérhető ESR formában az 57-es? Mert vannak benne jó dolgok is. Inkább akkor már most lemondok sok mindenről, és megszokom addigra.
A fenitről megannyit, hogy én meg soha nem fogok vissza térni a Chrome-ra, úgy kicsinált több winyómat, mint a húzat. És közel se olyan jó mint amennyi gond van az FF-el. Én sokáig vagy 3 évig biztosan, Opera hívő voltam, és chormeon keresztül jutottam végre idáig. Persze ez saját véleményem.
A karakter vastagítás pedig már több helyen is észrevehető, egyszerűen nem tudom mi okozhatja. Pl google mailen is minden levél ilyen.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Matthewus
üzenetére
Memóriahasználattal küzdők próbálják ki az alábbi beállítást:
about:config - jobb klikk -> Új -> Logikai -> browser.pagethumbnails.capturing_disabled -> trueKösz a tippet, kicsit
jobbkevésbé rossz, de nálam a problémát nem oldotta meg az 56-os verzió alatt.Egyébként döbbenet, hogy ilyen előfordulhat. Ma felraktam az 57-est, ééés... Ott se javították ki!
Plusz szerintem a látható újítások visszalépések és apró bugok, meg még ronda is. De ez nem elég, a négy kiegészítőmből három nem kompatibilis. (Ami fut, az a talán legnébszerűbb reklámblokkoló, hát azt a mindenit, micsoda eredmények!)
Nem jutok szóhoz, ez egyáltalán hogyan lehetséges.
Úgyhogy az állandó jelleggel felrakott Chrome lesz most használatban: sokkal fürgébb és nem csinál ilyen elmebajt. Aztán valószínű letelik a megszokott egy éves szavatosság, és akkor az gajdul meg, vissza FF-ra.
2017, és ilyen hülyeségekkel kell foglalkoznom minden évben. Hát chilis f@szkorbács.
Na, uff. -
Kékes525
félisten
válasz
Bal0924
üzenetére
Minden nagy változás ilyen problémákkal jár. A Chrome hatalmas előnyben volt akkor, amikor kifejlesztették, mert akkor már sokkal jobban lehetett látni a lehetőségeket az új igényeket. Azonban szerintem legtöbb kiegészítő -vagy alternatívája- lesz az új API-khoz. A legutólsó hónapban nagyon sok addon lett kompatibilis az új rendszerrel, szerintem ez folytatódni fog.
-
Bal0924
senior tag
Mi értelme az új gyorsabbnak ha nem működnek a kiegészítők?
Ha áttérnék 57-re akkor visszafejlődéssel járna.

A gyorsaság jól jönne. 56belassult, nálam.
4 kiegészítőből 1 működik. (az is fél hülyén) -
Kékes525
félisten
A fordítandó nyelvet ismeri fel helytelenül, magyarnak érzékeli. Azonban két trükk is van, amivel fordításra bírhatod.
1. A helyzetérzékeny menüt használod. Kiválasztod az S3.translatort és a Trasnlated selekted text-et. Esetleg ha minden itt nem jelenik meg, akkor arra ráklikkelsz és új ablakon a Google translatba mindent lefordít. Lehet, hogy itt is átkel állítanod a lefordítandó nyelvet.
2. Amikor a fordító ablak megjelenik, a "miről fordít" zászlóra klikkelsz (első betűjét beütve nem kell keresgélned) és kiválasztod az adott nyelvet. Ekkor rendesen fordít.
-
törölt tag
Youtube HD egyedül ebben a böngészőben laggol ennyit a nagy Quantum motorról.Szerintem nagy bukás lesz.
-
törölt tag
Üdv.
Az Adblock topik halott, szóval itt kérdezem hátha valaki tudja. Most jött ki egy nagyobb update az Adblockhoz és eltűnt az összes szűrési beállításom. Semmi kedvem újra beállítani őket, hogyan lehetne downgradet csinálni?Illetve másik opció, el van mentve a szűrő és kivételező lista, hol lehet az új verzióba beilleszteni? Nem találok a lehetőséget rá.
-
Kékes525
félisten
válasz
Tejinashi
üzenetére
Néha nálam is előjön, de ha lehúzom egérrel a mezőt ott már megvan. Akkor kiválasztom a megfelelőt és kész. [kép], [kép], [kép] [kép] Amikor kiválasztom a megfelelő logint, akkor a jelszó automatikusan beíródik, vagy csak ismét kiválasztom, azt amit látsz. Más mezőknél is így lehet, ha rögtön nem jelenik meg. Próbáld ki. Persze, ha előzőleg megjegyeztetted vele.
-
Kékes525
félisten
válasz
Tejinashi
üzenetére
Ez be van állítva? A kivételek között nincs? (L:/dl/upc/2017-11/14/375395_dhbzogx8bathd0bw_snap169.png)[kép](/L) Ha igen, akkor amikor nem jeleníti meg, akkor húzd le az egérrel az adott mezőt, ott már meg kell lennie.
-
Tejinashi
csendes tag
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy amióta 64 bites FF van fönt, miért nem hozza be a különböző mezőkben megjegyzett régebbi szövegeket? A 32 bitesben működött és nagyon j lenne, ha a 64 bitest is rá lehetne venni erre..
Ezen kívül mondjuk nem ajánlja be a különböző belépéseknél a felhasználó neveket és jelszavakat sem, de ez nem olyan nagy gond, mert a mentett jelszavak közt megvan.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Tud valaki segíteni?
Az előző Speed Dial nem kompatibilis a mostanival FF-al..
Ebben van/volt billentyű vezérlés.
Több speed dialt kipróbáltam és egyiket sem lehet billentyűvel vezérelni..
Van/Létezik hasonló kiegészítő?
-
Kékes525
félisten
"Executive Summary
Firefox 57.0 comes with a design refresh called Photon.
Legacy add-ons and themes are not compatible anymore.
Performance improvements thanks to Project Quantum.. Mozilla states that Firefox 57 is two times as fast as Firefox 52.0.""Other Firefox 57.0 changes
The Share button has been removed in Firefox 57. You can install the Firefox add-on Share Backported to bring it back.
The autoscroll feature of Firefox uses asynchronous scrolling in Firefox 57. This should improve the smoothness of the scrolling of this mode.
The Linux security sandbox is set to a higher (more restrictive) level in Firefox 57.0. It blocks file system reads and writes on Linux systems. Firefox users on Linux who run into issues after the upgrade to the new version can modify the sandbox level accordingly (see known issues below for instructions).
Pressing the middle-mouse button in the content area on Unix systems does not navigate to URLs anymore by default.
Support for AMD VP9 hardware video decoder that improves video playback with lower power consumption.
Tracking Protection is now available as an option for all sites. It was previously only available for sites in private browsing mode.
Firefox 57 ships without visible search bar in the interface. You can enable it under about:preferences#search on new installations. Old installations should not be affected by this." -
Kékes525
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
Ilyenek minden gépen, minden operációs rendszer alatt, minden böngészővel előfordulhatnak időlegesen. Rendkívül sok dolog okozhatja, Helytelen böngésző beállítás, hibás addon, egymással összeütköző addonok (beállításuktól függően). Rosszindulatú addonok, scriptek, vírusok, rosszindulatú weboldalak. Hibásan megírt, egy időben futó programok. Az operációs rendszer rossz beállítása, driver hiba, hardverhiba. Azaz nagyon sok minden. És lehet, hogy ki is hagytam valamit...
A probléma milyen sokáig állt fenn és megismételhető e?
-
-
Kékes525
félisten
válasz
EmptyParadox
üzenetére
-
EmptyParadox
senior tag
Fent van a (remélhetőleg) végleges 57-es verzió, ha valaki nagyon türelmetlen lenne.

Auto-update elvileg holnap este jön a mi időzónánk szerint. -
Jenne
őstag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Köszi szépen a választ.

Olvasom a topikot (ezt is). Mint mondtam/írtam előbb én az ESR változatát használom már egy ideje, de szerettem volna visszatérni a normál FF-hoz.
Csak hogy értsd miért kérdetem rá: - letöltöttem (kb fél órával ezelőtti a történet) a mozzilla oldalról a FF telepítőt, de aztán mint láttam a telepítés végeztével a Mozilla névjegyénél még az 56-os verzió volt, az ami feltelepült, Így szépen visszatettem az ESR változatot, gondolván arra (nagy naivan és mivel ez így kényelmesebb) hogy még nincs kint az 57-es FF.
De azért köszi még egyszer, hogy vetted a fáradtságot és válaszoltál a kérdésemre.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elérhető már a FF 57-es? Azért kérdezem mert én az ESR változatát használom nem a "síma" FF-ot.
-
Kékes525
félisten
válasz
Digitalpimp
üzenetére
-
Digitalpimp
senior tag
-
Kékes525
félisten
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Próbáld kikapcsolni a hardveres gyorsítást (vagy bekapcsolni, ha nincs bekapcsolva). Azért nézd meg, hogy nem kaptál be e egy bányász vírust, vagy valami mást. HitmanPro, Malwarebytes Anti-Malware, Emsisoft Emergency Kit, adwcleaner-el. A letöltési linkek itt vannak: [link]
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek az mitől lehet, hogy a Firefox proci használata állandóan 19 és 35% között változik, de néha még ilyen 58-62 is felugrál egy-egy pillanatra. Már végigzongoráztam az összes kieg. ki-be kapcsolását, teljesen letiltottam, most felfrissítettem, de mégis csinálja. Mondjuk elég régi vas (AMD Athlon 4800+X2 3 Gb RAM), és ez már ennyit tud oszt csók? Op: Win 7 Home Premium 32 bit, Róka a 56.0.2 32 bit telepített, illetve az 57 béta portable is csinálja. Ötletek? Köszi.
-
Kékes525
félisten
Az 57-esnél ki kellett kapcsolnom a multiprocesszt (hardveres gyorsítást) ahhoz, hogy a NoSquint 62.1-es (legújabb) verziója jobban működjön. Így sem tökéletes, de több funkciója müködik így.
-
Vakegérke
félisten
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Win7 64bit.
-
Vakegérke
félisten
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Ez stimmel, így van beállítva, mégse gömbölyű.
Ettől függetlenül köszönöm a választ.

-
Vakegérke
félisten
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Nálam a VP8 és VP9 felkiáltójeles. Hogy lehet engedélyezni?
Szerk: Egyébként nincs problémám a lejátszással.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Itt minden ki van pipálva?
Hardveres gyorsítás ki/be kapcsolása mellett tesztelj videót.
Meg nézd meg úgy, hogy visszaváltasz a régi youtube designra. Azt hiszem jobb felső menüből lehet. -
Kékes525
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Próbáld meg a hardveres gyorsítás kikapcsolását. De előbb, a VGA drivere új? Ha nagyon régi a VGA kártya, akkor lehet, hogy épp az új a rosszabb.
-
Stauffenberg
nagyúr
Valaki tud arra megoldást, hogy a Firefox miért küszködik a Youtube HD videók lejátszásával, ha a Chrome azokat teljesen gördülékenyen viszi? Ugyanúgy VP9 kodeket használ mindkét böngésző, de a Firefox (most éppen egy Quantum beta van fent) egyszerűen szaggatva játssza le a videókat (480p még rendben, de egy 720p már kifekteti, miközben a Chrome még a 1080p videókat is simán viszi).
Nem a saját gépem, hanem az egyik munkahelyi régi laptop. Nem egy erőmű (T4200 + 4GB RAM + Windows 10 + SSD), de aki használja, nagyon másra nem használja. Chrome-ról azért váltana, mert ott meg a weboldalak görgetése szaggat brutálisan...
-
Kékes525
félisten
A frissítési csatornán nem a legújabb Firefox 57-es RC van. A legújabb Index of /pub/firefox/candidates/57.0-candidates/build4/win64/hu/ innen tölthető le, akit érdekel. Nem látok benne semmi változást.
-
Kékes525
félisten
Az 56.0.2 (64 bites)-ben letiltott kiegészítőkkel sincs a YouTube-on hang, míg az 57-esben rendesen megy. Mindkettőben a bejelentkezés után próbáltam, új felületen. Mi lehet a baj?
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
IfjVerIstvan
üzenetére
Jah, igen, a lakatkával tudod elmenteni.
-
IfjVerIstvan
csendes tag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Köszönöm a gyors választ, Matthewus-nak úgyszintén

Természetesen a linkelt tartalmakat olvastam, addig nem is kérdeztem volna.
A wiki alapján én is használtam a "*", de csak temporálisan működik, elfelejti, hiába mentem el. Ezt normális működésnek feltételezve arra gondoltam, hogy talán ki van emelve opcióként. Ezek szerint nálam van vmi probléma, felteszem a portable beta FF57 miatt. +1x thx
szerk. #52928 Ozrych
Igen tudom, de mint írtam, nem műxik. De majd jól megrepárolom... -
EmptyParadox
senior tag
válasz
IfjVerIstvan
üzenetére
Ha rákattintasz az ikonjára előjön a kezelőfelület. A legelső mezőn tudod állítani, hogy az adott site-ra vonatkozóan, vagy globálisan módosítod a beállításokat.
Ha "*"-ot választod ki, akkor globálisan, minden oldalra alapértelmezett működést módosítasz. Ha jól emlékszem alapbeállítás esetén csak passzív elemeket enged át 3rd party-tól.
Fent az első sorban állítod be, hogy az adott típusból mit engedélyezel az oldalon/globálisan - katt rájuk és piros/zöld.
Bal oldalon az első oszlopban piros/zölddel az adott domain-t tudod tiltani. Illetve a mátrixban ennek teljes kombinációit tudod beállítani.Very bare walkthrough for first time users.
Wiki-n részletes leírása van.XSS-t külön nem kezel uMatrix, ez a hátránya. Csak 1st/3rd party scripteket tudsz tiltani teljesen.
Közben megelőztek a wikivel.

-
Matthewus
őstag
válasz
IfjVerIstvan
üzenetére
Ha jól tudom béta verzió van a NoScript-ből, és talán lesz már stabil a jövő héten.
uMatrix leírás: [link] -
IfjVerIstvan
csendes tag
Sziasztok!
Számomra a privacy és a biztonságos(abb) böngészés egyformán fontos. Ezért a NoScript vs FF57 helyzet miatt uBO mellé, a NS helyett a uMatrixot próbálgatom.
Az uMatrix firewall szerű, nagyon részletesen lehet szűrni webpage elements/connections/content szinten. Kissé macerás, de nekem megfelelne, ellenben van néhány dolog, amit nem találok. Például hogyan tudom alapértelmezetten tiltani a top-lvl (1st party) site egyes összetevőit (pl. script). Ez az NS esetében az opciók között elérhető, biztos uMatrix is tudja valahogy, de nyilván annyira triviális, hogy elsiklok felette. Továbbá a NS advanced tabon található fícsörök hiányoznak az ABE-XSS-Clearclick-HTTPS. HTTPS dolgait kiváltom a HTTPS Everywhere segítségével, viszont a többire tőletek kérek "biztosan jól működő" megoldást.Előre is köszönöm.
-
Megoldható valahogy, hogy bizonyos oldalakat ne szinkronizáljon a FFX sync?
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525
üzenetére
Még egy segítség a WebExt addonokhoz: Top Firefox Add-ons, and their WebExtensions Status
-
DS39
nagyúr
két kérdés:
1. ha lefrissül a böngészőm az 57-esre, mi lesz a nem kompatibilis kiegészítőimmel? letiltódnak (feloldhatatlanul) vagy törlődnek is? jobb lenne előbbi, hogy tudjak utólag is alternatívát keresni.
2. az outlook.com el van mentve a könyvjelző eszköztáramra, ha bejelentkezésnél átirányít a ms login oldalán, változik az ikonja egy pillanatra windowsosra, majd outlookosra, de többször előfordult már hogy megragadt a windowsosnál. mutatom:
Tabfül ikonja ugye mindig aktuális:

Könyvjelző ikonja viszont:

régebbi FF verziókban elég volt törölni és újra felvenni a könyvjelzőt, de egy ideje ez sem megy. domain-hez jegyzi meg és csak az SQLite Manager kiegészítővel tudom törölni a Firefox adatbázisából a hozzárendelt ikonképet, utána jó lesz. Feltételezem 57-től az sem fog működni, meg azért erre a hibára csak kellene legyen valamilyen "átlag user" megoldás is.

-
nubreed
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Ez szörnyű. Egy csomó addon, amit használok nem kompatibilis akkor az 57 -el (quantummal): Downthemall/Anticontainer, NoScript, Personal Menu, Status-4-Evar, Downloads Window.
Idén biztos nem frissítek 57 -re így, rohadtul nem kell nekem ez a fejfájás. Fogalmam sincs, hogy amiket felsoroltam lesz e alternatívájuk majd idővel FF 57 alá. -
nubreed
veterán
A Firefox Quantum az a Firefox 57 és fölfelé?
-
bobalazs
nagyúr
Mitől lehet nekem ilyen, hogy üres a tabok előtti rész?
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Pánik a memóriapiacon
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de csak akkor telepítem, ha a próba profájlomban azt látom, hogy minden rendben. Ott gyakorlásképpen fent van. A fő profájlomban még marad a régebbi, amit láttál.

De nem akarok.

beállítási gondok lehetnek.

Megnyitottam elindítottam a zenét is és még így sem éri el a 2%-ot! Nem lehet, hogy a processzorból elgurultak a magok?